2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bende bugün 7+3 oldum kan verdim hep değerlerim idrar testim hepsi bitti doktorum aradı artık 12 . Haftada gel dedi 1 ayım var sizin de mi doktorunuz öyle dedi 1 ay merak ederim napti ki diye ne değişik duyguymuş Allah nasip ederse ilk bebeğim olacak heyecanlıyım Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Bana da bi sıkıntın olmazsa bir ay sonra gel dedi senin gibi ama sabredebilir miyim bilemiyorum sağlıkla devam etsin 🌸

Ay senin ikizlerin mi olacak 😍🧿 maşallah. sağlıkla büyüsünler ve kucağına al birtanem.
evet ikiz bebişlerim olacak rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)) kalp atışlarını duyunca anladım gerçek olduklarını :) amin inşallah canım benim nisan anneleri olarak hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız inşallah

genetik testini özel hastaneside istiyor araştırmasıda istiyor insanın içine şüphe sokuluyor gerçekten ama her doktor aynı değil tabikide. dr.sadik konuk perinotoloji doktoruna gittim araştırma hastanesine ikiz gebelik var diye ordaki doktor da benden önceki hastanın tam işlemi bitmeden beni aldı ve doktorun kadına söylediği dna testi yaptırman lazım devlette yapılmıyor istersen sana bir numara vereyim ordan fiyat al dedi kadında sonuç ne olursa olsun ben doğuracağım o yüzden yaptırmıcam dedi. Bazen gerçekten gerekli gereksiz ne test varsa hepsini yaptırmak istiyoruz haklı olarak güzel sonuçlar almak istiyoruz ama Allah yine de kimsenin başına vermesin bebekte bir aksilik olduğunda o bebekten vazgeçebilecek miyiz onu kendimize sorup ondan sonra testleri yaptırmalıyız bence çünkü bazen gerçekten annelerin en güzel anları bu testlerden dolayı üzüntülü geçiyor o yüzden gerek yok rabbim hangisini nasip ederse şükredeceğiz

Bana da para tuzağı gibi geldi sanki ama tamda bilmediğim için burda çıkan şeyler 2 li tarama testinde de çıkıyor ama değil mi
Evet kuzum. Eğer 2 li de şüphelendikleri bir şey olursa o zaman 3 lü testi yapıyorlarmış. Asıl sonuç o zaman belli oluyormuş.

genetik testini özel hastaneside istiyor araştırmasıda istiyor insanın içine şüphe sokuluyor gerçekten ama her doktor aynı değil tabikide. dr.sadik konuk perinotoloji doktoruna gittim araştırma hastanesine ikiz gebelik var diye ordaki doktor da benden önceki hastanın tam işlemi bitmeden beni aldı ve doktorun kadına söylediği dna testi yaptırman lazım devlette yapılmıyor istersen sana bir numara vereyim ordan fiyat al dedi kadında sonuç ne olursa olsun ben doğuracağım o yüzden yaptırmıcam dedi. Bazen gerçekten gerekli gereksiz ne test varsa hepsini yaptırmak istiyoruz haklı olarak güzel sonuçlar almak istiyoruz ama Allah yine de kimsenin başına vermesin bebekte bir aksilik olduğunda o bebekten vazgeçebilecek miyiz onu kendimize sorup ondan sonra testleri yaptırmalıyız bence çünkü bazen gerçekten annelerin en güzel anları bu testlerden dolayı üzüntülü geçiyor o yüzden gerek yok rabbim hangisini nasip ederse şükredeceğiz
Orası öyle. Bebeğinden ne olursa olsun vazgeçmek istemeyen hiç kimse yaptırmasın zaten. Ancak dünyaya sağlıksız bir çocuk getirmek istemiyorum diyen kişiyi de toplum olarak yadırgamamak ve yargılamamak lazım. Ne gelirse Allahtan. Her şeyin hayırlısını versin hepimize inşallah.

çok şükür bugün bende kalp atışını duydum 7+3 şu an doktor bana da 1 ay sonra gel dedi ama 9. hafta yapılması gereken bir genetik testten bahsetti özel labaratuvarda yapılması gerekiyormuş pahalı birazda 8500 tl şu an bu test hakkında sizin bilginiz var mı
Ben ilk hamileliğimde yaptırmıştım. Nifty fetal DNA testi. Kan almışlardı benden ve bebeğin sağlık durumuna bakmışlardı, bir sürü hastalık inceleniyor. Cinsiyetini de öğrenmiştik kesin olarak. 2li 3 lü tarama yaptırmadım bu sebeple. Bu gebeliğimde de aynı şekilde fetal DNA testi yaptıracağım. Çok memnun kalmıştım.

Valla kuzum down sendromuna bakılıyomuş. 70 e yakın hastalık kontrol edliyomuş galiba, var mı kromozom bozukluğu vs. gibi. %99 doğruluk payı varmış. Sanırım sonrasında 2 li 3 lü testlere de gerek kalmıyormuş. Ayrıca erkenden cinsiyeti de öğrenmiş oluyorsun.
Ha evet bana da direkt 4’lü yapmıştı sorun çıkmadığı için istememiştir, sen kendi isteğinle direkt onu yaptıracaksın anladım

Kızlar acil yardım.. kahve akıntı kırmızıa döndü 5+3 deyim hemen doktora gittim. Hcg 1800 kese de gözükmedi alttan muayene de dahil. 2000 i bekleyelim dedi. Kanama için dış gebelik de olabilir düşük de yada sıradan birşey dedi ve sadece Duphaston verdi. Pazaresiyi bekliycez. Başka bir ilaç ve fitil vermesi gerekiyor muydu öyle bişey duydum birinden korkuyorum açıkcası

Kızlar acil yardım.. kahve akıntı kırmızıa döndü 5+3 deyim hemen doktora gittim. Hcg 1800 kese de gözükmedi alttan muayene de dahil. 2000 i bekleyelim dedi. Kanama için dış gebelik de olabilir düşük de yada sıradan birşey dedi ve sadece Duphaston verdi. Pazaresiyi bekliycez. Başka bir ilaç ve fitil vermesi gerekiyor muydu öyle bişey duydum birinden korkuyorum açıkcası
Kese görünmeden bir ilaç vermiyorlar diye biliyorum canım mantık sanırım sağlıksız bir gebelikse düşük olacak o zaman olsun gibi bir şey, inşallah pazartesi keseyi görürsün

Kızlar günaydın, biliyorsunuz benim ultrason kağıdımda kaç haftalik olduğu yanlış yazılmıştı, 21 ağustosta doktora gittiğimde o allahin cezası bana 5+1 ile uyumlu kese demişti (duzce devlet hastanesi), dün bursa da işimiz vardı, bursa şehir hastanesine acile girdim.. doktor bana kese 6+1 ile uyumlu dedi, 4 gün arayla 2 doktor farklı şeyler söyledi, kese 11 mm dedi, haftasiyla uyumlu mu kese bilen var mı?

Aynısını yaşadım 9+3te kalbi durdu 9+5te almak zorunda kaldılar. Kalp atışı yok dendiğinde inanmayıp doppler cihazı mı oluyor bilmiyorum radyoloji doktoruna da cihazla baktırdım ona "bir mucize olsun ve kalp atışı var" deyin diye yalvardığımı hatırlıyorum. Gerçekten çok acı veriyor 😢 Ama bu hamileliğimde inanıyorum ki her şey güzel gidecek. Onun zamanı değilmiş. Ki biz genetiğe gönderdik ve bebekte Turner sendromu çıktı. Yani cinsiyetsizmiş. X0 çıktı. XX veya XY olması gerekirken. Doktor dedi ki Allah korumuş eğer o şekilde doğsaydı çok daha mutsuz olurdunuz. O yüzden herşeyin bir zamanı var herhalde ya bilmiyorum..
Doktor neyden suphelendi de sizi genetik testi istedi ?

Kızlar günaydın, biliyorsunuz benim ultrason kağıdımda kaç haftalik olduğu yanlış yazılmıştı, 21 ağustosta doktora gittiğimde o allahin cezası bana 5+1 ile uyumlu kese demişti (duzce devlet hastanesi), dün bursa da işimiz vardı, bursa şehir hastanesine acile girdim.. doktor bana kese 6+1 ile uyumlu dedi, 4 gün arayla 2 doktor farklı şeyler söyledi, kese 11 mm dedi, haftasiyla uyumlu mu kese bilen var mı?
5+1 in üstünden 4 gün geçince 6+1 olabilir bebek biraz hızlı büyümüştür belki. Bu olabiliyor birkaç günlük farklar. Sizinki de 3 günlük bir fark çok değil. Benim kese 5+4 de 10 mm den biraz büyük çıkmıştı. 6+1 için 11 mm kese normal. Döllenme zamanına göre de değişiklik olabiliyormuş. Burda benimle aynı haftada kesesi 5 mm olduğunu söyleyen de gördüm sonra bebek hızla büyüyüp haftasına yetişti.

X