Doğumunun nasıl geçtiğine göre değişiyor ihtiyaç, her normal doğum da aynı değil. Epidural verilirse normal doğumda da sonda takılıyor ama onu gelip çıkarıyorlar. Kan, idrar, kaka bunlar normal sürecin parçası. Sezeryan olursa osur diye nöbet bekliyor insanlar.
Bence en kolayı önü düğmeli elbise. Kilot gibi olan bezler de çok rahat ettiriyor.
Ah ah, hazır evden hastaneye gidip de eli boş dönmenin hissini ne yazık ki öyle iyi biliyorum ki. Kızımın odası duruyor evde. Bütün eşyaları da yıkanmış, mis kokulu hala. Ben zaten kaybımdan önce de doğum öncesi çok eşya almama taraftarıydım ama bebek arabası, araba koltuğu, kıyafetler var evde tabii bir sürü. Çok ağladım, hala ağlıyorum ama eşyalara değil, kızıma. Bence olsa da ağlayacaktık olmasa da.
Kaybı yaşayınca insan gerçekten anlıyor, bebeğin ihtiyacı olan sevgi, iki parça kıyafet. Gerisi olursa olur olmazsa olmaz. Bu kez sağlıklı bebeklerimizle evimize gelmek kısmet olur inşallah.
Demir hapının kabızlık yan etkisi oluyor ne yazık ki. Yine de kullanıyorum, kanımda sorun olmaması için.
Şişliktir o bence.
Almanya’da 12 hafta öncesinde cinsiyet söylemek yasak.