2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Havuç suyu için . Bebeğin suyunu artırıyor
Evett geçen hafta içtim bir çay bardağı sabahları ve havuç salatası tükettim bol da su içtim İNŞALLAH Şifaa olmuştur bebişe amaaa araştrdım su ortada olabiliyormuş her gebenin farklıymış İNŞALLAH sağlıcakla ilerleriz cümleten🙏🤲🐬

Senle aynı şeyleri yaşamak zorundamıyııız 😂 ben sütle yoğurdu cogalttım 2 gündür biraz iyi geldi ama asla geçmiyor tamamen su içsem boğazımdan geçerken daha yanmaya başlıyor

Litre litre süt içiyorum faydası yok😂 ağzımı açsam alev çıkacak sanki...
Kizlar süt ve yoğurdu arttirinca bende saç dokulmesi hızlandı.demir emilimini azalttı sanırım sizdede varMi aynı sey

Canım yenidoğan ağzından nefes almıyor burundan alıyor. Dudak kuruluğu normal oda çok sıcak ya da nemsiz olabilir bizimde öyleydi dr a sordum oda sıcaklığını ayarlamamı ve nemlendirmemi söyledi nem makinası aldım mecbur oda 30 nemdi bizim bile dudaklarımız çöl gibiydi şimdi nemlendiriyorum odayı 50 yapıyorum dudaklarımız yumuşak rahatladık bebeklerde rahatladı. Burundan hırıltı gelmesi de normal burun delikleri küçük şuan. Bir de burun içleri serum damlatıp aspiratörle çekiyorlar aspiratör ödem yapıp burnu şişiriyor o da hırıltı yapıyor. Oda nemsizse hırıltı için burun deliklerine 2 şer damla serum damlat çekme kalsın içinde sümğklerini yumuşatır rahatlar bebiş ben öyle yapıyorum bazen
Ben nasıl hayal etmiştim hiçbiri olmadı ilk günler odasında uyuyordu kameradan takip ediyordum ama yukarda olunca daha çok yoruluyordum rahat olamıyordum şimdi salonda uyuyor aşağıda çok sıcak ve tabi nemsiz kesin bir odada uyusa oranın nemini ayarlarım..annemler 40 günden sonra gidiyorlar birde ne zaman gelicekler belli bile diğil artık tek olunca eşimle bebişimin düzenini kurucam.Burnu hırıltılı evet benimkininde..aspiratör kullanmıyorum canım şırıngayla temizliyorum iyi geliyor hemen rahatlıyor

Kızlar bebeğinizin karnı devamlı gurulduyor mu bu normal mi? Bir de mama verenler bir öğünde kaç cc veriyorsunuz? Benim bebişim 5 günlük ona gore kaç cc vermeliyim
5 günlükken 30 CC veriyordum ama guruldu hiç görmedim sanki belki kaçırdım

Kaç haftalıksınız?Biz 37+5😍
37+6 ☺️ saf ben hesaplamayı yanlış biliyormuşum ya bugün öğrendim doğrusunu. Dr. a yok artııık gerçekten mi diye yüksek sesle bağırdıgımı hatırlıyorum bugün 😂 37+6 yazınca ben 37.haftanın 6. Günündeyim sanıyordum. Meğer 37 zaten dolmuş, 38. Hafta da yarın bitiyormuş. 🤦🏻‍♀️ o zaman ben 1 hafta daha önde miyim dedim. Heyecan yaptım 🤭 çünkü oğlum tam 2 gün sonra doğmuştu

Sağıp verme olayı küvezden başladı yani mecburdum küveze süt götürdüm sağıp getirin dedikleri için ilk zamanlar emmeye çağırmıyorlar ilaç verdikleri için bebekleri ne zaman kendilerine geldiler o zaman gelip emzirin dediler yani bir bebeğim 10 gün beni emmedi hep sağdım diğer bebeğim 18 gün hiç emmedi hep sağmaya devam ettim bir de prematüre oldukları için küvezden çıkarırken 50 cc içmeleri gerekşiiyor dediler o cc hesaplaması için tine bir süre sağarak vermek zorunda kaldım önce meme verdim peşine sağıp biberonla verdim küvezde zaten şırınga ve biberon veriyorlar mama da verdiler malum bir bebeğimin emme refleksi yoktu mecbur mamayla başladı sondayla midesine verdiler direk. Şuan versem yine emiyorlsr reddetmediler çünkü biberon öncesi önce hep meme veriyorum meme sonrası biberon veriyorum. Şuan meme veriyorum iki bebeğe tek meme veriyorum hani yağlı kısım gelecek mi sağımda belki gelmiyordur dedim ama bebekler emdikten sonra ara sıra mememi sıkıyorum şeffaf su geliyor yağlı beyaz süt gelmiyor eskisi gibi değil eskiden ön süt sonrası bembeyaz sütüm akmaya devam ediyordu memeden şimdi ön sit geliyor sadece doymuyorlar ağlıyorlar mama veriyorum peşine bütün mamayı içiyorlar
Çok zor günler geçirmişssin valla Allah kolaylık versin. Ben de ikiz eşiyim. Annem zoraki 6 ay emzirmiş tek meme. Sonucta büyümüşüz ☺️ sen yine de Beyaz renk de olsa bitene kadar ver. 1 damlası bile çok kıymetli, gelöezse Allah kerim aç kalacak değiller.. Oğlumda benim de kesilmek üzereydi. 3. Ayda ne olduysa birden çoğaldı. Vazgeçmek üzereyken memem şişmeye başladı. Normalde göğsüm çok küçük belki ondan yetersizdi.😅 Ama sonra büyüdü. 2 yasına kadar emzirdim. Nasibinde varsa emiyor. Hiç sıkma canını. Keçi sütü anne sütüne en yakın diyorlar. Golden goat markasında keçi sütü vardı sanırım o zamanlar. Araştırabilirsin. Bu arada kaşık biberon işe yarıyor mu tavsiye eder misin?

Kızlar sizin bebişlerde bazen ağzı açık uyuyormu?nedense bana hep geliyorki burnu tıkalı
Bizimkisi doğduğundan beri ağzı açık uyuyor babasına çekmiş 🙈 ama burnu temiz yani tıkalı değil ben özellikle banyo yaptıktan sonra temizliyorum kendi çıkıyor zaten ama ağzı açık uyuyor genelde

30cc canım 10 dk başına 10 cc geliyormuş memeden. Ben 5gunlukken 30 cc veriyordum doktor öyle dedi
Benimkinin de karnı sürekli öyle ama midesi değil rahat ol bagırsakları doktor öyle söyledi bugün

Gerçekten genç kv ama cahil cahil konuşuyor

Baktım şöyle bi mala bakar gibi 🤣🤣 memedeki sütün nasıl ekşiyeceğini anlatsana dedim. 9dk durmadan emdi 2 dk ağladı diye ekşi süt mü oldu dedim. Sence ekşise 9 dk çürük süt mü içer çocuk dedim. Bişey demedi. Geçen laf soktum deme oyle sütüm ekşidi dedim. Yok arttık ekşimez diyo bide gevşek. Yeni laf sokma şeyimi de buldum süt muhabbeti yaparsa bidaha süt değil bu ben bu memeleri mayaladım yoğurt yiyo çocuk dicem 🤣🤣🤣
Ay helal olsun iyi demişsin senşn Kv anca o dilden anlar değişik hepsi 🤣

Canım kiwi baby şarjlı çok uygun giyatlı ve öok güzel kullanımı alanilirsin

3.ay 3 . Haftasında dedi doktorum benim telefonum artık alarm olarak kullanılıyor . Bu arada ben de kiwi babay şarjlı sağma var ve çok memnunum sütün tekrar gelir canım sağmaya devam et eğer için rahat edecekse. Ama bebeklerin tok ise kendine yüklenme illa anne sütü veya mama diye
Elimdeki ile vakit oldukça sağımı deneyeceğim kuzum emzirmede belki gelir diye devam edeceğim inşallah takmıyorum ya saldım artık bakayım bir de böyle deniyim stres oluyorum yoksa. Bende şu 3 saat olayını Ptesi doktora soracağım bi

X