2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Demirler çoğunlukla kabız yaoiyo. Bizimki hali hazırda seyrek yapiyo artık haftalarca kıvranırken yavrum. Dun 7. Günde yaptı bakalim ne zaman yapacak bi daha
İsterseniz yine bi kan aldırıp bakın sizin 5. Gün kaçtı değeri hatırlıyor musunuz?
Prematürlerde özellikle anne sütü alan bebeklerde veya 600 ml aşağısında mama takviyesi alan bebeklerde başlanıyormuş anne sütünden çok fazla demir alamıyormuş bebekler düzenli sadece mama tüketen bebekler demiri mamadan çok rahat karşılıyormuş doktor demişti bize d baya detaylı anlattı bizde erken mi acaba falan dedik ama sağolsun çok detaycı doktorumuz baya anlattı durumu
İnşallah olmaz doktor da dedi kabızlık yapar diye ama 10 güne kadar normal dedi bizimkiler şuan 2 günde bir bakıyor bakalım sizin hem anne sütü hem mama mı sadece anne sütü mü?
Bizim sadece mama şuan beslenmeleri
O okunurken kıvranırken görmekte çok üzücü bebekleri ya

Kuru dut ve hurma kaynat suyunu iç sonra kuruları yemeyi denedin mi. Ben çerez niyetine yediğim halde etki hissediyorum günde olmasa 2 günde 1 defa sağıyorum dolaba koyuyorum işe başlarsam yavrum aç kalmasın die.
deniycem inşallah bende tam bitmeden diyorum uğraşırsam belki yine çoğalır silikon uçla emiyordu tam tutturmayı öğrendim sütüm olmadığı için emmiyor şimdide 2 çekiyo sonra başlıyo memeyi çekiştirerek ağlamaya

Evet biizmkide Cook ağladı nurse ve bio bir arada verildiğinde daha çok fayda ediyormuş diye duydum şuan bende bioya tekrar başlamaya korkuyorum zinco kullanıyorum
Sabah verdim. Bio birde nurse bakalim baya kaka yaptı 3 kere..
Haklısın. Bio bende de bi korku yaratıyo

Demirler çoğunlukla kabız yaoiyo. Bizimki hali hazırda seyrek yapiyo artık haftalarca kıvranırken yavrum. Dun 7. Günde yaptı bakalim ne zaman yapacak bi daha
5. Gün 14 mu 15 mi öyle bi değerdeydj sanirim. Yani baya iyiydi. Sanirim erken doğduğu için başlatmak istedi.
Biz full mamadan anne sutu ve mamaya döndük. Sadece anne sütüne gecirmeye zorladı doktor ama yeteri kilo alımı olmayınca mama süt olarak devam ediyoruz suan. Son 1 hafta mamayi azaltmistim sütle idare etmeye çalıştım kilosu önceki haftaya göre düşük çıktı. Mamaya devam dedi mecburen. İkisinden biri olmasa baya zorlaniriz zaten. Sizin bebislerin mama miktarı kaç suan.

Bitmesini beklemeyin hemen deneyin derim. Hem siz yorulmaz hem bebeğiniz.

Benimde ilkten sadece anne sütüydü bebeğimin biri sarılıktan tekrar küveze girdi anne sütü yeterli protein içermiyor dedi doktor bende mama vermedim anne sütü vermeye devam ettim sarılığı iyice arttı ve kilo alımı çok yavaşladı küvezde tekrar çıkınca 3 gün kaldı mama ve anne sütü devam ettim her ikisine sonra 45 günlükken sütüm kesildi sadece mama verdim 50. Gün yine sütüm az da olsa geldi şimdi yine kesildi maalesef sağlık olsun. Doktor sorun değil dedi 35 gün falan sadece anne sütü beslendiler. Benimkiler 55 günlük mama miktarları 90 cc, bir bebeğim son 2 gündür gece yatmadan akşam 8-9 gibi 90 cc içiyor 10 dk sonra ağlayıp bi 30 cc daha içiyor yani 2 gündür tek bir sefer 120 cc içiyor uyumadan. 3 saatte bir besliyorum 90 cc mama ile. Günde 6-7 kez besleniyorlar çok şükür şuan kilo alımları toparladı 34+1 de doğdular sizin kaçıncı hafta erken doğdu? Anne sütüyle günde 20 gr alıyor ya da almıyordu bile. Şimdi günde 50 gr alıyor çok şükür. Düzeltilmiş 14 günlükler daha aslında bir de kansızlıktan dolayı iştahsızlık var demir ilacı iyi gelir de inşallah iştahsızlık problemi ortadan kalksın istiyorum. Sizin aslında kan değeri bize göre iyiymiş ama önlem amaçlı da erken doğumlara başlatıyorlar demir eksikliğinin bebeklerde ciddi yan etkileri oluyormuş. Hangi marka demire başlayacağını söyledi mi doktor ?

Benim yavrum benim evladım dışarı çıkmaktan nefret ediyor. Alışsın diye hergun çıkarmaya çalışıyorum ama sokağın başından geri dönüyorum sanki kolunu kanadını kırmışım gibi bağırıyor ağlıyor. Çok bunaldım 2 aydır dört duvarın içinde. Bana bi akıl verin ne deneyebilirim alışması için

Bende ilk hafta sadece mama ile gittik. Hemen sutum gelmedi. Geldiğinde de 5 cc varla yok arasındaydı. Zamanla arttı.gunde 4 yada 5 kez mama veriyorum geri kalan zamanda sütle oylamaya çalışıyorum. Benimde artmiyo malesef gittiği yere kadar ne kadar içerse kârdir deyip devam ediyorum açıkçası.
Bende 34+1 de doğum yaptım bizimki de 40. Haftaya göre hesap edersek 45 günlük felan gibi.
Demir ilacı ocean microfer vermiş sabahları 8 damla şeklinde. Yarin basliycam inşallah zor bulduk bugun.

Bence de bu gün akşama kadar ağla ağla şimdi eşime sab simplex veya Nurse Harveys hangisi varsa al gel dedim. Karnı şiş duruyor yavrumun.
Göbek deliğinin 3 parmak aşağısındaki noktaya bası uygulanınca gazı çıkartan bir video görmüştüm bebeklerde gaz noktasıymış. Sabah denedim gaz çıkardı benimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…