Aile konusunda bende çok doluyum şunun şurasında 1 yıldır evliyim ama 5 yıldır muahatabız eşimin ailesiyle 5 yıl önce tanıştım bende o zamandan beri her telefonu korkarak açıyodum kv kesim laf sokucak canımı sıkacak bi şey diyecek diye. Taki en son gidip boyumun ölçüsünü alana kadar. Karnım burnumda 2 hafta hem kocasına hem iki oğluna hemde kendisine hizmet ettim gelen misafirini karşıladım temizliğini yaptım her gün temizledim pis evini üstelik sabah erkekler evde yokken söylediği laflara sözlere karşı. Ben geçen yıl işi bıraktım kpss çalışmak için çalışmıyorum diye oğlunun parasını yiyorum ilan etti sabahtan akşama kadar diğer eltimle(memur) beni kıyasladı. Doğum parası biriktirdim bi tane ajda bilezik aldım o gözüme battı bunu görünce "eltinde ajda bilezik istiyo, kocasıda ona alır. Alsın zaten o memur" dedi. Misafir geldi içeri girmeden daha bana bir sürü laf söyledi "insanlara hoşgeldin de, bize laf getirme, buranın insanı sevmez hoşgeldin demeyeni, laf söz gelmesin baban çok kızar, gibi gibü" sanki ben ağaç kobuğunda yetiştim anam babam bana hiç bir eşy öğretmemiş gibi. Eltin ehliyet alcak o alır tabi o memur demeler. Karnım iyice aşağıya düştü çişimi tutamaz oldum artık adım atamaz oldum hizmet etmekten malun köy işleri kışlık hazırlıkları falanda yaptırdı bana ağrım sızım var diye söylediğim halde. Sırf susmamın sebebi eşim oradayken çok mutluydu zaten günde 2 işe gidiyodu yoruluyodu yıllık izinde bari mutlu olsun dedim sustum. Kadının edepsizlijlerine terbiyesizliklerine hadsizliklerine sustum anama babama laf söylemesin diye sustum. Hatta bi ara eşime trip ettım diye arkamdan söylenmeye bana laf söylemeye kalkmış eşimde söyletmeyince bana iyice sinir olmuş mutfakta bulaşıkları yıkıyodum 2 defa bilerek çarptı 2 defa karnımı kadın yüzünden tezgaha çarptım. Napıyosun anne diye suratına baktığımda yüzünde öfke vardı resmen bana snei döverim der gibi göz dağı vermeye çalışıyodu. Ama oğlunun 2 defa borsada para yemesini bizi aç bırakmasını unuttu, bileziklerimi bozdurup borsada batırdığı paranın borcunu ödediğini unuttu, evlenmeden önce eşimin 150 bin tl borcunu benim ödediğimi unuttu, evin içindeki tüm eşyaları benim aldığımı unuttu, düğünde gelinliğim dahil tüm üzerine giydiği elbiseyi bile benim aldığımı unuttu. Biz giderken 2 tane kedimiz var onlarıda götürmüştü nasıl olsa çatı katında ayrı ev var orada kalıyoruz kedilerde orada durur diye ne dert etti kedileri. Kedimin birini dövmüş biz gelemeden bi gün önce biz yokken. Kızımın yolda vurduğu yer kanamaya başlayınca farkettik ama iş işten geçmişti. Biz eve dönüncede annemi arayıp "kedi beselemek benim oğlumun yapacağı iş değil senin kızının başının altından çıkıyo, hiç yanımızda durmadı hep kedilerin yanında durdu hazır sofraya oturdu bi işin ucundan tutmadı, bizim ailemizde hayvanın bokuyla yatan yok sende varsa bilemem" demiş anneme daha bir sürü laf söylemiş kadın ağlayarak bizi aradı 2 gün tansiyonuyla uğraştı bide. Hadsiz kadının muhatabı benim annemi arayıp laf söylemesi ağlatması beni o kadar sinirlendirdiki artık telefonunu açmıyorum eşimin ailesiyle zaten hamileliğimde bile bi kere aramadılar ne eksiğin var diye sadece eltim evinde yer kaplayan çocuk eşyalarını verdi bize o yüzden hepsine mesafeleyim. Ha birde kadın özel hastanede doğuracağımı duyunca eşime "seni döverim asla özelde doğurmicak gebertirim seni" diye kavga etti eşimle eşimde bunu kararını vermek sana bana düşmez doğuracak olan karar verir dedi. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Biraz uzun oldu okuyanın zamanını çalmışım gibi hissettim ama artık içime doldu taştı kusura bakmayın