2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Iste bizimki de dogdugunda normal doğum zamanına tam 40 gün vardi. Bi kere acile gittiğimizde 10 gün ara var düzeltilmiş olarak dedi daha sonrasında doktora gittiğimizde sormayı hek unuttum.
Bizimki şükürler olsun Yaradana kuveze girmedi ama çok yakından takip edildi 2 gün kaldık hastahanede hersey guzel seyredince ikimizide taburcu ettiler. 2085 gr. 43 cm Doğdu suan 4 buçuk kilo civarında 55 cm. Bizimkine de minik diyolar he he evet minicik doğduğunda görsen daha büyüktü diyorum. Sonra ay ben öyle demek istemedim fekan diyolar. Oyle konuşanlara kendim değil kızımı da yanastirmiyorum. Erken doğduğu için ideal persentil tablosuna da bakamıyorum. Bi ara çok canım sıkılmıştı göz teması kurmuyo du benimle otizm mi acaba diye çok korktum. Ama yeni yeni sosyal iletişime başlayınca biraz anladım geçten gelmenin ne demek olduğunu. Sadece sabır edip beklemek gerekli. 2 buçuk aylık gibi değilde 1 buçuk aylıkmis gibi tepkilerini beklemek gerekiyo.
Kesinlikle doğru.örneğin 36 da doğsa bile 40 a göre hesaplandığını okumuştum gelişimsel olarak.Bizim de aynı 4,5 kg civarı cm olarak da aynı.Küvezde zayıf doğdu diye kaldı.Ne entübasyon ne beslenme pedi yoktu.yani solunumunda beslenmesinde sıkıntı yoktu 3 kg olana kadar hastane vermedi prosedürleri o sekildeymis ben de çıkarmakta çok ısrarcı olamadım korktum bir şey olur diye.Keske 2 kg olduğunda alsaydım diye çok pişman oluyorum.Küvezde kaldığı için mama ve biberon alışkanlığı oldu 40 gün ayrı kaldım bebeğimden.son iki hafta psikolojim bozuldu sütüm azaldı hala artıramadım sütümü.Ne mutlu ki küvezde kalmamışsınız.🌸🌸🌸🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Kizlar bebegim reflü yatagindan kayiyor iki saatte bir. Bir bakiyorum iki büklüm kalmış beşikte. Yanda cirtli parcalari da var ama işe yaramiyor. Ne yapacagimi bilemedim. Bebegim asla örtü tutmuyor üzerinde oda genelde 22 23 derece tek alt çift çorap giydiriyorum. Acaba üşüyor da ondan mı gazı oluyor. Çift alt da giydiremem ki yeni doganlar için uyku tulumu var midir? Zamaninda bulamamistim
Bizimkide kayıyor 🤣😁
Bizimkide üzerini acıyor hep, bende heo tek. Alt giydiriyorum evde hiç iki alt giydirmedim.. Doktor çok sicsk tutma sonra dışarı çıkar çabuk hastalanır dedi

Bebeğiniz kendi kendine dönene kadar kundağa devam edebilirsiniz tahmini 6. Ay civarı. Ben sürekli ince müslinle yarım kundak yapıyorum kendini çok uyandırıyor

56. Günde regl oldum. 40.gün kanamam bitmişti akıntı devam etti o da regle döndü. Doktor 40 kontrolünde yumurtayı gördü 15gün sonra regl olursun demişti
Peki kundagi devam etmesek nolur. Ben serin gün ve gecelerde yapıyorum onun dışında hava sıcakken normal kıyafetlerle tutuyorum. İlk 2 aya yakın hep kundaktaydi ama yaklaşık son 1 sy kadar ara ara yapiyorum

Peki kundagi devam etmesek nolur. Ben serin gün ve gecelerde yapıyorum onun dışında hava sıcakken normal kıyafetlerle tutuyorum. İlk 2 aya yakın hep kundaktaydi ama yaklaşık son 1 sy kadar ara ara yapiyorum
Ben kendi kendini uyandırdığı için yapıyorum yarım kundak yoksa gece uykusunda kendini uyandırıyor ellerini hareket ettirip

Kesinlikle doğru.örneğin 36 da doğsa bile 40 a göre hesaplandığını okumuştum gelişimsel olarak.Bizim de aynı 4,5 kg civarı cm olarak da aynı.Küvezde zayıf doğdu diye kaldı.Ne entübasyon ne beslenme pedi yoktu.yani solunumunda beslenmesinde sıkıntı yoktu 3 kg olana kadar hastane vermedi prosedürleri o sekildeymis ben de çıkarmakta çok ısrarcı olamadım korktum bir şey olur diye.Keske 2 kg olduğunda alsaydım diye çok pişman oluyorum.Küvezde kaldığı için mama ve biberon alışkanlığı oldu 40 gün ayrı kaldım bebeğimden.son iki hafta psikolojim bozuldu sütüm azaldı hala artıramadım sütümü.Ne mutlu ki küvezde kalmamışsınız.🌸🌸🌸🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ay baya uzun kalmış. Evet 2 kilo olduğunda alsanız da iyi olabilirdi ama inan 2 kiloyken de elinden su gibi kayiyodu. Tecrübeli olmama rağmen o kadar minik bi bebeğe bakım yapmak koruyup kollamak zorladı. 3 kilo iken kavuşmanın daha iyi olmuş fakat ayrı kalmanın o geçen zamanının zorluğunu da bi sen bilirsin. O konu için keşke daha önce gelseydi yanına ikiniz içinde toparlanma daha kolay olurdu. Süt arttırma konusunda bende çok şey denedim ama sabit miktarin üstüne çıkamadım ne yaptiysam. Bende hem süt hem mama ile gidiyorum.

Bizim doktor %90 ihtimal vermişti kuveze girme olasiligini. Ama benden önce babasıyla odasına çıkmıştı. Şansımıza çocuk doktoru iyi çıktı. Bebeğin tüp bebekmis ayırmak istemiyorum ama gözümüz hep üstünde olucak hemşireler en ufak bi durumda haber verecekler ona göre de kontrol amaçlı alabilme ihtimalimiz var dedi. Hemşirelerin buu düğün yerin hemen yanı başına oda verdiler. En ufak durumda koştular saolsunlar. 2 gün nerdeyse hiç ayrı durmadık. Aslinda sizinki de girmezmis solunum beslenme durumu iyiymsi ama kilosu düşük olunca riske atmak istemediler sanirim. Şükür ki birlikteyiz bugünü ve yarınları düşünelim. Mevlam bir daha ayrı koymasın. 🤲🤲

Ben kendi kendini uyandırdığı için yapıyorum yarım kundak yoksa gece uykusunda kendini uyandırıyor ellerini hareket ettirip
10 gunlukten sonrasında o eller kundak içinde durmadı bjzjm. Hala eller havada yada başının üstüne doğru uzatarak uyur 😂 yarım yapiyodum ama hava sıcakken yapılmıyor

Kizlar merhaba galiba sabah mastitten kurtuldum. Gecenlerde yazmisdim buraya doktorum mastit olmussun demisti antibitotik kullaniyodum.her gun mememi elle masaj yapa yapa sagdim aglaya aglaya canim aciyarak her defasinda beebgimi emzirdim. Sicak suyla tarakla taradim sagdiktan emzirdikten sonra ustunden buz koydum. Her gun bebegim aglaya aglaya emdi cunki sut cok az geliyordu azicik mamada verdim doymadigi icin. siskinlik kizarikluk azalmisdi sadece icinde ceviz givi bir kitle vardi bir turlu acilmiyodu sabaha karsi yine masaj yaptim aciyodu sonra bebegimi emzirdim gogsum bi garip oldu bebek basladi oksurmeye agzindan sut dokuluyodu mememe baktim nasil sut akiyodu anlatamam bi baktim kitle erimis bosalmis canim yavrum hepsini icdi 3saat uyudu. Lutfen emziren anneler dikkat edin ben bir gece ayni memeyi vermedigin icin sabahi şiştim sizde dikkat edin memelerinjz tam boşalsın çok kotu bir illet. Hala antibiotike devam ediyorum kizariklik azaldi amma yinede var
Hadi çok geçmiş olsn cnm sevindim senin adına mastıt olayları çok zor valla ben ilk benegimden tecrubeliyim sivi tüketimini de attırdı mi hemen memeler doluyor 2.bebek olduğu için daha tecrubeliyim baktm göğsüm sert hemen emziriyorm ya da sagiyorm artk anliyirm şükür 1 aylık olacgz çok bir sknti yaşamadım şükür dikkat etmek gerekiyor cok

Cano bizim
Ay ben artık kundak yapmıyorum özellikle gündüzleri. Cok sıcak oluyor bazen sadece zibinla duruyo kundak yaparsam iyice sicaklayip terliyo. Sürekli zibin degistirmekten gına geldi ikimize de 🤦‍♀️ kundaga devam edicekmiyiz ya. Basliyim mi tekrar 🙄
[/QUOT
Cano bizim ev serin, o yüzden açamıyorum daha, nişanı da müslinli bitiririz gibime geliyor 🙈 benimki elleri kundak uyumaya alıştığı içinde uyurken yapıyorum, özelikle gece... Gündüz bazen elleri serbest bırakıyorum ufaktan alışsın diye ama öyle elleriyle kendini uyandırdığı için çokta işime gelmiyor açıkcası🙈🙈
Ben henüz vücudunun terlediğini farketmedim. Emerken başımız terlemeye başladı ama.
Terliyorsa yapma ben gündüz müsline sarıyorum dediğim koltuklarını altından elleri serbest yani, artık el ayak koordinasyonunu öğrenmeye başlayacaklar, rahat olmaları gerek 😍 bir de benim başımda hem toca hem kw var🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ aman sıcakladı aman üşüttü hangisinin gönlünü yapacağımı şaşırdım 🥴🥴

Bu biogaiadan memnun tek ben mi varım ya?
Memnun kalmayanlar eczanede buzdolabından alıp eve buz aküsü ile getirip açana kadar buzdolabında sonrasında oda sıcaklığında kullandı di mi? O önemli onda çünkü.

Bence o regl değildir ya.
Ben regl oldum 63. Günde.
M misises adet canım hatta halk arasında Kırkbaşı deniyor. Daha öncede yazdım ben ilk ikisinde öyle oldum. Kırktan bir hafta sonra bir hafta adet oldum. Sonrada 9 ay olmadım. Ama bunda öyle olmadı. Grupta da olan arkadaşlar var.

Kizlar merhaba galiba sabah mastitten kurtuldum. Gecenlerde yazmisdim buraya doktorum mastit olmussun demisti antibitotik kullaniyodum.her gun mememi elle masaj yapa yapa sagdim aglaya aglaya canim aciyarak her defasinda beebgimi emzirdim. Sicak suyla tarakla taradim sagdiktan emzirdikten sonra ustunden buz koydum. Her gun bebegim aglaya aglaya emdi cunki sut cok az geliyordu azicik mamada verdim doymadigi icin. siskinlik kizarikluk azalmisdi sadece icinde ceviz givi bir kitle vardi bir turlu acilmiyodu sabaha karsi yine masaj yaptim aciyodu sonra bebegimi emzirdim gogsum bi garip oldu bebek basladi oksurmeye agzindan sut dokuluyodu mememe baktim nasil sut akiyodu anlatamam bi baktim kitle erimis bosalmis canim yavrum hepsini icdi 3saat uyudu. Lutfen emziren anneler dikkat edin ben bir gece ayni memeyi vermedigin icin sabahi şiştim sizde dikkat edin memelerinjz tam boşalsın çok kotu bir illet. Hala antibiotike devam ediyorum kizariklik azaldi amma yinede var
Maşallah çok sevindim. Keşke benimki de tamamen geçse hele şu sızlamaları beni bitiriyor artık umudumu kestim düzelmiycek galiba 🥺

kızlar şu oyun halılarından alan var mı Fisher price olan çok pahalı acaba çok mu kalite farkı var bilen var mı

Eklentiler

• IMG_2552.jpeg
    IMG_2552.jpeg
    75,8 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_2551.jpeg
    IMG_2551.jpeg
    74,1 KB · Görüntüleme: 54
kızlar şu oyun halılarından alan var mı Fisher price olan çok pahalı acaba çok mu kalite farkı var bilen var mı
Sağdakini kullanmıştım memnundum hiç gerek yok marka adı için o fiyatı vermeye bence…zaten kısa sürekli kullanılacak birşey birkaç ay sadece..sonra piyano kısmını çıkarıp kullanırsınız

İnşallah diyeceğimde ben emzirmeyi çok sevemedim. Göğüslerim biraz büyük o yüzden yastıksız emziremiyorum. Sırtımda çok ağrıyor. Bu çocuklar yüzünden kambur kalacağım. :110:
Aslında büyük meme ile daha kolay değil mi? Mesela bebekle yan yana yatar pozisyonda eözirmek süper oluyor büyük meme ile. Benim biri diğerinden 2 beden büyük🤦‍♀️ büyükle her pozisyonda rahat ediyorum. Sırt ağrısı bendede çok oluyor popomu hafif kaydırarak oturup belimi yastıkla destekliyorum bebişide karnımın üzerine yatırıp emziriyorum en azından biraz dinlendiriyor beni
Ya iste tam o duygulardayim bende. Tüp ilk denemede tuttu bizim. Ve tedavi aşamasında sıkıntı yaşamıştım hiç umudum yoktu. Kan vermiştim 7. Gün ama sonuç geç çıkmıştı o sabah halsizlikten gozumu acamiyodum e nabiza bi umut girdim ve anında hüngür hüngür ağladım esim ne oldu dedi ekranı gösterdim anlamadı. Sonucun ne olduğunu söyleyemeyecek kadar şiddetli agliyodum. Zor bela var olmuş dedim o anda ilk defa eşimi ağlarken gördüm. Aylarca içimde bi bebeğin varlığına inanamadim. Sonra zorluklar başladı ani doğum oldu. O ilk gün bagrimdan indirmedim. Doktor takip edicez kuveze alabiliriz demisti erken doğduğu için. Belki ayrılırız diye kuala gibi yapistim cicegime. Şükürler olsun mevlama ayirmadi bizi. Ve sizin dediğinize gelicem. Esim dışında kimsenin dokunmasını istemiyorum. Bu duygudan çok rahatsızım kendime aşırı kızıyorum ama aşma konusunu da yapamıyorum. Özellikle 1 kişiye karşı böyleyim. Oda kv. Nasıl asarım bilmiyorum ama zamana ihtiyaçim var sanırım. Sonraki çocukları istemiyorum demek de asla istemiyorum geçen yılların gayretine ihanet olur diyorum. Ay cidden ne zor 😶‍🌫️ Mevlam evlatlarimizi bize bizi evlatlarimiza bağışlasın hakkıyla insan yetiştirmek nasip olsun hepimize 🤲🤲💜🌺
Yaa öyle iyi anlıyorum ki seni. Ben malesef çok tavan yaşadım o duyguyu uzun süre eşim dahil kimse anlamadı beni. Onlar anlamadıkça durum vahimleşti benim için. Birisi sevmeye kalksa uzaktan kendimden geçiyordum baygınlık geçiriyordum bacaklarım uyuşup tutmuyordu. Bigün kvlerin evdeyiz namaz kıldım onlar mutfakta kızımı seviyorlar seslerini duydukça kitlendim eşimi çağırdım dedim ben gidicem beni hemen anneme gönder kızımı alıp anneme gittim 1 hafta annemde bir odada vakit geçirdim malesef onlara bile sevdirmedim kızımı. Çokça dua ettim durumu aşabilmek için. Eşşmde bayılmalardan sonra anladı beni ailesine açıkladı durumu herkes hak verdi bana zaman tanıdı ben vermedikçe almadılar sevmediler. Sonra ben durumu kontrol etmeyi öğrendim. Verip arkamı döndüm düşünmedim aştım mı hayır. 3.bebeğimi büyütüyorum. Bu sabah kvler geldi stres içindeyim hala aynı duyguları yaşıyorum sahur sonrası eşim onları almaya gitti geşince isterler yanımdan alırlar diye çocuk odasına geçtim alt yatağı açıp oğluma sıkıca sarılıp uyudum. çocuk gık dese almaya çalışıyorlar hemen kapıyorum o acıktı diye bahanelerle seveceklerse verip arkamı dönüp çıkıyorum odadan. Benim için asla geçmeyecek gibi geliyor bu durum. Umarım sen aşabilirsin bian önce yoksa böyle yaşamak çok zor
Ay ben artık kundak yapmıyorum özellikle gündüzleri. Cok sıcak oluyor bazen sadece zibinla duruyo kundak yaparsam iyice sicaklayip terliyo. Sürekli zibin degistirmekten gına geldi ikimize de 🤦‍♀️ kundaga devam edicekmiyiz ya. Basliyim mi tekrar 🙄
Bizim ev yaz günü gibi sıcak oluyor güneşliyse hava. Tek zıbınla geziyoruz. Güneş çekilimce tek kat giydiriyorum uyurken imce müslinle kol altından kundak yapıyorum. Serin havada 1 penye battaniye ekliyorum sadece.
Anlamadım ki ben de ya niye başlar ki kanama tekrar sütüm falan azalacak diye korkuyorum
Benim ilk doğumumda 28.gün bitti 41de adet oldum düzenli devam etti. 2. Doğumda 52.gün adet oldum yine düzenliydi. Bunda 41.gün yine adet oldum. Hepsini sadece anne sütü ile besledim sütüm etkilenmedi. Kanama ile ne alakası varmış ki sütün?

Ayyy evet karışanlar olunca insan cinnet geciriyo. Dun aksam eşimin taraftaydik deli ettiler herkes bir olup. 🤦‍♀️ Bizim kız anne karnında bile elleri kolları hep havadaydi. 10 gün kadar tam kundak yapabildim. Sonra koltukaltindan sarmaya başladım yaklaşık 1 aydir da serin olunca yarım sariyodum gene. Ayaklar kollar yerinde de durmuyo kimil kimil ben kasmiyim bari serin havada gene sararım. 😅😅

Aslında büyük meme ile daha kolay değil mi? Mesela bebekle yan yana yatar pozisyonda eözirmek süper oluyor büyük meme ile. Benim biri diğerinden 2 beden büyük🤦‍♀️ büyükle her pozisyonda rahat ediyorum. Sırt ağrısı bendede çok oluyor popomu hafif kaydırarak oturup belimi yastıkla destekliyorum bebişide karnımın üzerine yatırıp emziriyorum en azından biraz dinlendiriyor beni

Yaa öyle iyi anlıyorum ki seni. Ben malesef çok tavan yaşadım o duyguyu uzun süre eşim dahil kimse anlamadı beni. Onlar anlamadıkça durum vahimleşti benim için. Birisi sevmeye kalksa uzaktan kendimden geçiyordum baygınlık geçiriyordum bacaklarım uyuşup tutmuyordu. Bigün kvlerin evdeyiz namaz kıldım onlar mutfakta kızımı seviyorlar seslerini duydukça kitlendim eşimi çağırdım dedim ben gidicem beni hemen anneme gönder kızımı alıp anneme gittim 1 hafta annemde bir odada vakit geçirdim malesef onlara bile sevdirmedim kızımı. Çokça dua ettim durumu aşabilmek için. Eşşmde bayılmalardan sonra anladı beni ailesine açıkladı durumu herkes hak verdi bana zaman tanıdı ben vermedikçe almadılar sevmediler. Sonra ben durumu kontrol etmeyi öğrendim. Verip arkamı döndüm düşünmedim aştım mı hayır. 3.bebeğimi büyütüyorum. Bu sabah kvler geldi stres içindeyim hala aynı duyguları yaşıyorum sahur sonrası eşim onları almaya gitti geşince isterler yanımdan alırlar diye çocuk odasına geçtim alt yatağı açıp oğluma sıkıca sarılıp uyudum. çocuk gık dese almaya çalışıyorlar hemen kapıyorum o acıktı diye bahanelerle seveceklerse verip arkamı dönüp çıkıyorum odadan. Benim için asla geçmeyecek gibi geliyor bu durum. Umarım sen aşabilirsin bian önce yoksa böyle yaşamak çok zor

Bizim ev yaz günü gibi sıcak oluyor güneşliyse hava. Tek zıbınla geziyoruz. Güneş çekilimce tek kat giydiriyorum uyurken imce müslinle kol altından kundak yapıyorum. Serin havada 1 penye battaniye ekliyorum sadece.

Benim ilk doğumumda 28.gün bitti 41de adet oldum düzenli devam etti. 2. Doğumda 52.gün adet oldum yine düzenliydi. Bunda 41.gün yine adet oldum. Hepsini sadece anne sütü ile besledim sütüm etkilenmedi. Kanama ile ne alakası varmış ki sütün?
Ya bu durum vat yani değil mi bi ben yaşıyorum zannediyorum. Yani öyle titreme bayılma gibi duruma ulaşmadı ama yani nasıl bi düşünce yada hissiyat anlatmakta çok zorlanıyorum. Ancak bunu yaşayan anlayabiliyor. Biz kv ile anne kız gibi yakındık. Ne zaman ne oldu da tetiklendi bilmiyorum. Bu durumu asla çevreme de anlatamadim. Hele eşime asla söyleyemem boşanmaya varacak kadar tartisabiliriz. Ama bu hissiyatı yaşayan da tek benim zannediyodum. Bu neden oluyo nasıl gelişti çözemedim ama kendimden nefret ediyorum o duygu geldiğinde. Bide Sanki şikayet ediyomusum gibi her önüne gelen e madem uyumuyo bize bırak geceleri sen rahatça uyu diyolar ki bu başka evde birakmadan frlan bahsediyolar ve saka laf olsun da değil yani. Ciddi ciddi çocuğumu almaya çalışır gibi tavırları var. Bu durum ne zaman yada nasıl geçer yaşayan bilen varsa anlatsa acaba terapi mi alsam 😞
Bide siz 3 cocukta da aynı durumumu mu yaşadınız.

Kanama değil de hormonlarla alakalı diye duymuştum. Süt üretimini prolaktin hormonu sağlıyor bu horman adet görmeyi engelliyor dşye biliyorum. Yani regl olduğunda bu hormon düştüğü için süt üretimi de azalır dediler ama inşallah öyle bir şey olmaz siz de olmamış ne güzel

Ya bu durum vat yani değil mi bi ben yaşıyorum zannediyorum. Yani öyle titreme bayılma gibi duruma ulaşmadı ama yani nasıl bi düşünce yada hissiyat anlatmakta çok zorlanıyorum. Ancak bunu yaşayan anlayabiliyor. Biz kv ile anne kız gibi yakındık. Ne zaman ne oldu da tetiklendi bilmiyorum. Bu durumu asla çevreme de anlatamadim. Hele eşime asla söyleyemem boşanmaya varacak kadar tartisabiliriz. Ama bu hissiyatı yaşayan da tek benim zannediyodum. Bu neden oluyo nasıl gelişti çözemedim ama kendimden nefret ediyorum o duygu geldiğinde. Bide Sanki şikayet ediyomusum gibi her önüne gelen e madem uyumuyo bize bırak geceleri sen rahatça uyu diyolar ki bu başka evde birakmadan frlan bahsediyolar ve saka laf olsun da değil yani. Ciddi ciddi çocuğumu almaya çalışır gibi tavırları var. Bu durum ne zaman yada nasıl geçer yaşayan bilen varsa anlatsa acaba terapi mi alsam 😞
Bide siz 3 cocukta da aynı durumumu mu yaşadınız.
Bence en büyük etken büyüklerin bu tavırları oluyor. Az önce parka çıktık kızlar bunaldı diye markette işim vardı onları parka bıraktım kp bana diyor bebeğide bırak ben bakarım yok öyle ben nerde o orda deyip kapadım ağzını geri döndüm büyğk kızım düşmüş gözünün kenarı morarmış ve görmemişler bile. Söylendim artık bide bebeği bırak diyorsunuz nasıl bırakayım size güvenip dedim. Sizde myle yapın kırmadan gerekirke şakayla karışık verin lafı anne bebek ayrılır mı hiç.
Ben bu durumu sadece lohusalıkta okur sonra geçer sanıyordum ama bende azalsada tamamen geçmedi malesef. Ben terapi almadım iyimi yaptım bilmiyorum. O duygu geldiğinde kendimi başka şeyke meşgul edip telkin ediyorum kuran açıyorum dinliyorum çok iyi geliyor o an.
Malesef üçündede yaşadım ama ilkinde durum çok vahimdi. Kızlarımı hala severlerken içim gider. Artık büyüdüler kendi sınırlarını çiziyorlar. Mesela kv tarafı sürekli şap şup öpme modundalar ama sürekli yani dur durakları yok. Çocuk uyuyor aa nasıl uyuyor yemek yiyor nasıl yiyor bak bak koşuyo nasıl koşuyo bak bak sürekli böyleler çocuğu gözleriyle yiyorlar sürekli. Zaten ne zaman gelseler nazar değer huyları değişir sabaha kadar uyuyamazlar falan. Kızlar şimdi öptürmüyor mesela sınır koyuyor bazen 1 kez izin veriyor. Beni bu huyları çok tetikliyordu. Sürekli onlarada diyordum ne var her çocuk gibi işte koşuyo oynıyo yiyo diyordum.
Kp mesela sürekli bebeği kapmak için fırsat kollar düğün vs gibi yerdeysek alıp kucağına kaçıyor kaşla göz arasında köşekapmaca oynuyoruz sürekli adamla🤣. Pikmiğe gideriz alıp uzağa gezdirmek ister müsade etmem edemem. Ama işte bütün bunları kalp kırmadan eşimle aramı bozmadan halletmeye çalışmak beni çok yoruyor.
Kanama değil de hormonlarla alakalı diye duymuştum. Süt üretimini prolaktin hormonu sağlıyor bu horman adet görmeyi engelliyor dşye biliyorum. Yani regl olduğunda bu hormon düştüğü için süt üretimi de azalır dediler ama inşallah öyle bir şey olmaz siz de olmamış ne güzel
Benim hipofiz bezimde tümör vardı yıllarca anne olmadan süt üretti vücudum prolaktin hormonunu tetiklediği için o dönemlerde adet gecikmesi yapıyordu ama tamamen kesildiği değerler 200lerin üzerinde idi. Sonra anne oldum zsürekli takipteydim sütüm vardı gayet yeterli şekilde değerler 100ün altında oluyordu ve düzenli adet oluyordum.

X