- 4 Ağustos 2022
- 4.919
- 2.433
-
- Konu Sahibi Buffalosos
- #59.861
Ah ah ben bunlar yüzünden neler çektim lohusalığımda ağlamadığım günüm yoktu. Doğru söylüyorsun ama inan elimde değil ve ciddi anlamda bugün bi azalma sezdim göğüslerim çok yumuşaktı. Elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum ama malesef insanı çığrından çıkarıyorlarBen bu olaydan ziyade senin bebeğim kilo almıyor demene takıldım bak kafana taktığın o kadar şey var keyfin moralim yerine değilken çocuğuna nasıl bakacaksın şuan o bebek sana muhtaç mama da versen emsirsen de seni isteyecek çok zor nir süreç olanilir senim için ama bebeğin belli bir zamana gelene kadar bişeyleri görmemeye çalış sütün kesilir Allah korusun görme duyma bilme umursama en azından bir süre çocuğun için ben 2 gün bişeye üzülsem 3. Gğn sütüm azalıyornhemen kafam dank ediyor kendini mutlu edecek şeyler yap bana tatlı yemek su içmek süt yapıyor en azından hen öyle düşünüyorum sende kendi kendine tespit et bunları düşün bırak kötülük yapan yaptığıyla kalsın srn umursamazsan hepsi kudurur
Olabilir tabi stres her şeye zarar bende hasta oldum strese girdim kaç gündür sütüm az geliyorBenımkıde mı stresten gıttı o zaman
O gögüs yumuşaklığı oluyor ya çok sütüm geldiğinde bile göğüslerim yumuşak oluyor önceden öyle değildi. Aklını başka yöne vermeye çalış bebekle zor oluyor biliyorum ama eskiden yaptığın şeyler vardır illaki bebekten önce onları yoamaya çalış kendini öutlu et önce biz istersek her şeyi yaparızAh ah ben bunlar yüzünden neler çektim lohusalığımda ağlamadığım günüm yoktu. Doğru söylüyorsun ama inan elimde değil ve ciddi anlamda bugün bi azalma sezdim göğüslerim çok yumuşaktı. Elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum ama malesef insanı çığrından çıkarıyorlar
Evet tek oğlan ama bildiğim destekte bulunmuyor. Zaten evlenene kadar yeterince bulundu bu saatten sonra bulunmasın bi zahmet. Yıllarca evlerinin faturalarını herşeylerini eşime ödettiler. Genç yaşında hep bunlara bakmakla geçti hayatı. Faturalar ev masrafı herşeyi eşime yaptırdılar tabi evlenmeden önce böyleydi hep şikayet ederdi bana ama sonra işler değişti ben konuşunca artık kendisi savunur oldu toz kondurmaz olduAilesine maddı destek ye bulunuyormu evın tek oğlumu
Öyle canım haklısın aslında ben bunlar yokken çok daha mutluyum eşimle ama bunlarla ilgili herşey beni mutsuz ediyor telefonla aramaları bile yetiyor o derece beni kendinden bezdirdiO gögüs yumuşaklığı oluyor ya çok sütüm geldiğinde bile göğüslerim yumuşak oluyor önceden öyle değildi. Aklını başka yöne vermeye çalış bebekle zor oluyor biliyorum ama eskiden yaptığın şeyler vardır illaki bebekten önce onları yoamaya çalış kendini öutlu et önce biz istersek her şeyi yaparız
Canım peki şey sorucam gırtlak dan çok ses geliyor mu? Bana bazen boş emiyor gibi geliyor yutkunma sesi eskisi gibi değil sankiO gögüs yumuşaklığı oluyor ya çok sütüm geldiğinde bile göğüslerim yumuşak oluyor önceden öyle değildi. Aklını başka yöne vermeye çalış bebekle zor oluyor biliyorum ama eskiden yaptığın şeyler vardır illaki bebekten önce onları yoamaya çalış kendini öutlu et önce biz istersek her şeyi yaparız
Canim benim de yumuşak şartlama kendini yumusaksa da vardir süt güvem kendine sen uykunu almaya çalis sütüne iyi gelir yediklerine de dikkat ettin mi tamamdirAh ah ben bunlar yüzünden neler çektim lohusalığımda ağlamadığım günüm yoktu. Doğru söylüyorsun ama inan elimde değil ve ciddi anlamda bugün bi azalma sezdim göğüslerim çok yumuşaktı. Elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum ama malesef insanı çığrından çıkarıyorlar
Öyle cok cok gelmiyor ses her zaman bebeler de büyüdükçe daha iyi cekmeyi daha sakin emmeyi ögrendi bence. Hatirlasana ilk ay nasi uzun sürerdi emzirmek uyur kalirlardi durterdik smdi daha profesyonellerCanım peki şey sorucam gırtlak dan çok ses geliyor mu? Bana bazen boş emiyor gibi geliyor yutkunma sesi eskisi gibi değil sanki
10 günde zaten 150 200 gram arası ancak alır o da açlık tokluktan bezinin dolu olmasından kıyafetinden etkilenir hep aç ve bezi temizken tartmak lazım canım bunlara dikkat ettin mi? Bir de boyu uzadı mi? Bazen kilo almayıp boya gidiyorlar demişti saglikocagindaki bir ebe abla. Diğer konunu üzüntüyle okudum sen çocuğunun üstüne bu kadar titrerken yaptıkları çok terbiyesizlik ama bosver hiç sallama onlara en guzel cevap olur eşini evliliğini herseyin üstünde tut onlar kim ki senin evliliğini etkilesin diye düşün. Normalde fazla muhatap olma derdim ama cocuk konusunda dominant olmamız lazım yapcak bisey yok çocuk bizimse bizim dediğimiz olcakÇok şükür bir sıkıntı yok canım özellikle doktor test yaptı kilo alımı az diye bişey çıkmadı çok şükürama bari az da olsa alsaydı içim rahatlardı sıfır kilo alımı oldu 10 günde
Sağol canım desteğin içinCanim benim de yumuşak şartlama kendini yumusaksa da vardir süt güvem kendine sen uykunu almaya çalis sütüne iyi gelir yediklerine de dikkat ettin mi tamamdir
Ay öyledir dimi sanki boş emiyor gibi geliyor canım sıkılıyor bayadır da sağım yapmadım bi ara doluyken sağıp kaç cc çıkacak bakmak istiyorum ama bu sefer de göğüs boşalır emmek ister diye korkuyorum çıldırır süt dolana kadarÖyle cok cok gelmiyor ses her zaman bebeler de büyüdükçe daha iyi cekmeyi daha sakin emmeyi ögrendi bence. Hatirlasana ilk ay nasi uzun sürerdi emzirmek uyur kalirlardi durterdik smdi daha profesyoneller
10 günde hiç almamış aç tok dikkat etmedim ama temiz bezle hep tartıyorum ona dikkat ediyorum. Evet canım boy attı bir kaç cm kilo almadı ama. Ah canım evliliğimi üstün tutmayı onlar için bozmamayı çok isterim ama eşim mantıklı davranmıyor. Lohusalıkta bunlar bende kaldılar uzun süre tabi o ara biz boşanma aşamasına geldik odada bir gün boşanma ile ilgili konuşuyorduk belli ki görümcem ve kaynanam duymuşlar baktım mutfağımda gülerek durumu anlatıyorlar. Sevinirler inan. Hatta boşandıktan sonra eşya paylaşımı sırasında eşime düşen eşyaları alıp kullanırlar o kadar umursamaz ve vurdumduymazlar evladını düşünen bi anneden ziyade egosunu tatmin etmeye çalışan sadece kendini düşünen bir kadın o. Onu mutlu etmeyi hiç istemem ama eşim aklı başında davranmıyor o hakediyor bunu aslında10 günde zaten 150 200 gram arası ancak alır o da açlık tokluktan bezinin dolu olmasından kıyafetinden etkilenir hep aç ve bezi temizken tartmak lazım canım bunlara dikkat ettin mi? Bir de boyu uzadı mi? Bazen kilo almayıp boya gidiyorlar demişti saglikocagindaki bir ebe abla. Diğer konunu üzüntüyle okudum sen çocuğunun üstüne bu kadar titrerken yaptıkları çok terbiyesizlik ama bosver hiç sallama onlara en guzel cevap olur eşini evliliğini herseyin üstünde tut onlar kim ki senin evliliğini etkilesin diye düşün. Normalde fazla muhatap olma derdim ama cocuk konusunda dominant olmamız lazım yapcak bisey yok çocuk bizimse bizim dediğimiz olcak
Aynıyız.Lütfen beni ayıplamayındayanamıyorum artık
Atağının daaa tutağının daaa 4. Ayinin daaa uyku reddinin deee aşısının daaaaaaa
Yeter ya yeter sabahın 4unden beri 1 dakika uyumadı sesi kısıldı ağlamaktan, nefesi kesiliyor resmen titremeye başlıyor ağlarken. Elim ayağıma dolandı iyice suya sokuyom olmuyo yatiriyom olmuyo yuvarliyom olmuyo. Benim de yüzüm gözüm sisti ağlamaktan. Ne atakmis. Günlerdir uyumuyor. Benim midem bulanıyor uykusuzluktan sen nasıl dayanıyorsun anlamıyorumçok yorgunum çok
Neden düzenini bozdun gidip kalıyorsun orada eşin baskı mı kuruyorKızlar size bişey danışacağım. Ben bir kaç gündür kaynanam da kalmaya geldim ve malum az çoğunuz biliyordur söylemiştim eşimin ailesi yüzünden eşimle boşanma durumuna geldim. Ne zaman onlarla görüşsek yine başa sarıyoruz ve huzurumuz kaçıyor çünkü görümcem ve kaynanam inanılmaz kötü kalpli insanlar. Ve eşimde malesef çoğu zaman onlara yaranmaya çalışıyor. Yine geldik buraya bi kaç gündür bende huzur kalmadı eşimle de konuşmuyorum yine. Çünkü hep beni hiçe sayıp onları destekliyor. Ben artık yoruldum bu işin içinden çıkamıyorum boşanmak istiyorum ama annem çocuğun için yapma diyor. Ama artık benim ruhum psikolojim ailesini kaldırmıyor. Ben bunlarla görüşmek istemiyorum 1 saat bile tahammül edemez oldum. Belki diyeceksiniz neden bu nefret. İnanın bana çok şeyler yaşattı söyledi. Aileme de aynı şekilde. Şimdi çocuğum konusunda da sürekli kaynanam benimle savaş halinde çocuğun annesi ben olduğum halde eşim beni hiçe sayıp onları destekliyor. Ben istemiyorum artık bu aile ile görüşmeyi ve eşim bunu kabul edecek bi insan değil ha aileci değil ama yine de görüşmek istiyor. Ben hayatımda bi insandan bu denli nefret etmedim artık beynim bu kadın ile dolsun istemiyorum kızlar ne yapacağım bana bi akıl verin. Tek yol boşanmak gibi geliyor artık dayanamıyorum
Ya sana kıyamam neden ayıplayalım çok haklısınLütfen beni ayıplamayındayanamıyorum artık
Atağının daaa tutağının daaa 4. Ayinin daaa uyku reddinin deee aşısının daaaaaaa
Yeter ya yeter sabahın 4unden beri 1 dakika uyumadı sesi kısıldı ağlamaktan, nefesi kesiliyor resmen titremeye başlıyor ağlarken. Elim ayağıma dolandı iyice suya sokuyom olmuyo yatiriyom olmuyo yuvarliyom olmuyo. Benim de yüzüm gözüm sisti ağlamaktan. Ne atakmis. Günlerdir uyumuyor. Benim midem bulanıyor uykusuzluktan sen nasıl dayanıyorsun anlamıyorumçok yorgunum çok
Çok çok üzüldüm yaşadıklarına… benim kaynanam da benzer. Hep ailemi kıskandı. Evlenince hep onunla görüşelim benim ailem ikinci planda kalsın istedi. Aileme çok ayıplar etti. Kızıyla beni sürekli kıyasladı benim çok daha iyi bir konumda olmamı hazmedemedi. Eşim bunları benim abartım zannetti çünkü oğlunun gözünde iyi olmak için beni çok seviyomuş gibi göründü. En sonunda benim transfer zamanlarım yani en önemli günlerimde kavga çıkarınca görüşmeyi kestim eşimle de boşanmaya hazırdım eğer ısrar etseydi ama bana hak verdi. Sonra tam aramız düzeliyo dedik yine bi kavga görüşmüyoruz artık. Benim de oğlum var. İlerde gelinimi el üstünde tutacağıma gerekirse oğluma kızıp başkasının kuzusunu üzmeyeceğime eminim. İnşallah senin eşin de kök ailesinin gerçek yüzünü görür artık gerçek ailesinin sen ve bebeğiniz olduğunun farkına varır da ona göre davranır10 günde hiç almamış aç tok dikkat etmedim ama temiz bezle hep tartıyorum ona dikkat ediyorum. Evet canım boy attı bir kaç cm kilo almadı ama. Ah canım evliliğimi üstün tutmayı onlar için bozmamayı çok isterim ama eşim mantıklı davranmıyor. Lohusalıkta bunlar bende kaldılar uzun süre tabi o ara biz boşanma aşamasına geldik odada bir gün boşanma ile ilgili konuşuyorduk belli ki görümcem ve kaynanam duymuşlar baktım mutfağımda gülerek durumu anlatıyorlar. Sevinirler inan. Hatta boşandıktan sonra eşya paylaşımı sırasında eşime düşen eşyaları alıp kullanırlar o kadar umursamaz ve vurdumduymazlar evladını düşünen bi anneden ziyade egosunu tatmin etmeye çalışan sadece kendini düşünen bir kadın o. Onu mutlu etmeyi hiç istemem ama eşim aklı başında davranmıyor o hakediyor bunu aslında
Yaa maşallah onaBenımkknın sağ el havada ev halkıns seslemıyor suyu dıye gülüyor yılışık bebe hav hav dıye böyle boynunun altıns öpüyorum arka arkaya onu öğrenmıs gırtlagından ses cıksrıyor bana dogrı gelıyor agzını açarak taklıt etmeye calısıyor sonra gülücük ses cıkarıuor
Sürekli gelin kalın diyip duruyorlar. Ve eşimde onlara hayır demeyi bilmediği için bizim düzenimizle oynuyoNeden düzenini bozdun gidip kalıyorsun orada eşin baskı mı kuruyor
İnan aynısı. Benim ailemi görmezden gelip sürekli kendisi ile içli dışlı olmamı istedi ki beni sevmediği ve nefret ettiği halde sürekli kendisine gelip gitmemi ailemi arka plana atmamı istiyor. Annem ile sürekli bir mücadele içinde çocuğu annemin kucağından almaya çalışmalar annem bişey aldığında iki şey almaya çalışmalar. Eşimin gözüne girmek için sürekli maddi şeylerle gözünü boyamaya çalışıyor. Bazen diyorum ki keşke bi kavga olsa da bende silebilsem. 60 yaşında kadın olduğu halde oğlunun evindeki herşeyi kıskanıp ruh hastası gibi aynı şeyleri evine almaya çalışıyor. Abartısız herşey tokama varana kadar aynı şeyleri alıyor. Kendine ait bir zevki yok benim yaptığım ailemin yaptığı şeyleri alıp duruyor. Keşke bende kurtulabilsem boşanmaktan başka bir çarem yokmuş gibi öyle berbat bir insan ki keşke böyle bir aileye bulaşmasaydımÇok çok üzüldüm yaşadıklarına… benim kaynanam da benzer. Hep ailemi kıskandı. Evlenince hep onunla görüşelim benim ailem ikinci planda kalsın istedi. Aileme çok ayıplar etti. Kızıyla beni sürekli kıyasladı benim çok daha iyi bir konumda olmamı hazmedemedi. Eşim bunları benim abartım zannetti çünkü oğlunun gözünde iyi olmak için beni çok seviyomuş gibi göründü. En sonunda benim transfer zamanlarım yani en önemli günlerimde kavga çıkarınca görüşmeyi kestim eşimle de boşanmaya hazırdım eğer ısrar etseydi ama bana hak verdi. Sonra tam aramız düzeliyo dedik yine bi kavga görüşmüyoruz artık. Benim de oğlum var. İlerde gelinimi el üstünde tutacağıma gerekirse oğluma kızıp başkasının kuzusunu üzmeyeceğime eminim. İnşallah senin eşin de kök ailesinin gerçek yüzünü görür artık gerçek ailesinin sen ve bebeğiniz olduğunun farkına varır da ona göre davranır
Bu hikayede kaynata yok sanırım çünkü olsaydı böyle olmazdı dizginlersi onları canım. Tavsiye vereceğim bişey yok Allah yardımcın olsun sen stres yaptıkça bebeğe geçiyor biliyosun kilo durumu bunla alakalı da olabilir boy atmış diyosun onla alakalı da olabilir. Ama yukarfaki arkadaşa katılıyorum madem bosanmana sevinexekler sevindirme onları eşine daha da bağlan kendine çek adamı çekirdek aile olduğunuzu hatırlat hep demekki ihtiyacı var yönlendirilmeye anasinin yönlendirmesine izin verme sen yap kocan değil mi alttan gir üstten çık gerekirse bebeği kullan. Ay babası bak nasıl sana benziyor bizim bu bebek falan gibisinden ne bilim canım. Kocanı seviyorsan bence biraz savaş onlara yem etme benceSürekli gelin kalın diyip duruyorlar. Ve eşimde onlara hayır demeyi bilmediği için bizim düzenimizle oynuyo