- 9 Mayıs 2022
- 3.866
- 3.512
Eğer ben ayaklarına destek verirsem kendini ileriye ittiriyor benimki de ama henüz kendi ittirmeye sanırım gücü yetmiyor ya da popişi ağır ki ben boğa burcunun getirdiği popiş ağırlığı olduğunu düşünüyorumBu da olabilir benim kuzenim emeklemeden yürüdü direkt. Benimki de emekleme sayılmaz da kendini geriye itiyor kollarıyla diyelim. Sadece geriye gitmesi kzkfksjxc
Hero baby gibi toz mamalardan mı bahsediyorsun yoksa gece uyku arasında beslenmekten mi? Biz hala biberon veriyoruz. Yoksa acıkıp uyanıyorlar. Kimileri de alışkanlıktandır o diyor ama bilemedimKızlar bebeklerinize gece maması veriyor musunuz?
Anne sütünü neden kestiniz peki doktor önerisi mi acaba? Çok geçmiş olsun merak etmeyin bir süre sonra geçeceklerN neyazsambilemedim24 birkaç gündür alerji meselesiyle uğraşıyordum. Size de son durumdan bahsetmek istedim. Alerji olan oğluma anne sütünüyumurtayı ve peyniri kestik. Bugün alerji olmadı. İsilikleri soluklaştı. Atarax dahi işe yaramıyordu. Çocuk sersem gibi olmuştu.
Ben de emziriyorum, benim komşularımın da bebeği var ay olarak daha büyükler. Onlar bebeklerine hipp in gece mamasını veriyorlar daha az uyanıyormuş. Bende bir acaba oldum. Acaba çocuk açlıktan mı uyanıyor alışkanlıktan mıHero baby gibi toz mamalardan mı bahsediyorsun yoksa gece uyku arasında beslenmekten mi? Biz hala biberon veriyoruz. Yoksa acıkıp uyanıyorlar. Kimileri de alışkanlıktandır o diyor ama bilemedim
Doktor tavsiyesi değil. Artık benim canıma tak etti. İsilikler gittikçe artıyor ve kızarıyordu. Önce sabah kahvaltısında bir sorun olduğunu fark ettik. Sonra yumurta ve peynirden şüphelendik. Ama hala geçmiyordu. Bir de anne sütü veriyordum işte. Formül mama da içtikleri için 1-2 gün idare ederim dedim. Ve daha ilk günden çocuğun isilikleri azaldı. Bu zamana anne sütüyle ilgili hiçbir şikayetimiz yoktu. Ek gıdaya başladığımızda da yoktu. Demek ki benim yediğim bir şey ona alerji yapıyor dedim ama ne tabiAnne sütünü neden kestiniz peki doktor önerisi mi acaba? Çok geçmiş olsun merak etmeyin bir süre sonra geçecekler
Ben pirinç unuyla muhallebi tarzı böyle meyveli yapıp verdim ama bi fark olmadı ama diş sıkıntısından oldugunj düşünüyorum o sürekli uyanmaların inş o yüzdendir.Ben de emziriyorum, benim komşularımın da bebeği var ay olarak daha büyükler. Onlar bebeklerine hipp in gece mamasını veriyorlar daha az uyanıyormuş. Bende bir acaba oldum. Acaba çocuk açlıktan mı uyanıyor alışkanlıktan mı
Zaten son bir haftadır çok fena, belki de diştir. Birde salyası çene çevresinde sanki isilik yaptı. Önce yaban mersini yaptı diye düşündüm ama geçmedi hala o isilikBen pirinç unuyla muhallebi tarzı böyle meyveli yapıp verdim ama bi fark olmadı ama diş sıkıntısından oldugunj düşünüyorum o sürekli uyanmaların inş o yüzdendir.
Böyle meselaZaten son bir haftadır çok fena, belki de diştir. Birde salyası çene çevresinde sanki isilik yaptı. Önce yaban mersini yaptı diye düşündüm ama geçmedi hala o isilik
Yaa anladimm.size akıl vermek gibi anlamayın nolur ama bizim 4. Ayda Alpte aşırı kusmalar olmaya başlamıştı ama kilo alamıyordu o kadar kusuyordu sonra alerji doktoruna gittik o da bana anne sütünü kesmeyi dene alerji maması ver dedi. Alp biberon almıyor alerji mamasını icmiyordu ve anne sütünü kesmeyi ben düşünemedim çünkü emzikte almıyordu tatmin olduğu tek şey bu ve ona en faydalı şey de bu aslında. Sonra tabi diyetisyenimiz de benimle aynı fikirdeydi diyete devam edelim ama anne sütünü kesmeyelim dedik bir süre sonra kusmalards kesilmişti. Birde eğer peyniri kestiyseniz süt ürünlerinin tamamını kesmeniz gerekir aynı zamanda içinde süt ürünü (kazein, laktizm, süt tozu, peynir altı suyu ve.) olan tüm paketli gıdalar da buna dahil maalesefDoktor tavsiyesi değil. Artık benim canıma tak etti. İsilikler gittikçe artıyor ve kızarıyordu. Önce sabah kahvaltısında bir sorun olduğunu fark ettik. Sonra yumurta ve peynirden şüphelendik. Ama hala geçmiyordu. Bir de anne sütü veriyordum işte. Formül mama da içtikleri için 1-2 gün idare ederim dedim. Ve daha ilk günden çocuğun isilikleri azaldı. Bu zamana anne sütüyle ilgili hiçbir şikayetimiz yoktu. Ek gıdaya başladığımızda da yoktu. Demek ki benim yediğim bir şey ona alerji yapıyor dedim ama ne tabi
Olabilir salya da isilik yapar diye okumuştum bi yerde sanki. 2. Dişi patlamış sanırım yeni bu sıkıntıları ona yoruyorum ama sürekli uyuttuktan 1 saat sonra uyanıyor sonra 2 saate 1.5 saate bir uyanıyor bazen yarım saate. Niye bilmiyorum umarım geçicidir yoksa ben mi bi yerde yanlış yapıyorum bilmiyorumBöyle mesela
Aynısı. Sadece bizde hiç diş yok.Olabilir salya da isilik yapar diye okumuştum bi yerde sanki. 2. Dişi patlamış sanırım yeni bu sıkıntıları ona yoruyorum ama sürekli uyuttuktan 1 saat sonra uyanıyor sonra 2 saate 1.5 saate bir uyanıyor bazen yarım saate. Niye bilmiyorum umarım geçicidir yoksa ben mi bi yerde yanlış yapıyorum bilmiyorum
Yakındır sizde de o zaman sizde de çıkmasıAynısı. Sadece bizde hiç diş yok.
Benim bebeğim 10 gün falan anca püre yedi sonrasında kaşığı ağzına kendi götürmeye alınca da ağlamaya çığlık atmaya başladı ağzına kaşık sokmamaya başladı. Ben yaptığım şeyleri kendi dokunsun diye önüne de koyuyordum havuç brokoli falan baktım onları ağzına kendi götürüp yiyor sonrasında omlet yaptım kendi benim verdiğimden daha çok yedi yumuşak oluyor zaten biraz mıncıklaya mıncıkaya yedi. Pankek yaptım yedi baktım çocuk elle kendi yemek istiyor mecburi blw ye geçiş yaptık. 6 ay 20 günlükken köfte verdim vallahi onu bile yedi ben şok oldumHe birde mesela 6 aylık bebeğe omlet yapmış bebek o omleti nasıl yiyor ben de pütürlü veriyorum ama omleti nasıl yiyecek
Dün omleti verdim beğenmedi aslında ama tekrar denerimBenim bebeğim 10 gün falan anca püre yedi sonrasında kaşığı ağzına kendi götürmeye alınca da ağlamaya çığlık atmaya başladı ağzına kaşık sokmamaya başladı. Ben yaptığım şeyleri kendi dokunsun diye önüne de koyuyordum havuç brokoli falan baktım onları ağzına kendi götürüp yiyor sonrasında omlet yaptım kendi benim verdiğimden daha çok yedi yumuşak oluyor zaten biraz mıncıklaya mıncıkaya yedi. Pankek yaptım yedi baktım çocuk elle kendi yemek istiyor mecburi blw ye geçiş yaptık. 6 ay 20 günlükken köfte verdim vallahi onu bile yedi ben şok oldumarada takılıyor boğazına falan ama öğürme refleksleri çok güçlü kendi çıkarıyor yada ters çevirip sırtına vuruyoruz. Dişi de yok ama bi şekilde hallediyor bebekler sandığımızdan hızlı adapte oluyorlar gerçekten.
Uyku düzensizliğinin sebebi sabah uykuları olabilir mi hiç takip ettiniz mi şimdi sabahları mesela benimle 2 saat uyuyor gün içinde de yarım yarım 2 sefer uyuyor. Sizde nasıl sabah düzeni ?Aynısı. Sadece bizde hiç diş yok.
evet dis patlarken bizde de cok isilik ve kizarma oldu doktora sordugumda dis salyasi cok isilik yapar demisti iki yanagida elma gibi ve putur puturduOlabilir salya da isilik yapar diye okumuştum bi yerde sanki. 2. Dişi patlamış sanırım yeni bu sıkıntıları ona yoruyorum ama sürekli uyuttuktan 1 saat sonra uyanıyor sonra 2 saate 1.5 saate bir uyanıyor bazen yarım saate. Niye bilmiyorum umarım geçicidir yoksa ben mi bi yerde yanlış yapıyorum bilmiyorum
bende yukarda attim fotograf yanaklar oyle oldu 2-3 gun sonra disler sisti 1 hafta sonrada patladiAynısı. Sadece bizde hiç diş yok.