2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Evet malesef çok yüzsüz utanmaz rezil bir kadın. Kendisinden nefret ettiğimi biliyor çünkü kendisi de benden nefret ediyor zerre beni sevmiyor ama yüzüme hep çok seviyor gibi davranıyor. Eşim huzursuzluk çıkarır ve benle konuşmaz gitmiyorum desem torunlarını neden göstermiyorsun der. Bizim kendi içimizde de ufak tefek sorunlarımız oluyor ama bi şekilde idare ediyoruz ama bu konuda asla anlaşamaz olduk ve ciddi anlamda boşanacak durumdayız. Onların yanında bu şekilde beni yok sayıyor. Ama onlar yokken böyle değil. Benim ailemin yanında biz başbaşayken daha farklı herşey. Ama onun ailesinin yanında onların istediği oluyor beni görmezden geliyor. Çocuk ağlıyor kucaklarında ben alıyorum kalsın kucaklarında ne alıyorsun ağlaya ağlaya büyüyecek alma diyor. Çocuk uyurken sevmek istiyorlar uyuyor diyorum ver diyor beni azarlıyor. Ben orda dururken çocuğu onların kucaklarına veriyor sürekli
Herıflık yspıyor kendınce

İnan aynısı. Benim ailemi görmezden gelip sürekli kendisi ile içli dışlı olmamı istedi ki beni sevmediği ve nefret ettiği halde sürekli kendisine gelip gitmemi ailemi arka plana atmamı istiyor. Annem ile sürekli bir mücadele içinde çocuğu annemin kucağından almaya çalışmalar annem bişey aldığında iki şey almaya çalışmalar. Eşimin gözüne girmek için sürekli maddi şeylerle gözünü boyamaya çalışıyor. Bazen diyorum ki keşke bi kavga olsa da bende silebilsem. 60 yaşında kadın olduğu halde oğlunun evindeki herşeyi kıskanıp ruh hastası gibi aynı şeyleri evine almaya çalışıyor. Abartısız herşey tokama varana kadar aynı şeyleri alıyor. Kendine ait bir zevki yok benim yaptığım ailemin yaptığı şeyleri alıp duruyor. Keşke bende kurtulabilsem boşanmaktan başka bir çarem yokmuş gibi öyle berbat bir insan ki keşke böyle bir aileye bulaşmasaydım
Çok ıyı anlıuorum senı gerizekalılar

Evet tek oğlan ama bildiğim destekte bulunmuyor. Zaten evlenene kadar yeterince bulundu bu saatten sonra bulunmasın bi zahmet. Yıllarca evlerinin faturalarını herşeylerini eşime ödettiler. Genç yaşında hep bunlara bakmakla geçti hayatı. Faturalar ev masrafı herşeyi eşime yaptırdılar tabi evlenmeden önce böyleydi hep şikayet ederdi bana ama sonra işler değişti ben konuşunca artık kendisi savunur oldu toz kondurmaz oldu
Bu tür sorumluluk verilen çocuklards ilerde evlendıklerınde cekırdek aıle kurmaşarı çok zor olıyor o sorumlılıgı atamıyorlar çünkü hala annesının babssının kendıkr ıhtıyaco olduğunu düşünüyor bılmıyor kı kullanıldıkları nı

15 yıl oldu cekıyorum benım adamda bütün evı geç indirmiş bır kuruş para koumamıs dıgun olacağında ne bır eşya ne bır çöp ne düğün hıc bırsey yapma dolar ne altın herşeyi kendı yapmaya çalıştı borçla sonra bana dedıgı yap kendı ayagı ölenekadar gelen gelin ne ıncık ister ne boncuk dedı evlerımı cokmyakın kaç yıl bırlokte yemek yenmek dedıler sabah akşam ordaydok neymiş oğlu yükün altına gırmıs genç yaşta onun emsallerı bekarmıs sonra burda yıyıp ıcıyorsunız dıye evın bütün masrafı benım adamdaydı ilk 3 4 yıl sonra ben bır patlak verdım sabh yann akşama kadar ne ısı bıterdı ne suratı ne ıstegı ben koydum annemlere gıttım kaç ay bebekle boşanma noktalrınds avukatlar davalar neler neler hıc bır sey talep etmedık Valeyet davalrı çocuğum babaya çok duskındu ben anlarda o Konya'da derken çocuk hep baba dıye agladı esım cocıklarına çok düşkün bır dedıgını ıkı yapmaz derı gel bıdaha deneyelım gıdıo gelme ısını bitirelim kendı duzeınını kur annem gıtme dedı inanma ama çocuk ıcın tamm dedım 2 3 ay herşey normal bu sefer bınlar bende her gün ne anladım onlar benım annem abım bıdaha tükürdüğümü yalayıp donemedım baba evıne sonra bır bakmısım kaç yıl gecmıs kafamda saç dısımde dıs kalmamıs şeker tansıyın heosı var hayat bazen fedakarlık yapmayacak önce kendın olacaksın belkı donmeseydım herşey çok degısık ve farklı olırdu ama ne dıyekkm bu evlılıkte tek karım aslan gıbı ıkı oğlan yıllarca babaının kredısı odedı borvlarını kapattı annesının evının eksıgı derken bır evım bıle yok Kore evleındeyım hak konusunu rızık konusu mı hepsi haram bana yasattıkları Döğer tarafa gelının bırı bosandı bunun sayesınee dıgerı ızmırde bunun evıne adım atmıyor be bayrama ne başka bıseye küs konuşmuyor bır ben varım elının altında esım akıllandı mı akıllandı bıraz bebım karım gelemez dıyor ısını yapamaz dıyor ben evımı kadın tutuyorum dıyor bu sefer de bınlar yakanda bebegı bahane edıyor gekıyor du her akşam 1 aydır yokmgelmıyor bayramlarda ızmırden kaynım tek basına gekır aılesını getırmes bende kalır baba ocagı varken colıgı çocuğu getıreyım bu kadın agzına sıcsın mı der herkes herseyı anladı ama çok geç

Aynıyız.
En son bebek içinde değilken beşiği tekmeledim yana uçtu kriz geçirdim.
Her gün istisnasız ağlıyor ama saç baş yolmalı ağlama. Atağın dibini yaşıyorum
Kendimden nefret ediyorum çocuk yaptığım için kendi elimle kendimi yaktım ne biçim bir insanım ben diye.
Tahammül seviyem sıfır. Her günüm mutsuz geçiyor 4 ay oldu hala çocuk yaptığıma pişmanım
canım neden öyle hissediyorsun senin gerginliğin de bebeğe belki geçiyordur sen çok isteyerek severek yaptın ne kadar heyecanlı ve mutluydun hamileyken etrafında negatif enerjiler olabilir eşinle sıkıntın olabilir onlar euh halini etkiliyor olabilir ne güzel yazlık yerde yaşıyorsun denize gir bir kadeh şarap iç bir dadı bul haftada bir iki gelsin kendine zaman ayır bebeğini uyutmaya kural koymaya zorlama bırak bebek sana uysun bilemiyorum bunlar benim yaptıklarım bana iyi geliyor tabi her bebek farklı ama çok şekerler bu güzel zamanları kaçırma ilerde üzülürsün yine

Aynıyız.
Kendimden nefret ediyorum çocuk yaptığım için kendi elimle kendimi yaktım ne biçim bir insanım ben diye.
Tahammül seviyem sıfır. Her günüm mutsuz geçiyor 4 ay oldu hala çocuk yaptığıma pişmanım
Canlarım benım guzellerım hepsı geçecek inanın bebısler büyüyecek anne dıcek bırsz ssbır sızlerdr tek basına bakıyorsunuz hepsı bıtecek herşey güzel olacak inanın

Bende sabahın 4 ünde uyandım benım öküz horlaya horlaya uyuyordu sıpa kesınlokle uyumadi evın ıcınde dört dönüyoruz bıraz önce uyuttım sureklı uykusındw mızmız ne bılıyım derdı ne agzı var dılı yok ne derdı var söyleyemez bıze muhtaç melekler onlar canımızdan can bıraz zorlanacagımkz zamanlar var kimimiz çocuğu emmıyor kımımız emıyor kılo almıyor kımınınkı kolık hepsının bır derdı var allah hepimize güç kuvvet savır versın en kısa sürede guzellıkle geçirelim krıstılıana bebegı mı benımseyemedın kendine aıt degılmıs gıbı mı hissediyorsun canım bunlar da çok etkıler aradakı bagı

Aynıyız.
Ben de bu kadar yalnız kalacağımı düşünmemiştim. Sen çok iyi bir annesin sadece yalnızsın. Hamileyken uzaktan takip ediyordum konuyu ve senin en ufak bir telaşta doktora koştuğunu hatırlıyorum. Çocuk yaptığı için pişman olan bir anne olamazsın sen o yüzden. Sadece sürece alışamadık, oyuncak bebek gibi degil ki bebeklerimiz hep ağlıyor uyumuyor. Kendimize ayıracak zamanımız kalmadı. Biraz da öncesinde özgür bireyler olunca boyle hissetmeler kaçınılmaz oluyor malesef 😓 zaman lazım sadece 😓

Bu hikayede kaynata yok sanırım çünkü olsaydı böyle olmazdı dizginlersi onları canım. Tavsiye vereceğim bişey yok Allah yardımcın olsun sen stres yaptıkça bebeğe geçiyor biliyosun kilo durumu bunla alakalı da olabilir boy atmış diyosun onla alakalı da olabilir. Ama yukarfaki arkadaşa katılıyorum madem bosanmana sevinexekler sevindirme onları eşine daha da bağlan kendine çek adamı çekirdek aile olduğunuzu hatırlat hep demekki ihtiyacı var yönlendirilmeye anasinin yönlendirmesine izin verme sen yap kocan değil mi alttan gir üstten çık gerekirse bebeği kullan. Ay babası bak nasıl sana benziyor bizim bu bebek falan gibisinden ne bilim canım. Kocanı seviyorsan bence biraz savaş onlara yem etme bence😢😓
Bu tarz kadinlarin kocaları o kadar bıkmış oluyorlar ki ağızlarını bile açmıyorlar artık ne b.k yersen ye minvalinde oluyorlar. Benim kp de öyle çünkü. Zamanında karisinin adına o kadar çok utanmış ki ya da o kadar tartışmış ki bir nebze olsun düzelsin diye ama bakıyor gram düzelme yok aman ne uğraşacağım diyor.

Ya sana kıyamam neden ayıplayalım çok haklısın😔 benimki henüz 3 buçuk aylık daha 4.ay atağına girmediğini düşünüyorum ama geçen gün atak mı nedir bilmiyorum sabahın köründen gecenin körüne kadar asla uyumadı ağlamaktan kıpkırmızı oldu artık dayanamadım eşimi aradım erken gelmesini rica ettim. Korkunç bir gündü uykusuzluktan bayılcam zannettim. Yatırdım olmadı yedirdim olmadı kucakta gezdirdim olmadı pışpışladım olmadı agucuk gucucuk olmadı oyun halısına koydum olmadı asla ama asla susmadı sürekli bağırma şeklinde ağladı kabus gibi bir gündü. En son oturdum ben de onunla birlikte ağladım tövbe yarabbi çocuğun içine bişey girmiş gibi nasıl çırpınıyo nasıl bağırıyo o ses küçücük şeyden nasıl çıkıyo hatırlamak bile istemiyorum ama malesef 4.ay atağının 1-2 hafta sürdüğünü ve henüz bunun fragman olduğunu da biliyorum allah sabır versin hepimize😔
Bu atak 1 ay sürüyor başlamış sizin de😓 2 haftadan fazla oldu aynı sizin yaşadığınız günü yaşıyoruz. Ben eşime anlatıyorum çok ağladı diye oyun istiyordur oynadınız mı diyor? Bravo ordinaryüs nasıl gelmedi aklıma 😱 çok çok geciyor. Geçiyormuş ama öyle diyorlar. Sadece ben eski ben değilim. Enerjim keyfim halim kalmadı 😓

Bu atak 1 ay sürüyor başlamış sizin de😓 2 haftadan fazla oldu aynı sizin yaşadığınız günü yaşıyoruz. Ben eşime anlatıyorum çok ağladı diye oyun istiyordur oynadınız mı diyor? Bravo ordinaryüs nasıl gelmedi aklıma 😱 çok çok geciyor. Geçiyormuş ama öyle diyorlar. Sadece ben eski ben değilim. Enerjim keyfim halim kalmadı 😓
Bizimki 5bhafta gibi sürdü ama biz tam rop muayenesi yaptırdığımız için o zaman başladı diye yorumluyorum. Bi anda tepetaklak olmuştu. Biz 1 haftaya yakındır iyi gibiyiz elhamdülillah. Bu süreçte ninni ee ee ne ile uyutuyosaniz ve uykuya geçişte en kolay hangisiyse sabit tek olarak bi ninni üzerinden gidin. Yani ben baslardan beri farklı farklı şeylerle sakinlestirirdim. Ama atak zamanı hiç bi ninniyi değil onun için uydurduğum ezgiyi istedi sadece. Pis pis ee ee asla istemedi. Rutinleri bozmamaya gayret gösterdim. Zaten rutin dışına çıktığında huysuzluk oluyo bide atak zamanı daha beter oluyo. Hem ilerisi hemde suan için rutinlere dikkat edin. Hani ben hep diyodum ya bebek dışında hiç bi seye bakamıyorum diye. İşte bu sebeplerden dolayiydi. Sanki depresyonda gibi hissediyoruz cunku bebek her anımızı alıyor. Sonra da herhangi bi sey yapmaya derman kalmiyo. Sizinkiler tam sıcak zamana denk geldi bide. Kıyafet oda sicakligina dikkat edin. Günde bir iki suya sokup çıkarın. Hem su ile uykuya geçmesi kolay olabiliyor. Beslenmek istememe yada daha çok isteme durumu da olabilir onda da mümkün oldukça zorlamayın. Bu aralar yani bu atakta meme reddi çok sık yaşanıyor. Bu yüzden istemediğinde zorlamayın sakinlestirip yeniden deneyin. Biz 4. Ay kontrolune gittiğimizde kapıyı açar açmaz doktor meme reddi başladı mı demişti. Bende ağıtlar yakarcasina doktora dertlerimi anlatmaya başlamıştım. Bunlar beklenen şeyler demişti. Biz suan hala red yaşıyoruz. Gecer mi ne zaman geçer bilmiyorum ama bunu size de söyleyeyim meme de zorlama yapmayın. Bu detayı bilmiyodum çünkü ben. Zorladikca zorladım pohh ettim biraz. neyse. Suan için verebileceğim aklıma gelen tavsiyeler bunlar. Geçecek bunu unutmayın sabır sadece.

Bizimki 5bhafta gibi sürdü ama biz tam rop muayenesi yaptırdığımız için o zaman başladı diye yorumluyorum. Bi anda tepetaklak olmuştu. Biz 1 haftaya yakındır iyi gibiyiz elhamdülillah. Bu süreçte ninni ee ee ne ile uyutuyosaniz ve uykuya geçişte en kolay hangisiyse sabit tek olarak bi ninni üzerinden gidin. Yani ben baslardan beri farklı farklı şeylerle sakinlestirirdim. Ama atak zamanı hiç bi ninniyi değil onun için uydurduğum ezgiyi istedi sadece. Pis pis ee ee asla istemedi. Rutinleri bozmamaya gayret gösterdim. Zaten rutin dışına çıktığında huysuzluk oluyo bide atak zamanı daha beter oluyo. Hem ilerisi hemde suan için rutinlere dikkat edin. Hani ben hep diyodum ya bebek dışında hiç bi seye bakamıyorum diye. İşte bu sebeplerden dolayiydi. Sanki depresyonda gibi hissediyoruz cunku bebek her anımızı alıyor. Sonra da herhangi bi sey yapmaya derman kalmiyo. Sizinkiler tam sıcak zamana denk geldi bide. Kıyafet oda sicakligina dikkat edin. Günde bir iki suya sokup çıkarın. Hem su ile uykuya geçmesi kolay olabiliyor. Beslenmek istememe yada daha çok isteme durumu da olabilir onda da mümkün oldukça zorlamayın. Bu aralar yani bu atakta meme reddi çok sık yaşanıyor. Bu yüzden istemediğinde zorlamayın sakinlestirip yeniden deneyin. Biz 4. Ay kontrolune gittiğimizde kapıyı açar açmaz doktor meme reddi başladı mı demişti. Bende ağıtlar yakarcasina doktora dertlerimi anlatmaya başlamıştım. Bunlar beklenen şeyler demişti. Biz suan hala red yaşıyoruz. Gecer mi ne zaman geçer bilmiyorum ama bunu size de söyleyeyim meme de zorlama yapmayın. Bu detayı bilmiyodum çünkü ben. Zorladikca zorladım pohh ettim biraz. neyse. Suan için verebileceğim aklıma gelen tavsiyeler bunlar. Geçecek bunu unutmayın sabır sadece.
ben sizin tam tersinizi rutin alıştırmamaya çalısıyorum piş piş bir gün açarsam sakinleşirse bir hafta açmıyorum sessizliğe alışmasın diye evde kalabalıkta uyutuyorum gündüzleri odasına götür uyudu diyorlar sese alışıyor bırakın uyusun diyorum sessiz konusmayın diyorum ama bağrışa yüksek sese izin vermiyorum ağlıyor annesi al diyor misal annem diyor sende de sakinleşir diyorım sadece bende sakinleşmeye alışmasın diye sürekli oyun oynamıyorum onunla kendi oynamaya da alışsın istiyorum maalesef mama veriyorum ama evde biri varsa rica ediyorum sen ver diyorum ben vermiyorum bezini annem ya da kardesim eşim varsa onlara da değiştiriyorım benim gözüm hep üstünde ama alışkanlıklardan vazgeçmesi zor gibi geliyor benim orda olduğumu bilsin ama bağımlı olmasın istiyorum

Selam kızlar uzun zamandır siteye girmiyordum .Hepimizin zorlu günleri oluyor .Hem bebek hem ailesel mevzular ki bence çok normal ben artık akışına bıraktım ailesel mevzuları sadece bebeğime odaklandım .Onun toparlanması bekliuorum her şey için ayrıca kendiminde.Emzirsek de emzirmesek de hala lohusayız bence çünkü hala hormanal olarak süt üretmeye (damla dahi olsa) devam ediyoruz .Bence bu yüzden toparlanamıyoruz.Benim de eski halimden eser yok .Deli gibi saçlarım dökülüyor, vücudum orantısız bir hal aldı bazı sabahlar ve hatta gün boyu saçımı bile toplayamıyorum.Ama geçeceğine inanıyorum .Ben de maaleeef bebeğimi emziremedim sadece mama ile besleniyor.2 hafta önce mama reddi başladı deli gibi ağlıyordu sıcaklar da çabası .Asla susmuyor sürekli ıkınıyordu .Gaz yok kaka yapıldı çiş yapıldı .Sonra kv önerisi ile bebeğime biraz kaynatılmış su verdim .Biraz sakinleşti suyu da kana kana içti bu arada .Sonra gün içinde 10 ml 10 ml 2 öğün 3 öğün verdim .Eskisi kadar huysuz değil sakin ve hatta sürekli gülüyor mutlu bir bebek oldu .Yani hata mi bilmiyorum ama dün su vermedim ve inanılmaz huysuzdu sürekli ağlıyor ıkınıyırdu .Sanırım suyu vermeye devam edeceğim kızlar siz ne düşünüyorsunuz

Kesinlikle moniye katılıyorum, özellikle atakta istedikleri sakinleştirici olmadan uyumuyor lar bizde önceden yazmıştım atakta vakıa suresi ile sakinleşiyoruz uyuyoruz diye... Şimdi o olmadan sallatmıyor kendini,... Biz biraz daha Düzelmiştik ama hastalıktan sonra memede isteksizlik başladı bizde de 1 saatte 40 dakikada bir meme için ağlayan bebem şimdi ben verince bile lütfeten 1 2 fırt çekip kendini geriye atıyor. Bende yatarak emziriyorum veya mayışıkken emzirmeye çalışıyorum...
B Buffalosos kesinlikle "pişmanım" sözüne inanmamızı bekleme... Hamile kalmak içini hevesini, içindeyken ki endişelerini, ki bunlar onu görmeden ki duyguların ve o duygular onu gördükten sonra kaybolacak duygular değil aksine kat be kat artacak duygular.... Sadece zamana ihtiyacın var şöyle düşün nasıl bebeğinizi 9 ay sonra kucağımıza alabiliyoruz. Her bir yerimiz ayrı şişti, çirkinleştik bla bla.. Ne diyorduk aman ne olacak zayıflarız, doğumdan sonra saçımızı boyatırız... Bebek büyütmeyide böyle düşünmeliyiz bence, zor bir bebeğin olabilir ama bu asla düzelmeyecek anlamına gelmez. Ona 1 sene zaman ver bak gör o zaman her şey daha kolay olacak... Hepimizin her şeyi güllük gülüstanlık değil...
Bir iki saat bakacak birini bulsan, bir arkadaş daha yazmıştı, sen o arada yapmayı sevdiğin şeyleri yapsan mesela... Ben ortanca da doktora tezi yazıyordum. Bir ablayı ayarlamıştık. 2 3 saatliğine geliyordu ben o arada kütüphaneye gidiyordum. O bile bana nefes oluyordu. Kütüphanede sitenin diğer duvarı çok uzağada gidemiyordum emzirdiğim için..
Bunda da kaldığımız memleket bizim için yeni bilmediğim bir şehir, hamileliğimde hep evde geçti yürüyüş bile yapmadım 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ tabii çok kilo aldım onu da nasıl aldım hala anlamıyorum ya 😀😀 bebe olunca neredeyse hiç kilo gitmedi gibi giden geri geldi. Kendime 5. Aya kadar müsaade vermiştim. Sonra aklıma diyetisyen kuzenim geldi. 3. ayda onunla başladık diyete. Büyükler okula gidince bizde bebeyle akşama kadar mutfaktayız kahvaltıydı ara öğünü öğlendi derken birazda bebenin huysuzlukarı bir iki toca ile atışma, çünkü eşim evden çalışıyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ gün geçiyor. Mutfakta kendim için bir şeyler bile hazırlamak bana çok iyi geldi onu farkettim.
Sen kendine alan açmalısın canım, yoksa sevginde isteğinde hiç bir azalma yok hatta artış var🥰🥰🥰🥰🫂🫂seni seviyoruz 🥰🥰

Selam kızlar uzun zamandır siteye girmiyordum .Hepimizin zorlu günleri oluyor .Hem bebek hem ailesel mevzular ki bence çok normal ben artık akışına bıraktım ailesel mevzuları sadece bebeğime odaklandım .Onun toparlanması bekliuorum her şey için ayrıca kendiminde.Emzirsek de emzirmesek de hala lohusayız bence çünkü hala hormanal olarak süt üretmeye (damla dahi olsa) devam ediyoruz .Bence bu yüzden toparlanamıyoruz.Benim de eski halimden eser yok .Deli gibi saçlarım dökülüyor, vücudum orantısız bir hal aldı bazı sabahlar ve hatta gün boyu saçımı bile toplayamıyorum.Ama geçeceğine inanıyorum .Ben de maaleeef bebeğimi emziremedim sadece mama ile besleniyor.2 hafta önce mama reddi başladı deli gibi ağlıyordu sıcaklar da çabası .Asla susmuyor sürekli ıkınıyordu .Gaz yok kaka yapıldı çiş yapıldı .Sonra kv önerisi ile bebeğime biraz kaynatılmış su verdim .Biraz sakinleşti suyu da kana kana içti bu arada .Sonra gün içinde 10 ml 10 ml 2 öğün 3 öğün verdim .Eskisi kadar huysuz değil sakin ve hatta sürekli gülüyor mutlu bir bebek oldu .Yani hata mi bilmiyorum ama dün su vermedim ve inanılmaz huysuzdu sürekli ağlıyor ıkınıyırdu .Sanırım suyu vermeye devam edeceğim kızlar siz ne düşünüyorsunuz
Ben de vermeye başlayacağım bugün itibariyle. Havalar çok sıcak günde birkaç tatlı kaşığı su verilebilir artık. Böbrekleri de gelişti artık çok şükür çoğu 4 ayı geçti bile bebişlerin. Özellikle sizin bebeğiniz gibi kana kana kabul ediyorsa muhakkak verilmeli. Dehidratasyon bebekler için çok tehlikeli. Emzirip su vermek istemeyenler çok çok sık emzirsin, mama verenler de mama suyunu 3-5 cc artırabilir her öğünde

Bu hikayede kaynata yok sanırım çünkü olsaydı böyle olmazdı dizginlersi onları canım. Tavsiye vereceğim bişey yok Allah yardımcın olsun sen stres yaptıkça bebeğe geçiyor biliyosun kilo durumu bunla alakalı da olabilir boy atmış diyosun onla alakalı da olabilir. Ama yukarfaki arkadaşa katılıyorum madem bosanmana sevinexekler sevindirme onları eşine daha da bağlan kendine çek adamı çekirdek aile olduğunuzu hatırlat hep demekki ihtiyacı var yönlendirilmeye anasinin yönlendirmesine izin verme sen yap kocan değil mi alttan gir üstten çık gerekirse bebeği kullan. Ay babası bak nasıl sana benziyor bizim bu bebek falan gibisinden ne bilim canım. Kocanı seviyorsan bence biraz savaş onlara yem etme bence😢😓
Evet seviyorum canım. Boşanırsam olan ona olacak zaten. Ama yanımda destekçi değil hiç beni savunmuyor ki onlara da çok düşkün değil aslına bakarsan baştan beri aileci anneci biri değildi. Ama onların yanında beni rencide etmesi azarlaması artık yordu beni. Kayınbabam var ama onu da ellerinde kukla etmişler yoksa iyi biri kayınbabam. Bilmiyorum artık çok yorgunum tek çözüm boşanmak gibi geliyor ama boşanırsak da onları sevindireceğim gerçi kaynanam sürekli eşimi eleştirip dururdu evlendiğinde ondan kurtulduğu için mutlu oldu tekrar başına iş almak ister mi bilmiyorum.

Ben de vermeye başlayacağım bugün itibariyle. Havalar çok sıcak günde birkaç tatlı kaşığı su verilebilir artık. Böbrekleri de gelişti artık çok şükür çoğu 4 ayı geçti bile bebişlerin. Özellikle sizin bebeğiniz gibi kana kana kabul ediyorsa muhakkak verilmeli. Dehidratasyon bebekler için çok tehlikeli. Emzirip su vermek istemeyenler çok çok sık emzirsin, mama verenler de mama suyunu 3-5 cc artırabilir her öğünde
İçimi rahatlattınız teşekkür ederim .Evet ciddi manada kana kana içiyor suyu

Aynıyız.
Canım, çok çok benzer süreçlerde bir sürü insan olduğunu unutma. Bir de paris2023 paris2023 yazmış ben de aynısını yazacaktım. İnan bizim stresimiz bebekleri etkiliyor hem de inanılmaz. Bunu bana diyenleri boğmak istiyordum eskiden ama gerçekten doğru. Geçen kısa bi şehirlerarası yola gittik, bebeğim oto koltuğunda delirdi morardı resmen ağlamaktan kucağıma aldım kenara çektik yok, ama ben de mahvoldum çıldırdım resmen gerginlikten. Eşimin kucağına gittiği an sustu. Ve bütün yolu babasıyla gitti ben kullandım aracı. Yani demem o ki ben beslemişim çocuğun ağlamasını iyice germişim onu nasıl bi kortizol salgılıyorsam o an. Sen stresi azalttıkça bebeğin iyiye gidecek böylece döngü halinde ikiniz de daha iyi olacaksınız inşallah. İnan bana, bunu kaç aydır sürekli ağlamış ara ara da ‘başka bi annesi olsaydı bebeğimin ona daha iyi bakardı belki’ diye düşünen biri olarak söylüyorum. 6aya kadar sabret bu arada stresini yönet biraz daha, çok güzel olacak her şey

4 hafta falan sürüyormuş sabredelim inşallah 🥲 kendinizi üzmeyin az kaldı daha iyi olacağız

X