2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Kızlar bişey sorcam.

Kızçem 2 saatte bir kaka yapıyor. Her bezi kakalı, popoda sureklı bi kaka. Demekki full mama yese daha çok yapacak, şaşırdım kaldım normalmi bu, pişik olcak, kızardı zaten popo şimdiden..
Canım ilk günler benimkide öyleydi hiç çişli bez görmezdim hepsi kaka şimdi ama öyle diğil mesela dün kaka yapmadı şimdi yaptı doktor normal diyor telaş yapma.Senin kız yedikten sonra bazen çıkartıyormu?benimki her defa olmasa bile arada ağzından yediyini çıkartıyor

İyi akşamlar arkadaşlar oğlum gazını rahat çıkarsın diye altını soyuyorum ben sadece bezle kalıyor. Bu şekilde çok iyi çıkarıyor gazını kakasını da yapıyor. Bizde baya işe yarıyor. Belki denemek isteyen faydasını gören olur diye yazmak istedim.

Arkadaşlar 5 gün oldu sezeryan olalı halen ilk günkü gibi acı çekiyorum
Hergün sabah iğne vuruluyorum ama geceden başlıyor ağrı. Bu sabah yine sabah 5 de ağlaya ağlaya uyandım. Yürümek bile imkansız oluyor o derece. İğne vurulduktan sonra hafifliyor gün içerisinde normal parol plus içiyorum dayabılmıcak Bi ağrı olmuyo o zaman. 5 gündür halen bu denli acı olması normal mi hiç yaşayan var mı
Canım bol bol yürü ilk 2 gün çok ağrım vardı benimde ama zorladım kendimi yürümek için ve doktorum bana antibiyotik yazmıştı onu içiyordum

kızlar ben bugün saat 21.00 gibi normal doğum yaptım. Benim gibi olanların merakını gidermek için şimdi doğumumu anlatacağım.
Biliyorsunuz ki benim bugün kontrolde suyum az çıktı ve doktor yatış verdi. Bebeğim de 40+0 haftaydı ve ne açılma ne sancı ne de bebek kanala inmişti. Ben normal doğumu çok istiyordum ve biraz canım sıkıldı çünkü kanala bile inmemiş normal doğum yapamam dedim. Her neyse saat 12 de yatış yapıldı suni sancı verildi hemen ve her saat başı nst çekilmeye gittim. İlk bir saatte ne sancı ne açılma yoktu sonraki bir saatte sancılar cihazda çıktı ama bende ağrı yoktu. Açılmam da 1 bile değildi. Sonraki bir saat biraz zor geçti sancılarım başladı açılmam 2 olmuştu. Böyle böyle derken sancılar gittikçe artmaya başladı dayanılmaz hale geldi, ama çok şükür ki sancılarım 4 oldu, sonra 6 oldu ve suyum geldi zaten. Ondan sonra sancılar tavan yapmaya başladı. Epidural istiyor musun diye sordular istemedim. 6-7 saatin sonunda açılma tamam oldu ve doktoru çağırdılar. Doktor geldiğinde bebeğin kafası görünüyordu, yarım saat kadar falan ıkındım ve sonra çok şükür bebeğim doğdu. O an rabbim öyle bi güç veriyor ki başka türlü acısı tarif edilemez. Kendinden geçiyor insan. Ama suni sancı ile hiç açılma olmadan da normal doğum yapılabileceğini Öğrenmiş oldum çok şükür. Bebeğim şuan yanımda ve maşallah emmeyi çok seviyor 😂 Ama bir mememin ucu çok çıkmadı. Bir tanesini veriyorum o da biraz acıtıyor, inşallah bu süreci de atlatırız. Rabbim tüm mart annelerine kolay ve güzel bir doğum nasip etsin inşallah 🙏🫶🏻
Hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün inşallah ❤️
İstediğin gibi normal güzel bir doğum olmuş. Darısı bizlerin başına inşallah.
Canım Epidural olmadan sancılar çok ağır mıydı, mesela bir daha normal yapacak olsan yine epiduralsiz mi isterdin? Bir de epizyotomi gerekmedi heralde öyle mi?

Merhaba kizlar. Ben dün ani sezeryana alindim. Yogun bakımda kaldim. Simdi odaya gecirdiler. Bebegimde yanimda 3 kilo dogdu. Dune gore daha iyi agrilar bebegimi gorunce dahada iyi oldum. Bebegim emiyor sutumde var emdikten sonra goguslerim yumşadi.
Hayırlı olsun canım, güzel uzun bir ömrü olsun inşallah.

Cnm saglıkla büyüsün🤲 göğüs kalkanından bnde memnun kaldım, akan sütlerı topluyor, uçlar temas etmıyor, o akan sütler uçlarımıda besledinyumuşacık oldu walla, ıyı ki almışım dediğim bi ürün, kızlarada tavsıye etmıstım,

Verılen hasta bezleri çok buyuktu, bn depentle çok rahat ettım, sımsıkı sardı beni bide ohh miss, çok kanamam olmadı zaten, şuan günlük ped koyuyorum. Aynen uzun ped bile yetiyor. Ama ilk 2 gun bıle depent iyi. Bızımde sarılık 13tü, sütüm yetmıyor mama verıyorum günde 4 kez 30 cc. Yarın saglık ocagı topuk kanı olayı var🤢
Topuk kanını sağlık ocağı mı alacak sarılığa da sağlık ocağı bakıyor yoksa doğumdaki çocuk dr mu aynı anda iksii de kan almasın ☹️

Cnm saglıkla büyüsün🤲 göğüs kalkanından bnde memnun kaldım, akan sütlerı topluyor, uçlar temas etmıyor, o akan sütler uçlarımıda besledinyumuşacık oldu walla, ıyı ki almışım dediğim bi ürün, kızlarada tavsıye etmıstım,

Verılen hasta bezleri çok buyuktu, bn depentle çok rahat ettım, sımsıkı sardı beni bide ohh miss, çok kanamam olmadı zaten, şuan günlük ped koyuyorum. Aynen uzun ped bile yetiyor. Ama ilk 2 gun bıle depent iyi. Bızımde sarılık 13tü, sütüm yetmıyor mama verıyorum günde 4 kez 30 cc. Yarın saglık ocagı topuk kanı olayı var🤢
Kaç günlük şuan seninki canım 13 değer ne zaman çıktı :KK43: İnşallah bol beslemeyle geçer gider sarılıklarımız

Canım bol bol yürü ilk 2 gün çok ağrım vardı benimde ama zorladım kendimi yürümek için ve doktorum bana antibiyotik yazmıştı onu içiyordum
Canım bende yürüyorum inan, antibiyotikte içiyorum. Yarın sağlık ocağına gidicem bakalım onlar ne dicek

Hergün sabah iğne vuruluyorum ama geceden başlıyor ağrı. Bu sabah yine sabah 5 de ağlaya ağlaya uyandım. Yürümek bile imkansız oluyor o derece. İğne vurulduktan sonra hafifliyor gün içerisinde normal parol plus içiyorum dayabılmıcak Bi ağrı olmuyo o zaman. 5 gündür halen bu denli acı olması normal mi hiç yaşayan var mı
Canım bu kadar uzun ve şiddetli geçeni görmedim, inşallah normaldir. İnşallah en kısa zamanda hemencik toparlarsin. Eminim zor oluyordur böyle bebeğe bakmak.

Kızlar 40+1deyim tek ayak ve bacak şişmesi yaşayan var mı ama öyle böyle şişlik değil çok fark var ikisi arasında 2 gündür bu sorunu yaşıyorum. Dinlensem de şişlik inmiyor ve dün uyuşma başladı bugün de uyuşma ile beraber ağrı başladı üzerine basamıyorum. Tansiyonum ne zaman ölçsem normal. Var mı böyle sorun yaşayanlar.🙏🏻

Kızlar 40+1deyim tek ayak ve bacak şişmesi yaşayan var mı ama öyle böyle şişlik değil çok fark var ikisi arasında 2 gündür bu sorunu yaşıyorum. Dinlensem de şişlik inmiyor ve dün uyuşma başladı bugün de uyuşma ile beraber ağrı başladı üzerine basamıyorum. Tansiyonum ne zaman ölçsem normal. Var mı böyle sorun yaşayanlar.🙏🏻
Kuzum cansu da yasamisti bu durumu ona bir sorsana B Buddy x çok geçmiş olsun 😔

Benim sağ ayağım şişti 1 ay boyunca. Hellim yemeyi kestim ve çok su içtim. Geçti.

Canım böyle olduğum vakit 1.5 günde doğum oldu tek ayak şişmem vardı eşim fark etmişti tansiyonum normal çıkıyordu ama Doğumdan 5 saat önce falan 13/9 çıktı sonra suyum gelmişti zaten evde. Kan sulandırıcı kullanmama rağmen şişiyordu ayağım doktorunu yine de bilgilendir ekstra bir durum var mı kontrol edilir ama benimki doğum habercisiydi geçmiş olsun 🙏🏻
Bu arada ben zaten hipertansiyon dolayısıyla sıfır tuz ve 4 lt su içiyordum ona rağmen şişti yani su tuz kaynaklı değildi benimki doğum geldiği içindi

Canım aslında her geçen gün hafiflemesi gerekir

Yaptım canım yapıyorumda halen. Özellikle sabahları yataktan tek başıma mümkün değil kalkamıyorum. Yanımda birisindwn güç alarak kalkıyorum ağlaya ağlaya. Anlamadım bende nasıl iş
Canım yataktan dümdüz yatar pozisyondan alçak bir yerden yatarak kalkmak zor ben 10. Günde yataktan tek kalkabiliyorsun ama dümdüz yatıp kendi başıma kalkmam 2 hafta sürdü. Oturur pozisyonda yatıp kalkıyordun dümdüz yatamıyordum çünkü desteksiz kalkamıyordum bir süre oturarak yatarsan daha rahat edersin. Bol bol yürü su iç evde hızla iyileşir rahim iyileştikçe dikişler rahatlar.

Kızlar bişey sorcam.

Kızçem 2 saatte bir kaka yapıyor. Her bezi kakalı, popoda sureklı bi kaka. Demekki full mama yese daha çok yapacak, şaşırdım kaldım normalmi bu, pişik olcak, kızardı zaten popo şimdiden..
Evet canım benimkilerde her 2 saatte bir kaka yapıyordu her alt değilimde kaka vardı mamaya başlatınca kaka azaldı. Sürekli kaka hali 10 gün sonra geçti. İlk zamanlar sürekli kaka hali normal

Kızlar bebesine emzik tutturan var mı aranızda ? Sürekli emmek istiyor benim ki tok olsa da meme de kalmak istiyor çekiyor meme yoksa mızırdanıyor annem de memeyi verdi hemen tuttu. İyi mi yaptım korkuyorum etmezse emmesi azalırsa diye ?
Canım benimkiler sürekli emzik tutmuyor ağladıklarında ya da uyurken bir anda uyandıklarında ağlaydıkalrında tutuyorlar normal keyfi verdiğimde öğürüp atıyorlar

Canım benimkiler sürekli emzik tutmuyor ağladıklarında ya da uyurken bir anda uyandıklarında ağlaydıkalrında tutuyorlar normal keyfi verdiğimde öğürüp atıyorlar
Anladım kuzum bizimki tuttu çokta sevdi ama tekrar vermedim zayıf doğdu zaten enerji sarfetmesin onu çekicem diye 🤣 1 ayı geçsin biraz toparlasın hala aynı olursa ozaman vereceğim

Canım yataktan dümdüz yatar pozisyondan alçak bir yerden yatarak kalkmak zor ben 10. Günde yataktan tek kalkabiliyorsun ama dümdüz yatıp kendi başıma kalkmam 2 hafta sürdü. Oturur pozisyonda yatıp kalkıyordun dümdüz yatamıyordum çünkü desteksiz kalkamıyordum bir süre oturarak yatarsan daha rahat edersin. Bol bol yürü su iç evde hızla iyileşir rahim iyileştikçe dikişler rahatlar.
Canımsın vallahi teşekkür ederim, bugün dediğin gibi deneyeceğim bakalım.

Canım böyle olduğum vakit 1.5 günde doğum oldu tek ayak şişmem vardı eşim fark etmişti tansiyonum normal çıkıyordu ama Doğumdan 5 saat önce falan 13/9 çıktı sonra suyum gelmişti zaten evde. Kan sulandırıcı kullanmama rağmen şişiyordu ayağım doktorunu yine de bilgilendir ekstra bir durum var mı kontrol edilir ama benimki doğum habercisiydi geçmiş olsun 🙏🏻
Bu arada ben zaten hipertansiyon dolayısıyla sıfır tuz ve 4 lt su içiyordum ona rağmen şişti yani su tuz kaynaklı değildi benimki doğum geldiği içindi
Yarın sabah soracağım kuzum doktora ama öncesinde burada yaşayan varsa içim rahatlasın diye sorayım dedim 🙏🏻 ay inşallah benimki de doğum belirtisidir benim tansiyonum 12/8di bugün hep, yükselmedi o yüzden telaş yapmadım sabahı bekleyeyim dedim sormak için. Tuzu az tüketiyorum ben de. Son zamanlarda ayaklarım hep şiş ama 2 gündür sağ ayağım ve bacağım ekstra şiş diğerine göre bakalım zaten yakında doğum var inşallah geçecek artık çok yorucu oldu son zamanlarda her yerim ağrıyor doğursam vücudum rahatlayacak 🙏🏻

X