2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Bebeği altıncı aya girip de yüzüstünden sırtüstüne dönemeyen var mı? Benimki mi hiç yapamadı ki ya😵‍💫 altı aylık olacak üç dört güne
Normal miiiğ
Benim ki dönmüyor daha ya. Oyuncak duruyor mesela ağlıyor önüme gelsin diye. Kendini şöyle bi ileriye atmıyor bende düşünüyorum bi sıkıntılı mı diye ama daha vaktı var sanırım.

Saat 8 buçuktan beri Alpi uyutmaya çalışıyoruz, anca daldı. Bir yandan esniyor bir yandan dalamıyor çok korkunçtu

Kızlar ben yarın ek gıdaya başlıyorum sizce direk blw ile mi başlayım ya çok kararsızım siz nasıl başladınız ben havuçla başlamayı düşünüyorum
Ben nötr gıdalarla başladım 3 gün kuralı ile (önce kabak patates karnabahar avakado vb) sonra yoğurt verip daha sonra tatlı (havuç tatlı patates bl kabağı vb) ile devam edeceğim

Kızlar emziriyor musunuz akşam mesela süt sağımı yaptığınızda kaç ml süt çıkıyor ben sütüm azaldı gibi hissediyorum özellikle sol göğsümde

Ben nötr gıdalarla başladım 3 gün kuralı ile (önce kabak patates karnabahar avakado vb) sonra yoğurt verip daha sonra tatlı (havuç tatlı patates bl kabağı vb) ile devam edeceğim
Evet ben havuca erken başladım sanırım. Kakasında havuç görürsen korkma 😂

Kızlar emziriyor musunuz akşam mesela süt sağımı yaptığınızda kaç ml süt çıkıyor ben sütüm azaldı gibi hissediyorum özellikle sol göğsümde
Ben ek gıdaya başladığımdan beri azaldı sanki göğsüm sönmüş gibi hissediyorum ama sıkınca süt var garip

Benim ki dönmüyor daha ya. Oyuncak duruyor mesela ağlıyor önüme gelsin diye. Kendini şöyle bi ileriye atmıyor bende düşünüyorum bi sıkıntılı mı diye ama daha vaktı var sanırım.
Emeklemekten bahsediyorsan emekleme bir gelişim basamağı değil bazı bebekler emeklemeden yürüyor

Suyu ne kadar vermek gerekiyor? Bıraksam benimkiler süt gibi içecek ama endişe ediyorum kusacaklar cok olursa diye.
Doktor ek gıda listesi verirken her beslenmeden sonra bir iki tatlı kasıgı demişti o da az geliyor 😅
9.aya kadar sadece süt yeterli (eğer çiş sayısında göz yaşında vb sorun yoksa) ben hiç vermiyorum mesela

Ayy bugün havuç ve kabağı karıştırıp verdim, birde ayrıca havuç tattırdım canım oğluşum yedi 💝🧿🧿🧿 şuan napsa aman Allahım oluyorum 😂

@neyazsambilemedim24 muchkin biberonu işe yaradı bugün su içti hatta elinden aldım diye de sinirlendi biraz 😂
Munchkin aldım bende fakat hem su çook zor geliyor hemde su akıtıyor sizde aynı sorunu yaşadınız mı ?

Bizde de 8 gibi uyuyor 12 de 3te 5 te kalkıyor sonra her saat başı kalkıyor yanıma alıyorum 5ten sonra. Ama uyandığında uzun süre uyanık kalmıyor besliyorum geri uyuyor genelde
Hemen hemen aynı uyanma uyuma saatlerimiz. Bende emzirerek ayakta kucakta yürüyerek uyutuyorum şimdilerde yatağa yatırınca çığlık kıyamet olduğundan önce bi ayağıma alıp hafif hafif sallayarak yavvaşça yatağa bırakıyorum 😂 eskiden 19.30 da gece uykusu yapardı şimdilerde 21.30 a çekti ama saat 1 e kadar her saat başı pışpışlanmak istiyor sonra 3 te ve 5 te kalkıyor 5 ten sonra saat başı maşallah 😂 en zorlandığım konu uyku oldu sanırım beşikte falan uyutmayı da denedim rutinleri de çok düzenli yaptım banyo yaptırdım, banyoyu bıraktım ama yok yani sürekli uyanıyoruz 🤷🏼‍♀️ gündüzleri de max 40 dakika 2 saatte birde uykusu gelip yaygara koparıyor

Üç gündür aynı dertten muzdaribim, benim başta hiç yoktu sütüm emzire sağa geldim bugünlere arttı nispeten ama son üç gündür yarıya düştü. Bi sağımda 100'ün aşağısı çıkmazdı şimdi 70 anca. Sol tarafımda da hep azdı sağa göre. 😭 Artık olduğu kadar diyorum ya bu emzirme ve süt işleri benim açımdan rahat olamadı maalesef yine de buna şükür

Munchkin aldım bende fakat hem su çook zor geliyor hemde su akıtıyor sizde aynı sorunu yaşadınız mı ?
Hiç akıtmıyor, su gelmesi için bebeğin emer gibi yapması lazım. İçindeki aparatı tam oturmamış olabilir kontrol edim bence

Meme olgunlaşması bu dediğiniz ama sağımda çıkan miktar beni tatmin etmiyor :KK43:
Biraz üzdü bu durum beni 😂 benim göğüslerim dümdüze yakındı. Hamilelikle birlikte normalden de iyi bir görüntü elde etmiştim ahhaha şimdi söndü tabi ki eskisi kadar küçük değil ama küçüldü 🥲

Emeklemekten bahsediyorsan emekleme bir gelişim basamağı değil bazı bebekler emeklemeden yürüyor
aynen emeklemek diyeyim apalamak ya da.
Porsiyonunuz fazla olabilir gıda direkt kabız yapmaz
Kabız değil zaten yani kabız denilmesi için keçi pisliği olması gerekiyormuş. Çocuk ıkınmak istemiyor acıyor diye. Ikınmıyor az bişey yapıyor bakıyor acıyor çığlık kıyanet sonra vazgeçiyor.

aynen emeklemek diyeyim apalamak ya da.

Kabız değil zaten yani kabız denilmesi için keçi pisliği olması gerekiyormuş. Çocuk ıkınmak istemiyor acıyor diye. Ikınmıyor az bişey yapıyor bakıyor acıyor çığlık kıyanet sonra vazgeçiyor.
Evet ama kabızlığın aşamları da vardır diye düşünüyorum. Popo çatlağı olabilir keçi pisliği dediğiniz durumda belki popda morarma aşırı kızarma vb var mı

X