2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Bir sıkıntı olmazsa 11 ya da 12de git bence 🤗
Aynen . Ben çalışıyorum tek sıkıntım çalışırken olumsuzluk yaşamam bı de grip oldum galiba öksürük boğaz ağrısı ses kısılması var şu an doktor ilaç verdi onu kullanmaya bile korkuyorum. Dediğiniz gibi 11 ya da 12 gibi giderim ☺️🙏🏻

Kızlar 8+5 ikiz gebeliğim mevcut son 1 haftadır inanılmaz diz kapağımın altından parmak ucuma kadar kramplar çekilmeler kasılmalar uyuşmalar gece uykuda titremeler rahim gerilmeleri yaşıyorum ve uyutmayacak seviyeye geldim bugün doktoruma durumu detaylı mesaj yazdım ve magnezyum bir de kalsiyum takviyesine başlamam gerektiğini söyledi. Günde kaç tane kaç mg hangi marka alayım dedim fark etmez marka istediğini al günde 1 tane magnezyum ve kalsiyum al dedi. Siz hangi marka magnezyum ve kalsiyum alıyorsunuz?

Kızlar 8+5 ikiz gebeliğim mevcut son 1 haftadır inanılmaz diz kapağımın altından parmak ucuma kadar kramplar çekilmeler kasılmalar uyuşmalar gece uykuda titremeler rahim gerilmeleri yaşıyorum ve uyutmayacak seviyeye geldim bugün doktoruma durumu detaylı mesaj yazdım ve magnezyum bir de kalsiyum takviyesine başlamam gerektiğini söyledi. Günde kaç tane kaç mg hangi marka alayım dedim fark etmez marka istediğini al günde 1 tane magnezyum ve kalsiyum al dedi. Siz hangi marka magnezyum ve kalsiyum alıyorsunuz?
Benim doktorum dedi her magneziyum hamile kadın kullanamaz bunu yazdı bana hatda günde 2 defa bile kullana bilirsin dedi ama ben şimdilik 1 defa kullanıyorum

Eklentiler

• IMG20230815160933.jpg
    IMG20230815160933.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 32
Kızlar beni sağlık ocağım aradı. Gebelik oluşmuş tebrik ederim diye. Kaydımı oluşturdu. 18.haftada tetanoz aşınız ve muayeniz olacak dedi

SMA testi aile hekimliklerinde ücretsiz yapılıyor, gebe olduğunuzu belirttiğinizde sonuçların çıkması hızlandırılıyor.
SMA önce erkeğe yapılıyor erkekte olumsuz sonuç alınırsa eğer kadından sma için test alınıyor sağlık ocağı öyle yaşıyor tüp bebekte bizde yaptırmıştık doktor önce erkeğe yapılır onun testi negatif gelirse kadına yapmaya gerek yok demişti. 2 ay da çıktı sonuç. Özel hastanede Ekim 2022 yılında 2000 tl fiyat vermişlerdi sonuç 1 aya lükse demişlerdi biz sağlık ocağını tercih etmiştik

Benim doktorum dedi her magneziyum hamile kadın kullanamaz bunu yazdı bana hatda günde 2 defa bile kullana bilirsin dedi ama ben şimdilik 1 defa kullanıyorum
Sağol canım araştırayım bunu orzax vitaminler konusunda çok güzel bir marka 200 mg sorun olmaz demi internette zaten hamileler 350-400 mg kadar alabilir diyor belki o yüzden sana 2 kez alabilirsin demiştir. Teşekkür ederim 💖

Sağlık ocaklarında yapıldığında 3 4 ayda anca çıkıyor özelde 1 hafta olmadan çıkıyor ve ben özelde geçen sene sadece sma testini 600 TL yaptrmstm
Gebelik öncesi taramalarda sadece babadan kan alınarak bakılıyor ve sonuçlar dediğiniz gibi 6 ayı bile bulabiliyor.
Gebelik durumunda hem anne hem babadan kan alınarak öncelik veriliyor.
Benim sonucum 9 günde çıktı.

Sağol canım araştırayım bunu orzax vitaminler konusunda çok güzel bir marka 200 mg sorun olmaz demi internette zaten hamileler 350-400 mg kadar alabilir diyor belki o yüzden sana 2 kez alabilirsin demiştir. Teşekkür ederim 💖
Yok canım sorun olmaz dedi sende alsan şimdilik 1 tane al çünkü ön haftalarda kasılmalar dahada çokala bilir sonra 2 tane alırız fayda etsin diye☺️

Aynen . Ben çalışıyorum tek sıkıntım çalışırken olumsuzluk yaşamam bı de grip oldum galiba öksürük boğaz ağrısı ses kısılması var şu an doktor ilaç verdi onu kullanmaya bile korkuyorum. Dediğiniz gibi 11 ya da 12 gibi giderim ☺️🙏🏻
Çok geçmiş olsun, dikkat edin ateşinizi kontrol edin devamlı hamileliğiniz bilinerek verildiyse ilacın zararı yoktur bence ama tabii siz bilirsiniz. Boğaz enfeksiyonu ateş yapıyor bazen inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz🙏🏻

Ben biraz daha erteleyecegim ultrason bebeğe zarar veriyor gibi çok riske atmak istemiyorum3hafta sonra giderim belki 😄 dayanabilirsem
Gelişmiş pek çok ülkede bizim gibi sürekli ultrason muayenesi olmuyor zaten. Sürekli ultrasona girmek gerçekten pek de sağlıklı bir şey değil. Hollanda'da yaşayan arkadaşım doğum boyunca birkaç defa ultrasona girdiğinden bahsetmişti

Benim
Gebelik öncesi taramalarda sadece babadan kan alınarak bakılıyor ve sonuçlar dediğiniz gibi 6 ayı bile bulabiliyor.
Gebelik durumunda hem anne hem babadan kan alınarak öncelik veriliyor.
Benim sonucum 9 günde çıktı.
sağlık ocağında mı 9 günde çıktı. Ben mayısta vermiştim hala bekliyorum . Hamile olduğumu söylediğim halde

X