Benim iki arkadaşım da ben yapamam panik olurum tamamen bayılmak istiyorum dediler doktorlar zorlamadı. Bence sen nasıl istersen o şekilde olur. Benim yumurtalığımda da kist var doktor ikisini aynı anda halledelim sezeryan ol dedi benim de kolayıma gelecek sanırımKızlar doğum kararı için çok erken ama yine de sormak istiyorum muhtemelen sezaryen olurum gibi geliyor bana ama spinal vs sanmıyorum panik atağım olduğu için cok panik olurum genel anestezi ile uyu uyan bitti daha mantıklı geliyor (birçok kez genel anestezi oldum estetik vs) cok rahattıacaba bu seçenek bize mi ait oluyor yoksa spinale mi zorlarlar biraz kafayı taktım da
benim doğumumda doktor spinal yaptı. ben de çok sitresli bir insanım çok gerilirim. bir şey hissetmedim o heyecan ile bebeğin sesini hemen duydum çok hızlı oldu onu getirdiler öptüm falan yanağımı yanağıma koydular. o an için her şeye değer dedim. bebek gitti beni bir korku panik aldıKızlar doğum kararı için çok erken ama yine de sormak istiyorum muhtemelen sezaryen olurum gibi geliyor bana ama spinal vs sanmıyorum panik atağım olduğu için cok panik olurum genel anestezi ile uyu uyan bitti daha mantıklı geliyor (birçok kez genel anestezi oldum estetik vs) cok rahattıacaba bu seçenek bize mi ait oluyor yoksa spinale mi zorlarlar biraz kafayı taktım da
Spinal ne oluyor ilk defa duydumbenim doğumumda doktor spinal yaptı. ben de çok sitresli bir insanım çok gerilirim. bir şey hissetmedim o heyecan ile bebeğin sesini hemen duydum çok hızlı oldu onu getirdiler öptüm falan yanağımı yanağıma koydular. o an için her şeye değer dedim. bebek gitti beni bir korku panik aldıdiyorum bitti mi çok mu var bana bir şey oluyor gibi derken doktorum dedi ki . sizi biraz dinlendirelim. pıt uyudum sonra gözümü odada açtım
belden aşağısı uyuşuyor sadece uyanık ameliyat gibiSpinal ne oluyor ilk defa duydum
Spinalde migreni olanlar fena oluyor diyorlar bende migren var ondan da korkuyorum baş boyun ağrısı fena oluyormuş sizde oldu mu aslında en çekindiğim o sanırım benim bir tuttu mu gözüm bebek falan görmezbenim doğumumda doktor spinal yaptı. ben de çok sitresli bir insanım çok gerilirim. bir şey hissetmedim o heyecan ile bebeğin sesini hemen duydum çok hızlı oldu onu getirdiler öptüm falan yanağımı yanağıma koydular. o an için her şeye değer dedim. bebek gitti beni bir korku panik aldıdiyorum bitti mi çok mu var bana bir şey oluyor gibi derken doktorum dedi ki . sizi biraz dinlendirelim. pıt uyudum sonra gözümü odada açtım
evetttt boyun ve bel öldüm doğum dikiş hiç bir şey geldi o ağrısan sonra acaba ondan mı oldu. hiç ona yormadım hayırlısı ile o günlere gelelim de doktoruma sorarım. boynumdan aşağı böyle tutuldu ağrı kesici iğneler fayda etmedi hiç. gaz sancısı falan demişlerdi o zaman. ama onu bir daha yaşamak istemem . şu an tam bilemiyorum o bebeğin dünyaya ilk geldiği an o ilk ağlaması falan da her şeyden kıymetli bir an gibi geliyo . bir ikizler burcu olarak o zamana kadar kırk kere fikrim değişir benimSpinalde migreni olanlar fena oluyor diyorlar bende migren var ondan da korkuyorum baş boyun ağrısı fena oluyormuş sizde oldu mu aslında en çekindiğim o sanırım benim bir tuttu mu gözüm bebek falan görmez
Epidural ile aynı şey o zaman dimibelden aşağısı uyuşuyor sadece uyanık ameliyat gibi
Benim arkadaşımda da çok fazla bel ağrısı yapmıştıevetttt boyun ve bel öldüm doğum dikiş hiç bir şey geldi o ağrısan sonra acaba ondan mı oldu. hiç ona yormadım hayırlısı ile o günlere gelelim de doktoruma sorarım. boynumdan aşağı böyle tutuldu ağrı kesici iğneler fayda etmedi hiç. gaz sancısı falan demişlerdi o zaman. ama onu bir daha yaşamak istemem . şu an tam bilemiyorum o bebeğin dünyaya ilk geldiği an o ilk ağlaması falan da her şeyden kıymetli bir an gibi geliyo . bir ikizler burcu olarak o zamana kadar kırk kere fikrim değişir benim
Valla burda sormuyorlar bize canım ya, cok acil bir durum olmadıktan sonra vajinal doğum mecbur. Secim sansi yok yaniKızlar doğum kararı için çok erken ama yine de sormak istiyorum muhtemelen sezaryen olurum gibi geliyor bana ama spinal vs sanmıyorum panik atağım olduğu için cok panik olurum genel anestezi ile uyu uyan bitti daha mantıklı geliyor (birçok kez genel anestezi oldum estetik vs) cok rahattıacaba bu seçenek bize mi ait oluyor yoksa spinale mi zorlarlar biraz kafayı taktım da
Ben günde 13 hap içtim iki ay boyunca iğnelerde cabası.ve hala progestan fitil bile acayip kilo aldiriyor.malesef bu isin en kotu yanibazi bunyeleri cok fazla etkiliyor.hatta tersine istahimiz kapanip kilo aliyoruz cok garip.kac haftaliksiniz suan siz diyetisyen icin gec kalmayinsizin kilonuz benimkinin yanında hiç bir şey maalesef ben çok kiloluyum 1.72 boyunda 90 kiloydum 10 kilo falan aldım. ya kimse inanmıyor ama ben normalden daha az yedim bu hamilelik sürecimde. akşm abue çuburu falan hep kestim. anlamadım nasıl bu kadar arttı. ben de iğne ilaca yordum benim tüp bebek doktorum da çok fazla ilaç verdi dedim yan etki mi yaptı. çünkü sabah akşam sürekli iğne ilaç fitil artık birbirine girdi bazen çuval çuval ilaç aldım iki ayda. doktor olmazsa diyetisyene yönlendireceğim dedi. belkidw gitmem gerek bilmiyorummidem de çok bulanıyordu hep kuru kraker yedim acaba onlarda mı etkili oldu bilmiyorum
Migrenin tutarsa senSpinalde migreni olanlar fena oluyor diyorlar bende migren var ondan da korkuyorum baş boyun ağrısı fena oluyormuş sizde oldu mu aslında en çekindiğim o sanırım benim bir tuttu mu gözüm bebek falan görmez
Evet canım bendim benim hep canım istiyordu hatta daha dün yedim avakadolu tonlu yiyorum ama arada bi kaç tanede yengeçli yedim abartmadıkça sıkıntı yok dedi doktorumBugün bir tane yazı okudum doktorun sen mi demiştin sushi canım istiyor diye doğru mu hatırlıyorum acabaleSourire bende çok severim , vejeteryan sushi yenebilirmiş bir kaç tane içinde balık olmadan
Avokado maki
Kappa maki , havuçlu maki de yapılabilir
Bu ikisi uygunmuş
Benim ilk bebegimde atıyordu öyle zayıftım ben de epey ama şimdi eskiye göre kilom var hissedemiyorum şuan küçükte tabi 11 haftada hissetmiştim ilkinde hareketten çok kalp atışı yada hıç kırık gibiydiKızlar uzandığınız zaman sizin de göbeğiniz atıyor mu? Burdan geçen damardan falan mı bebek mi daha önce hiç vücudumu incelememişim ondan önceden var mıydı bilmiyorumsürekli aynı ritimde hareket ediyor bebek fikri saçma galiba ama zayıfım diye görülüyor mu acaba dedim
geçen gün bir yerde okudum anneye ilk kendini hissettirmeleri diyordu doğru mu bilmiyorım. ben kiloluyum dışarıdan göremiyorum ama bebeğin olduğu yerde içeriden kıpırtı hissediyorum. ilk çocuğumda bu kadar erken hissetmemiştim i. ikincilerde daha çok anlaşılıyor dediler.
Kızlar doğum kararı için çok erken ama yine de sormak istiyorum muhtemelen sezaryen olurum gibi geliyor bana ama spinal vs sanmıyorum panik atağım olduğu için cok panik olurum genel anestezi ile uyu uyan bitti daha mantıklı geliyor (birçok kez genel anestezi oldum estetik vs) cok rahattıacaba bu seçenek bize mi ait oluyor yoksa spinale mi zorlarlar biraz kafayı taktım da
Ağrim geçmeden uyuyorum ve sabah ayni agri ile uyaniyorum bende anlamadim gercekten umarim 12. Haftadan sonra son bulur bu agrilar....
Ben farklı diye biliyorum ama çokta emin değilimayrıntılı ultrason ile ikili test farklı mı? ben ilk ayrıntılı ultrasona girdim sonra kan verdim. kan sonucu yarın belli olacak.
toplam 1800 /1900 öyle bir şey tuttu sanırım
Boyumuz ve kilomuz aynıymış , bende tüp bebek sürecinde inanılmaz kilo aldım bir de çok kısa aralar vererek 3 deneme yaptık 3. De tuttu bizim bebişler. İlk denemeye başlarken 65 kiloydum şu an 84. Bu kiloyla ikizlere hamile kaldım bilmiyorum sonumuz ne olacak. İlaçlar çok kilo aldırıyor dediğin gibi.İstanbulda bende ossit dondurma islemimi yapmistm amerikan hst teksen hocada.ama tup bebegi konak hst tup bebekde yaptirdim kocaelide yasiyorum.ve malesef bende ilaclardan dolayi 3 ayda 10kusur kilo aldim ve suan 3. Ayim bitiyor 84 kiloyum cok korkuyorum o yuzden.boyum 1.73 belli olmasada kiloluyim
Kendini şartlama canım . Ben kendimi bildim bileli hep doğum korkusu ile yaşadım hamileliğin son zamanlarında özellikle bebeğime kavuşma fikri çok daha ağır bastı. Ve kendimi her türlü hazırladım yüzlerce video izledim yazı okudum . En önemlisi epidıralli normal doğum yaptım. Ve çok da memnun kaldım bende bel ağrısı vs yapmadı . Kolay tabiki değildi hatta sancı çekerken bu kadar insan buna nasıl katlanmış dedimYok spinal bana hiç gelmez o zaman keşke kolayca şak diye yarım saatte gelse bebek normal yoldanpek sanmıyorum sanki ben normal yapamazmışım gibi geliyor ama belli de olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?