Kendi sağdığım sütümü vermeyi denedim canım istemedi bende ziyan olmasın diye heöde artık sinirlendiğim için zorla içirdim 1 damla geçsin diye zaten sütüm yok. Ama her zaman yapamam boğazına kaçıyor. Korkuyorum Allah korusun.Canım görümcemin oğlu da böyle olmuştu 4.aydan sonra birden bire istemez oldu içmedi ama zamanla geçmişti. Denemişsindir mutlaka ama hafif eğimli yatırıp çay kaşığıyla içirmeyi denesen. Önüne oyuncak falan koysan unutmuşken ağzına tıksan. Ben bugün çay kaşığıyla zeytinyağı verdim kaşığı baya yaladı belki seninki de sever yani inşallah
Merhaba biz dogumdan sonra 3 hafta hastanede kaldık bu süreçte kontrol altındaydık,Hemen ameliyat mı dediler benim kızımın da doğduğunda 3 deliği vardı yapılacak bir şey yok bekleyeceğiz kilo almasını dedi doktor aynı şekilde ciğere giden damardada darlık vardı şimdiye kadar 2-3 kere kontrole gittik en son gittiğimde darlık düzelmiş ve delikler kapanmış önemli olan bir tane delik vardı onun kapanması çok iyi oldu bir tane önemsiz bir yerde var oda %90 kapanır dedi doktor siz tek doktora mı gidiyorsunuz bana hiç ameliyat demedi hatta dediki doğuştan kalbi delik olup kaç yaşına gelmiş insanlar var dedi
Hepimiz aynıyız.. Sabah 6.30da alarm çalınca ok şükür bu gün de sabah oldu diyorum. Gündüz de kolay değil ama gece hiiiç kolay değilKızlar iyi geceler. Sürekli giremiyorum. Hızlıca okudum. Şifa bekleyen bebeklere şifalar en acilinden şifalar diliyorum.
Kızlar geçen haftadan beri uyku gerilemesi üstümden yır gibi geçti hala geçmeye devam ediyor. Uykuya dalamama, gece gündüz uykuların mahvolması, kucakta gezme, istemeyince aglamak, sürekli memede ve ara ara meme reddi.... Ve daha nicesi...
Ya geceleri dalgın bir şeklide yatırıyorum 1 saat sonra başlıyor ayaklarını kaldırıp kaldırıp tekrar itmeye. Bunu yaşayan var mı ayaklarını iterken uyanıyor ağlamaya başlıyor. Gaz değil çünkü sonra kucagıma alıyorum gaz çıkarsın diye uğraşıyorum gaz değil. Kucagımda uyuyor. Napcagımı şaşırdım dehşet uykusuzum saat başı kucagımda nerdeyse 24 saat boyunca. Ne uyku gerilemesi ne biçim atakmış sıçramaymış yahu.
Senin kokunu istiyor olabilirmi? Yanına bir tişörtünü koysan nasıl olur? Ben öyle yapıyorum. Hoş bizimki emmiyor ama sürekli kucağımda istiyor. Arada yanımda yatırıyorum. Ve sürekli bir tişörtüm onun dibinde rahat uyuyorKızlar birisi bana bi akıl versin Allah aşkınaoğlum bütün gece emiyor. Bıraktığım an 30 dk dayanıyor maksimum 1 saat. Tekrar tekrar emmek istiyor. 12 den sabah 6 7 ye kadar böyle 4.ay. Uyku gerilemesi desem doğduğundan beri böyle hiçbir zaman uyumadık 3 saat. Bir iki kez 2 saat uyumuşuzdur yatağında yatmıyor resmen ya sürekli ya koynumda ya göğsümde
Bence gayet iyi erkek çocuğu ise sevmez sıcağıYa ense göğüs sıcak ama elleri yüzü soğuk oluyo bazen ama inanın ev 25-26 derece daha ne kadar giydirebilirim doktorlara kalsa o sıcaklıkta sadece zıbın giysin diyorlar
Merhaba benim kızımında kalcasında sorun var biri aparatsız 60 derece oldu diğer 56 38. Haftada doğdu 2. Ay ve 3. Ayda kalça ultrasonu yaptırdık 4. Ayı bekliyoruz tekrar yapılacak direkt aparat vermedi doktor. Çok zor oluyormuş nasıl geçiyor bebiş alışabildi mi ünşallah çabuk toplar.Haftaya randevumuz var canım, götüremedim, kalça çıkıklığı meselesi yüzünden ortopedide gezdik çocuk doktoru randevusunu erteledim. Şimdi de uyudu sadece saydıklarımı yedi düşünebiliyor musun daha 3 ay 8 günlük bebek, diliyle itiyor biberonu anlamıyorum ve çok üzülüyorum. Gezerek yediriyorum oynatarak ama yok. Kilo verdi kesin
Benim bebeğin kilo alımı genelde hep az memeyi tam bitiremediği için kalanı hep sağıp veriyordum hem çok yoruluyordum hem de sağma malinasına bağımlı yaşar olmuştrum. Ya biberon yıkıyorum ya meme sağıyorum ya da çocuk besliyordum. Zamanla memeyi emmek istememeye başladı bende radikal kararla tüm biberonları kaldırdım bir hafta ciddi anlamda savaştık çok şükür alıştı artık sağmıyorum uzun süre biberon da vermedim şimdi arada gece mama veriyorum atak çok zorluyor beniKızlar merak ediyorum da sütü sağarak sadece benmi veriyorum. Çok yoruluyorum. Hem süt sağ hem bebekle ilgilen hem evi toparlamaya çalış. Çok doldum inanın kendimi de çok yordum. Son bir aydır başıma gelmeyen kalmadı. Salgına yakalandık. Kv yi çağırdık çünkü bebeğe bakıcak takatim yoktu. Ayrıca kv doğumda geldiğinde atışmıştık şeytan ilan edilmiştim. Hala dediklerini yaptıklarını unutmadım ama el mecbur çağırdım. Çünkü taşımamız gereken bir evde vardı. Neyse sorun çıkmadı çok şükür sağ salim geldi gitti.
Hem bebekle gece ilgilen hem gündüz kolileme yap. Eşimde taşınıcağımız eve tadilat yaptırdı.(su tesisatına varana kadar değiştirdi) evi temizlemeye ayrı gittim. Taşındıktan iki gün sonra kv gitti. Hala yerleştiricek çok eşyam var. Ama bebeğim evi yadırgadığı için sürekli ağlıyor. Biz 4. Ay atağına biraz zor geçtik. Bu arada ben 3. Kez regl oldum. Sütüm bu dönemde çok azaldı. Ben 1. Aydan sonra anne sütü + mama destekli gittim. Kilosu ve boyu iyi çok şükür. Benim gibi sağarak devam eden varmı? Bazen yeter sağmak istemiyorum diyorum ama bebeğimin ihtiyacı var
Ya biz ne yaşıyoruz diyorum ben 12. Haftalarda emme isteğinde azalmayla başladı istek azalınca gece iki saatte nir saatte bir uyanmaları başladı şimdi gündüz uykusu yarım saat zaten uyutmak için yarım saat uğraşıyorum sürekli ağlıyor kafayı yemek üzereyimkizlar 4. ay atak magdurlari burdamineler yasiyosunuz ne zaman başladı bittiysw ne kadar surdy bilgilendirin pleasww
Bence ataktan aynı şekilde aglamalarımız varKızlar bebeğimin gündüz uykuları eskiden 1 saatti 3. aya girdik ondan mu bacağındaki ortezdrn mi bilmiyorum 10-15 dk sonra emzik düşüyor ağlayarak uyanıyor eskiden emziği kendi atar dalardı uykuya. Şimdi asla dalmıyor hep kuş uykusu. Gece de aynı yarım saatte 1 taş çatlasın 1 saatte 1 uyanıyor emzik ağzından düşüyor diye bu atakta dolayı mı bilmiyorum önceden tam dalacağı zaman emziği kendisi atar uyurdu mahvoldum başında bekliyorum. Ve öyle bir ağlıyo ki yani sanki saatlerce ağlamışta ben bakmamışım gibi çığlıkla
Benim de bu haftalarda istekte azalma oldu3 ay 12 günlük atak haftasına bu dönemde giriliyor mu bilmiyorum bende, hayır hep böyle değildir 2 aaatte 1 bazen 1,5 saatte 1 90 cc içerdi gece 120 içerdi ama bu gece mesela 30 cc içti tüm gece toplasan 90-100 anca içmiştir. Kilo alımı yavaşladı ve vermiş olmasından korkuyorum artık. Yemediği için doğal olarak çişli bez sayısı da azaldı. Günde kaç defa mama hazırlayıp döküyorum sayamadım. Mama biberon her şeyi değiştirdim ama diliyle itiyor içeceği zamanda az içiyor. Perşembe doktora gideceğim bakalım
Aynıyız yatağa yatırır yatırmaz ağlıyor yaKızlar bebe kucağımda uyuyor yatağa bırakırken sanki dikenlere bırakıyorum çığlık kiyamet
Çok zorlanıuorum ben de bizimkiler aynı gün doğmuştu umarım bir an önce atlatırız uyumayı özledimBizim de beslenme reddi devam ediyor, zar zor biberon tutuyor diye seviniyorum. Eğer uyku vakti geçerse hapı yutuyorum. Çığlık çığlığa uyuyor. 1 en fazla 1 buçuk saat sonra uyuttum uyuttum. Yoksa olanlar oluyorgece öyle zor geçiyor ki ne yaşıyoruz anlamıyorum telefonu timelapse modunda açık bırakmayı düşünüyorum çünkü hiçbir şey hatırlamıyorum sabah olunca.. 4. Ay atağı çok zooor
Aynı şeylerı yaşayanları görünce hem sevindim hem de kendi adımıza üzüldüm bir an önce atlatalım ya söyle kesintisiz uyumayı o kadar özledim kiKızlar iyi geceler. Sürekli giremiyorum. Hızlıca okudum. Şifa bekleyen bebeklere şifalar en acilinden şifalar diliyorum.
Kızlar geçen haftadan beri uyku gerilemesi üstümden yır gibi geçti hala geçmeye devam ediyor. Uykuya dalamama, gece gündüz uykuların mahvolması, kucakta gezme, istemeyince aglamak, sürekli memede ve ara ara meme reddi.... Ve daha nicesi...
Ya geceleri dalgın bir şeklide yatırıyorum 1 saat sonra başlıyor ayaklarını kaldırıp kaldırıp tekrar itmeye. Bunu yaşayan var mı ayaklarını iterken uyanıyor ağlamaya başlıyor. Gaz değil çünkü sonra kucagıma alıyorum gaz çıkarsın diye uğraşıyorum gaz değil. Kucagımda uyuyor. Napcagımı şaşırdım dehşet uykusuzum saat başı kucagımda nerdeyse 24 saat boyunca. Ne uyku gerilemesi ne biçim atakmış sıçramaymış yahu.
Onu da denedim ama yok illaki bi emecek ben anlamadım bu kadar emmek isteyen bi benimki miSenin kokunu istiyor olabilirmi? Yanına bir tişörtünü koysan nasıl olur? Ben öyle yapıyorum. Hoş bizimki emmiyor ama sürekli kucağımda istiyor. Arada yanımda yatırıyorum. Ve sürekli bir tişörtüm onun dibinde rahat uyuyor
Canm geçmiş olsun alerji belirti nelerdi bizm doktorda alerjiden şüphelenmisti sonra yok dediMerhaba,
Öncelikle Gözünüz aydın,
Bizimde gaz problemi vardı,
Bi ara damla kullandık iyi geldi sonra
Mamayı degiştirdik damlasız devam ettik bi tık daha iyi geldi yeni mama,ama sonra bizde süt alerjisi çıktı o iyi gelen mamada rahatsız etmeye başladı her mama yemesinden sonra sancılanıyor aglıyordu,
Şuan yeni özel mamaya başladık alerjiden dolayı 4 aylıgız ama öyle sancılarımız kalmadı,
Yeni mamasından dolayımı geçti yoksa 3 ayını doldurdugu içinmi bilemiyorum ama geçti.
Canm geçmiş olsun alerji belirti nelerdi bizm doktorda alerjiden şüphelenmisti sonra yok dediMerhaba,
Öncelikle Gözünüz aydın,
Bizimde gaz problemi vardı,
Bi ara damla kullandık iyi geldi sonra
Mamayı degiştirdik damlasız devam ettik bi tık daha iyi geldi yeni mama,ama sonra bizde süt alerjisi çıktı o iyi gelen mamada rahatsız etmeye başladı her mama yemesinden sonra sancılanıyor aglıyordu,
Şuan yeni özel mamaya başladık alerjiden dolayı 4 aylıgız ama öyle sancılarımız kalmadı,
Yeni mamasından dolayımı geçti yoksa 3 ayını doldurdugu içinmi bilemiyorum ama geçti.
Bence hepimizin gözü baharda yazdawp grubu cok guzel olurdu gercekten ama anonim kalmak ister cogu kisi muhtemelen :)
cogumuz ayni şeyleri yasiyoruz canim ben esime kinlenmeye basladim ise gidiyor diye ahahssh o bile luks geliyor qma ise gitsem bu seferde bide ise gidiyorum diye aglanirim kesin.
ben yaza diktim gozumu havalar isinmaya baslasin herseybgececek gibi dusunmeye calisiyorum hic degilse mahalleye iner turlariz yahu
Sen genede ona çok güvenme kuzu dikkat et benim görümcem spiralle hamile kalmışHiç belli olmaz valla bugünler unutulmasa herkesin tek çocuğu olurdu ama ben korkumdan spiral taktırdım bile kafam rahat
Ya beni de ekleyinKızlar wp grubu için özelden mesaj atabilirsiniz. 3 kişi olduk.
Benim oğlan tembel dönmüyor popişi ağır ama sürekli oturmak ayağa kalkmak istiyor. Annemde bana sende dönmedin emeklemedin 9 aylıkken pat diye yürüdün dedi bende oğlumun bana çektiğine inanmak istiyorumKızlar bebekleriniz dönmeye başladı mı benim kızım minicikken bir kaç kere döndü ama sanırım o anlık dönüşlerdi tam olarak bilinçli dönme olsaydı şimdiye kadar sürekli dönmek ister ve dönerdi galiba bu aralar hiç yeltenmiyor dönmeye nazar mı değdirdim ne yaptım dönmeye başlamadıysa oturtulmuyorda diye bir şey okudum şimdi ben destekli emzirme yastığımla yada kucağımda kollarımla destekleyerek oturtmaya başlamıştım oturtturmasam mı
Hoşgeldin en büyük kabusum hoşgeldinSen genede ona çok güvenme kuzu dikkat et benim görümcem spiralle hamile kalmışo yüzden korunmaya devam et
İnan kabus gibi söylemek istemezdim ama genede önlemini almanı istedim ama nasip işi bu olacağı varsa olur olacağı yoksa ne yaparsan yap olmaz biliyorsunHoşgeldin en büyük kabusum hoşgeldin
Kızlar ben kurdeşen döküyorum aşırı kaşınıyor bacaklarım falan ya kaşıntıya iyi gelecek doğal bir öneriniz var mı? Ya da daha önce başına gelen ben böyle rahatladım diyen
biotin icerikli takviyeler iyi geliyor sacaKızlar saçlarım avuç avuç dökülüyor ya sizde durum nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?