2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Kızlar tek tek etiketleyemedim. Hepinizden Allah razı olsun. Allah evlarımıza sağlklı uzun ömürler versin. Doğumu olan arkadaşlarımı tebrik ederim. Allah analı babalı büyütsün 🙏🙏Kv de geldi bize. Gelen giden oluyor. Ağrılarım çok. Bebeğime tam yetemiyorum gibi hissediyorum o yüzden. İlk günlerim pek hayal ettiğim gibi değil 🥺.

Kızlar minik kızımın VIP poposu daha fazla alt segment bezlerine dayanamadı ve prima premium care’a geçtik 🫠 ocağımıza incir ağacı dikmeye and içmiş galiba ashajaj bu marka bez kullanan var mı aranızda bir şey sormam lazım
Bende prima kullanıyorum canım

Bilmiyorum ki hiç de stres yapmıyorum anlamadım normalde bir meneden 15 dk da sağımla 100 cc çıkıyordu şimdi hiç bir sağımda 120-180-150 cc süt çıkarıyordum minimum 90 cc çıkıyordu hep bölüp veriyordum anlamadım 5 günde ne oldu. Zamanım çok yok sağımı bıraktım biraz ondan mı oldu anlamadım sürekli priz başında oturup sağım yapamıyorum şarjlı alsam ya gelmezse sütüm boşa almış olucam diyorum bilemedim
Bebek emdiği zaman hormonların salgılanması çok daha farklı oluyor etkili oluyor, sağıp vermek zorunda kaldığın için bir yerden sonra kesilmesi normal geldi bana arada bir emiyor muydu bebekler? Keşke sabırlı olsalar emseler de süt hormonu salgılansa.. ☺️

Canım ben sağlık ocağındaki hemşireyle konuşmuştum, kilo alımı vs iyiyse sarılığı yoksa 3 saatte bire çıkarabilirsin demişti. Bizim gündüz mesela ne zaman emmek isterse emziriyorum genelde de 2 saatte bir oluyor daha sık ama gece 3 saatte bir genelde mesela şöyle bir rutinimiz oldu akşam 10 gibi uyuyor uyanıyor genelde 1 e kadar uyumuyor. 1 gibi uyuyup 4 gibi kalkıyor sonra 5 gibi uyuyor 8 gibi kalkıyor sonra uyuyor ve 11 gibi kalkıyoruz artık ve kendi uyanıyor artık. İnşAllah hep böyle gider
Maşallah canım senin iyimiş 🧿🥰 kaç günlük bebişin? Hani kilo alımı nasıl iyi olduğuna karar verildi çünkü bizim 1 aylık kontrolleri iyisi kilo alımları aylık acaba 3 saate ne zaman çıkabilirim doktora daha çok var 2 aylıkken gidicez. Benimkiler gece kaldırmazsam bazen uyuyor 3 saat ama ben 2 saatte kaldırıp besliyorum doğal olarak tam yemiyorlar tok oldukları için zaten açken çığlık çığlığa uyanıyorlar alarmdan önce kalkıyorlar açken. Gündüz de uyumuyorlar zaten uyanıklar genelde. Acaba sağlık ocağındaki ebeye sorsam mı mesaj atıp 3 saat beslenir mi diye ya da 2. Ayı mı beklesem? Ama ben şöyle saat belirliyorum mesela saat 15:00 de beslenme vakti ama beslenme 15:30 da bitmiş oluyor bir sonraki beslenme 2 saat sonrası 17:30 da başlatıyorum yani beslenmenin bittiği saati baz alıyorum yani 2-2.5 saat olmuş oluyor sen nasıl 3 saati baz alıyorsun beslenmenin başlangıç saati mi bitiş saatimi? Sen bitişi baz alıyorsan 3-3.5 saat oluyor? O da kafamı karıştırıyor 3.5 saat uzun bir süre değil mi 1 aylık bebek için

canım emzirdim diyorsun boş meme alsalar kıyamet kopar muhakkak az da olsa geliyordur onların çektikleri ile sağdığın bir değil bence gelir ancak seni tebrik ederim ikizle iyi dayandın cevremde senin kadar verebileni bile olmadı sen elinden gelenin bile fazlasını yapıyorsun ❤️
Sağol kuzum 🥰 geliyor ama sağlığımda şeffaf geliyor yani su geliyor resmen yine de veriyorum sucum ne gelirse memeden bebeği çektiğinde sıkıp bakıyorum protein. Yağlı kısım geliyor mu gelmiyor su geliyor hala şeffaf ön süt dedikleri son süt gelmiyor aslında iki bebeğe tek memeyi veriyorum ki yağlı kısma ulaşalım ama 5 gündür yok yani bir şeyler oldu

B Buddy x canım aldım o damladan kaç damla damlatayım nasıl yapayım
Kuzum kaç lt içiyorsun? Bestlak için ben 2 lt ye 20 damla damlatıyorum gün de 2 kez yani 4 lt içiyorum ben 24 saatte toplam 40 damla damlatmış oluyorum. Normalde bardak ölçülü damlatın diyor ama o zaman çoook kullanmış oluyoruz gerek yok o kadar çünkü çok şişiriyor memeyi bu seferli sürekli beslenme sonrası sağım şart olur. Bence 2 lt 20 damla benim gibi yap ya da 1.5 lt ye 20 damla da yapabilirsin ben bazen 1.5 lt 20 Şam’la da kullanıyorum çalkalıyorum şişeyi yayıldın tüm suya diye bütün gün o şişeyi içiyorum suyun tadı değişmiyor zaten

Bebek emdiği zaman hormonların salgılanması çok daha farklı oluyor etkili oluyor, sağıp vermek zorunda kaldığın için bir yerden sonra kesilmesi normal geldi bana arada bir emiyor muydu bebekler? Keşke sabırlı olsalar emseler de süt hormonu salgılansa.. ☺️
Sağıp verme olayı küvezden başladı yani mecburdum küveze süt götürdüm sağıp getirin dedikleri için ilk zamanlar emmeye çağırmıyorlar ilaç verdikleri için bebekleri ne zaman kendilerine geldiler o zaman gelip emzirin dediler yani bir bebeğim 10 gün beni emmedi hep sağdım diğer bebeğim 18 gün hiç emmedi hep sağmaya devam ettim bir de prematüre oldukları için küvezden çıkarırken 50 cc içmeleri gerekşiiyor dediler o cc hesaplaması için tine bir süre sağarak vermek zorunda kaldım önce meme verdim peşine sağıp biberonla verdim küvezde zaten şırınga ve biberon veriyorlar mama da verdiler malum bir bebeğimin emme refleksi yoktu mecbur mamayla başladı sondayla midesine verdiler direk. Şuan versem yine emiyorlsr reddetmediler çünkü biberon öncesi önce hep meme veriyorum meme sonrası biberon veriyorum. Şuan meme veriyorum iki bebeğe tek meme veriyorum hani yağlı kısım gelecek mi sağımda belki gelmiyordur dedim ama bebekler emdikten sonra ara sıra mememi sıkıyorum şeffaf su geliyor yağlı beyaz süt gelmiyor eskisi gibi değil eskiden ön süt sonrası bembeyaz sütüm akmaya devam ediyordu memeden şimdi ön sit geliyor sadece doymuyorlar ağlıyorlar mama veriyorum peşine bütün mamayı içiyorlar

Kuzum kaç lt içiyorsun? Bestlak için ben 2 lt ye 20 damla damlatıyorum gün de 2 kez yani 4 lt içiyorum ben 24 saatte toplam 40 damla damlatmış oluyorum. Normalde bardak ölçülü damlatın diyor ama o zaman çoook kullanmış oluyoruz gerek yok o kadar çünkü çok şişiriyor memeyi bu seferli sürekli beslenme sonrası sağım şart olur. Bence 2 lt 20 damla benim gibi yap ya da 1.5 lt ye 20 damla da yapabilirsin ben bazen 1.5 lt 20 Şam’la da kullanıyorum çalkalıyorum şişeyi yayıldın tüm suya diye bütün gün o şişeyi içiyorum suyun tadı değişmiyor zaten
Kız serumdan bahsediyorum çocuğun burnuna 🤣🤣

Kızlar sizin bebişlerde bazen ağzı açık uyuyormu?nedense bana hep geliyorki burnu tıkalı
Canım yenidoğan ağzından nefes almıyor burundan alıyor. Dudak kuruluğu normal oda çok sıcak ya da nemsiz olabilir bizimde öyleydi dr a sordum oda sıcaklığını ayarlamamı ve nemlendirmemi söyledi nem makinası aldım mecbur oda 30 nemdi bizim bile dudaklarımız çöl gibiydi şimdi nemlendiriyorum odayı 50 yapıyorum dudaklarımız yumuşak rahatladık bebeklerde rahatladı. Burundan hırıltı gelmesi de normal burun delikleri küçük şuan. Bir de burun içleri serum damlatıp aspiratörle çekiyorlar aspiratör ödem yapıp burnu şişiriyor o da hırıltı yapıyor. Oda nemsizse hırıltı için burun deliklerine 2 şer damla serum damlat çekme kalsın içinde sümğklerini yumuşatır rahatlar bebiş ben öyle yapıyorum bazen

Kız serumdan bahsediyorum çocuğun burnuna 🤣🤣
Hahahahs kafamda huni 🤣🤣 ay çok güldüm 🤣 bir burnun deliğine 2 damla sık aspiratörle çek diğeri burun deliğine de aynısını yap baktın aspiratöre sıktığın serum gelmiyor peşine bi 2 damla daha sık tekrar çek serumla beraber sümükte geliyor serum sümüğü yumuşatıyor amaç o 🤣

Hahahahs kafamda huni 🤣🤣 ay çok güldüm 🤣 bir burnun deliğine 2 damla sık aspiratörle çek diğeri burun deliğine de aynısını yap baktın aspiratöre sıktığın serum gelmiyor peşine bi 2 damla daha sık tekrar çek serumla beraber sümükte geliyor serum sümüğü yumuşatıyor amaç o 🤣
Tamam canım sagolasın 🤣🤣 beslakı da günde 4 kez 20 damla kullanıyorum ama benim sütüm az baya göğüslerim çok yumuşak 3 saat emmediğinde de sertleşme olmuyor herhalde kesilcek bu kadar sinir strese şaşırmam zaten. Sen gördün mü kv bana acaba sütün mü ekşidi bile dedi bebek meme de ağlıyor diye 🤣🤣

Kızlar bebeğinizin karnı devamlı gurulduyor mu bu normal mi? Bir de mama verenler bir öğünde kaç cc veriyorsunuz? Benim bebişim 5 günlük ona gore kaç cc vermeliyim

Tamam canım sagolasın 🤣🤣 beslakı da günde 4 kez 20 damla kullanıyorum ama benim sütüm az baya göğüslerim çok yumuşak 3 saat emmediğinde de sertleşme olmuyor herhalde kesilcek bu kadar sinir strese şaşırmam zaten. Sen gördün mü kv bana acaba sütün mü ekşidi bile dedi bebek meme de ağlıyor diye 🤣🤣
Benimki de bebek ishal olmuş diyor 😂
Anne sütü alan bebeğin dışkısı nasıl olacaksa 😬
İlk günler silikon meme ucu ile emzirdim, gögüs ucum yok diye, şu poşetle emzirme çocuğu diyordu 😂

Anne sütü, meme de nasıl ekşiyor, hey Allahım düşünmeden konuşuyorlar

Kızlar bebeğinizin karnı devamlı gurulduyor mu bu normal mi? Bir de mama verenler bir öğünde kaç cc veriyorsunuz? Benim bebişim 5 günlük ona gore kaç cc vermeliyim
İlk 2-3 gün guruldaması oldu, sonra kendiliğinden kesildi 🤷‍♀️ neden bilmiyorum bende

Kuzum sende bendensin benimde yumuşadı ya ama stres yapmıyorum anlamadım neden neyse takmıyorum gelirse gelir gelmezse ton bir şey mama veriyorum kafasına girdim emziriyorum boş boş geleceği varsa gelir 🙏🏻
Ay senin Kv ne çıktı öyle ya al birini vur ötekine süt ekşir mi memedeki Allah aşkına kulaklarım çık yerinden yani 🤣 daha neler duyacağız nasıl tepki verdin öyle diyince sabır kalmaz insanda

X