bende kolestaz vardı canım bu yüzden 37+3de doğumumu başlattı doktorum. Başlattığı zaman sancım da açılmam da yoktu. İlk gittiğimde alttan fitille suni sancı verdiler yaklaşık yarım saat sonra adet ağrısı gibi kasıklar ve belimde sancı başladı her geçen dakika daha da şiddetlendi ve kötü yanı hiç ara vermeden geliyordu sancılar yani iki sancı arasında max 30 saniye oluyordu, iki üç saat sonra açılmam 2 cm oldu ve maalesef ki yaklaşık bir 9 saat 2 cmde kaldı ve o 9 saat içinde aralıksız sancı çektim çok ama çok zordu nefes aldırmıyordu çünkü. Yalnızca sıcak suya girmek bir nebze kolaylaştırıyordu. 9saatin sonunda hem ekstra serumla sancı verdiler hem de ilerleme olmadığı için doktorum gelip suyumu patlattı ve sancılarım çok daha arttı ama bununla beraber üç dört saat içinde hızla açıldım. Gece yarısı açılmam sekiz dokuz santim dediler ve hemen doğumhaneye aldılar. O sırada açtıkları damar yolu şişmişti diye başka bir damar yolu açmak istediler ama aynı zamanda da bana ıkın diyorlardı, yani iki tarafta hemşireler iğnelerle damar arıyorlar bende defalarca batırıp çıkardılar birde aynı zamanda bana ıkın diyorlar. Haliyle ıkınırken yaklaşık yedi sekiz yerde damarlarım patladı kendimi sıktığım için maalesef.
Ebem çok güzel ıkınıyor epizyoya gerek yok demesine rağmen ben doğum yaparken başka bir hastanın tam açılmayla doğumhaneye alınması herşeyi değiştirdi. Sırf beni bitirip ona yetişmek için hızla epizyo yapıldı oysa ki doğumum en fazla 2 3 dakika sonra bitecekti. Hem epizyoyu acele yaptılar hemde dikişlerim aceleyle oldu ve sanırım o yüzden 1 hafta sonra dikişlerim açıldı. Asla ağır iş ani hareket yada yanlış bir hareket yapmadım, evimde bana bakan insanlar da vardı yani kendimi hiçbirşey için zorlamadım, bakımıma temizliğime dikkat ettim fakat sonucunda yine de açıldı dikişlerim. Ve maalesef enfeksiyonda kaptığım için hiç bir şekilde müdahale edemiyorlar şuan, resmen açık yarayla duruyorum.