2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kızlar benim bebişimde bugün aramıza katıldı. Plesanta previadan dolayı zorunlu sezaryen olduk. Bir hafta da gelisimi geri kalmıştı o yüzden minik ama çok şükür şuan kollarımda. En baştan beri birsuru şey paylaştık. Bu mutlu haberi de paylaşmak istedim. Darısı bekleyen herkesin başına kolaylikla.
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah 🙏 istanbulda mi yaptiniz dogumu? Doktorunuz kim? Ben de ayni durumu yasiyorum plesanta marjinalim. Doktor arayisi icindeyim ☺

Mastit belasından kurtulamayan ben ve diğer bacılarım çok yoruldum ya 3 gün iğne oldum sabah akşam bugün kontrole gittim bi üç gün daha ağızdan antibiyotiğe geçemedim bile yine emzirebiliyorum çok şükür ama bi noktadan sonra biberona dönüyorum onda da meme reddi yaşarız diye ödüm kopuyor bi de şey soracağım benim kanamam baya azaldı ancak parça atıyorum resmen böyle deri parçası gibi tarif edemiyorum aranızda yaşayan var mı 🙄
Lahanayı denedin mi canım. Baya işe yaradıgını söylüyorlar. Biberon yerine kasık biberon daha mı iyi olur? Denediysen fikrini yazar mısın. Ona göre alcam ben de ?

Kuzum ben gündüz bu ana kucağında gece reflü yatağında yatırıyorum (yalnız bebeğin yüzünü kapama şeklim 😂)
Ana kucağına sürekli yatırman bebeğin iskelet gelişimini olumsuz etkileyebilir. Eğimli oldugu için. Orda uyutmuyorsun gündüzleri değil mi? Severken oyalarken uyanıkken durmasında sakınca olmaz ama. 🥰 o parmağı şöyle kenara çekemiyor muyuz 😅🤩

Lahanayı denedin mi canım. Baya işe yaradıgını söylüyorlar. Biberon yerine kasık biberon daha mı iyi olur? Denediysen fikrini yazar mısın. Ona göre alcam ben de ?
Şimdi buzluğa attım ayıklayıp deneyeceğim biberon olarak Aventi yeni doğan aldım kendisi emmeden damlatmıyor memeyi kavradığı gibi kavrıyor memeden emdiği daha tazyikli gibi geldi bana

P PembeBiKuzu canım bir göğsüm almıyor demiştin ya benimki de yine almadı dedim bir deneyeyim şırıngayla ucunu iyice çıkarttım ve direkt kaptı hiç zorluk çıkartmadı aldı göğüsün ucunu şırıngayla iyice çıkartıp öyle ver bir bakalım

Bu
Kızlar iyi akşamlar benim bebiste iki gündür kaka yapamıyor kabız oldu sanırım gaz sancısı çok ne yapabilirim
Canım bizde bir defa 2 gün yapamadık doktor dedi korkma oluyor öyle..gaz sancısı ilacimiz değiştik bu ilacı beğendim etkisini görüyorum

Benim kızımda öyle korkma canım benim fototerapi de mavi ışık da bekletiyolar korkacak birşey değil bizimde değer 10 mama başlayalım dedi baska doktorda sütun var sık sık emzir dedi geçer dedi
Canım kaç günlük bebiş, bugün mü girdi fototerapiye. Banada doktor emzir dedi ama benim sütümde gitti üzüntüden ciddi anlamda.

bende kolestaz vardı canım bu yüzden 37+3de doğumumu başlattı doktorum. Başlattığı zaman sancım da açılmam da yoktu. İlk gittiğimde alttan fitille suni sancı verdiler yaklaşık yarım saat sonra adet ağrısı gibi kasıklar ve belimde sancı başladı her geçen dakika daha da şiddetlendi ve kötü yanı hiç ara vermeden geliyordu sancılar yani iki sancı arasında max 30 saniye oluyordu, iki üç saat sonra açılmam 2 cm oldu ve maalesef ki yaklaşık bir 9 saat 2 cmde kaldı ve o 9 saat içinde aralıksız sancı çektim çok ama çok zordu nefes aldırmıyordu çünkü. Yalnızca sıcak suya girmek bir nebze kolaylaştırıyordu. 9saatin sonunda hem ekstra serumla sancı verdiler hem de ilerleme olmadığı için doktorum gelip suyumu patlattı ve sancılarım çok daha arttı ama bununla beraber üç dört saat içinde hızla açıldım. Gece yarısı açılmam sekiz dokuz santim dediler ve hemen doğumhaneye aldılar. O sırada açtıkları damar yolu şişmişti diye başka bir damar yolu açmak istediler ama aynı zamanda da bana ıkın diyorlardı, yani iki tarafta hemşireler iğnelerle damar arıyorlar bende defalarca batırıp çıkardılar birde aynı zamanda bana ıkın diyorlar. Haliyle ıkınırken yaklaşık yedi sekiz yerde damarlarım patladı kendimi sıktığım için maalesef.
Ebem çok güzel ıkınıyor epizyoya gerek yok demesine rağmen ben doğum yaparken başka bir hastanın tam açılmayla doğumhaneye alınması herşeyi değiştirdi. Sırf beni bitirip ona yetişmek için hızla epizyo yapıldı oysa ki doğumum en fazla 2 3 dakika sonra bitecekti. Hem epizyoyu acele yaptılar hemde dikişlerim aceleyle oldu ve sanırım o yüzden 1 hafta sonra dikişlerim açıldı. Asla ağır iş ani hareket yada yanlış bir hareket yapmadım, evimde bana bakan insanlar da vardı yani kendimi hiçbirşey için zorlamadım, bakımıma temizliğime dikkat ettim fakat sonucunda yine de açıldı dikişlerim. Ve maalesef enfeksiyonda kaptığım için hiç bir şekilde müdahale edemiyorlar şuan, resmen açık yarayla duruyorum.
Doktorlar acele edicem derken hem kesip hemde kötü dikiş atmışlar keşke işlerini düzgün yapsalarda insanlar bu hale gelmese ya çok üzüldüm inşallah biran önce atlatırsın bunları canım

Kuzum ben törpü almıştım onunla kisalttim harika bişey kesinlikle tavsiye ederim tırnak makası bana çok korkutucu geliyor oğlumun etini kesmiştim yanlışlıkla yenidoganken ondan beridir korkuyorum 🥴 ben hiç tartilmadim dogumdan sonra ama karnım neredeyse tamamen gitti
Canım şu başlığı dönen törpülerden mi kullanıyorsun

Bnım sol göğsümün ucu çok acıyor çunku güzel tutamıyor, uç kısmını tutuyor😔 ağzını küçük açıyor sokamıyorum kahverengi kısmın tamamımı. Nasıl yapıcam bılmıyorum
Aynen bebeğimin ağzı mı küçük benim mi memem çok büyük anlamadım 😢 ben göğüs kalkanıyla rahatladım ama bugün baya

ben emzirme yastığı kullanıyorum, çok rahat ettim:)
ikisinin de linkini bırakıyorum;

Ay harikasın teşekkürler 😊

Bende bu var canım. Park yatağın içine ölçüleri sığıyor iki tane bundan yan yana koyuyor park yatağın içine ikisini de reflü yataklarında yatırıyorum. İlk doğduklarında sepet gibi olandan vardı e bebekte gri beyaz renkli şeker gibi olan var 1000 tl onda yatırıyordum park yatağa koymuyordum şifrem sepet gibi olan reflğde yatıyorlardı ama hem boydan artık olmuyor hem de onda çok aşağı kayıyorlar burunları kapanıyor rahatsız oluyorlar onu kullanmıyorum artık hala bu linkteki beyazdan park yatağın içinde kullanmaya devam ediyorum

Sağol kuzucum

X