• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Canım burnunu bol bol temizle , geniz akıntısı öksürük yapıyor. Birde balgamları çıkarman lazım, instada ki dr Osman’ın burun temizleme videosunu yapın. Ben birde mustela nın chest rub kremini kullandım çok etki etti öksürüğü çok azaltmıştı.
Bizde mustela göğüs balsami aldık sürüyorum sabah akşam biraz rahatlatıyor. Burun temizligini çok sık yapıyorum ama hemen doluyor ya. Yetişkin gibi öksürüyor hiç kıyamıyorum uyuyamiyor doğru düzgün. Ek gıda hiç yemiyor zaten artık teklif etmiyorum bol bol emziriyorum. 1-2 güne tekrar teklif etmeye başlıcam bakalım 😔 dediğin kreme bakayım birde

Bizde mustela göğüs balsami aldık sürüyorum sabah akşam biraz rahatlatıyor. Burun temizligini çok sık yapıyorum ama hemen doluyor ya. Yetişkin gibi öksürüyor hiç kıyamıyorum uyuyamiyor doğru düzgün. Ek gıda hiç yemiyor zaten artık teklif etmiyorum bol bol emziriyorum. 1-2 güne tekrar teklif etmeye başlıcam bakalım 😔 dediğin kreme bakayım birde
Canım göğüs balsamı zaten benim dediğimde . Burnu sürekli dolu olacak maalesef. Bizde yılbaşında hasta olduk günde 5-6 kez burnunu doktorun yaptığı gibi temizliyorduk ilk günler çocuk zaten düz yatamıyordu hep dikey pozisyonda kucakta yattı :( ek goda bende verememiştim hem emzirdim, üzülme hiç bol bol emzir bebeğine şifa olsun

Kızlarrrr bebişim nezle oldu 3 gündür öksürük burun akıntısı balgamlı ve tıkanıklık var. Gündüz uykularımız 20-30 dkya düştü uyuyamiyor doğru düzgün 😔 ondan önce 1 saat uyurdu gündüz. Sizce hastalıktan sonra düzelir mi ya böyle kalacak diye korkuyorum
Çok geçmiş olsun. Geçen haftalarda biz de ailecek hasta olduk. Benim yazdıklarıma denk geldiniz mi bilmiyorum. Silindi maalesef. Balgam varsa lütfen doktora gidin. Nebulizatör olmadan bitmez asla. Buharla verilen ilaçlar var. Balgamı onlar yumuşatıyor esasında.

Bizim bebişlerin hala dişleri çıkmadı ama diş yerlerinde şişlikler var. Bu aralar gece çok sık uyanıyorlar. Acaba gerçekten dişten mi? Siz neler yaşıyorsunuz?
Dişteeen, benimkinin alt ikisi çıkmıştı ama o dönem bu kadar zorluk hissetmemiştim birden beyazlık görmüştüm normal gibiydi her şey ama bu hafta aşırı zor, uyurken sürekli ağladı dün gece uyuyamadı. Son çare jel aldık öyle rahat uyudu bugün. Damakta şişlik çok belli çıkacak az kaldı umuyorum ki 🥹ama çıkınca rahatlıyorlar.

Merhaba benim bebeğimde emeklemiyor ya sağlık konusunda bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum doktorlar emeklemeyi gelişim olarak görmüyor pek ama ben istiyorum ki ben mutfaktayken yanıma gelsin falan çünkü sürekli yanında beni istiyor yuvarlana yuvarlana yer değiştiriyor ama emekleme sürünme yok tembel çıktı bizimki 😀
Aynı bizde öyleyiz sürekli yanında istiyor bende biraz hareketlense etrafta gezer diye düşünüyorum ama yok tık yok 😂

Arkadaşlar bu üst dişlerin çıkması epey zorluyormuş bebişleri :(
Bizim üstte 2 diş çıkmaya başladı yarılandı ama niye bilmiyorum acayip bi ateşlendi ilk defa dişten ateş yaşadık ve 3 gün sürdü 38 e kadar çıktı sürekli calpol verdik mecburen. Kesicilerde mi çıkıyor diye düşündük. İnanılmaz zorladı memeye düştü iyice nazlandı. Yani gerçekten çok fena geçiriyoruz. Memeyi bırakmak istemiyor yanından ayırmak istemiyor acayip rezil bi halim var yani.

Dişteeen, benimkinin alt ikisi çıkmıştı ama o dönem bu kadar zorluk hissetmemiştim birden beyazlık görmüştüm normal gibiydi her şey ama bu hafta aşırı zor, uyurken sürekli ağladı dün gece uyuyamadı. Son çare jel aldık öyle rahat uyudu bugün. Damakta şişlik çok belli çıkacak az kaldı umuyorum ki 🥹ama çıkınca rahatlıyorlar.
İnşallah kolaylıkla çıkar dişleri 🙏🏻

Bizim üstte 2 diş çıkmaya başladı yarılandı ama niye bilmiyorum acayip bi ateşlendi ilk defa dişten ateş yaşadık ve 3 gün sürdü 38 e kadar çıktı sürekli calpol verdik mecburen. Kesicilerde mi çıkıyor diye düşündük. İnanılmaz zorladı memeye düştü iyice nazlandı. Yani gerçekten çok fena geçiriyoruz. Memeyi bırakmak istemiyor yanından ayırmak istemiyor acayip rezil bi halim var yani.
Ateş benimkinde de oldu iki gün, güya diş ateş yapmaz diyor şu malum doktor ama yapıyo galiba:(
Meme durumu bende olmadığı için o konuda rahatım galiba ama evet, zorlu geçecek ama bir hafta daha sürer maksimum inşallah

kizlar merhaba gogsumun icinde iki tane tikaniklik oldu top top ve emzirsemde sagsamda acilmiyor gogus ucunda beyaz bi nokta var sagarken sisiyor ama ordan sut cikmiyor sanki orasi tikanmis kapanmis acsam duzelicek gibi nedir nasil acilir bilen var mi?

kizlar merhaba gogsumun icinde iki tane tikaniklik oldu top top ve emzirsemde sagsamda acilmiyor gogus ucunda beyaz bi nokta var sagarken sisiyor ama ordan sut cikmiyor sanki orasi tikanmis kapanmis acsam duzelicek gibi nedir nasil acilir bilen var mi?
Merhaba süt incisi dediğiniz. Sütün yağlı kısmı tıkanmasından oluyor. Acsyip acılı bişey. Doğum yaptığım ilk aylar olmuştu. Çocuk emdikçe kendiliğinden açıldığı da oluyordu ama acısından emziremiyordum genel cerrahiye gidip müdahale sonucu içini boşalttırmışım sonra oldugumda da hemen kendim müdahale ettim sağdım felan çocuğun emme gücü arttıkça da öyle zor geçmedi şok şükür.
Epsom tuzu İngiliz tuzu ile açanlar var ama bende işe yaramamıştı bi netten araştırın isterseniz.

Ateş benimkinde de oldu iki gün, güya diş ateş yapmaz diyor şu malum doktor ama yapıyo galiba:(
Meme durumu bende olmadığı için o konuda rahatım galiba ama evet, zorlu geçecek ama bir hafta daha sürer maksimum inşallah
Yok ya büyüklerimiz daha doğru söylüyor ateş yapar diyorlardı hep yok ya doktorlar ateş yapmaz diyor diyordum ateş kesinlikle yaptı 3 gğnm zor geçti. Şimdi iştah gitti mesela.
İnşşallah kolayca çıkarırlar.

Merhaba süt incisi dediğiniz. Sütün yağlı kısmı tıkanmasından oluyor. Acsyip acılı bişey. Doğum yaptığım ilk aylar olmuştu. Çocuk emdikçe kendiliğinden açıldığı da oluyordu ama acısından emziremiyordum genel cerrahiye gidip müdahale sonucu içini boşalttırmışım sonra oldugumda da hemen kendim müdahale ettim sağdım felan çocuğun emme gücü arttıkça da öyle zor geçmedi şok şükür.
Epsom tuzu İngiliz tuzu ile açanlar var ama bende işe yaramamıştı bi netten araştırın isterseniz.
ay cok tesekkur ederimm, umarim actirmam gerekmez benimde dogumdan beri olmuyodu boyle seylerim sadece boyle dolup gogsumde top oldugu oluyodu onda da emme gucu arttigi icin bi emziriyodum bosaltiyodu ya da sagiyodum hemen geciyodu dediginiz gibi ama dun uyuttum oturdum dizi izliyorum 1 saatte filan tikandi sagiyorum emziriyorum gecmiyor sonra o ucundaki beyazligi fark ettim elimle sagip baktim orasi sisiyor ama cikmiyor sut umarim emerek acarda mudahale gerekmez yurt disindayim doktor isleri cok yorucu burada🥲

ay cok tesekkur ederimm, umarim actirmam gerekmez benimde dogumdan beri olmuyodu boyle seylerim sadece boyle dolup gogsumde top oldugu oluyodu onda da emme gucu arttigi icin bi emziriyodum bosaltiyodu ya da sagiyodum hemen geciyodu dediginiz gibi ama dun uyuttum oturdum dizi izliyorum 1 saatte filan tikandi sagiyorum emziriyorum gecmiyor sonra o ucundaki beyazligi fark ettim elimle sagip baktim orasi sisiyor ama cikmiyor sut umarim emerek acarda mudahale gerekmez yurt disindayim doktor isleri cok yorucu burada🥲
Ay inşallah gerektirmez öyleyse 😦geçmiş olsun. 🌸🙂

Kızlar selam taşınma telaşı,hastalıklar vb uğrayamadım buralara. Canımı sıkan bir şey var bebişkom hastalandı 1 haftadır iştah gitti çok severek yediği şeyleri bile yemek istemiyor zorlamıyorum ama alışkanlık olacak diye korkuyorum. Bu durumu yaşayanınız var mı değişiklikler oldu mu hiç hastalıktan kalan?

Birde uyku tulumu içine ben sadece atlet giydiriyorum ama bacaklar ve alaklar üşümeye başladı. Yeni geçtiğimiz ev diğer evimiz kadar sıcak değil ondan sanırım. Ayaklar için çorap ve üstünü örtmek dışında önerisi olan var mı acaba

Kızlar selam taşınma telaşı,hastalıklar vb uğrayamadım buralara. Canımı sıkan bir şey var bebişkom hastalandı 1 haftadır iştah gitti çok severek yediği şeyleri bile yemek istemiyor zorlamıyorum ama alışkanlık olacak diye korkuyorum. Bu durumu yaşayanınız var mı değişiklikler oldu mu hiç hastalıktan kalan?
gecen hafta bizde de 2 dis cikti ve ufak bi hastalandik hatta 2 gun atesli agladi surekli minigim o kadar istahsizdi ki agzini kapiyodu kafasini ceviriyodu hic yemedi diyebilirim 1 1 bucuk hafta surdu simdi bu hafta hem disker cikti hem tam iyilesti tekrar yemesi duzeldi sukur hic caninizi sikmayin hastaliktandir gececektir istahsizligi. cok cok gecmis olsun bu arada🙏🏻🤍

Back
X