Ya o zaman bizim de dişler geliyor, zaten aşırı huysuz. Ne yapsam memnun olmuyorbende yukarda attim fotograf yanaklar oyle oldu 2-3 gun sonra disler sisti 1 hafta sonrada patladi
Geçen hafta bende buna takılmıstım ismine bakmıyor pek fazla diye. Genelde ismini de kullanarak çağırıyoruz ama 5te 2 sine bakıyor mesela. Daha zamanı varmış 9. Aya kadar sorun yokmuşYa o zaman bizim de dişler geliyor, zaten aşırı huysuz. Ne yapsam memnun olmuyor
Birde sanki ismine çok bakmıyor biraz endişelendim ama sakin kalmaya çalışıyorum. Sürekli ismiyle çağırıyorum bakalım ne zaman öğrenecek
Aynısı bizde de 5 te 2 sine bakıyor ama bana şans eseri gibi geldiGeçen hafta bende buna takılmıstım ismine bakmıyor pek fazla diye. Genelde ismini de kullanarak çağırıyoruz ama 5te 2 sine bakıyor mesela. Daha zamanı varmış 9. Aya kadar sorun yokmuşbu arada benimki de ilk uykuyu genelde 40 dk civarı yapıyor ikinci 1.5 saat yapıyor bazen 45 dk oluyor son uykusunu 30 dk yapıyor, ama hala haftanın 2-3 günü bu saatlere uyumuyor daha kısa uyuduğu oluyor tabi. Alt iki dişi baya çıkmıştı şimdi üst yan kesicilerin ikisi de patlamış
Ben 8 de uyuttugumda bu şekilde gece 4 de kalkıp 2 saat oturuyorduk. Bence biraz saati açmakta fayda görebilirsiniz geceler uzun olduğunu ve çocukların uykusunu aldığını düşünüyorum. 9 9.30 gibi uyutuyorum şimdi. Gerçi şimdi de çok sık uyanıyor yaİlk uykusunu 30dk yapıyor, ikinci uykusunu 3 saat sonra 1 buçuk saat veya 1 saat bazen 30 dk yapıyoruz. Akşam da 8 de uyuyor.
Ama uykusu geliyor gözleri kızarıyorBen 8 de uyuttugumda bu şekilde gece 4 de kalkıp 2 saat oturuyorduk. Bence biraz saati açmakta fayda görebilirsiniz geceler uzun olduğunu ve çocukların uykusunu aldığını düşünüyorum. 9 9.30 gibi uyutuyorum şimdi. Gerçi şimdi de çok sık uyanıyor ya
Bende sabah 8 gibi yanıma alıyorum mesela hemen uyumasa da 10 a kadar uyuyor 2. Uyku 3. Uykuyu yarım saat yapıyor ama gene de sık uyanıyoruz çözemedim bu işi hiç ya. Sorun neyden kaynaklı bilemedim.
3. Uyku olmazsa 8 de uyurAma uykusu geliyor gözleri kızarıyorben genelde 3. Uykuyu yaptırmıyorum. 3. Uyku şekerleme gibi bazen yapıyoruz
İkiz bile olsalar her bebegin gelişimi kendine özeldir. Bazısı bazı kazanımları daha önce yapabilir bunu unutmayın kendi içlerinde kıyaslama yapmanızı engeller. ( benim de ikizlerim var :) )Merhaba ne zamandır buraya uğrayamıyordum benim ikizlerim var şimdi 7 aylıklar biri emekliyor diğeri döne döne gidiyor sorum şu döne döne emekleyen ayaklarının üzerine hiç basmıyor normal mi endişelenmeliyim
Aslında ben çok takmıyorum ama çevre beni tedirgin ediyor takmamaya çalışıyorum insanları ama kurt düşürüyorlarİkiz bile olsalar her bebegin gelişimi kendine özeldir. Bazısı bazı kazanımları daha önce yapabilir bunu unutmayın kendi içlerinde kıyaslama yapmanızı engeller. ( benim de ikizlerim var :) )
Bence normal emeklemek içinde sıralama yapmak içinde daha zamanları var diye biliyorum. Emekleme 7-8 ay sıralama 9.aya kadar yolu vardı sanırım
10a kadar uyumak cok iyiymis ya benim oglumda 11-12 saat filan uyuyor genelde ama kacta yatirirsam yatiriyim 7 bucukta kalkiyor yani cozemedim bende 7 bucuk 8 gibi yatiriyorum sabah uyandiktan 3-3 bucuk saat sonra 1 kere uyuyor 2 saat sonra belki 4 gibi filan bi 1 bucuk saat daha uyuyor belki uyumuyor gecen haftaya kadar iki uykuydu artik gun icinde genelde tek uyku yapiyorBen 8 de uyuttugumda bu şekilde gece 4 de kalkıp 2 saat oturuyorduk. Bence biraz saati açmakta fayda görebilirsiniz geceler uzun olduğunu ve çocukların uykusunu aldığını düşünüyorum. 9 9.30 gibi uyutuyorum şimdi. Gerçi şimdi de çok sık uyanıyor ya
Bende sabah 8 gibi yanıma alıyorum mesela hemen uyumasa da 10 a kadar uyuyor 2. Uyku 3. Uykuyu yarım saat yapıyor ama gene de sık uyanıyoruz çözemedim bu işi hiç ya. Sorun neyden kaynaklı bilemedim.
Yanıma yatırarak o sabah 2 saat uyutabiliyoeum işte 7-8 de uyanıyor ama şunu farkettim o yanımda emzirerek Uyutmak sanırım çok bağımlı Hale getirdi artık gece sık uyanmasını ona bağlıyorum. Çok kötü geçiyor geceler ya çözüm bulamadım10a kadar uyumak cok iyiymis ya benim oglumda 11-12 saat filan uyuyor genelde ama kacta yatirirsam yatiriyim 7 bucukta kalkiyor yani cozemedim bende 7 bucuk 8 gibi yatiriyorum sabah uyandiktan 3-3 bucuk saat sonra 1 kere uyuyor 2 saat sonra belki 4 gibi filan bi 1 bucuk saat daha uyuyor belki uyumuyor gecen haftaya kadar iki uykuydu artik gun icinde genelde tek uyku yapiyor
bir de son 1-2 haftadir gece beni belirli bi saatten sonra yaninda istiyor yanina yatirip sariliyor oyle emmek istiyor yoksa kalkip oynuyor konusuyor yatip kalkarsamda bi kere daha uyaniyor
Tam diş çıkarma dönemi gece beslenmesini kesmek mümkün değilYanıma yatırarak o sabah 2 saat uyutabiliyoeum işte 7-8 de uyanıyor ama şunu farkettim o yanımda emzirerek Uyutmak sanırım çok bağımlı Hale getirdi artık gece sık uyanmasını ona bağlıyorum. Çok kötü geçiyor geceler ya çözüm bulamadım
Aynı aynı benimki de öyle. Dişten geçici bi dönemdir inşallah da geçer gider ya rezil bi halim var geceleri vallaTam diş çıkarma dönemi gece beslenmesini kesmek mümkün değildediğiniz gibi gerçekten emmek istediği zaman mümkün değil uyumuyor çığlık atıyor kendini yay gibi geriyor
Aynı aynı benimki de öyle. Dişten geçici bi dönemdir inşallah da geçer gider ya rezil bi halim var geceleri valla
Benim de ikizlerim var. Biri ayağa kalkmaya çalışıyor. Ötekinin umrunda değil. Endişelenmeyi bıraktım artık. Tükenmişliğin sınırlarındayım zaten. Kendimi sürekli çocuklara bağırırken buluyorum. Memlekete gidelim, çocuklara bakarlar, bi çıkacak gezecek vakit olur dedim. Uyku gerilemesi midir, sendrom mudur diş midir her neyse bi haltlar yaşıyoruz yine. Uykular haram oldu. Gündüz 1 saatliğine bile olsa arkamı dönüp gidemiyorum. Bebek sevmeye diye gelen herkes bi akıl verme peşinde. Neymiş onlar da çocuk büyütmüş. Çocuklara ne yaparlar bilemiyorum güvenemiyorum. Çok bunaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Önüme 1 tabak yemek gelince çok mutlu olacağımı zannediyorlar. Kendi evimde yapamıyorum sanki. Aslında anam anlar beni ama çalışıyor garibim. Anca hafta sonu görüyor torunlarını. Eşim işlerini halledip dönmeden eve dönemiyorum. Yani dönmüş mü emeklemiş mi zıplamış mı ne yaparlarsa yapsınlar tükendim.Merhaba ne zamandır buraya uğrayamıyordum benim ikizlerim var şimdi 7 aylıklar biri emekliyor diğeri döne döne gidiyor sorum şu döne döne emekleyen ayaklarının üzerine hiç basmıyor normal mi endişelenmeliyim
Bizim boyunda ve ensede isilikler, kızarıklar vardı. Hametan fln hiç işe yaramamıştı. Bepanthol sensiderm hemen geçirdi. Eczacı tavsiye etmişti.Kızlar bu ağız çevresi isiliğe nemlendirici krem sürsem mi? Nasıl daha hızlı geçer
Deneyim evde vardıBizim boyunda ve ensede isilikler, kızarıklar vardı. Hametan fln hiç işe yaramamıştı. Bepanthol sensiderm hemen geçirdi. Eczacı tavsiye etmişti.