- 6 Kasım 2022
- 380
- 138
Estağfirullah gayet açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim içim rahatladıBenim genel olarak hamileliğimin başından beri gün içinde gidip gelen kasık ağrılarım oluyordu zaten 8 haftalıkken olduğumda şiddetlenince doktor rahim bağların geriliyor ağrı çok normal demişti ama 10+1de çok şiddetli oldu ve aniden başladı onda çok korktum işte ama çok şükür bebek iyiydi sanırım büyüdükçe ağrı da mı çoğalıyor anlamadım ne YouTube da bir doktor izledim o da ağrılar için hamilelerin %90ı bu ağrıları çeker rahim yumruk büyüklüğünde bir organ çocuk yukarı doğru büyüyormuş karın bağları da aşağı doğru geriliyormuş rahimden daha geç gerildiği için kasık ağrısı dediğimiz olay oluyormuş. Bir de bazılarında bel ağrısı oda oluyormuş o da normalmiş çünkü çatı dediğimiz kemikler bebeğin doğumu için hamileliğin başında ikiye ayrılmaya çalışıyormuş bu da bel ağrısı yapıyormuş ama hamileliğin ileri evresinde daha çok hissediliyormuş bu şekilde. Eğer ki kasık ağrısı sonrası kanama olursa o zaman acil durum demek. Bende bu da olmuştu ama bu boş ikinci kese gelişemediği için vücut onu atmaya çalışıyormuş ondan kaynaklıydı. Diğer bebeğim yine iyiydi. Ay çok uzun oldu kusura bakma