2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    264
Oda çok ışık almıyorsa açık renkler dhaa iyi olur canım. Perdeyi falan da incecik bir şey seçersin
Screenshot_20230712_085906_Chrome.jpg Screenshot_20230712_085928_Chrome.jpg
Soyle tarzda olabilir aslinda dimi
 
Bu arada dolaptan aldım dedim. Tercih etmeyen çok olabilir. Ben biraz ekonomi takıntılıyım. Daha önce çok harcadım bir avantajı olmadı. Artık minimum harcamalarla hayatımı idame ediyorum. Birikim yapıp küçük arsalar peşindeyim :dondurma:
Borsa, Arsa, Altın piyasası ilgi alanım :sampiyon:
çocuklarımada aşılıyorum bu durumu.
Dogana da asila bunu
Bezini idareli kullan de 🤭 :-)
 
Kızlar Folik asit i artık yavaş yavaş bırakıyoruz dimi ek neler gelecek hiç sevmiyorum ilaç içmeyi
 
Canım benim bebeğim şuanda 2 aylık oldu. Bez konusunda doktorumun söylediğini ve tecrübeyle sabit bilgiyi paylaşmış olayım. Öncelikle her bebeğe her bez yaramaz dedi ve bezi ne kadar sık değiştirmeye çalışırsan bebeğin için o kadar iyi olur dedi. Hem pişik riski azalıyor hem de enfeksiyon riski azalıyor. Aslında çoğu doktorun dediği bir cümle var. Bez pişik yapmaz. Başka sebepler vardır. Mesela pişik kremi losyon vs her alt değiştirmede sürülmez. Sürekli sürersen pişik yapar. Mevsime göre bezin kalınsa eğer hava aldırmıyorsa pişik yapar vs.
Denediklerime göre yorum yapayım.
Sleepy natural yüzde 70 annelerin ilk bezi oluyor. Hem uygun hem doğal. Tavsiye ederim ilk ay için ama sonrası için tavsiye etmem çünkü sleepy markasının sorunu bacak lastiklerinin dar olması ve bebek büyüdükçe bezin hapsetme kapasitesinin zamanla azalması. Ben hiç sızdırma yaşamadım. 3 numara da dahil kullandım. Benim sorunum bacak lastiklerinin aşırı iz yapmasıydı.
Prima markasının bezlerinde özel bir madde var. Bunu artık sokaktan geçen öğrendi. Bez kendine bağımlı yapıyor. Bir kere kullanırsan başka markaya geçtiğinde bebeğine iyi gelmiyor. O popoya prima değdiyse değiştirmek imkansız. En az 10 kişiyle konuştum prima kullanan. Herkes aynı şeyi dedi.
Şimdi bu lastikten dolayı bez değiştirdim. Molfix ve goon aldım. Molfix mi goon mu derseniz goon mükemmel. Bayıldım ya. Bez resmen doğallık ve pamuk akıyor. Ayrıca çiş çizgisi bütün bezlerde ağına kadarken goonda popoya kadar. Kız bebekler genelde arkaya doğru işeyebiliyor. Sleepyde hep sarı çizgi varken bezi full attığım olurdu. Arka taraf doluyor. O yüzden ön boş oluyor. Çizgi rengi değişmiyor. Maaliyet olarak molfix ve goon aynı sayılır. Sleepy bezin tanesi 1.25e geliyor. Molfix tanesi 1.70e geliyor. Goon premium soft tanesi 1.80e geliyor. Hangi bezle başlarsan vs muhabbeti yalan. Herkes 2 aydan sonra bez değişimine gidiyor genelde. Migrosun bimin bezinden bile memnun kalanlar var. İşte mevsim de çok önemli. Mesela doktor bize çift bez uygulayın dedi kalça çıkığı için. Aslında ölçülerimiz normal ama önlem amaçlı bir ay kullanabilirsin dedi. Ben tabiiki ikinci bezi uygun olan neyse ondan aldım. E bebekteydik. Bebem natural gördüm. Bu arada bebem naturalden memnun kalanlar vardı. Hem denemiş olayım dedim. Bez rezalet. Sorun şu ki parfüm kokusu var yoğun şekilde. Bezin içindeki pamuğu topaklanıyo. Bir yerde toplanıyo yani resmen. Bir akşam hatta kullanmak zorunda kaldık. Bebeğe zarar vermedi ama pamuğunun topaklanmasına şaşırdım. Bir de aşırı kalın. Hele ki yaz bebesi için abartılı kalın bir bez. Bir de bez numarası olarak şunu farkettik arkadaşla. 1 numara için mesela 2 5 kg diyor. 2 numara için 3 6 diyor. Yani sen direk 2den de başlasan olurmuş gibi 😂 çok garip. Zaten 40ı çıkana kadar şöyle oldu. 4 270 doğdu benmki. Sarılıktan 3800e düşmüştü vs. 1 numarayı 25. Gne kadar kullandım. Enfeksiyon olmasın diye de sık sık değiştirdim bezini. Pişik de olmasın istedim. 2 saatte bir değiştirmeye çalıştım. Zaten ilk zamanlar sık kaka da yapabiliyor. Bezi değiştirirken bile işeyebiliyorlar. Günde 8 10 bez kullanırdım yani. Br de çok almışım bezi hamileyken. Bitsin diye de kullandım. 😅 25ten sonra 2 numaraya geçtim. Onu da 38. Güne kadar kullandım. Şimdi 3 numaradayım. En uzun gidecek olan bu. 3 numara 4 9 kg arası. Bez numarasında kilodan ziyade vücut yapısı da önemli. Mesela uzun bebektir. Kilolu değildir. O bebeği 2 numara hemen sıkmaz. 1 2 hafta daha uzun kullanabilir. Ama kısa bebektir. Bacakları boğum boğumdur. Hemen 3e geçersin. Hatta bana şey demişlerdi. Ara bezler resmen satış politikası. Bez numarası büyüdükçe paketteki adet sayısı azalır parası artar. 1le 2 numara resmen aynı o yüzden 1 3 5 şeklinde almak gerek demişti bir arkadaşım. Düşününce hak verdim yani. Yardımım dokunduysa eğer ne mutlu bana. Soru işareti kalmasın diye uzun yazdım. Kusuruma bakmayın. 🙏🙏🙏
Teşekkür ederim, yazdıklarınız kıymetli, not aldım dikkate alıcam. Bu arada şuan sadece alt değişme muhabbeti ne kadar çetrefilli ve hassas. Annelik çılgınlıktı demi :anne::rapci:
 
Vitaminlerin icinde de yok mu folat ya? Benimkinde var da 🙄
Ben şu an EFA MOM kullanıyorum. Balık yağı, vitaminler, folik var. belki başka versiyonuna geçirir ama balık yağı patlayınca midemden o balık yağı kokusu beni mahvediyor. :işsiz:
 
Pekiiii bir soru dahaaaa :anneadayı: büyüyen göbüşler, popişler çatlamasın diye ne kullanacaksınız?
ben ilk hamileliğimde lierac kullandım. 2. de de kullandım çatlak oluşmadı. ama bir arkadaşım kullandı yinede çatladı. vucut yapısı çok önemli galiba
 
X