- 9 Haziran 2023
- 3.367
- 2.536
- 36
-
- Konu Sahibi Buffalosos
- #59.901
Bizde öyleyiz hatta kırmızı meyveleri görünce deliriyıt karpuz kiraz biraz ağzına sürüyorum bir daha ki ay bende başlayacağım hevesinin kırılmasını istemiyorum ayrıca kuzenim yurt dışında 4.5 ay başladılarBenomkıde ıcıyor verınce sonra aglıyır ver dıye geçen kayısı yiyorum kucagımda agzını kuş gıbı acıyor kayısı doğru verdım si jop jop agzından cekınce bagırıyor elı yüzü her yerı battı ama çok mutluydu sankı ben km ek gıda başlamam lazım gıbı sadece mama ama kg alımı ıyı maşallah yedıgı mama yarıyor sukur
Ben bugün muz tadımıyla başladımBenomkıde ıcıyor verınce sonra aglıyır ver dıye geçen kayısı yiyorum kucagımda agzını kuş gıbı acıyor kayısı doğru verdım si jop jop agzından cekınce bagırıyor elı yüzü her yerı battı ama çok mutluydu sankı ben km ek gıda başlamam lazım gıbı sadece mama ama kg alımı ıyı maşallah yedıgı mama yarıyor sukur
Evet hevesi olan bebeğin iştahını kırmadan başlamak gerektiğini düşünüyorum ben deBizde öyleyiz hatta kırmızı meyveleri görünce deliriyıt karpuz kiraz biraz ağzına sürüyorum bir daha ki ay bende başlayacağım hevesinin kırılmasını istemiyorum ayrıca kuzenim yurt dışında 4.5 ay başladılar
Sen caresiz kaldigini düşündügün icn o besigi tekmeledin cunkü ne yaparsak yapalim bazen susturamiyoruz. Yalniz degilsin ben de yastiklari yerlere attim dün birak aglasin 2 dk uzaklas baska odaya gec tahammul edemeyince. Evde biri varsa 10dk kadar uzaklas o kisi ilgilensin. Bi arkadas rutinden bahsetmis rutin olusturmak cok iyi geldi benim bebege. Her gün ayni saatte cikar disarda susuyorlar. Dolan carsida deniz kiyisinda sana da iyi gelir. Aksam uykuya yatirmadan banyo masaj karanlikta ayni ninniyi söyle bebek bir gun olmaz 2. olmaz 3.günde alisir uyur sen de az nefes alirsin. Ailen ayni sehirdeyse günde birkac saat destek iste. Ben insandan kaciyordum arkadaslar gelsin istiyordu bahane buluyordum sonra direncimi.Aynıyız.
En son bebek içinde değilken beşiği tekmeledim yana uçtu kriz geçirdim.
Her gün istisnasız ağlıyor ama saç baş yolmalı ağlama. Atağın dibini yaşıyorum
Kendimden nefret ediyorum çocuk yaptığım için kendi elimle kendimi yaktım ne biçim bir insanım ben diye.
Tahammül seviyem sıfır. Her günüm mutsuz geçiyor 4 ay oldu hala çocuk yaptığıma pişmanım
Aay şanslısın yine demekki bebek duruyo sensiz..Hahahha kız ne güzel bakmak istemiyorbenimki de bakmak için yanıp tutuşuyor da ben güvenmiyorum. Çocuğum 2 aylıkken felan kaç kere omzunda çocuk uyurken kendi de uyuyordu yakaladım öyle. Bana dinlen ben bakarım diyordu ben uyumaya gidiyordum bi geliyordum bakıyordum horluyor uyumuş çocukta omzunda uyuyor. Koltukta öyle uyumuş. İnsanın güveni kalmıyor.
Süt iyi gelindiğinde baya yutkunma sesi oluyor az geldiğinde o sesi duymuyorum zaten süt az gelince benimki çok ağlıyor anlıyorum yaniCanım peki şey sorucam gırtlak dan çok ses geliyor mu? Bana bazen boş emiyor gibi geliyor yutkunma sesi eskisi gibi değil sanki
Kiwi mama sandalyesi daha önce kullanan ya da almayı düşünen var mı
Ben aldım canım yeni geldi geçen gün, şu an ikinci kademesinde kullanıyorum hafif yatar pozisyonda bence gayet güzel. Aşırı aşırı kaliteli değil ama normal yani diğerlerini bilmediğim için tam yorum yapamayacağım. Epey bir iş görür 1 2 gündür mutfakta iş yaparken ona koyuyorum ana kucağı yerine en azından bi 10 15 dakika duruyor. Yarınki tadımnı belki onda yaptırırım daha iyi yorumlamış oluruzKiwi mama sandalyesi daha önce kullanan ya da almayı düşünen var mı
Ay çok sevinirim tekrar yazarsanız ben de sanırım kiwi alacağım en azından diğer sabdalyelere göre daha çok fonksiyonlu gibi geldi bana.Ben aldım canım yeni geldi geçen gün, şu an ikinci kademesinde kullanıyorum hafif yatar pozisyonda bence gayet güzel. Aşırı aşırı kaliteli değil ama normal yani diğerlerini bilmediğim için tam yorum yapamayacağım. Epey bir iş görür 1 2 gündür mutfakta iş yaparken ona koyuyorum ana kucağı yerine en azından bi 10 15 dakika duruyor. Yarınki tadımnı belki onda yaptırırım daha iyi yorumlamış oluruz
Çok zor vallahi. Benim eşimde yıllarca kendine değil onlara harcamış. Hatta askere giderken birikimini bunlara bırakmış gelince hepsini harcadıklarını görmüş. Biz evlenirken herşeyi eşim yaptı koltuk takımını biz öderiz dediler aylar geçmiş ödememişler aradılar mağazadan eşimi eşim ödedi gene. Doğum yapınca biz ödeyelim doğum parasını dediler neyse ödediler aradan bi kaç gün geçti eşimden para istediler. Sözde doğum paramı ödediler ama geri aldılar onu da. Kaynanamın inanılmaz psikolojisi bozuk ama sanki karşı tarafın bozukmuş gibi insanı manipule eder. Nişanlı iken bana bağırdı bende eşime söylemeye gidiyordum tam ben giderken bayılma numarası yapıp tüm dikkati üzerine çekti ben söylemeyim diye. Oğullarının hayatını mahfediyorlar umrunda bile değil ama. Artık içim kaldırmıyor ruh hastası gibi benim evimin içindeki herşeyin aynısını alıyor. Eşimde bunları bana gülerek söylüyor hiç mi farkında değilsin bu saçmalığın. Bugün gidecez dedim diye gene kendini acındırıyor eşime. Kayınbabamı sevdiğimizi bildiği için onu öne sürüyor daha bebeğe doyamadı diyor15 yıl oldu cekıyorum benım adamda bütün evı geç indirmiş bır kuruş para koumamıs dıgun olacağında ne bır eşya ne bır çöp ne düğün hıc bırsey yapma dolar ne altın herşeyi kendı yapmaya çalıştı borçla sonra bana dedıgı yap kendı ayagı ölenekadar gelen gelin ne ıncık ister ne boncuk dedı evlerımı cokmyakın kaç yıl bırlokte yemek yenmek dedıler sabah akşam ordaydok neymiş oğlu yükün altına gırmıs genç yaşta onun emsallerı bekarmıs sonra burda yıyıp ıcıyorsunız dıye evın bütün masrafı benım adamdaydı ilk 3 4 yıl sonra ben bır patlak verdım sabh yann akşama kadar ne ısı bıterdı ne suratı ne ıstegı ben koydum annemlere gıttım kaç ay bebekle boşanma noktalrınds avukatlar davalar neler neler hıc bır sey talep etmedık Valeyet davalrı çocuğum babaya çok duskındu ben anlarda o Konya'da derken çocuk hep baba dıye agladı esım cocıklarına çok düşkün bır dedıgını ıkı yapmaz derı gel bıdaha deneyelım gıdıo gelme ısını bitirelim kendı duzeınını kur annem gıtme dedı inanma ama çocuk ıcın tamm dedım 2 3 ay herşey normal bu sefer bınlar bende her gün ne anladım onlar benım annem abım bıdaha tükürdüğümü yalayıp donemedım baba evıne sonra bır bakmısım kaç yıl gecmıs kafamda saç dısımde dıs kalmamıs şeker tansıyın heosı var hayat bazen fedakarlık yapmayacak önce kendın olacaksın belkı donmeseydım herşey çok degısık ve farklı olırdu ama ne dıyekkm bu evlılıkte tek karım aslan gıbı ıkı oğlan yıllarca babaının kredısı odedı borvlarını kapattı annesının evının eksıgı derken bır evım bıle yok Kore evleındeyım hak konusunu rızık konusu mı hepsi haram bana yasattıkları Döğer tarafa gelının bırı bosandı bunun sayesınee dıgerı ızmırde bunun evıne adım atmıyor be bayrama ne başka bıseye küs konuşmuyor bır ben varım elının altında esım akıllandı mı akıllandı bıraz bebım karım gelemez dıyor ısını yapamaz dıyor ben evımı kadın tutuyorum dıyor bu sefer de bınlar yakanda bebegı bahane edıyor gekıyor du her akşam 1 aydır yokmgelmıyor bayramlarda ızmırden kaynım tek basına gekır aılesını getırmes bende kalır baba ocagı varken colıgı çocuğu getıreyım bu kadın agzına sıcsın mı der herkes herseyı anladı ama çok geç
Ben Ikea antilop kullanacağım bir de portatif kamp sandalyesi hibi olan mama sandalyeleri var ondan almayı düşünüyorum hem yanımızda kolayca taşınır daha hijyenik olur gibi .Mama kabı olarak da bana tupperdan bir arkadaşım setini hediye getirdi çok hoşuma gitti ayrıyetten meleni Baby kabından ve bardağından almayı düşünüyorumKızlar ek gıda için alışveriş yapanlar var mı ? Neler aldınız ? Mama sandalyesi olarak ne almayı düşünüyorsunuz ? konuşulmadı diye hatırlıyorum hem birbirimize fikir olur
Ben Ikea antilop kullanacağım bir de portatif kamp sandalyesi hibi olan mama sandalyeleri var ondan almayı düşünüyorum hem yanımızda kolayca taşınır daha hijyenik olur gibi .Mama kabı olarak da bana tupperdan bir arkadaşım setini hediye getirdi çok hoşuma gitti ayrıyetten meleni Baby kabından ve bardağından almayı düşünüyorum
Evlenmeden ailenin içine tam girmeden bilemiyosun malesef nasıl insanlarla muhatap olduğunu. İnsanın gözünü öyle bi boyuyolar ki dünya iyisi zannediyosun. Ay keşke benimki de maddi bişeyler yapsaydı şimdiye kadar bi tek oğluma üç beş şey getirdi o kadar ben asla hayrını görmedim. Ne yazık ki iş eşinde bitiyor. Ben yerinde olsam rest çekerdim ki daha önce çektim eşim blöf zannetti iyi yarın git adliyeye falan dedi tamam dedim baktı ciddiyim anası yüzünden yuvasından olacağını anladı tavrını değiştirdi hem bana hem annesine karşı. Dilerim sizin eşiniz de olayların farkına varırİnan aynısı. Benim ailemi görmezden gelip sürekli kendisi ile içli dışlı olmamı istedi ki beni sevmediği ve nefret ettiği halde sürekli kendisine gelip gitmemi ailemi arka plana atmamı istiyor. Annem ile sürekli bir mücadele içinde çocuğu annemin kucağından almaya çalışmalar annem bişey aldığında iki şey almaya çalışmalar. Eşimin gözüne girmek için sürekli maddi şeylerle gözünü boyamaya çalışıyor. Bazen diyorum ki keşke bi kavga olsa da bende silebilsem. 60 yaşında kadın olduğu halde oğlunun evindeki herşeyi kıskanıp ruh hastası gibi aynı şeyleri evine almaya çalışıyor. Abartısız herşey tokama varana kadar aynı şeyleri alıyor. Kendine ait bir zevki yok benim yaptığım ailemin yaptığı şeyleri alıp duruyor. Keşke bende kurtulabilsem boşanmaktan başka bir çarem yokmuş gibi öyle berbat bir insan ki keşke böyle bir aileye bulaşmasaydım
Bilmiyorum ama kayınbabam sessiz kalıyor çok iyi beyefendi bi insan bazen şaşıyorum böyle biri ile ömrünü nasıl geçirmiş diye hatta diyorum ki acaba onda da mı var birşeyler ben anlamıyorum belki de diyorum.Bu tarz kadinlarin kocaları o kadar bıkmış oluyorlar ki ağızlarını bile açmıyorlar artık ne b.k yersen ye minvalinde oluyorlar. Benim kp de öyle çünkü. Zamanında karisinin adına o kadar çok utanmış ki ya da o kadar tartışmış ki bir nebze olsun düzelsin diye ama bakıyor gram düzelme yok aman ne uğraşacağım diyor.
Ağlamasını hep bir sebebe bağlıyorlar oysaki hiç bir sebep yok bazen. O kadar çok ağlayınca bi ara eşim gelmiş diyor ki bir yerimi çıktı acaba kolu bacağına bişey mi oldu diyorBu atak 1 ay sürüyor başlamış sizin de2 haftadan fazla oldu aynı sizin yaşadığınız günü yaşıyoruz. Ben eşime anlatıyorum çok ağladı diye oyun istiyordur oynadınız mı diyor? Bravo ordinaryüs nasıl gelmedi aklıma çok çok geciyor. Geçiyormuş ama öyle diyorlar. Sadece ben eski ben değilim. Enerjim keyfim halim kalmadı
Yaa peki kamp sandalyesi gibi dediğinizin bir markası var mı biz de bakalım portatif olması önemli çünküBen Ikea antilop kullanacağım bir de portatif kamp sandalyesi hibi olan mama sandalyeleri var ondan almayı düşünüyorum hem yanımızda kolayca taşınır daha hijyenik olur gibi .Mama kabı olarak da bana tupperdan bir arkadaşım setini hediye getirdi çok hoşuma gitti ayrıyetten meleni Baby kabından ve bardağından almayı düşünüyorum
Aa başladın mı? Bende başlamak istiyorum. Kilo almamaya başladı ama onun dışında yemekler dikkatini çekiyor artık sofrada kucağıma alıyorum ağzı sulanıyor resmenBen bugün muz tadımıyla başladımazıcık verdim ama devam ederim inşallah bundan sonra tadımlara