2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Ben minyon biriyim oğlum da iri bir bebekti karnım kocamandı çok belliydi hareketi karnım bir anda üçgene dönüyordu çok garip bir duygu ama hoş da yaşayınca hele bir de sen konuşurken tepki verince ayyy için ericek için 😊
o günlerde gelecek elbet yine konuşuruz burdaaaaaan 🥳❤️🤩

Ben yakın zamanda gidip geldim canım bir sıkıntı olmadı şükür. 2 saatte bir mola verdiğinde biraz yürü yeterli olur dedi
Yaa, çok sevindim… otobüslü tatil turlarına katılsam nasıl olur diye düşünüyordum bebekten sonra pek bir yere gidemeyiz gibi uzunca bir süre.. sonca dence gezeyim demiştim:)

Kızılar merhaba , 13+5 den selamlar. sizde de karın içi ağrısı oluyor mu. kasık karın ağrısı yaşıyorum duramayacak gibi değil ama sanki yara varmış gibi. rahim büyüdüğü için mi oluyor acaba?

Kızılar merhaba , 13+5 den selamlar. sizde de karın içi ağrısı oluyor mu. kasık karın ağrısı yaşıyorum duramayacak gibi değil ama sanki yara varmış gibi. rahim büyüdüğü için mi oluyor acaba?
Ben de bazen adet sancısı gibi oluyor ama geçiyor bazen de bıçak saplanması gibi oluyor ama sürekli olan bişey değil

Kızlar bu sırt üstü yatmama olayına dikkat ediyormusunuz. Ben bu zamana kadar çok dikkat etmemiştim hep unuttum doktorada sormayı ama artık dikıat etmeye çalışıyorum
Doktor bana bebek büyüyene kadar çok sorun olmayacağını zaten yatış pozisyonunun beni rahatsız ettiğini ilerleyen zamanda hissettiğimde değiştirmemi söylemişti. Ben hamile olduğumu öğrendiğim zamandan beri soluma yatıyprum açıkçası ama çok yorucu oluyor. Sağ ve sırt üstü yattığımda başından beri hep ağrım oluyordu artık yüz üstü de yatamıyorum zaten. Sağa yattığımda bazen ağrıdan uyanıyorum sola dönüyorum daha 13 Haftadan tuvalet ve uyku pozisyonu yüzünden geceler haram 😂

Kızlar doktor bana en son randevuda coladan d3 verdi. D vitamini ama prospektüs böyle yazıyor. Uygun olmasa doktor vermezdi dimi? Anlayamadım bi. Bir de nasıl kullanıyorsunuz siz D vitaminini?

Eklentiler

• IMG_1334.jpeg
    IMG_1334.jpeg
    68,7 KB · Görüntüleme: 28
Kızlar travel sistem içinde ağır diyorlar ben hiç mağazaya gidip denemedim açıkçası hiçbir modeli ama ben de şuna daha yakınım sanki almak için. Sizce?

Kızlar doktor bana en son randevuda coladan d3 verdi. D vitamini ama prospektüs böyle yazıyor. Uygun olmasa doktor vermezdi dimi? Anlayamadım bi. Bir de nasıl kullanıyorsunuz siz D vitaminini?
Böyle yazmasının sebebi eğer d vit yüksekse vs gereksiz kullanımda vücutta birikebileceği için yani extrem bir durum çok yüksek doz alman lazım. Ancak ocean d3 1000 ıu damla öneririm. Eczacıyım bu arada ben ocean kullanıyorum çünkğ devletin ödediği d vitaminlerinin içinde yardımcı madeler koruyucu kimyasallar var. En temizi ocean d vit koruyucusuz zeytinyağında çözündürülmüş haberinşz olsun

Böyle yazmasının sebebi eğer d vit yüksekse vs gereksiz kullanımda vücutta birikebileceği için yani extrem bir durum çok yüksek doz alman lazım. Ancak ocean d3 1000 ıu damla öneririm. Eczacıyım bu arada ben ocean kullanıyorum çünkğ devletin ödediği d vitaminlerinin içinde yardımcı madeler koruyucu kimyasallar var. En temizi ocean d vit koruyucusuz zeytinyağında çözündürülmüş haberinşz olsun
Hadi yaa. Keşke baştan sorsaydım canım ama bunu almış bulundum şimdi. Ama dediğine de bir bakayım gidip alırım onuda. Peki bu damlayı nasıl kullanmamı önerirsin. Başkasına alırdım biraz rahatsızım o da sormamış kaç damla falan diye

Doktor bana bebek büyüyene kadar çok sorun olmayacağını zaten yatış pozisyonunun beni rahatsız ettiğini ilerleyen zamanda hissettiğimde değiştirmemi söylemişti. Ben hamile olduğumu öğrendiğim zamandan beri soluma yatıyprum açıkçası ama çok yorucu oluyor. Sağ ve sırt üstü yattığımda başından beri hep ağrım oluyordu artık yüz üstü de yatamıyorum zaten. Sağa yattığımda bazen ağrıdan uyanıyorum sola dönüyorum daha 13 Haftadan tuvalet ve uyku pozisyonu yüzünden geceler haram
Ben de 13 haftayım daha çok minnak diye istediğim şekilde yatıyorum ama sen diyince aklıma geldi bende bikaç gündür sabah kalktığımda ağrı hissediyodum acaba yatıştan dolayı mı ben mesane doludur idrarla ondandır diye düşünüyodum. Gerçi aşırı su da içmiyorum

Hadi yaa. Keşke baştan sorsaydım canım ama bunu almış bulundum şimdi. Ama dediğine de bir bakayım gidip alırım onuda. Peki bu damlayı nasıl kullanmamı önerirsin. Başkasına alırdım biraz rahatsızım o da sormamış kaç damla falan diye
Sıkıntı yok genel olarak hepimizde d vit düşük sen kullanmasan bile eşin kullanır d vit bağışıklık ve kemikler için çok faydalı. Şuan 5 damla kullanman yeterli yaklaşık olarak günlük alman gereken idame doz 2000 ıu’ye denk geliyor. Ben de ocean d 1000 ıu yi o yüzden 2 fıs kullanıyorum. Fakat d vit ölçtürdün ve çok düşük vs çıktıysa günlük başlayacağım doz daha yüksek olmalı.

Ben sürekli bu doktoru dinliyorum izliyorum aklımda kalmış söyledikleri sen sorunca aklıma geldi. Şu videoda değiniyordu bu protein konusuna 300 miligrama kadar normal kabul edilir diyordu.
Teşekkür ederim canım. Ebemle de görüştüm tansiyon takibinde olacağız. Ebenin söylediklerini sizinlede paylaşayım 😊
Tuz miktarını azalt dedi bizim normalde tuz kullanımımız az, çok kullanmıyoruz dedim sadece yemek olarak düşünme bunu yediğin peynir zeytin bunların hepsi tuz içeriyor, zeytinleri suda bekleterek tuzunu al dedi peynirlerde az tuzlu peynir almaya çalış. Salatanda sadece limon ve sirke olsun hiç tuz kullanma dedi. Onun dışında su tüketimini söyledi. Mesela bir günde 2 lt su içiyoruz diyelim. Yoğun tempolu olan günde o 2 lt suyu vücut eforla harcadığı için vücut susuz kalırmış oda proteini tetikleyebilirmiş. O yüzden öyle dönemlerde su alımını artırmak daha önemli dedi

Bende gezmek için gitmiştim biraz değişiklik istiyor insan. Bünyen sana sinyalleri yakıyor zaten canım 😊
Ben 12 haftalığım eşimle gezmeye gittik pazar günü pertim çıktı bidaha tövbe ettim ben bir yere gidemem dedim çok yoruldum nefesim kesiliyor bi anda normal de aşırı hareketli enerjik dinamik bir insandım şimdi hantal birisi oldum 😀arkadaşım diyor hamilelik hastalık değil diyor bende biliyorum olmadığını ama bebeğim yatalım anne diyor yorulduk gel uyuyalım diyor🤣🤣🤣çok yeme diyetisyene git diyor kilo alma ama baby yiyelim diyor acıktık diyor elimde olan şeyler değil ki 😀

Ben de 13 haftayım daha çok minnak diye istediğim şekilde yatıyorum ama sen diyince aklıma geldi bende bikaç gündür sabah kalktığımda ağrı hissediyodum acaba yatıştan dolayı mı ben mesane doludur idrarla ondandır diye düşünüyodum. Gerçi aşırı su da içmiyorum
Ben de çok su içmiyorum açıkçası ama sabah bende genelde karın ağrısı ile uyanıyorum idrar sonrası rahatlıyorum. Ama yatış pozisyonum dediğim gibi o an değiştirene kadar ağrı yapıyor hemen sola dönüyorum.

X