Benimkiler de asırı hareketli. Ayaga kalkma ve sıralama evresindeler zaten iki tane oldugu için zaptetmek zor.Ben de aynı şekilde. Peki düzenli sağabiliyor musunuz? Benim çocuklar hareketlendi. Bazen saatlerce sağmaya vakit bulamıyorum
İkisine de yetecek kadar çıkıyor mu aman nazar değmesinBenimkiler de asırı hareketli. Ayaga kalkma ve sıralama evresindeler zaten iki tane oldugu için zaptetmek zor.
Bazen aksayabiliyor. Ama telefonda her üç saatte bir alarmım kurulu ona göre hareket etmeye çalışıyorum. Açıkcası aksatma gibi lüksüm yok mama içmiyorlar nasıl denersem deneyeyim, buzluktaki stoklarımda bitmek üzere sütsüz kalacaklar
Heralde dişten ya. Bana karşı da aşırı düşkün hale geldi. Başkasının kucağındayken sürekli bana gelmeye çalışıyor ağlıyorBence zorlamayın biraz öyleyse. Zaten tadım ayları olduğu için sıkıntı yaşamazsınız bi kaç gün denemeyin olmazsa. Diş sıkıntısı varsa ondan da yapıyor olabilir.
Ayrılık kaygısı da kendini göstermiş olmalı bu aylarda bide o duygu durumu oluyormuş. Benim bebemle bende yapışık ikiz gibi gezdik diş yüzünden diye düşünüyorum. Ağlayarak istediğini de yaptırmaya başladı sanki inşallah dişten böyledir. Resmen bağırarak ağlıyor çığlık çığlığa sanırsın bi yerine bişey oldu.Heralde dişten ya. Bana karşı da aşırı düşkün hale geldi. Başkasının kucağındayken sürekli bana gelmeye çalışıyor ağlıyor
Aynısı sürekli mızır mızırAyrılık kaygısı da kendini göstermiş olmalı bu aylarda bide o duygu durumu oluyormuş. Benim bebemle bende yapışık ikiz gibi gezdik diş yüzünden diye düşünüyorum. Ağlayarak istediğini de yaptırmaya başladı sanki inşallah dişten böyledir. Resmen bağırarak ağlıyor çığlık çığlığa sanırsın bi yerine bişey oldu.
Ay benim sinirim bozuluyor ya ağlaması beni geriyorAynısı sürekli mızır mızırtipi de çok komik oluyor sürekli gülesim geliyor haline
Beni de bunalttığı anlar oluyor ama bu onun elinde değil diye düşünüyorum, bu düşünce beni rahatlatıyor. Akşam pilim bitmiş oluyor artık babasına devrediyorumAy benim sinirim bozuluyor ya ağlaması beni geriyor
Aynı aynı neyse demekki doğal süreç bunlar çok kasmamak lazımBeni de bunalttığı anlar oluyor ama bu onun elinde değil diye düşünüyorum, bu düşünce beni rahatlatıyor. Akşam pilim bitmiş oluyor artık babasına devrediyorum
Benimkiler 38 gün yogun bakımda kalmışlardı o zaman sağıp dondurucaya koyduklarım baya iş gördü. Önceden ikisinide tam yetiyordu mamaya ihtiyac duymamıştık ama suan destek vermemiz gerekiyor en azından iki öğün mama yeseler günü güzel döndürücez ama malesef uykularında bile mama oldugunda aglyarak agızlarını cekiyorlar. Biri ek gıdayı iyi yiyor sayılır, diğeri ek gıdada sıkıntılı. Napıcaz bilemiyorum.İkisine de yetecek kadar çıkıyor mu aman nazar değmesinBiz ilk günden beri mama verdiğimiz için alışkınlar. Takviye yapabiliyoruz. 6-7 saatte bir sağıyorum ben. Yemek üstüne su niyetine içiyorlar
İlk 5-6 ay çok sık sağıyordum dediğiniz gibi. Aileden destek alamadığımız bir dönem oldu maalesef o ara arada epey azaldı sütüm. Sonra ek gıdaya başladılar zaten. Şimdi olduğu kadarına şükrediyorum.Benimkiler 38 gün yogun bakımda kalmışlardı o zaman sağıp dondurucaya koyduklarım baya iş gördü. Önceden ikisinide tam yetiyordu mamaya ihtiyac duymamıştık ama suan destek vermemiz gerekiyor en azından iki öğün mama yeseler günü güzel döndürücez ama malesef uykularında bile mama oldugunda aglyarak agızlarını cekiyorlar. Biri ek gıdayı iyi yiyor sayılır, diğeri ek gıdada sıkıntılı. Napıcaz bilemiyorum.
Sizde sağımda saat aralıgını kısarsanız daha fazla verim alırsınız üç, üç bucuk saat geçirmemeye çalışın
İkizlere tek mi bakıyorsunuz?İlk 5-6 ay çok sık sağıyordum dediğiniz gibi. Aileden destek alamadığımız bir dönem oldu maalesef o ara arada epey azaldı sütüm. Sonra ek gıdaya başladılar zaten. Şimdi olduğu kadarına şükrediyorum.
Evet bir dönem kendim bakmak zorunda kaldım.İkizlere tek mi bakıyorsunuz?
Biz eşimle ikimizken bile çok zorlanıyoruz. Mutlaka 3.bir kişi olmalı ama her zaman olamıyor tabi. Bi kişi cocukları zapdetse diğeri anca sütünü hazırla ısıt vs şimdi bide ek gıda dönemi onların yemeklerinden dolayı vs mutfaktada vakit gecirmek gerekiyor, yetişilmiyor. Siz tek basınıza iyi yapmışsınız.Evet bir dönem kendim bakmak zorunda kaldım.
Tabi ki yetişmek mümkün değil. Doğumdan sonra hep birileri yanımızda oldu. Ek gıda öncesi kısa bir süre idare ettim zorunluluktan ama şu an o kadar hızlı büyüyorlar ki 3 kişi bazen az bile geliyor. Allah yardımcımız olsunBiz eşimle ikimizken bile çok zorlanıyoruz. Mutlaka 3.bir kişi olmalı ama her zaman olamıyor tabi. Bi kişi cocukları zapdetse diğeri anca sütünü hazırla ısıt vs şimdi bide ek gıda dönemi onların yemeklerinden dolayı vs mutfaktada vakit gecirmek gerekiyor, yetişilmiyor. Siz tek basınıza iyi yapmışsınız.
Merhabalar. Benim kızımda da 3. Ayı dolduktan sonra uykusu sorunları olmaya başlamıştı. Bir taraftan dişleri de kaşınmaya başlayınca birkaç ay çok yorucu geçti. Özellikle 4. Ayda uyku gerilemesi denilen bir şey yaşanıyor, her bebekte oluyor mu bilmiyorum ama benim kızım maşallah her bir atak ve gelişim dönemini günü gününe takip ediyorMerhabalar kızlar nasılsınız ? Tüm annelere kolaylıklar diliyorum.Eylül annesiyim bebeğim 3 aylık. 2. Aya kadar gündüzleri derin uykuya geçince 2 saat uyurdu karma aşıdan sonra kendi kendine uyuyamaz oldu. 25 30. Dakikada uyanıyor. Benim emziğini verip o göz kapaklarının hareketli olduğu evreyi başında beklemem gerekiypr. Emzik düşüyor uyuyor sonra gözler korkulu gözlerle etrafa bakıyor emziği veriyorum dalıyor atıyor sonra yine uyanıyor falan. Dalınca o arada yarım saat 40 dakka uyuyup o evreye geçince tekrar kalkıyor.
Gündüzleri artık alıştım bi destekli bi kısa derken 3 4 kere uyutuyorum. Gece peki ? Normalde dalınca kalkmazdı 2 kere beslenmeye kalkardı bu aralar haftada 1 falan sık sık o uykuya geçerken uyanıyor ağlıyor emzikke daldırıyorum lakin ben hiç uyuyamadım. 20 dakka fırsatım oluyor ee ben dal uyan mala dönmüşüm. Merak ediyorum notmal ki ? İlerleyen aylarda düzelicek mi ? Kızım emziğini atıp tek başına derin uykuya da geçerdi beklemezdim ki başında. Normalde aralıksız 4 saat uyurken noluyorda sık uyanıyorlar atlatamıyorlar o döndüyü ? Hata mı yapıyorum ? Panik oldum her gece ya olursa böyle naparım diye. Uzun kollu zıbın giydirmiştim sıcakladı mı bilmiyorum. Uyumadan 100 cc anne sütü içti açta değildi. 1 de 100 cc süt verdim yine sık sık uyandı. Stresten kafein çok alıyoruz paketli gıda falan ondan mı acaba ? gün içinde az beslense desem doyunca da dalmadı. kabullenmeli miyim ? Böyle durumda ne yapmalıyım var mı çözüme ulaşan ? Hepimize kolaylıklar diliyorum.
Bende dişte yok daha da kötüsünü yaşıyorum hahaha bazen yarım saatte bir kalkıyor. İçimden Neden diye bağırmak geliyorKizlarr size bir sorum olacak, benim bebiş gece uykusuna 8.30 gibi geçiyor sonra 2 saate bir uyanıyor (sadece anne sütü alıyor birde ek gıda işte yavaş yavaş) bazen ilk yattıktan 3 saat sonra uyanıyor sonra hep 2 saate bir kalkıyor sabaha karşı 5-6 gibi aşırı kıpırdiyor diye yanıma alıyorum neredeyse her gün. Alerjik olduğu için hep bir sindirim sorunundan yada dalma da güçlük çektiği için derin uykusu çok az oluyor yenidoğan döneminden beri. Ama şu 2-3 gündür çok çok zor dalıyor emzirsem de dalamiyor saatte bir belki kalkıyor ama ağlayarak uyanma yok sizce bu dişten olabilir mi ağlayarak kalkmasa da diş etkilemiş olabilir mi? (3. Disimiz yeni çıktı 4. Çıkıyor sanırım ucu görünüyor ama patlamadı)
Canım benim kocaman öpüyorum seni. Her uyumadığında ağlıyorum uykusuzluk çok zor. Deneyeceğim çok sağol. Diş kaşındığını nasıl anladınız ? Uyku gerilemesi nasıl geçti ?Merhabalar. Benim kızımda da 3. Ayı dolduktan sonra uykusu sorunları olmaya başlamıştı. Bir taraftan dişleri de kaşınmaya başlayınca birkaç ay çok yorucu geçti. Özellikle 4. Ayda uyku gerilemesi denilen bir şey yaşanıyor, her bebekte oluyor mu bilmiyorum ama benim kızım maşallah her bir atak ve gelişim dönemini günü gününe takip ediyor
Tavsiyem kendini çok üzüp yipratmaman. Bu bir süreç ve bir şekilde geçiyor, bir sürü tecrübe ediniyorsun, öğreniyorsun ve en önemlisi cocugunla etkileşimin daha da artıyor. Her uykusuz kaldığında her ağlayacak gibi olduğunda bebeğinin yaşadıklarını ilk defa yaşadığını aklına getir. Ben o dönemlerde çok yipratmistim kendimi hala içimde kalan bazı şeyler var yanlış anlama akıl vermek adına değil sadece sende de bu tür hisler olusmasin diye söylüyorum. O büyüdükçe uyumayı öğrenecek ya da neden uyuyamadigini ifade edebilecek. Bizim uykularda halen tam düzelmedi ama artık daha sakinim akışa bıraktım