2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
bende ilk cay kasigiyla denetmistim oyle iciyordu sonra bu ikisinden aldim ikisiylede icmiyor tikaniyor ya da suyu agzina doldurup tukuruyor. gece uyanmasi bizde de cok artti simdiye kadar 1 kereydi simdi 2-3e cikti ve benimle uyumak istiyor🥲 disler sisti ama patlamadi Eki Görüntüle 3515791 Eki Görüntüle 3515792 ondan diye dusunuyorum insallah oyledir 😀
Evet dişten çok fena huzursuzlanıuorlsr. Bu tarz suluk benimde almam lazım da biraz alıştırmam lazım pipete.

Biberonla veriyorum önce çay bardağı ya da çay kaşığı ile vermeyi denedim baktım yeterli olmuyor çay bardağına alışması zaman alacak biberona geçtim. Ama sanırım pipete alıştırmam lazım bakalım ne zaman olursa artık biberonla iyi içiyor ama. Gece uyku arasında bile veriyorum artık çünkü memeyi susadığı için de istiyor olabilir diye hoş faydası yok ama olsun çok sık uyanıyoruz çünkü
Gece suyu ne kadar veriyorsunuz acaba? Biz gece beslenmesine devam ediyoruz hala. Su yerini tutar mı acaba diye düşünüyorum. Uyku eğitmenlerinin videolarında hep görüyorum gece uyanmadan uyuyabilir diyorlar. Ama pratikte öyle olmuyor

Ben normalde molfix kullanıyordum sızdırmaya başladı 4 numarada şuan goon sarı paketi kullanıyoruz 20.00-08.00 ıslanma yaşamadık çok şükür
Ya şans işi heralde 😅 ben 4 numara ama maxi molfix aldım. Yanlış almışım külot bez çıktı 😅 bacak kısmından bol oldu o yüzden sızdırır diye düşünüyorum.

Gece suyu ne kadar veriyorsunuz acaba? Biz gece beslenmesine devam ediyoruz hala. Su yerini tutar mı acaba diye düşünüyorum. Uyku eğitmenlerinin videolarında hep görüyorum gece uyanmadan uyuyabilir diyorlar. Ama pratikte öyle olmuyor
Yok ya daha gece beslenmeden uyuma olayı zor bu aylarda bence yani fiziksel doyum değil duygusal doyum için çocuk emmek istiyor bence
Suyu tamamen çocuğun isteğine göre veriyorum. Yani teklif ediyorum uyku sersemi
İçerse içiyor bazen su içiyor arkasına süt emmeyi de istiyor işte dediğim gibi duygusal olarak emmek istiyor çocuk. Diş çıkarıyorlar mesela ondan da destek istiyor. Ben tamamen çocuk ek gıdaya geçtiği ve anne sütünde su eksik kalabilir diye veriyorum bi ölçüm yok

Olabiliir. Pancake i böyle şerit şeklinde kesip bebeğin eline veriyolar ama işte insan korkuyor
Ben bebe bisküvisi yaptım fakat Allah affetsin çok kötü oldu yani 😂 bayat tuzsuz poğaça gibi bir şey oldu bebemde yemedi zaten 😂 ama bizim çocuk kaşıkla yemekte istemiyor artık sokturmuyor kaşığı ağzına bende mecburi bir şekilde omlet, pankek, köfte gibi şeylere geçiş yaptım. Koparıyor diş etleriyle arada boğazına da kaçırıyor ama öğürme refleksi çok güçlü bi şekilde çıkarıyor. Yada biz ters çevirip sırtına pıt pıt vuruyoruz (süt kaçmasından alışmışız sanırım 😂)

Ben bebe bisküvisi yaptım fakat Allah affetsin çok kötü oldu yani 😂 bayat tuzsuz poğaça gibi bir şey oldu bebemde yemedi zaten 😂 ama bizim çocuk kaşıkla yemekte istemiyor artık sokturmuyor kaşığı ağzına bende mecburi bir şekilde omlet, pankek, köfte gibi şeylere geçiş yaptım. Koparıyor diş etleriyle arada boğazına da kaçırıyor ama öğürme refleksi çok güçlü bi şekilde çıkarıyor. Yada biz ters çevirip sırtına pıt pıt vuruyoruz (süt kaçmasından alışmışız sanırım 😂)
Hangi tarifle denediniz bende halen daha denemedim ama bi düşünüyorum nasıl olur ki diye 😀

Valla helal 😅🧿🧿🧿. Ben olabildiğince pütürlü veriyorum şuan.

Kızlar bugün Alp e Avakado verdim büyük dilimler halinde. Eline aldı ama ağzına götürmedi. Ağzına götürmeyi nasıl öğreteceğim 🫠
Avakado biraz kaygan olduğu için tutamıyorlar daha eliyle tutabileceği haşlanmış havuç brokoli karnabahar gibi şeyler verin (onları da çok haşlamayın tutulunca dağılmasın bastırınca ezilsin yeterli) o şekilde oynaya oynaya illa bir noktada ağzına götürüp tadını alınca tekrar tekrar götürüyorlar 😁

Avakado biraz kaygan olduğu için tutamıyorlar daha eliyle tutabileceği haşlanmış havuç brokoli karnabahar gibi şeyler verin (onları da çok haşlamayın tutulunca dağılmasın bastırınca ezilsin yeterli) o şekilde oynaya oynaya illa bir noktada ağzına götürüp tadını alınca tekrar tekrar götürüyorlar 😁
Mantıklı bu akşam vereyim az brokoli ama benim bebeğim her gün kaka yapmıyor ya bu durum beni üzüyor

Mantıklı bu akşam vereyim az brokoli ama benim bebeğim her gün kaka yapmıyor ya bu durum beni üzüyor
Zeytinyağı sıkıyor musunuz yediklerine birde yemek yerken aralarda da su teklif ediyorum ben yada meyve suları veriyorum gün içinde (yazdan yaptığımız erik,üzüm suyu veya cam rendeden geçirdiğim meyvelerin suyunu suluğa koyup). Birde her gün kaka yapmak zorunda değil çocuklar diyorlar yani her insanda aynı değil belki vücut sistemi her gün olarak yapmıyorda olabilir 🤔 bir de biz bebekken yapıyorduk gaz sancılarında falan pamukla poposuna zeytinyağı sürüyordum öyle bezliyordum o da yardımcı oluyordu bilmiyorum söyleyen oldu mu denediniz mi

Bu duruma üzülmeyin, her gün yapmak zorunda değiller ki.
Benimkilerde bazen her gün yapıyorlar bazen iki üç günü buluyor, bazen de biri her gün yapıyor biri yapmıyor. Bünyelerine göre değişen bir durum bence.
Yediklerine zeytinyağı koyuyorsunuzdur tahminimce yeterli gelmedigini düşünüyorsanız bi çay kasıgı direkte verebilirsiniz.
Baktınız kıvranıyor kaka yapamıyor bi haftayı gecti o zaman sıkıntı vardır kabız olmuştur. Popuyu uyarmakta dogru değil diye biliyorum hemen onu da yapmayın derim yazan bir arkadas olmuş görünce söylemem istedim

Zeytinyağı sıkıyor musunuz yediklerine birde yemek yerken aralarda da su teklif ediyorum ben yada meyve suları veriyorum gün içinde (yazdan yaptığımız erik,üzüm suyu veya cam rendeden geçirdiğim meyvelerin suyunu suluğa koyup). Birde her gün kaka yapmak zorunda değil çocuklar diyorlar yani her insanda aynı değil belki vücut sistemi her gün olarak yapmıyorda olabilir 🤔 bir de biz bebekken yapıyorduk gaz sancılarında falan pamukla poposuna zeytinyağı sürüyordum öyle bezliyordum o da yardımcı oluyordu bilmiyorum söyleyen oldu mu denediniz mi
Zeytinyağı hep koyuyorum . Meyve suları deneyimm

Bu duruma üzülmeyin, her gün yapmak zorunda değiller ki.
Benimkilerde bazen her gün yapıyorlar bazen iki üç günü buluyor, bazen de biri her gün yapıyor biri yapmıyor. Bünyelerine göre değişen bir durum bence.
Yediklerine zeytinyağı koyuyorsunuzdur tahminimce yeterli gelmedigini düşünüyorsanız bi çay kasıgı direkte verebilirsiniz.
Baktınız kıvranıyor kaka yapamıyor bi haftayı gecti o zaman sıkıntı vardır kabız olmuştur. Popuyu uyarmakta dogru değil diye biliyorum hemen onu da yapmayın derim yazan bir arkadas olmuş görünce söylemem istedim
Ya zorlanır ağlar diye korkuyorum. ☹️

Çok uyku problemi cekiyoruz kızlar atak falan da değil 2 ay oldu ne yapacağımı şaşırdım🙁

X