- 4 Mayıs 2021
- 9.485
- 12.503
Benim geceleri şişiyor ama gün içinde normal öyle sıkıntı yaşamıyorum canım doktor üstüne basa basa defalarca söyledi son sütten de faydalansın diye. Uyguluyorum sıkıntım yok şükür. Senin süt fazla galiba okadar sütü boşaltabiliyor mu memeyi? Benimki boşaltamıyorÇok ilginç doktorun söylediği, ben öyle yapsam hergün kızarır göğsüm. Biraz emzirmeyi geciktirsem akşamında mastit başlıyordu zaten, bir memeyi iki kere versem mafolurum heralde
Ya benim 2.doğumdan 5 gün sonra çok ağır mastit oldum. Sonra daha toparlanmadı göğüslerm. Süt çok yokken bile bir kanal tıkanıyor , hemen orası şişip kızarıyor . Özellikle misafirliğe gittiğimde yada biri geldiğinde biraz geciktirsem . Sadece yeni doğan döneminde değil emmeyi bırakana kadar o şekilde devam ediyor .Benim geceleri şişiyor ama gün içinde normal öyle sıkıntı yaşamıyorum canım doktor üstüne basa basa defalarca söyledi son sütten de faydalansın diye. Uyguluyorum sıkıntım yok şükür. Senin süt fazla galiba okadar sütü boşaltabiliyor mu memeyi? Benimki boşaltamıyor
Dut kurusu mu buCanım @Begonya2 vermişti
Aramızda kalsın ben de cam şişeye koydum cam şişeden kafama dikiyorumBegonya sabah öğle akşam dedi canım. Blenderdan geçirdim 3 bardak içiyorum kafama dikip kaşıkla uğraşasım yok
Aaa anladım canım yani süt çok olmasa bile kanalların tıkanıyorYa benim 2.doğumdan 5 gün sonra çok ağır mastit oldum. Sonra daha toparlanmadı göğüslerm. Süt çok yokken bile bir kanal tıkanıyor , hemen orası şişip kızarıyor . Özellikle misafirliğe gittiğimde yada biri geldiğinde biraz geciktirsem . Sadece yeni doğan döneminde değil emmeyi bırakana kadar o şekilde devam ediyor .
Doğumdan çok emzirme olayı korkutuyor beni işte . İlk kızımda emzirmeyi geciktirsem akıyordu , meğer o ne iyi birşeymiş
Şimdi de hemen sağmayı deneyeceğim .
Birde benimkiler sağıp dolaba koyduğum sütleri hiç içemedi , hortum gibi kusuyorlardı . Ziyan oluyor diye insan sağıp dökemiyor da
Ohhh misssAramızda kalsın ben de cam şişeye koydum cam şişeden kafama dikiyorum
Aynen bebek uyuduğu an direk işlerimi hallediyorum birde annem terk etti gitti biziOhhh missskim uğraşacak az az kaşıkla ya zaten vaktimiz yok okadar dik gitsin
Böyle düşünüp kendini kötü etkiliyorsn kuzum. İlk 2 3 gün zor geciyor ama sonra toparlıyorsun bol bol yürü saat bası en gec. Yatmak daha da kötü yapıyor insanıKizlar üçüncü günüm bugün çok kötü az az yürüyorum . Desteksiz asla kalkamiyorum sürünerek kalkiyorum yataktan . Ne zaman geçecek bu durumAllahim çok zor
Süt ısıtılmaz canım. Cezvenin içine sıcak su koy içine de posetiyle sütü koy ılısın verBuzluktaki sütü nasıl veriyorsunuz,ısıtıyor musunuz
Korkutmak istemem ama maalesef geçmiyor güzellik merkezinde bununla ilgili bir işlem var mı bilmiyorum ama yengemin çatlakları hala var kızı 2 yaşındaçatlaklar geçer mine dersiniz
Ben ilk çocuğumu 35 haftalık doğurdum hastane pompasıyla bile gelmedi sütüm kızım küvezdeydi iki gün boyunca hastanede kaldım gelmedi. Eve geçtim 3. Gün sıcak bir duş yaptım hemen geldi. Pompa da lansinoh kullandım benCnm hastanede vardi ama bende işe yaramadi . Eve geçtim . Uzandiktan sonra kalkamiyorum biri olmadan asla . Sezeryan gerçekten zor . En az iki küvetli kişi iş bitiren yaninda olmasi gerekiyor. Bebek kuvezde . Yoğum bakimda halen dokunamadim . Solunum sıkıntısı var diye . Çok kötü oluyorum akliam geldikçe . Şimdi kendim toparlanayim ona yetebiliyeyim diye cabaliyorum . Sütüm gelmedi . Sütle uğraşiyorum. Uğraşabildiğüm kadar . Çok misafir vardi . Hastanede hiç oda boş kalmadi o yüzden sapmayla üç kez tek uğraşabildim . Şimdi eve geçtim sicak komplex yapiyorum zeytinyağiyla yağliyprum . Göğüs pompasi aldiracam ama ne alacağimi bilmiyorum . Araşitrmadayim öneriniz var mi
Benım annemde asla bırakmıyor bizi bana güvenmiyorAynen bebek uyuduğu an direk işlerimi hallediyorum birde annem terk etti gitti bizidayanamadı kadın 15 gün yeter size dedi oğlanla bir başıma kaldım
Amin inşallah canımAaa anladım canım yani süt çok olmasa bile kanalların tıkanıyoray çok çekmişsindir ya sen ondan emzirmek çok güzel bişey ama böyle olunca insanın burnundan geliyordur. Senin durum farklıymış birinde akarken diğerinde mastit olabiliyormuş demekki insan İnşallah bu sefer de akar da mastite çevirmez. Rahat rahat emzirirsin
Bende daha iki paket atabildim buzluğa 50-60 cc filan kızım buzluktan çıkan sütü içiyordu da inşallah oğlum da içer. Sütüm kesilse hastalansam ilaç kullansam filan ordan çıkarır veririm diye düşündüm inşallah planladığımız gibi olur gönlümüze göre bu sefer
Ne güzel benim annem bana diyor ayı gibisin bir bebeğe mi bakamayacaksınBenım annemde asla bırakmıyor bizi bana güvenmiyor
Canım bi kabın içine sıcak suya koyuyorum çabuk eriyor zaten sonra biberona koyuyorum Bileğine dök biraz yakmıyorsa ver içsin. Kızım kuvezdeyken hemşireler de öyle yapıyorduBuzluktaki sütü nasıl veriyorsunuz,ısıtıyor musunuz
Ben belki doğururum o tarih aralığında.sakin olun kızlar en son ben doğuracgm bu grupta tabi 27-30 mayıs arası doğuran olmazsa
son hafta çatladım benKorkutmak istemem ama maalesef geçmiyor güzellik merkezinde bununla ilgili bir işlem var mı bilmiyorum ama yengemin çatlakları hala var kızı 2 yaşındabenim de çatlamadı çatlamadı mis gibi dedim son 3 hafta çatır çatır çatladı karnım harita gibi oldu kız