- Konu Sahibi Buffalosos
- #53.041
Amin canım. Ben başta hiç dokundurmadım sonra anneme gidip kaldım 1 hafta izole ettim kendimi sadece yemek vakti görüştüm ailemle bol sarılmalı koklaşmalı zaman geçirdik kızımla o süreçte kendimi hep telkin ettim bunun geçici bir his olduğunu bu düşüncelerin normal olmadığını sürekli hatırlattım kendime. Ve Rabbime yöneldim. Malum lohusalıkta fazlaca uzak kalıyoruz namazdan kurandan çok boşluğa düşmüştüm o dönem. O bana çok iyi geldi. Her derdin şifası Allahta biiznillah.Iste bende eşimi bildiğim için sizin gibi boşanma noktasına varacak kadar tartışabiliriz o yüzden ses çıkarmıyorum. Bide çevremde buna benzer bi hayiflanmada duymadım kime söylesem yagirgar eminim. Ama bunun tıpta bi yeri sebebi açıklaması varmi merak ediyorum. Bu konuşulmuyor ama az da olsa yaşayan var anladığım kadarıyla. Terapiye aslinda bu sebeple değilde başka türlü de gitmeyi istiyorum. Terapiye gittiğimde kus gibi hafiflerim her zaman. Ama şu zamanlarda özele gidemem fiyatlar uçuk biz biraz eksilerdeyiz ekstra masraf olur. Bide bebeği kime bırakıcam düşüncesi var hiç rahat edemem sanirim. Baş etmeye calisicam eğer agirlasirsa duygular giderim büyük ihtimal. Benimde gebelik süreci zorlayıcı oldu kv ile iyiydik hep ama gebeliğin sonlarina doğru beni bi kaç kez zorda bıraktı. Doğum olduğunda hastahaneye geldi eşimi yolayip kendi durmak için ısrar etti bende eşime senin kalmanı istiyorum diye gizliden msj attım. Sonra eve çıktığımızda da beni sinir eden halleri oldu. Sanirim damla damla birikti. Bi başkası sevme kucaklama durumunda onunki kadar şiddetli hissetmiyorum ama çokta deneyimleme şansım olmadı. Kıskanmak gibi de değil. Ay hala kendi kendime açıklamaya çalışıyorum suçluyorum hissettiklerimden dolayı.
Sizin Doğum zamanı gerçekten çok travmatik olmuş hadi o ilkte öyle oldu ama sonraki çocuklarda da aynısı olmuş mesela bu durum neden böyle tekrarliyo yada bitmeden devam ediyo. Beni korkutan yıllarca sürmesi. Kendi kendime asmaya calisicam. Bu konuda kolaylık sağlayan öneriniz varsa isterim. Mevlam sifamizi versin
Dönünce hiçbirley yokmuş gibi davrandım ilk kvlere gittiğimizde ben kendimi yenmek için kendim verdim kucaklarına hemen sohbete daldım beynimi meşgul ettim ki düşünmeyeyim. Katlanamayacağımı hissettiğimde odayı terk ediyorum abdest alıp sakinliyorum. Böyle böyle zamanla azaldı.
Birde şunu düşündüm hep. Onu yaratan Allah sahibide O. Bazen haddimizi aşacak kadar BENİMsiyoruz . Evlatlarımız bize verilmiş birer emanet.
Şimdi yine aynı hisler var ama katlanamayacak raddeye getirmiyorum kendimi.
Annem benimleydi doğum öncesi iş yapamıyorum diye doğumdan sınrada 1 ay kaldı sağolsun. Yine aynı hisler gelince bol bol verdim eline üzerine gittim duygularımın. Annem bir ara şey dedi bebişi birlikte severken kızlara dokundurmıyordun kıyamıyordun şimdi rahatsın elhamdülillah dedi. Öyle değil hala var deyince çok üzüldü tabi ama hiç hissetmediğini söyledi. En azından hissettirmediğim için şükrediyorum şuan.
Ya bu çok farklı bir his kıskaçlık gibi değil insan açıklayamıyor bile. İnanın bende çok isterdim sizin gibi olabilmeyi. Burda anlatırken hep kv kpder örnek verdim ama kendi anne babamlada aynı duyguyu yaşadım onlarla sık görüşmeyince o tarafa yansımadı konu sadce 1 hafta kalmaya gittiğimde iyi olmadığımı izah ettim ben istemeden dokunmayın dedim aileme onlarda anlayışla karşıladı.A Afra00 Moni moni canım sen özelikle kw e yazınca aranız kötü veya bir şey yaşadınız sandım. Ama aramız iyi diyorsun, neden böyle bir hissiyat kapıldın acaba acaba yiğenlerime ben baktim dedin ya onunla alakalı olabilir mi?
Arada çok kötü bir şey yoksa veya küslük yoksa bence esirgenmemeli torun... Kendi anne babalarınızı düşünün abinizin eşi göstermek istemezse sevdirmezse ne hissederler. Benim annem babam çok seviyorlar torunlarını hele babam, onu öyle görünce, ilk çocuğumdan beri muhakkak kw kp görsün sevsin diye gidip yanlarında kaldım senede 1 2.
Mesela ortanca babaanne ye çok düşkün pandemi sebebiyle bi şekilde babaanne hep vardı büyürken, bizi değil ama babaanne yi kıskanıyor, bebeyi sevdiğini görünce değişik tavırlara giriyor. Babaanne de onu ayrı seviyor, bu beni çok mutlu ediyor.
Eltim kızını bebekken kucaklatmamış, kız şimdi meslek sahibi 27yaşında kw hala üzülerek söyler.
Burdaki amacım ne sizi ne eltimi yadırgamak veya eleştirmek değil, onlar içinde düşünsenize siz evladımızı nasıl koruyorsunuz oda yıllarca koruyup büyüttüğü evladının evladını görüyor. Canından bir parçanın canı...
Bir şey olacaksa bizimleykende olabilir, Allah korusun, çok okuyarak Allah'a emanet ederek o vesveseden kurtulalım inşallah...
Bu emzikli altı b... klukarı bizden başkası kabul etmez bakmayın onların öyle dediğine babaları bile bir yere kadar bakarken
İnsanın elinde olmuyor ben kendimle çok mücadele verdim inanın halada veriyorum. O hissiyat geldiğinde asla tahammül edemiyorum bırakın dokunmayı bakmasına bile. Şeytanın vesvesesi olduğu çok aşikar zaten bende Rabbime yönelince büyük ölçüde düzelme yaşadım.
Amin canım cümlemizinkini korusun RabbimYaaa canım çok geçmiş olsun Rabbim korusun evlatlarımızı