- 23 Mart 2015
- 5.788
- 7.115
Evet 1 koldan iki bacaktan oldu.Koldan olduysa verem aşısı olmuştur o, cuma yıkayın bence en erken.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet 1 koldan iki bacaktan oldu.Koldan olduysa verem aşısı olmuştur o, cuma yıkayın bence en erken.
Evet evet doğru, verem, karma ve pnömokok. Ben olduğu günle beraber 4 gün bekleyeceğim. Ama koluna değdirmeden poposunu falan yıkamakta bence sakınca yok, yerinde olsam yıkardım muhtemelen. Ya da gövde ve popoyu önce ıslak ardından kuru bezle silebilirsin.Panik oldum birden, acaba bize yanlış aşılar mi yapıldı diye. O asilardan biri yanlış bilmiyorsam karma olması lazımdı ama biri verem biri karma diğeri de hepatittir herhalde yine. Bakmadım aşı takvimine. Pazartesiyi saymali miyim yoksa salidan itibaren mi saysam 3. Gün için. Pazartesi sabah 11 de olmuştu aşıyı.
Aynısı var tutmasam bildiğin düşecek ön tarafa. Sağa sola yatıp duruyor kucaktaKızlar benim bebeğim sırtüstü dururken doğrulmaya çalışır gibi hareketler yapıyor. Kendini öne atmaya çalışıyor, egzersiz yaptığını düşünüyorum, sizinkilerde de var mı böyle hareketler?
Sırtını ıslatılmış pamukla sildim ama yıkanmış gibi olmuyor tabi. Karma asida sıkıntı yok o zaman bacaklarına su degebilir yani. Belden aşağısını yıkayım o zaman.Evet evet doğru, verem, karma ve pnömokok. Ben olduğu günle beraber 4 gün bekleyeceğim. Ama koluna değdirmeden poposunu falan yıkamakta bence sakınca yok, yerinde olsam yıkardım muhtemelen. Ya da gövde ve popoyu önce ıslak ardından kuru bezle silebilirsin.
Bizim de öyle ama gaz sancısı olunca zehir oluyor gündüzler. Sizin de gaz sancısı olabilir miKizlar merhaba, benim kızım cok uykusuz dogdugundan beri gunduz duzgun uyumuyor gece uykusuna da en erken aksam 11de geciyor. Sabah 6da fix ayaktayiz. İse baslicam yakinda bu yorgunlukla nereye kadar goturucem bilmiyorum. Gunduzleri uyusa bile basinda oturuyorum 5dk da bir uyaniyor nerdeyse. Annem olmasa karnimi bile doyiramicak durumdayim. Sizler nasil hallettiniz ben mi bi yerde yanlis yapiyorum beceremiyorum uyutmayi. Uyumadikca hep huzursuz oluyor. Artik uyku egitimi alsam mi diyorum napcagmi sasirdim
Poposundan beline kadar yıkamıştım ben verem aşısından dolayı 3 gün diyorlar kola gelmedikten sonra sıkıntı olmadı. Bacaktan yapılanlar için değil yani. Her kakadan sonra pişik olmasın diye mecbur yıkıyorum zaten popoyu bacakları ayaklarıKizlar karma aşıdan kac gün sonra banyo yaptırdınız, bana hemşire 3 gün dedi ama oğlum çok kaka yapmış, sırtından taşmış, atletini çıkarırken çok hareket etti, ensesine kadar bulaştı pamukla temizledim ama içime sinmedi, pazartesi 11 de aşı oldu bugün yikasam sorun olur mu acaba
Ben de kakadan sonra belden aşağısını yıkıyorum normalde ama hemşire 3 gün duş yasak deyince pazartesiden beri pamukla siliyorum. Bugün artık yıkamak istedim baya taşmış belinden çünkü. Yine normal poposunu yıkayım bari bacaktakilerden sorun olmuyorsaPoposundan beline kadar yıkamıştım ben verem aşısından dolayı 3 gün diyorlar kola gelmedikten sonra sıkıntı olmadı. Bacaktan yapılanlar için değil yani. Her kakadan sonra pişik olmasın diye mecbur yıkıyorum zaten popoyu bacakları ayakları
Valla ilk zamanlar oyleydi diye dusunuyodum ama gazini ciksrtabiliyor baya rahat.ben cozemedim bi turluBizim de öyle ama gaz sancısı olunca zehir oluyor gündüzler. Sizin de gaz sancısı olabilir mi
Evet evet sadece koldaki cilt altına yapılan verem aşısını su değmeyecek, hatta elinle de dokunmamaya çalışacaksın kendiliğinden dağılacak o bölge, belki yara olacak dedi.Sırtını ıslatılmış pamukla sildim ama yıkanmış gibi olmuyor tabi. Karma asida sıkıntı yok o zaman bacaklarına su degebilir yani. Belden aşağısını yıkayım o zaman.
Baktım ben kabuk bağlama filan yok ama kendiliğinden iyileşti herhalde.Evet evet sadece koldaki cilt altına yapılan verem aşısını su değmeyecek, hatta elinle de dokunmamaya çalışacaksın kendiliğinden dağılacak o bölge, belki yara olacak dedi.
Öyle de olabilir dedi çok güzel.Baktım ben kabuk bağlama filan yok ama kendiliğinden iyileşti herhalde.
Pnömokok yapılır 3. Aşı odur. Hepatit B ilk doğarken sonra 1. Ayın sonunda 3. Dozu ise altıncı aydaPanik oldum birden, acaba bize yanlış aşılar mi yapıldı diye. O asilardan biri yanlış bilmiyorsam karma olması lazımdı ama biri verem biri karma diğeri de hepatittir herhalde yine. Bakmadım aşı takvimine. Pazartesiyi saymali miyim yoksa salidan itibaren mi saysam 3. Gün için. Pazartesi sabah 11 de olmuştu aşıyı.
Bu ayların güncellemelerinden biri bu demekki 1 aya kalmaz dönerler bu gidişleAynısı var tutmasam bildiğin düşecek ön tarafa. Sağa sola yatıp duruyor kucakta
Ben de üç aşı bir arada olunca huysuzluktan korkmuştum ama çok şükür öyle pek huysuzluk olmadı, ateşini hic ölçmedim, rahatsızlık verecek düzeyde ateş asilardan sonra beklemem ben zaten. Sadece kol ağrısı olursa çok huysuz olur mu diye düşündüm ama bugün 3. Gün bundan sonra olmaz herhaldePnömokok yapılır 3. Aşı odur. Hepatit B ilk doğarken sonra 1. Ayın sonunda 3. Dozu ise altıncı ayda
Ben üçünü bir arada yapanlara çok kızıyorum birçok sağlıkçıyla görüştüm genelde kendi yakınları dahil asla üçü birden yapmazlar. En azından veremi başka bir haftaya atarlar (hoş verem aşısından iyi prim alıyorlar yaptırmaz aile red dilekçesi verirse fena primleri kesiliyor) küçücük bebeklerin bağışıklığı ne ki o kadar aşıyı kaldırsın sonrasında başlıyor huysuzluklar
Sırt ustuyken henüz donemiyor ama tummy time da hemen kendini yana atıp sırt üstü dönüyor. Tummy time sevmeyince çözümü dönmeyi öğrenmekte bulduBu ayların güncellemelerinden biri bu demekki 1 aya kalmaz dönerler bu gidişle
Bize belden aşağısını yıkayabilirsin dedi çok kaka yaparsa.Kizlar karma aşıdan kac gün sonra banyo yaptırdınız, bana hemşire 3 gün dedi ama oğlum çok kaka yapmış, sırtından taşmış, atletini çıkarırken çok hareket etti, ensesine kadar bulaştı pamukla temizledim ama içime sinmedi, pazartesi 11 de aşı oldu bugün yikasam sorun olur mu acaba
Tabii ki ateş vücut için şifadır aslında vücut tüm virüs bakterileri ateş yoluyla atar. Bizim ebeler hemşireler hemen calpolü dayatıyorlar yerli yersiz son yapılan çalışmalarda calpol’ün DEHB’i tetiklediği de yayımlandı.Ben de üç aşı bir arada olunca huysuzluktan korkmuştum ama çok şükür öyle pek huysuzluk olmadı, ateşini hic ölçmedim, rahatsızlık verecek düzeyde ateş asilardan sonra beklemem ben zaten. Sadece kol ağrısı olursa çok huysuz olur mu diye düşündüm ama bugün 3. Gün bundan sonra olmaz herhalde
Ben çok memnunum o piliden çok rahat ettim hiç kesmedim tırnağını kesemem zaten kurtarıcım gibi olduPilli bendeki. Uzun tırnağı tamamen kisatlmiyor ya da ben beceremedim ama tırnak makası ile kesip düzeltiyorum sivri yerleri.
Benimkinde öyle yapıyor hatta çok mutlu oldum herkesi görüntülü aradım kalkıyor benim yavrum diyeKalkıp oturacak gibi yapıyor ama sırt ustu yatarken pek başarılı olamıyor. Anakucagindayken öne doğru atıyor kendini baya.
Yaa, başının çaresine bakmaya başlamış mı oyy benimki de hiç hoşlanmıyor ağlıyor hemen pek yaptırmıyorum o yüzden ya.Sırt ustuyken henüz donemiyor ama tummy time da hemen kendini yana atıp sırt üstü dönüyor. Tummy time sevmeyince çözümü dönmeyi öğrenmekte buldu