• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar hamurişi yedikten sonra rahatsızlanan var mi ben dün akşam yedim sabaha kadar şişkinlik mide kazintisi çektim sabahta kalanlardan iki dilim yedim şuan şişkinlik ve mide yanmasından kıvranıyorum bi daha ağzıma sürmem heralde

Özellikle son 3 ay olabildiğinde kafein tüketmemeye çalışacağım bakalım. Şimdi de her gün içmiyorum. İlk çoook zorlandım ama şimdi alıştım. Günde 3-4 büyük kupa kahve içerdim. Üstüne akşam çay demlerdik falan 😂 resmen midemize çöplük gibi davranıyormuşuz.

Sağlıklı kahvaltı yapmaya başladım 2 gündür çok şükür. Yumurta yemeye başladım. Sadece hala hiç bir şekilde et tüketemiyorum. Belki o da zamanla düzelir. Ama yumurta yiyebilmek oradan protein alabilmek bile beni şu an aşırı mutlu ediyor. Ekmeği artık azaltmaya başladım ve resmen göbeğim küçülmeye başladı. Meğer bebek değil ekmekmiş göbüşüm 😂

Kahvaltıdan sonra tartıldım hatta 70.400 çıktım. İlk hamileliğimi öğrendiğimde 71 küsurlu kilodaydım, bu arada boyum 170. Böylece ilk 3 ayımı hiç kilo almadan tamamlamış oldum. Bakalım 2. trimester kilo alma süreci ile geçecek. İnşallah sağlıklı beslenmeye devam edersem kilomu olabildiğince korumayı hedefliyorum. En kötü 9. ayımda 80 kilo ile kaparsam süper olur.

Maalesef ilk Trimester de hiç hareket edemedim. Kaslarım da zayıfladı güçsüzleştim resmen. Önümüzdeki haftalarda şu bayılma hissim tamamen geçerse artık günlük yürüyüşlere başlamayı o kadar çok istiyorum ki anlatamam. Evde internetteki hamile pilatesi videolarına da başlamak istiyorum doktoruma sorup. Hafif zorlamayacak hareketler ile.

Bendeki durumlar böyle işte kızlar.

Bebeğimin hareketlerini hissetmeye başlasam içime mutluluk huzur dolacak gibi hissediyorum ama hala bir şey yok. Arada kıpırtılar oluyor ama onlar bağırsaklardaki gaz hareketi muhtemelen.

İlkinde 18 haftada hafif hafif hissetmeye başlamıştım. Bunda biraz daha erken olur diye umutlanıyorum ama yine 17-18 görücem bu gidişle. Neyse o günlere geleyim de hissetmeyi beklesem de olur.

Bu bebeği bir ömür bekledim gibi geliyor zaten.
Ben de merakla o günleri bekliyorum. İçimdeki kaygilar yerini mutluluk ve huzura bırakacak sanki.

Bana da öyle geliyor, cok çetrefilli yollardan geçtim, cok zorluklar atlattım o bana gelene kadar... bunu düşününce dahi gozlerim doluyor. inşallah bizimle kalacaklar, hepimiz için tek isteğim bu 💚

Benim canım sürekli çay içmek istiyor, hamile kalmadan önce çaya hiç düşkünlüğüm yoktu bitki çayı sever tüketirdim ama normal çay ı ıh. Bir iki haftadır adeta karadenizde çay bahçelerimiz varmışçasına çaya düştüm, tiryaki oldum. Ne içebilirim çay yerine? Günde iki kupayı geçirmemeye çalışıyorum ve açık içmeye dikkat ediyorum ama pek başarılı olamıyorum. Çok zararı olur mu acaba?

Çaydan nefret ettim, görünce bile midem bulanıyor, çok ilginç gerçekten bazılarımız Çay delisi bazılarımız nefret ediyor ki ben tek başına 1 demlik içen biriydim sadece çay değil ; Çay, kola, asitli diğer içecekler, meyveli soda ( sade binde bir içiyorum), her şey midemi bulandırıyor, hala da geçmedi, sadece çok nadir ıhlamur içiyorum, başka canım hiçbir şey istemiyor.

Et, tavuk yiyemiyorum. Bunlardan da tiksindim. Ne yapacağım bilmiyorum. Yeni yeni yumurta yemeye gayret ediyorum. Canım hiç yemek istemiyor, nasıl hamileyim anlamıyorum, böyle iştahlı, güzelce yemek yiyebileceğim zamanları hayal ediyorum 🥲

Kızlar iştahınız nasıl ya benimki çok açık yerken bile doymuyorum sanki😅
62 ile başladım şu an 65’im ilk 3 ay 3 kilo almış oldum; oğlumda 22 kilo ile doğuma girmiştim o zaman da 60’la başladım 82 ile gittim. Doğumdan sonra hızla eski halime dönüyorum ama yine de bu sefer çok almak istemiyorum ya hareketim kısıtlanıyor çünkü. Sizde durumlar nasıl?

62 ile başladım şu an 65’im ilk 3 ay 3 kilo almış oldum; oğlumda 22 kilo ile doğuma girmiştim o zaman da 60’la başladım 82 ile gittim. Doğumdan sonra hızla eski halime dönüyorum ama yine de bu sefer çok almak istemiyorum ya hareketim kısıtlanıyor çünkü. Sizde durumlar nasıl?
Merhaba. Benim de bu hafta kendine gelmeye başladı iştahım çok şükür çünkü hiçbir şey yiyemiyordum. Canım hep zararlı şeyler istiyor :D çaya resmen aşeriyorum biliyorum zararlı ama içerken normal zamandan o kadar lezzetli o kadar tatlı geliyor ki bir süre daha bırakamayacağım sanırım.

60 ile başladım ben de şu an 61 im. Senin gibi ben de ilk doğuma +20 ile girdim canım ama son 2 ay benim için çok sıkıntı oldu çünkü vücudum ödem yaptı çok zorlandım. Resmen ayaklarım toynak gibi oldu :D Boyum uzun kiloyu kaldırıyor ama bu sefer daha dikkatli ilerlemek istiyorum.

Kızımda çayı kahveyi ve sigarayı bilinçli bırakmıştım, özellikle sigarada çok zorlanmıştım ama 1 tane bile ağzıma koymamıştım. Şükür bunda sigaradan ve kahveden tiksindim. Sigaranın kokusuna bile dayanamıyorum inşallah böyle devam eder.

Merhaba. Benim de bu hafta kendine gelmeye başladı iştahım çok şükür çünkü hiçbir şey yiyemiyordum. Canım hep zararlı şeyler istiyor :KK70: çaya resmen aşeriyorum biliyorum zararlı ama içerken normal zamandan o kadar lezzetli o kadar tatlı geliyor ki bir süre daha bırakamayacağım sanırım.

60 ile başladım ben de şu an 61 im. Senin gibi ben de ilk doğuma +20 ile girdim canım ama son 2 ay benim için çok sıkıntı oldu çünkü vücudum ödem yaptı çok zorlandım. Resmen ayaklarım toynak gibi oldu :KK70: Boyum uzun kiloyu kaldırıyor ama bu sefer daha dikkatli ilerlemek istiyorum.

Kızımda çayı kahveyi ve sigarayı bilinçli bırakmıştım, özellikle sigarada çok zorlanmıştım ama 1 tane bile ağzıma koymamıştım. Şükür bunda sigaradan ve kahveden tiksindim. Sigaranın kokusuna bile dayanamıyorum inşallah böyle devam eder.
Evet ya, o son 2 ay ben de zorlandım o yüzden fazla almak istemiyorum her dönemde 3 kilo alsam şükredeceğim de iştahımı kontrol etmem gerekiyor yemek yerken sanki “daha fazla yemek, daha fazla ver” diyen bir canavar var 😂

Sigara içmemene çok sevindim, çay ve kahveye takılmıyorum ben içilebilir bence, tiksinmeyenler şanslı😁

Ben iki üç saatte bir beslenmeye devam ediyorum, zaten ağzım iki saat boş kalsa çocik içerden tırmalamaya başlıyor yolla bişiyler diye 😅
Az miktarda yediğim için çok fark etmedim kilo bakımından, tüp bebek olduğu için zaten öncrsinde şişmiştim ilaçlar yüzünden, ilk dönemlerde hiçbir şey yiyemedim, sonra öğünlerim ufaldı falan derken dengelendi bence. İlaçları kullanmaya başladığımda 56ydım, gebeliği öğrendiğimde 61 kiloydum ve hala 61im. Doktor 76ya kadar alabilirsin normal sayarız dedi ama almam bence o kadar. Gene de büyük konuşmayayım 😅
Beni yemek değil de en çok meyve yiyeceğim zamanlar heyecanlandırıyor, kendimi zor dizginliyorum. Sayılı hazırlayıp küçük küçük dilimliyorum ki çok varmış gibi görünsün nefsim körelsin 😂 Meyveye iştahım arttı. Gerçekten bir oturuşta iki elma iki armut bir muz üç mandalina yerim yesem 🤣

Ben iki üç saatte bir beslenmeye devam ediyorum, zaten ağzım iki saat boş kalsa çocik içerden tırmalamaya başlıyor yolla bişiyler diye 😅
Az miktarda yediğim için çok fark etmedim kilo bakımından, tüp bebek olduğu için zaten öncrsinde şişmiştim ilaçlar yüzünden, ilk dönemlerde hiçbir şey yiyemedim, sonra öğünlerim ufaldı falan derken dengelendi bence. İlaçları kullanmaya başladığımda 56ydım, gebeliği öğrendiğimde 61 kiloydum ve hala 61im. Doktor 76ya kadar alabilirsin normal sayarız dedi ama almam bence o kadar. Gene de büyük konuşmayayım 😅
Beni yemek değil de en çok meyve yiyeceğim zamanlar heyecanlandırıyor, kendimi zor dizginliyorum. Sayılı hazırlayıp küçük küçük dilimliyorum ki çok varmış gibi görünsün nefsim körelsin 😂 Meyveye iştahım arttı. Gerçekten bir oturuşta iki elma iki armut bir muz üç mandalina yerim yesem 🤣
Ara ara yemeyi ben de deneyeyim ya, ben de bu 3 kiloyu son 2-3 haftada aldım ne güzel sabit gidiyordum birden iştahım açıldı. Aman dikkat biz diğer grupta az az giderken son aylar yarım dünyaya dönmüştük, hep böyle ol 😂

Benimde 3. Tüp bebek denemesi pozitif oldu. Ortalama 1,5 yıl tedavi ile geçti diyebiliriz. İlk Tedaviye 52 kilo ile başladım 3. Transfer olumlu sonucu 66.6 kilo ile aldım. Şükür 3,5 ay geride kaldı hamilelikte 1.200 gram almışım. Tedavideki gibi olur diye korkmuştum

Kız olsaydı GÜNEŞ koyacaktım belki bir ihtimal alya da olabilirdi size fikir olsun. Bana da erkek ismi lazım hiç birine tamam bu isim olmalı diyemiyorum

Merhaba anniskolar, doktordan geliyorum. Her sey yolunda :halay:Ilk kez karindan ultrason yapildi ve ilk kez videoya almak aklima geldi, normalde her ultrasonda kipir kipir olan, su icen, dönen, boks yapan cocugun kipirdayasi gelmedi. Hatta uyuyordu biz uyandirdik galiba, resmen trip atar gibi hareket etti "gidin yav gidin!!!111!!" der gibiydi :D

Bu arada doktor folik asite devam dedi. Randevuma bir hafta kala gelen korku durumumu ebemle konustum, maalesef yasadiklarim yüzünden bu korkunun normal oldugunu, yasamayan kadinlarda da bu tarz endiselerin var oldugunu ve hareketlerini hissedinceye kadar da kendi kendimizi korku durumunda teselli etmekten baska imkanimizin olmadigini söyledi :(

hic kilo almamisim. ama ikinci trimesterda belli kilo alimi bekliyoruz dedi. Dedim hic istahim yok, ne sebze, ne pasta börek, ne et ne tavuk hicbir sey acmiyor, ya bebek vitaminsiz kalirsa. Ebe dedi ki "onlar neye ihtiyaclari varsa söke söke almayi bilir, sen merak etme" :D

Asiri akintim var benim, bunu da sordum. Hamilelikte bazilarinda cok bazilarinda az olur ama normal durumdur dedi ama yine de enfeksiyon durumu var mi diye bakti ve olmadigini söyledi. Burada ayni durumda olan arkadaslar vardi hatirliyorum. Renksiz ve kokusuzsa sikinti yok.

Simdi yine bir ay beklemece.

Kızlar hamurişi yedikten sonra rahatsızlanan var mi ben dün akşam yedim sabaha kadar şişkinlik mide kazintisi çektim sabahta kalanlardan iki dilim yedim şuan şişkinlik ve mide yanmasından kıvranıyorum bi daha ağzıma sürmem heralde
Acaba yediğin hamurişinin yağı ile alakalı olabilir mi. Bazı şeyler bana da dokunuyor ancak evde kalkıp yarım ekmek yesem o dokunmuyor.

KIZLAR RAHMINDE MYOM OLDUGUNU OGRENEN VAR MI ICIMIZDE .. HAMILELIKTE CIKAN?
Benim 5 tane varmış hamilelikte ortaya çıktı doğumda büyümüşlerdi, doğumdan sonra çok küçük oldukları için çok önemsemedi doktor hamilelik hormonlarıyla büyütüp kendini belli ediyorlarmış. Doğumdan sonra küçüldüler yine drum takip sonucu çok önemsemedi. Dedim hiç daha önce böyle bir şey söylenmemişti kontrollerimde hamilelikte normal hormonlarla alakalı demişti.

Kız olsaydı GÜNEŞ koyacaktım belki bir ihtimal alya da olabilirdi size fikir olsun. Bana da erkek ismi lazım hiç birine tamam bu isim olmalı diyemiyorum
Güneş aslında unisex bir isim. İş yerinde Güneş bey vardı bizim herkes çok severdi.

Back