- 19 Mayıs 2020
- 991
- 2.246
- 32
9
38+4 oldum canım daha vakti var biliyorum ama sabırsızlanıyorum galiba yaCanım kaç haftalıksın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
38+4 oldum canım daha vakti var biliyorum ama sabırsızlanıyorum galiba yaCanım kaç haftalıksın
Nişanım gelmedi gitmeden akıntı içinde çok ince kılcal kan vardı. Suyumu da 8cm olunca ebe patlattıBebişim senin suyun ve nişanın ne zaman geldi peki?
Sancı sırasında daha çok açılıyormuş sanırım tam bilmiyorum. Masaj yapmadı bana zaten çatala yattığım gibi ıkınınca saçlarını görüyorum dedi. Çişimi de boşalttılar sondayla iki kere. Gittiğim gibi de lama yaptılar. Kaka geldiğini düşünmüyorum o yüzden. Bebek rahat çıksın diye cişimi boşaltıp durdularKuzum sancı vurdugunda tuşe yapıp (2 parmak açıklık muayenesi) açıklığı arttırıyorlarmış sen demiştin ya çok canım acıdı diye büyük ihtimalle ondan çok acıdı bende şey sanıyordum açıklık olunca orası büyücek ve tuşeyi hissetmiycem ama dediğin gibi normaldeki acıtmazken tam açıklıkta çok acımıştı sana perine masajı yaptı mı catalda doktorun kuzum bide ıkınma egzersizlerinde çişini de kaçırdın mi yada kaka geldi mi ikinirken fark ettin mi hic
Bende de o var biberon. Sütüm geldi çok şükür size yazdıktan sonra ve şuan taş gibi oldu gazı var emerken aglıyo boşaltamıyo memeyiCnm göğüslerın taş gibiyse sütün vardır ozaman, sağ bakalım çıkacakmı ondan anlarsın.
Bnde aktif emziriyorum, doymuyor bugun ıyıce anladık bunu, günde 4 keze çıkardım mamayı şimdılık, bakalım...
Gttık aventin bıberonunu aldık. 10 numaraymış, bebiş çektgınde gelıyor akmıyor, cocuk yavaş yavaş içti rahat etti yaa, bnım evdeki biberonun akışı çok hızlıydı. Eski modeldi.
Hshshshsh valla hunharca yapın ne olduysa ondan oldu aylardır sakin sakin olunca bide korunmadık uzun süre sonra belki onun da etkisi olmuşturakgnss Biz 37ye girmek üzereyiz. Bugün kontrol vardı. Dr artık risk gecti. Temizlik yürüyüs perine masajı cinsellik ne istersen yapabilirsin dedi. Sayende 2 gündür eşimle dilimize dolanan lafı söyledik birbirimize. Yani hunharca sevişebilecek miyiz diye ya dalga geçmiyoruz seninle yanlıs anlama ama yıllarca bu cümleye takılı kalacağımız kesin. ikimiz de çok tuttuk bu lafı
Hayırlı olsun bebişin geçmiş olsun canım. Şuan durumu nasıl?Kızlar bende belden uyuşmalı sezeryan oldum bebişimin ciğeri gelişmemiş küvezde dua edin çabucak toparlanıp çıksın
Oturdukça bide öksürdükçe popom acıyordu elimle bi yoklıyım dedim sanırım basur çıkmış. Bide doğumdan sonra popomu da pandikledi doktor muhtemelen o yüzden. Ama şükür o popo acısı da geçti bugün oksururken çok hafif acıyor artık. Tuvalete de bu sabah çıkabildim. İçteki yırtık popoya doğru sanıyordum elleyene kadar ama dikişten değilmiş bir de karnım gurul gurul doğumdan beri gazımı da çıkarıyorum ama herhalde organlar yerlerine geçiyor ondan böyleKuzum sancı vurdugunda tuşe yapıp (2 parmak açıklık muayenesi) açıklığı arttırıyorlarmış sen demiştin ya çok canım acıdı diye büyük ihtimalle ondan çok acıdı bende şey sanıyordum açıklık olunca orası büyücek ve tuşeyi hissetmiycem ama dediğin gibi normaldeki acıtmazken tam açıklıkta çok acımıştı sana perine masajı yaptı mı catalda doktorun kuzum bide ıkınma egzersizlerinde çişini de kaçırdın mi yada kaka geldi mi ikinirken fark ettin mi hic
Valla benim ki tutmadı anlamadım bende. olsun yine zayıf değil 3 kiloda iyidirKız bnım ultrasonla nokta atışı tuttu
Aman sağlıklı olsunlar da hepsi olur beşik falan. Hikaye sen iyimisinKız bnım oğlumdaki beşiğim yazlıkta, daha getrmedım, beşik meşik yok bnde smdılık
Aman iyi olun kuzum valla benide korku bastı planlı olunca çabucak atlatayim inşallahAa hadi hayırlısı cnm, haber edersınbızde ıyıyız cnm çok şukur, düzenımız yawaş yawaş oturuyor
Yaaa kıyamam eşler şu dönemde bari anlayışlı olsalardı azcik ya seçmek nedir erkekleri anlamak inan zor benimde oğlumda olmuştu ben depresyona gitmiştim baya kötü olmuştum hiç birşey düşünme bebek uyudukca uyumaya çalış uyumayıncada o sinir oluyorKızlar bugun ıtıbariyle 5 kg vermişimkabızlıgım vardı ama bu duphalac şuruptan dğnden beri içtim mubarek boşaldı bagırsaklar, acayip ishalim göbeğimide sıktım bugun çemberle korselerım olmadı şişliğimde indi el ve ayak şişliklerım indi çok şukur ayy hersey yoluna grıyor amma bnde bıraz lohusa duygusallıgı var, sinir yaptı bna braz.. Bıde hiç dınlenemıyorum, evde annem var ama çoğu iş bnde, esım yemk seçiyor, mutfak duzenım bozuldu, eşim çok seçici oyuzden mutfagada el atıyorum. Gündüz hiç uyumadım, gecede 3 saatlık uykuylayım hep
Kiz benim doktorum sonda takmıyor yada lama yapmıyor bide paso ye iç diyor ben kesin hem işerim hem s.carim doğumda genel olarak çıkıyormuş basur ya eltimde çok beter çıkmıştı bildiğin çiçek gibi açmıştı dışarı ben sürüyordum kremini kızcağız yapamiyordu senin demekki çok aşırı çıkmamış şükür kendi kendine geçiyor heralde hahah organlar rahatladı deseneOturdukça bide öksürdükçe popom acıyordu elimle bi yoklıyım dedim sanırım basur çıkmış. Bide doğumdan sonra popomu da pandikledi doktor muhtemelen o yüzden. Ama şükür o popo acısı da geçti bugün oksururken çok hafif acıyor artık. Tuvalete de bu sabah çıkabildim. İçteki yırtık popoya doğru sanıyordum elleyene kadar ama dikişten değilmiş bir de karnım gurul gurul doğumdan beri gazımı da çıkarıyorum ama herhalde organlar yerlerine geçiyor ondan böyle
Hayırlı olsun bebibişin. Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canımCan kızlar etiketlendiklerımı anca okudum, iyi dileklerınız için tesekkur ederım. Biz iyiyiz çok şukur sabah 08:30 2830 gr 49 cm can kızım mercanım 38+4 doğdu @Buddy x genel anestezi güzel geçti, tabıkı ayıldıgımda agrılarım vardı, inliyordum. Sonra iğne serum derken 1,5 saat sonra agrı bttı. 1.5 ta su, 4te yemk yedım. Tuzsuz yağsız saman gbı iştebol su içiyorum şimdı. Pırt olayını toplamda 7-8 kez yaptım. Önce bez bagladılar, sonda istemedım ama çiş takıbı yapcaz dediler, genel oldugu için sondayı hemn takmalıyız dediler. Ayıkken taktılar. Pek acımadı. Odaya geldım. 4te sondayı cıkarıp yürüdük hemşireyle. Sondayı çıkatırken acayıp acıdı ve odaya geldgımde bu rahme bastırma olayı fenaydı nyseki dayandım eşimin elini sıktım faln. Guzel yürüdüm dimdik çok şukur alt al, üst değiştır, yemk ye, emzir falan derken nefes almaya pek vakıt yok.
Sürekli bılgılendırmeler, hemşireleer, eğitimler, biri gdıyor biri geliyor. Sağım hiç yapmadım, mama zar zor 2 kez 20 cc verdım. Kesınlıkle mama ve sağım istemıyorlar. 2 saatten asagı emzirme dıyırlar, 2 saat geçsın aktıf emsın, zırt pırt memeye dayama az emer uyur dıyorlar, sağma göğsünü, yara yapar, senın bebiş emıyor zten dedıler, nden yara yapasınki, özel bi durumun yok dediler. tabi bn yeterli olmıyacagını dusundukçe strese gırdım. Bunu duyan eşim ve annem ikna olup mama verdırtmedıler. İçim içimi yıyor ama bu çocuk doymaz, emıyor cekıyor ama boşmu emiyor, noluyor anlaşılmıyor. Neyse tutuyor memeyı emiyor ama bi çıkıyor agzında ucunda bısey yok. Hemşire bı sıktı, offf canım yandı su gbı açık sarı geldi. Hemşirelere kalsa emıyor ve yeterli bu emdiği sarı sıvı dıyorlar.
Depent çok guzelmiş, sımsıkı sarıyor karnı mis gbi, çok rahat ettım. Bağırsaklarım fena, gaz sancısı gelıyor, sırtım kopuyor güzel oturamamaktan. Bi iğne daha yaptrdım akşam üstü. Şimdi hemşire aldı gttı topuk kanı için, geldi, 90 gr vermiş çok normal, sarılık yok, kan şekerı yok dedi, hrsey normal dedi
Ama o 20 cc mamayı şırıngayla verdim. Yalancı emziğin yanından damlattrdım, bir içti, bir pırtladı, bi rahatladı bi uyudukı 2 saat mis.. Karnının doydugunu hissettım.
Yalancı mene alıştrmaya çalışıyorum. Kahve sadece 1 kupa içtim, baş agrım faln olmadgı için, anestezıyıde çabuk atıyorum hemn ayılıyorum, ve kusma faln yasamıyorum, kahve ve bittere grek kalmadı.
Çoğu kişnin haberı yoktu, pek tel trafıgı olmadı ama bıkaç kişi gelmk isteyınce zıyaretcı yasagı koydurdum dedim ama bi arkadasım bayaa hazrlık yapıp getrınce onu eşiyle kabul ettım odaya. Ve odada erkek olması çok zor, pırtım geldi tutmak zorunda kaldım, göğüsler fora, zeytınyağlı pijamam, lekeli, altım kanlı, pijamaya geçse rezillik emzırcem çıktılar eşimle kapıya. Wc gıdemıyom falan, odada bı ton insan olsa nolcak bılmıyom, allah sabır versın oyle olanlaragöğüslerım acıyor buarada. Bebiş tuttugu an göğsü çekince offf daha göğüs kalkanını bıle kullanamadım. Emzırme sütyenide takmadım, gecelıkle gezınıyom öyle şimdilik sabah 10da foto çekımıne gelckler ücretsz. Hazırlan dediler. Şuan aklıma gelen detaylar bunlar. Merak ettıklerınızı yazarsınız, cevaplarım @ErabiaE cnm gözün aydınsaglıkla büyüt bebişinibaska bugun doguran yoktu sanırım.
Ayaklarım ve bacaklarım çok şişti balon gbı
Canım bence çok iyi bir zaman bende 38+4 ün bebek tamamen aşağıya inmiş. Artık her an doğum yapabiliriz.9
38+4 oldum canım daha vakti var biliyorum ama sabırsızlanıyorum galiba ya
Her an tetikteyim dua ediyorum bol bol sağlıkla gelsinler inşallahCanım bence çok iyi bir zaman bende 38+4 ün bebek tamamen aşağıya inmiş. Artık her an doğum yapabiliriz
Benimde öylelerdi ben lahanayı annem hafif haşladı sonra onu göğüslerime koyduk üzerine de havlu koydum öyle uyudum yumuşadılar bir dene istersen canımBen mama veriyorum göğsümü emerken şırıngayla veriyorum. Sütüm hala yok çünkü göğüslerim taş gibi bugün bi sagıcam umarım sütüm gelir
Benim perşembe muayenem vardı zaten. Sancımın olduğunu söyledim bakıldı 6cm açıklık vardı yatış verdi. Ondan sonra nstye bağlı tuttular bi süre bebeğin durumuna sancılara bakıldı. Her sancı vurduğunda açıklık muayenesi yapıldı. Sancıların şiddeti artınca pilates topunda zıpla dediler onu yaptım ara ara açıklık muayenesi devam etti. En son rahimle alakalı bişey varmış ona bakıldı yüzde 100 olunca kas gevşetici verdiler damardan. Sonrası zaten 8cm açıklık ve ben ıkınmak istiyorum diye bağırınca hemen yatırdılar 3 ıkınmaya baş cıktı şükürler olsun. Sancılar vurunca çömelip ıkınma egzersizi yaptırdılar bide. 10 gibi başlayan serüven 13:24te son buldu
Anladım canım bende hala genel mi spiral mi o konulara girmedikte merak ediyorum. Neyseki geçmiş gitmiş hepsi ne mutlu sana inşallah bebeginle güzel günlerde yaşayınCnm saolasınteşekkur ederım. Genel anestezi bnımle ılgılı yani bnım tercıhımdi. Bi durumdan dolsyı değil yani. Bn daha rahat oldugumu hıssedıyorum, genel anestezının tek zorluğu ayılınca 2 saat kadar geçen suredeki agrı. Onuda iğne, serum hatta bna serum bıle takmadılar, dayandım. Dayanabıldıgın kdr dediler iğne yapmayalım, dikloron. Bebişe gecmesin dıye.
Karna bastırmayı bnde burdan öğrendım. Spinalde uyuşuksun hissetmezsın, nasıl oluyor spinal olan arkadaslar bılır ama genel anestezıde atıksın ve acılı bi işkem 5 sn falan sürüyor, karnına bastrıyor, bıseyler yapıyor bnde tam bılmıyorum. O ara sondayıda cıkardı, oda acıdı nden okdr acıdı onuda anlayamadım
Gözün aydın canım. Şimdi nasılsınızKızlar naber ? umarım herkes iyidir, biliyorsunuz ki kızım küvözdeydi bugün 8. Gün. Yarın çıkıyor mutluluğumu sizinle de paylaşmak istedim
Benim oğlum 1 hafta yenidoğanda kalmıştı. Eve geldikten sonra verdim hemen tuttu emziği. 2 kızımda asla kabul etmemişti emziği. Ondan pek ümidim yoktu bunda da ama oğlum şaşırttı beniDoğuran anneler emziğe alıştırdınız mı nasıl alıştırdınız
Kuzum o et sezaryende bile çıkıyor bende de çıktı ilk 2 3 gun cok korktum kanama yapıcak acicak diye 2li etti bide doktora sordum agri aci yapmadikca birsey kullanma dedi 40kn cikana kadar o da gidicek dedi 10 gun tamamen gittiOturdukça bide öksürdükçe popom acıyordu elimle bi yoklıyım dedim sanırım basur çıkmış. Bide doğumdan sonra popomu da pandikledi doktor muhtemelen o yüzden. Ama şükür o popo acısı da geçti bugün oksururken çok hafif acıyor artık. Tuvalete de bu sabah çıkabildim. İçteki yırtık popoya doğru sanıyordum elleyene kadar ama dikişten değilmiş bir de karnım gurul gurul doğumdan beri gazımı da çıkarıyorum ama herhalde organlar yerlerine geçiyor ondan böyle