- 11 Temmuz 2023
- 838
- 756
-
- Konu Sahibi Buffalosos
- #52.981
Bizimki de öyle yapıyor mıkırdanmasına uyanıyorum bakıyorum kaydırmış kendini düzeltiyorum gece sürekli e tabi üstü falan da açılmış oluyor kundak falan hak getire zatenKizlar bebegim reflü yatagindan kayiyor iki saatte bir. Bir bakiyorum iki büklüm kalmış beşikte. Yanda cirtli parcalari da var ama işe yaramiyor. Ne yapacagimi bilemedim. Bebegim asla örtü tutmuyor üzerinde oda genelde 22 23 derece tek alt çift çorap giydiriyorum. Acaba üşüyor da ondan mı gazı oluyor. Çift alt da giydiremem ki yeni doganlar için uyku tulumu var midir? Zamaninda bulamamistim
Var canım bir sürü markanın trendyoldan arayarak bulabilirsinKizlar bebegim reflü yatagindan kayiyor iki saatte bir. Bir bakiyorum iki büklüm kalmış beşikte. Yanda cirtli parcalari da var ama işe yaramiyor. Ne yapacagimi bilemedim. Bebegim asla örtü tutmuyor üzerinde oda genelde 22 23 derece tek alt çift çorap giydiriyorum. Acaba üşüyor da ondan mı gazı oluyor. Çift alt da giydiremem ki yeni doganlar için uyku tulumu var midir? Zamaninda bulamamistim
Canım müslini ikiye katlayıp kollarının altından sarabilirsin, sırtı karnı sıcak olur, ben doğduğundan beri sıfırkol zıbın üzerine tek kat giydiriyor um. Ama bir müsline kundak yapıp, onun üstünede battaniye sarıp öyle tuttum, şimdi şimdi üst battaniyeyi gündüz attık ama bu seferde yelek giydirip üstüne yine müslini sarıyorum kollarının altından. Çok şükür öyle çok bezdirecek gazı olmadı, bundan mı bebeğin kendi yapısından mı bilemiyorumKizlar bebegim reflü yatagindan kayiyor iki saatte bir. Bir bakiyorum iki büklüm kalmış beşikte. Yanda cirtli parcalari da var ama işe yaramiyor. Ne yapacagimi bilemedim. Bebegim asla örtü tutmuyor üzerinde oda genelde 22 23 derece tek alt çift çorap giydiriyorum. Acaba üşüyor da ondan mı gazı oluyor. Çift alt da giydiremem ki yeni doganlar için uyku tulumu var midir? Zamaninda bulamamistim
22 23 derece serin olur battaniye yada kundak yapsaniz iyi olur. Ayarlardan ve karın bölgesinden usutebilir. Benim ev 24 derece üstünde hep ona rağmen 1 kat giydirip üstüne battaniye atıyorum. Gündüz çok sıcak olsa bile üstüne uyurken tülbent atıyorum. Uyuyana kar yağar derler bizdeKizlar bebegim reflü yatagindan kayiyor iki saatte bir. Bir bakiyorum iki büklüm kalmış beşikte. Yanda cirtli parcalari da var ama işe yaramiyor. Ne yapacagimi bilemedim. Bebegim asla örtü tutmuyor üzerinde oda genelde 22 23 derece tek alt çift çorap giydiriyorum. Acaba üşüyor da ondan mı gazı oluyor. Çift alt da giydiremem ki yeni doganlar için uyku tulumu var midir? Zamaninda bulamamistim
EvetSarı kantorron mu canım
Ay ben artık kundak yapmıyorum özellikle gündüzleri. Cok sıcak oluyor bazen sadece zibinla duruyo kundak yaparsam iyice sicaklayip terliyo. Sürekli zibin degistirmekten gına geldi ikimize deCanım müslini ikiye katlayıp kollarının altından sarabilirsin, sırtı karnı sıcak olur, ben doğduğundan beri sıfırkol zıbın üzerine tek kat giydiriyor um. Ama bir müsline kundak yapıp, onun üstünede battaniye sarıp öyle tuttum, şimdi şimdi üst battaniyeyi gündüz attık ama bu seferde yelek giydirip üstüne yine müslini sarıyorum kollarının altından. Çok şükür öyle çok bezdirecek gazı olmadı, bundan mı bebeğin kendi yapısından mı bilemiyorum
Merhaba sizin de mi erken doğum olmuştu ? Kaçıncı haftada doğdu bebeğiniz suan gelişim olarak nasıl ? Erken doğumlarda düzeltilmişse göre her şeyi hesaplanıyor deniliyor ben bir türlü anlayamıyorum da erken doğan bebiş annelerini gördükçe soruyorum kusura bakmayınAyy ne kırkı bugun 2. Kırkı cikiyo daha doğrusu kendi zamanında dogsaydi 40i çıkacaktıama 2 kırk olmasına rağmen hala kimselere vermek istemiyorum. Cok pis bi hissiyat ya rahatsızım bu duygudan ama asicam inşallah
2. Perileri geleceğine eminim yoksa insanlar tek çocukla kalır devami gelmezdiama o gün için bi 4 5 yıl geçer sanirim. Ay bilemiyorum olmadığı zaman tek üzüntüm olmamasiydi şimdi envayi çeşit düşünce duygu ile uğraşıyorum. Ama biliyorum bu duygular da geçecek allahin izniyle. Mevlam çocuk hasretinde olan herkese bu karmaşık duyguları tattirsin
Kızlar emzirdiği halde regl olan var mı? Doğum yapalı 46 gün oldu kanamam bitmişti sabah tekrar başladı regli mi ondan da emin değilim
Önemli değil sorabilirsiniz tabikide.Merhaba sizin de mi erken doğum olmuştu ? Kaçıncı haftada doğdu bebeğiniz suan gelişim olarak nasıl ? Erken doğumlarda düzeltilmişse göre her şeyi hesaplanıyor deniliyor ben bir türlü anlayamıyorum da erken doğan bebiş annelerini gördükçe soruyorum kusura bakmayın
Anlamadım ki ben de ya niye başlar ki kanama tekrar sütüm falan azalacak diye korkuyorumBu biogaiadan memnun tek ben mi varım ya?
Memnun kalmayanlar eczanede buzdolabından alıp eve buz aküsü ile getirip açana kadar buzdolabında sonrasında oda sıcaklığında kullandı di mi? O önemli onda çünkü.
Bence o regl değildir ya.
Ben regl oldum 63. Günde.
Biz 34+3 doğduk 85 günlüğüz suan düzeltilmişi 40. Haftada doğması gerektiği günden itibaren bugüne kadar olduğunu söylüyor doktorumuz ama gelişimsel olarak anlayamıyorum henüz.Tam bahsettiğiniz gibi bizde de durumlar gülücükler saçıyor birkaç gündür yalandan ağlamalarımız başladı cıngıraklar dikkatini çekiyor demek ki normal seyri bu aynı haftada doğmuşlar bizim bebişlerÖnemli değil sorabilirsiniz tabikide.
34+1 doğumlu kızım. Suan 80 günlük. Ama düzeltilmiş yasa göre takipte kaç haftalık her defasında doktora sormayı unutuyorum. 6 hafta geriye gitmem gerekiyor sanirim ama dediğim gibi gelişimsel olarak kaç hafta fark var bilgim yok. Suan bol kilo baş çevresi güzel gidiyor elhamdülillah. Yeni yeni çevresindeki insanları fark etmeye başladı. Beni diğer kişilerden ayırt ediyo yada babasını fark edebiliyo. Biraz gülmeye başladı. Cingiraklari pusetin üstüne takıyorum ilgisini cekiyo izliyo bazen vurmaya calisiyo. Arada civildamasi oluyo. Bide son 3 4 gündür yalandan aglamalari başlar gibi oldusuan aklıma gelenler bunlar. Sizin kaç haftalık dogdu
Anlamadım ki ben de ya niye başlar ki kanama tekrar sütüm falan azalacak diye korkuyorum
Küvezde kalmış mıydınız.Suan kaç kg ortalama.Benim kızımı gören herkes ne kadar minik diyor 1800 gr doğmuştu kızımÖnemli değil sorabilirsiniz tabikide.
34+1 doğumlu kızım. Suan 80 günlük. Ama düzeltilmiş yasa göre takipte kaç haftalık her defasında doktora sormayı unutuyorum. 6 hafta geriye gitmem gerekiyor sanirim ama dediğim gibi gelişimsel olarak kaç hafta fark var bilgim yok. Suan bol kilo baş çevresi güzel gidiyor elhamdülillah. Yeni yeni çevresindeki insanları fark etmeye başladı. Beni diğer kişilerden ayırt ediyo yada babasını fark edebiliyo. Biraz gülmeye başladı. Cingiraklari pusetin üstüne takıyorum ilgisini cekiyo izliyo bazen vurmaya calisiyo. Arada civildamasi oluyo. Bide son 3 4 gündür yalandan aglamalari başlar gibi oldusuan aklıma gelenler bunlar. Sizin kaç haftalık dogdu
Biz 34+3 doğduk 85 günlüğüz suan düzeltilmişi 40. Haftada doğması gerektiği günden itibaren bugüne kadar olduğunu söylüyor doktorumuz ama gelişimsel olarak anlayamıyorum henüz.Tam bahsettiğiniz gibi bizde de durumlar gülücükler saçıyor birkaç gündür yalandan ağlamalarımız başladı cıngıraklar dikkatini çekiyor demek ki normal seyri bu aynı haftada doğmuşlar bizim bebişler
Iste bizimki de dogdugunda normal doğum zamanına tam 40 gün vardi. Bi kere acile gittiğimizde 10 gün ara var düzeltilmiş olarak dedi daha sonrasında doktora gittiğimizde sormayı hek unuttum.Küvezde kalmış mıydınız.Suan kaç kg ortalama.Benim kızımı gören herkes ne kadar minik diyor 1800 gr doğmuştu kızım
Bebeğiniz kendi kendine dönene kadar kundağa devam edebilirsiniz tahmini 6. Ay civarı. Ben sürekli ince müslinle yarım kundak yapıyorum kendini çok uyandırıyorAy ben artık kundak yapmıyorum özellikle gündüzleri. Cok sıcak oluyor bazen sadece zibinla duruyo kundak yaparsam iyice sicaklayip terliyo. Sürekli zibin degistirmekten gına geldi ikimize dekundaga devam edicekmiyiz ya. Basliyim mi tekrar
56. Günde regl oldum. 40.gün kanamam bitmişti akıntı devam etti o da regle döndü. Doktor 40 kontrolünde yumurtayı gördü 15gün sonra regl olursun demiştiKızlar emzirdiği halde regl olan var mı? Doğum yapalı 46 gün oldu kanamam bitmişti sabah tekrar başladı regli mi ondan da emin değilim
İnşallah benim de devam ederNormalde regl olunca süt azalıyor diye biliyordum ben de. Oldum, aynı devam etti süt.
Daha 40 kontrolüne bile gitmemiştim fırsat bulup haftaya gidecektim bakalım bir de doktor kontrol etsin56. Günde regl oldum. 40.gün kanamam bitmişti akıntı devam etti o da regle döndü. Doktor 40 kontrolünde yumurtayı gördü 15gün sonra regl olursun demişti