• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Çay demir emilimini azaltıyor ve bebek demire çok ihtiyaç duyuyor ya, o yüzden hani yol yakınken başka bir şeyle değiştirsem çayı diye sordum aslında. Bitki çayları için internette çelişik bilgiler oluyor, güvenemiyorum hani yüzde yüz şu olur şunu tüket yerine diyen biri olmasını ümit ettim 😅
Valla ilk çocuğumda a dan z ye sağlıklı beslendim herşeye dikkat ettm . Bunda kendi halinde😀

Kahve içebilsem hiç affetmezdim ya, toprak içiyor gibi oluyorum. Kokusu hala aşık ediyor ama içince hiçbir tat yok 🥲
Oğlumda da böyle olmuştum; doğumdan sonra mı geçti, son trimesterde içmiş miydim onu da unuttum😵‍💫
Ay çok tuhaf ben de sade filtre kahve bağımlısıydım ben de içemiyorum onu. Sütle hafifletip içiyorum işte çok nadiren o da kokusu gerçekten mutlu ettiği için 😂 bi de benim bi spesiyalim var çok uyumsuz gelecek ama kahve dünyası sade kruvasan+antep fıstıklı dondurma+bol sütlü filtre kahve 🤭 içtiğimde sadece bu üçlü bozulmasın diye içiyorum 😂

Ay çok tuhaf ben de sade filtre kahve bağımlısıydım ben de içemiyorum onu. Sütle hafifletip içiyorum işte çok nadiren o da kokusu gerçekten mutlu ettiği için 😂 bi de benim bi spesiyalim var çok uyumsuz gelecek ama kahve dünyası sade kruvasan+antep fıstıklı dondurma+bol sütlü filtre kahve 🤭 içtiğimde sadece bu üçlü bozulmasın diye içiyorum 😂
Tabağı hayal etmek için 2 kez okudum 😂

Hayatı rb+sigarayla geçen ben için çok sofistike zevkler bunlar 😂

Ristretto bianco. Latte hafif geliyor,espresso sert geliyor rb tam arası. Sigaraylada üff 🥹 Hala rüyamda içiyorum şu illeti. Umarım tekrar başlamam hamilelikten sonra
Espressoyu tek dikişte içerim böyle fondip şeklinde keşke içebilsem 😂

Hani hamileler uyuklardı yorgun hissederdi. Günde beş saat uykuyla duruyorum aylardır. Her tuvalet için kalktığımda geri uyuyamıyorum 😄

Roibos çayı öneriyolar ama ben onu vanilyalı almışım kokusu mahvetmişti içememiştim sadesi belki iyidir bilemiyorum
Ben önceden günde 1-2 kupa kahve 5-6 çay bardağı da orta demli çay içerdim. Hamile olduğumu öğrendiğimde kahveyi kestim çok nadiren bol sütlü filtre içiyorum
Çayı da 4 çay bardağı çok açık içiyorum her gün tamamen vazgeçebileceğim bi şey değil maalesef
Kahve içmediğim sürece bu miktarın fazla olduğunu da düşünmüyorum ya
Aa roobios severdim de biliyor musunuz, hiç aklıma gelmemişti alayım. Teşekkür ederim 🌸

Benim 6. haftada kahveyle tüm bağım koptu, eskiden kahvesiz güne başlayamayan biriydim şimdi kokusu bile midemi bulandırıyor. Bu çocuk bütün alışkanlıklarımı kökten sarstı valla, devrim yapa yapa geliyor 😅

Bebeğimin hareketlerini hissetmeye başlasam içime mutluluk huzur dolacak gibi hissediyorum ama hala bir şey yok. Arada kıpırtılar oluyor ama onlar bağırsaklardaki gaz hareketi muhtemelen.

İlkinde 18 haftada hafif hafif hissetmeye başlamıştım. Bunda biraz daha erken olur diye umutlanıyorum ama yine 17-18 görücem bu gidişle. Neyse o günlere geleyim de hissetmeyi beklesem de olur.

Bu bebeği bir ömür bekledim gibi geliyor zaten.

Ay sorma benim en zor bıraktığım şey çaydı. Günde 35 bardağa kadar içiyordum çalışırken :) yani kırmızı çizgim ama günde çaydan ziyade günlük almamız gereken kafein miktarı var. Onu geçmemek gerekiyor mesela çikolata yiyorsan oda kafein :KK43: bu sefer çaydan kesmek lazım gibi. Yerine bişi varsa bende öneri alabilirim. Bir bardak içiyorum 4 aydır rn zor bıraktığım 2 şey çay kokoreç 😢😢😢
Ben de çay içmeyince ya da kahve içmeyince başı ağrıyanlardanım. Nasıl bir bağımlılık oluşmuşsa vücudumuzda, çaysız kahvesiz yapamazmışız gibi geliyor ama yapıyoruz aslında. BEn bebişi öğrendiğim gibi ağzıma sürmedim. Ama 1 aydır 1 büyük bardak süt içerisine 1 fincan kadar filtre kahve ekleyerek tüketiyorum ara ara. Eğer çay içiceksem çok açık 2 bardak tüketebiliyorum ama kahve içmiyorum. Hamile kaldığımdan beri zaten canım çok çikolata çekmiyor. Ama çekerse de yine aynı şekilde dengelemeye çalışıyorum.

bir doktorla konuşmuştum. Hamilelikte tüketilen kafein çocukta hiperaktivite bozukluğu yaratabliyormuş. Yerinde duramıyormuş genelde çocuklar.

Bebeğimin hareketlerini hissetmeye başlasam içime mutluluk huzur dolacak gibi hissediyorum ama hala bir şey yok. Arada kıpırtılar oluyor ama onlar bağırsaklardaki gaz hareketi muhtemelen.

İlkinde 18 haftada hafif hafif hissetmeye başlamıştım. Bunda biraz daha erken olur diye umutlanıyorum ama yine 17-18 görücem bu gidişle. Neyse o günlere geleyim de hissetmeyi beklesem de olur.

Bu bebeği bir ömür bekledim gibi geliyor zaten.
Ben hayatımda böyle gaz harreketi hissetmedim. İçeriden bişi pıt pıt vuruyor resmen. 13+2 deyim. Bence bebek.

Ben de çay içmeyince ya da kahve içmeyince başı ağrıyanlardanım. Nasıl bir bağımlılık oluşmuşsa vücudumuzda, çaysız kahvesiz yapamazmışız gibi geliyor ama yapıyoruz aslında. BEn bebişi öğrendiğim gibi ağzıma sürmedim. Ama 1 aydır 1 büyük bardak süt içerisine 1 fincan kadar filtre kahve ekleyerek tüketiyorum ara ara. Eğer çay içiceksem çok açık 2 bardak tüketebiliyorum ama kahve içmiyorum. Hamile kaldığımdan beri zaten canım çok çikolata çekmiyor. Ama çekerse de yine aynı şekilde dengelemeye çalışıyorum.

bir doktorla konuşmuştum. Hamilelikte tüketilen kafein çocukta hiperaktivite bozukluğu yaratabliyormuş. Yerinde duramıyormuş genelde çocuklar.
Aynen aynen başın ağrıyor demi eğer sabah içmezsem gün içerisinde günüm rezil oluyor acaba bende çaya süt mü katsam kahve sevmiyorum Allah tan… çaya süt katılıp aslında içiliyor eskiden denemiştim sütlü çay hiç aklıma gelmemişti 👍👍👍 süt yoğurt herşeyin zararını da yararını da yarıya indiriyor… hatta yok ediyor.. bakalım ne çıkacak onu bi diyetisyene sorayım o biliyordur 🌺🌺🌺 doktor çok karışmıyor yeme içmeye benim sadece kilo alma diyor 🥲 sezaryen olursa işine gelmicek tabi zaten başıma ne geldiyse onun yüzünden geldi 🤣🤣🤣

Aynen aynen başın ağrıyor demi eğer sabah içmezsem gün içerisinde günüm rezil oluyor acaba bende çaya süt mü katsam kahve sevmiyorum Allah tan… çaya süt katılıp aslında içiliyor eskiden denemiştim sütlü çay hiç aklıma gelmemişti 👍👍👍 süt yoğurt herşeyin zararını da yararını da yarıya indiriyor… hatta yok ediyor.. bakalım ne çıkacak onu bi diyetisyene sorayım o biliyordur 🌺🌺🌺 doktor çok karışmıyor yeme içmeye benim sadece kilo alma diyor 🥲 sezaryen olursa işine gelmicek tabi zaten başıma ne geldiyse onun yüzünden geldi 🤣🤣🤣
Olabilir. Ya da aşırı açık içersin. Ben baya açık olarak 2 bardak içiyorum 1 bardak demli tüketeceğime mesela.

Ben günde iki duble türk kahvesi içerdim şimdi el alışkanlığı bi tane yapıyorum iki yudum alıp bırakıyorum sanki hiç yapmazsam eksik hissedecekmis gibi geliyor 😅 çay desen yarım bardak içsem bile akşama kadar ağzıma geliyor tadı

Back