- 18 Temmuz 2019
- 309
- 248
-
- Konu Sahibi Buffalosos
- #53.021
Bende yatarak emzirebiliyorum ama kolay gelmedi bana. Memeler büyük olduğu için her pozisyonda mecbur bir elimle burnunu açık tutmaya çalışıyorum yoksa gömülüyor içineAslında büyük meme ile daha kolay değil mi? Mesela bebekle yan yana yatar pozisyonda eözirmek süper oluyor büyük meme ile. Benim biri diğerinden 2 beden büyükbüyükle her pozisyonda rahat ediyorum. Sırt ağrısı bendede çok oluyor popomu hafif kaydırarak oturup belimi yastıkla destekliyorum bebişide karnımın üzerine yatırıp emziriyorum en azından biraz dinlendiriyor beni
Yaa öyle iyi anlıyorum ki seni. Ben malesef çok tavan yaşadım o duyguyu uzun süre eşim dahil kimse anlamadı beni. Onlar anlamadıkça durum vahimleşti benim için. Birisi sevmeye kalksa uzaktan kendimden geçiyordum baygınlık geçiriyordum bacaklarım uyuşup tutmuyordu. Bigün kvlerin evdeyiz namaz kıldım onlar mutfakta kızımı seviyorlar seslerini duydukça kitlendim eşimi çağırdım dedim ben gidicem beni hemen anneme gönder kızımı alıp anneme gittim 1 hafta annemde bir odada vakit geçirdim malesef onlara bile sevdirmedim kızımı. Çokça dua ettim durumu aşabilmek için. Eşşmde bayılmalardan sonra anladı beni ailesine açıkladı durumu herkes hak verdi bana zaman tanıdı ben vermedikçe almadılar sevmediler. Sonra ben durumu kontrol etmeyi öğrendim. Verip arkamı döndüm düşünmedim aştım mı hayır. 3.bebeğimi büyütüyorum. Bu sabah kvler geldi stres içindeyim hala aynı duyguları yaşıyorum sahur sonrası eşim onları almaya gitti geşince isterler yanımdan alırlar diye çocuk odasına geçtim alt yatağı açıp oğluma sıkıca sarılıp uyudum. çocuk gık dese almaya çalışıyorlar hemen kapıyorum o acıktı diye bahanelerle seveceklerse verip arkamı dönüp çıkıyorum odadan. Benim için asla geçmeyecek gibi geliyor bu durum. Umarım sen aşabilirsin bian önce yoksa böyle yaşamak çok zor
Bizim ev yaz günü gibi sıcak oluyor güneşliyse hava. Tek zıbınla geziyoruz. Güneş çekilimce tek kat giydiriyorum uyurken imce müslinle kol altından kundak yapıyorum. Serin havada 1 penye battaniye ekliyorum sadece.
Benim ilk doğumumda 28.gün bitti 41de adet oldum düzenli devam etti. 2. Doğumda 52.gün adet oldum yine düzenliydi. Bunda 41.gün yine adet oldum. Hepsini sadece anne sütü ile besledim sütüm etkilenmedi. Kanama ile ne alakası varmış ki sütün?
Şunu aldım çok memnunum sadece alt bezi çok ince onun altına ben alt değiştirme minderi gibi bi minder koymustumkızlar şu oyun halılarından alan var mı Fisher price olan çok pahalı acaba çok mu kalite farkı var bilen var mı
☺ ben onu şöyle çözdüm bebişin burun hizasına getiritorum meme başına yakalamak için başı yukarı kaldırıyor ya burun tıkanmamış oluyor kucaktayken bende turuyorum bazen tıkanıyor desiğiniz gibi. Biraz büyüyünce rahatlarız ya o zaman her türlü kendileri ayarlıyorlarBende yatarak emzirebiliyorum ama kolay gelmedi bana. Memeler büyük olduğu için her pozisyonda mecbur bir elimle burnunu açık tutmaya çalışıyorum yoksa gömülüyor içine
Ben böyle bi durum olduğundan bi haberdim. Hatta biri anlatsa ne sacmaliyo kendine bahane uydurmuş bile diyebilirdim. Ama bu lohusalik depresyonundan da aşırı pis bi sey. Aklımın bi tarafi zarar gelmeyecek sakinleş diyo bu duygular dogrundegil diyo. Diger taraf envayi çeşit senaryo ve korku saliyo. Bendeki durumu fark edene kadar kıskanıyorum zannediyodum ama başka insanlara değilde belli kişilere karşı bunu hissettiğimi fark edince dumura uğradım noluyo bana dedim. Bu yaşadığım duyguları birine anlatsam ne insanligim kalır ne anneligim. Kadinken bile yaşamadan bu duyguyu empati yapamiyoken erkek camiyasina asla anlatamayiz.kendi kendime aşmaya calisicam. Olmazsa bi bahane uydurup terapiye başlarım. Cunku bu kendi kendine sonlanacak gibi durmuyo sanirim. Yani lohusalik zamanı gibi bi zaman verilmiyor galibaBence en büyük etken büyüklerin bu tavırları oluyor. Az önce parka çıktık kızlar bunaldı diye markette işim vardı onları parka bıraktım kp bana diyor bebeğide bırak ben bakarım yok öyle ben nerde o orda deyip kapadım ağzını geri döndüm büyğk kızım düşmüş gözünün kenarı morarmış ve görmemişler bile. Söylendim artık bide bebeği bırak diyorsunuz nasıl bırakayım size güvenip dedim. Sizde myle yapın kırmadan gerekirke şakayla karışık verin lafı anne bebek ayrılır mı hiç.
Ben bu durumu sadece lohusalıkta okur sonra geçer sanıyordum ama bende azalsada tamamen geçmedi malesef. Ben terapi almadım iyimi yaptım bilmiyorum. O duygu geldiğinde kendimi başka şeyke meşgul edip telkin ediyorum kuran açıyorum dinliyorum çok iyi geliyor o an.
Malesef üçündede yaşadım ama ilkinde durum çok vahimdi. Kızlarımı hala severlerken içim gider. Artık büyüdüler kendi sınırlarını çiziyorlar. Mesela kv tarafı sürekli şap şup öpme modundalar ama sürekli yani dur durakları yok. Çocuk uyuyor aa nasıl uyuyor yemek yiyor nasıl yiyor bak bak koşuyo nasıl koşuyo bak bak sürekli böyleler çocuğu gözleriyle yiyorlar sürekli. Zaten ne zaman gelseler nazar değer huyları değişir sabaha kadar uyuyamazlar falan. Kızlar şimdi öptürmüyor mesela sınır koyuyor bazen 1 kez izin veriyor. Beni bu huyları çok tetikliyordu. Sürekli onlarada diyordum ne var her çocuk gibi işte koşuyo oynıyo yiyo diyordum.
Kp mesela sürekli bebeği kapmak için fırsat kollar düğün vs gibi yerdeysek alıp kucağına kaçıyor kaşla göz arasında köşekapmaca oynuyoruz sürekli adamla. Pikmiğe gideriz alıp uzağa gezdirmek ister müsade etmem edemem. Ama işte bütün bunları kalp kırmadan eşimle aramı bozmadan halletmeye çalışmak beni çok yoruyor.
Benim hipofiz bezimde tümör vardı yıllarca anne olmadan süt üretti vücudum prolaktin hormonunu tetiklediği için o dönemlerde adet gecikmesi yapıyordu ama tamamen kesildiği değerler 200lerin üzerinde idi. Sonra anne oldum zsürekli takipteydim sütüm vardı gayet yeterli şekilde değerler 100ün altında oluyordu ve düzenli adet oluyordum.
İsilik olmuş sanki canımKızlar bu boyun kısmındaki nedir
Eki Görüntüle 3409261
Bizim buralar serin ya yine de benim ev çok güneş almıyor demek ki ondan sarıyorum çocuğuMesela şuan eve güneş vurdu ve kavruluyoruz evde. Zibin bile fazla geliyo bide kundak yapsam uuuu alev cikar
Ay o yönden çok şanslıyım ya öğlen vaktinde bizim cepheye vuruyo batana kadar güneş aliyo ev. Yazın cehennem sıcağı oluyo ama olsundu avshsv ama tabi cephe açıklığı havaların soğumasıyla esen rüzgarla ekstra soğukluk olarak da yansiyo ama olsunduBizim buralar serin ya yine de benim ev çok güneş almıyor demek ki ondan sarıyorum çocuğu
Evet canım erkeklere bu durumu anlatmak çok güç. Eşim beni başta hiç anlamadı suçladı durdu anne babamı sevmiyorsundan başladı olmadık laflar etti boşanma noktasına geldik nerdeyse benim ailem uzakta olunca anlamadı oysa onlara karşıda böyleydim. Sonra işte bayılmalar bacaklarımın tutmaması olunca eşim anladı özür diledi bilemedim içinde yaşadıklarını bundan sonra yanındayım sen istemiyorsan kimse dokunmayacak sen çiz sınırları dedi.ailesine anlattı onlarda anlayışla karşıladılar. Ben zaten sürekli savaş veriyorum kendimle aşmaya çalışıyorum. Eşim tamamen aştığımı sanıyor şuan içimde yaşıyorum ne varsa.Ben böyle bi durum olduğundan bi haberdim. Hatta biri anlatsa ne sacmaliyo kendine bahane uydurmuş bile diyebilirdim. Ama bu lohusalik depresyonundan da aşırı pis bi sey. Aklımın bi tarafi zarar gelmeyecek sakinleş diyo bu duygular dogrundegil diyo. Diger taraf envayi çeşit senaryo ve korku saliyo. Bendeki durumu fark edene kadar kıskanıyorum zannediyodum ama başka insanlara değilde belli kişilere karşı bunu hissettiğimi fark edince dumura uğradım noluyo bana dedim. Bu yaşadığım duyguları birine anlatsam ne insanligim kalır ne anneligim. Kadinken bile yaşamadan bu duyguyu empati yapamiyoken erkek camiyasina asla anlatamayiz.kendi kendime aşmaya calisicam. Olmazsa bi bahane uydurup terapiye başlarım. Cunku bu kendi kendine sonlanacak gibi durmuyo sanirim. Yani lohusalik zamanı gibi bi zaman verilmiyor galiba
İsilik gibi görünüyorKızlar bu boyun kısmındaki nedir
Eki Görüntüle 3409261
Ben de öyle düşündüm ama egzama alerji falandır diye korktum ya. Bugün artık kısa kollu zıbınla gezdirdim evde. Zıbın üzeri tek kat giyiyor ama çok geldi herhaldeİsilik olmuş sanki canım
O zaman artık sabahları kısa kol zamanı gelmişEvet canım erkeklere bu durumu anlatmak çok güç. Eşim beni başta hiç anlamadı suçladı durdu anne babamı sevmiyorsundan başladı olmadık laflar etti boşanma noktasına geldik nerdeyse benim ailem uzakta olunca anlamadı oysa onlara karşıda böyleydim. Sonra işte bayılmalar bacaklarımın tutmaması olunca eşim anladı özür diledi bilemedim içinde yaşadıklarını bundan sonra yanındayım sen istemiyorsan kimse dokunmayacak sen çiz sınırları dedi.ailesine anlattı onlarda anlayışla karşıladılar. Ben zaten sürekli savaş veriyorum kendimle aşmaya çalışıyorum. Eşim tamamen aştığımı sanıyor şuan içimde yaşıyorum ne varsa.
Ben 4 sennenin sonunda ve çok zor hatta travmalı bir doğumla kavuştum kızıma. Doğum sürecinde 2 kez bebeğin kalbi durma noktasına geldi. Bebeğin çıkım anında başımda 10 kadar ebe hemşire 2dr vardı herşey travmatikti malesef. Ben 6 ay boyunca her gün rüyamda yaşadım aynı anları.sanırım bende bunlarda tetikleyici oldu.
İmkanın varsa hemen git terapiye canım çünkü aklını oynatacak gibi oluyor insan süreç takıntılı bir hal almaya başlıyor giderek.
Ne zaman konuşmak istersen yaz elimden geldiğince destek olmak isterim
İsilik gibi görünüyor
Yazın zıbınla gezer çocukAy o yönden çok şanslıyım ya öğlen vaktinde bizim cepheye vuruyo batana kadar güneş aliyo ev. Yazın cehennem sıcağı oluyo ama olsundu avshsv ama tabi cephe açıklığı havaların soğumasıyla esen rüzgarla ekstra soğukluk olarak da yansiyo ama olsundu
Hangi sehirdesiniz bu arada
Boynunda bizimde oluyor emerken kolumdan terliyor. Ayy giydirin tabi kısa kolluları gün boyu kol bacak boğumlarını yiyoruz bizO zaman artık sabahları kısa kol zamanı gelmiş
Iste bende eşimi bildiğim için sizin gibi boşanma noktasına varacak kadar tartışabiliriz o yüzden ses çıkarmıyorum. Bide çevremde buna benzer bi hayiflanmada duymadım kime söylesem yagirgar eminim. Ama bunun tıpta bi yeri sebebi açıklaması varmi merak ediyorum. Bu konuşulmuyor ama az da olsa yaşayan var anladığım kadarıyla. Terapiye aslinda bu sebeple değilde başka türlü de gitmeyi istiyorum. Terapiye gittiğimde kus gibi hafiflerim her zaman. Ama şu zamanlarda özele gidemem fiyatlar uçuk biz biraz eksilerdeyiz ekstra masraf olur. Bide bebeği kime bırakıcam düşüncesi var hiç rahat edemem sanirim. Baş etmeye calisicam eğer agirlasirsa duygular giderim büyük ihtimal. Benimde gebelik süreci zorlayıcı oldu kv ile iyiydik hep ama gebeliğin sonlarina doğru beni bi kaç kez zorda bıraktı. Doğum olduğunda hastahaneye geldi eşimi yolayip kendi durmak için ısrar etti bende eşime senin kalmanı istiyorum diye gizliden msj attım. Sonra eve çıktığımızda da beni sinir eden halleri oldu. Sanirim damla damla birikti. Bi başkası sevme kucaklama durumunda onunki kadar şiddetli hissetmiyorum ama çokta deneyimleme şansım olmadı. Kıskanmak gibi de değil. Ay hala kendi kendime açıklamaya çalışıyorum suçluyorum hissettiklerimden dolayı.Evet canım erkeklere bu durumu anlatmak çok güç. Eşim beni başta hiç anlamadı suçladı durdu anne babamı sevmiyorsundan başladı olmadık laflar etti boşanma noktasına geldik nerdeyse benim ailem uzakta olunca anlamadı oysa onlara karşıda böyleydim. Sonra işte bayılmalar bacaklarımın tutmaması olunca eşim anladı özür diledi bilemedim içinde yaşadıklarını bundan sonra yanındayım sen istemiyorsan kimse dokunmayacak sen çiz sınırları dedi.ailesine anlattı onlarda anlayışla karşıladılar. Ben zaten sürekli savaş veriyorum kendimle aşmaya çalışıyorum. Eşim tamamen aştığımı sanıyor şuan içimde yaşıyorum ne varsa.
Ben 4 sennenin sonunda ve çok zor hatta travmalı bir doğumla kavuştum kızıma. Doğum sürecinde 2 kez bebeğin kalbi durma noktasına geldi. Bebeğin çıkım anında başımda 10 kadar ebe hemşire 2dr vardı herşey travmatikti malesef. Ben 6 ay boyunca her gün rüyamda yaşadım aynı anları.sanırım bende bunlarda tetikleyici oldu.
İmkanın varsa hemen git terapiye canım çünkü aklını oynatacak gibi oluyor insan süreç takıntılı bir hal almaya başlıyor giderek.
İsilik gibi görünüyor
Aslinda pek farklı yerlerde sayılmayız. Bizim kastamonu da öyle güneş yoksa ağustosta kar yağacak utanmasa sgshsg geçen hafta bizimde oyleydi evi elektrikli soba ile ısıttim. Bu hafta cam açsam eve alev geliyodu disardanYazın zıbınla gezer çocukBol bol suya sokarsın oh Ankaradayım ben hava ısındı iki gündür ama buranın işi belli olmaz geçen hafta kar yağıyordu
Yaaa canım çok geçmiş olsunEvet canım erkeklere bu durumu anlatmak çok güç. Eşim beni başta hiç anlamadı suçladı durdu anne babamı sevmiyorsundan başladı olmadık laflar etti boşanma noktasına geldik nerdeyse benim ailem uzakta olunca anlamadı oysa onlara karşıda böyleydim. Sonra işte bayılmalar bacaklarımın tutmaması olunca eşim anladı özür diledi bilemedim içinde yaşadıklarını bundan sonra yanındayım sen istemiyorsan kimse dokunmayacak sen çiz sınırları dedi.ailesine anlattı onlarda anlayışla karşıladılar. Ben zaten sürekli savaş veriyorum kendimle aşmaya çalışıyorum. Eşim tamamen aştığımı sanıyor şuan içimde yaşıyorum ne varsa.
İsilik gibi görünüyor
Öyle ayrı bi tatlılar zatenBoynunda bizimde oluyor emerken kolumdan terliyor. Ayy giydirin tabi kısa kolluları gün boyu kol bacak boğumlarını yiyoruz biz
Probiyotik damla tek başına kullanılması daha fazla gaz sorununa yol açabiliyormus. Bu tarz damlalar gaz damlası ile kullanılmalıymış. Sab simplex kullanıyoruz biz. Benim kızım kolik bir bebek. Biogaia mahvetti çocuğumu tamamen kestik doktor kontrolünde şimdi sadece sab simplex kullanıyoruz. Çok çok daha rahatMerhabalar kızlar doktorumuz bu gün bize biogaia verdi akşamdan kullan dedi gazı çoktu kızımın onu verdim çocuk daha durmuyor saat 7 den beri ağla ağla emmesi yok denecek az kıvranıyor bacak atıyor bezi sadece çiş hâlinde
Kullananlar da durum nasıl oldu normal mi bunlar böyle olacaksa daha vermem bunj