• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Merhaba tam olarak aynı durumdayız benimki de 2 ay 6 günlük ve 120 Cc ile 2 saati bulmuyor. Özellikle birkaç gündür sürekli biberon temizleyip mama hazırlıyorum. Tamamen mama ile beslendiği için uykuya geçerken de mutlaka istiyor, bazen uyuyakalıyor ağzında mamayla
merhaba canım doktora sordum bugun 2 aydan sonra 120 ml içmesi normal sık sık istemesi de normal dedi

Kizlar sizinkiler de boyle 40-45 dakika mi uyuyo ya? Bizimki 66 gunluk. Gunduz uykulari hep kisa kisa.
Aynen bizim de öyle 47 günlük. Sadece akşam 6 gibi 2 saat uyuyor o da gece için enerji topluyor heralde😂 bakışıyoruz memede karşılıklı😂

Emzirme danışmanı bana kaç saatte bir emziriyorsun gündüz-gece dedi. Ben de gündüz 3 saatte bir gece uyanınca emziriyorum dedim. Aa olmaz günde 10-12 kere emzirmen lazım 2 saatte bir vereceksin göğsün sütle dolu olmayacak bir taraf bitince son sütü alınca diğerine geç dedi. Bebeğim 50 günlük oldu 2 saatte bir emzirmek nedir çok şaşırdım bende. Sütün gayet yeterli gözüküyor sakın mama verme çok daha sık emzir dedi
canim benimki sabahtan gece 12 ye ladsr fix 45 dkda bir emiyor kilo alimi maximumda ilerliyor eger aliyorsa ver bencede baya yariyor benim deneyimime göre bizde 55 günlüğüz normald kilo alimi iyiyse emzirmene gerek yoktur ama azsa ve sutunde azsa gak meme guk meme taktigi ise yariyor

Emzirme danışmanı bana kaç saatte bir emziriyorsun gündüz-gece dedi. Ben de gündüz 3 saatte bir gece uyanınca emziriyorum dedim. Aa olmaz günde 10-12 kere emzirmen lazım 2 saatte bir vereceksin göğsün sütle dolu olmayacak bir taraf bitince son sütü alınca diğerine geç dedi. Bebeğim 50 günlük oldu 2 saatte bir emzirmek nedir çok şaşırdım bende. Sütün gayet yeterli gözüküyor sakın mama verme çok daha sık emzir dedi
canim benimki sabahtan gece 12 ye ladsr fix 45 dkda bir emiyor kilo alimi maximumda ilerliyor eger aliyorsa ver bencede baya yariyor benim deneyimime göre bizde 55 günlüğüz normald kilo alimi iyiyse emzirmene gerek yoktur ama azsa ve sutunde azsa gak meme guk meme taktigi ise yariyor

Kızlar bende oldum reglimi üçümüzde mama ağırlıklı gidiyoruz hatta benim %95 mama %5 sağımla ne çıkarsa o yüzden mi erken adet olduk biz dersiniz
benim doktor emzirdigin surece adet olmayabilirsin demisti canim muhakkak baglantisi vardir

Kizlar sizinkiler de boyle 40-45 dakika mi uyuyo ya? Bizimki 66 gunluk. Gunduz uykulari hep kisa kisa.
okadar uyusa yarabbi şükür diyorum bir kac gundur çocuk sabah uyandigiyla geceyi ediyor toplasan 1 saat anca 7yuyor yataginda onun disindads kucaktavuyursa uyuyor baska yok

kizlar biz galiba meme reddi yasiyoruz ya memeyi sürekli birakip birakip geri istiyor agliyor. gazi ver diyorum çıkarıyorum yine ayni simdi sarki soyleye soyleye emzirdim emdi birakmadan

Benim ailem de Ankara’da Ankara’yı çok özledimm. Annem ameliyattan çıktı dün dua edin kızlar hepimiz yeni anneyiz duamız kabul olur.
Mükemmeliyetçi yanımı bırakmaya çalışıyorum, önemli olan duruşunu sağlamlaştırmak, anın tadını çıkarmak değil mi.. sağ olun ❤️
Geçmiş olsun canım Ankara'nın neresi? Bende özledim hamileyken gidemedim 1 yıla yakın Ankara'ya gidemedim
Kızlar benim eşimde Perşembe ya da cuma ameliyat olacak onada dua edin bana ve oğlumuza bağışlasın rabbim zor bı ameliyat risklide ne olur dualarınızı esirgemeyin

kizlar biz galiba meme reddi yasiyoruz ya memeyi sürekli birakip birakip geri istiyor agliyor. gazi ver diyorum çıkarıyorum yine ayni simdi sarki soyleye soyleye emzirdim emdi birakmadan
Kuzum benimde bı ara ve arada oluyor uykusu çok bastirdiginda yapıyor onu bebekler bak sende dikkat et görürsün hep uykusunolup uyuyamadiginda yapiyolar

Aha ben akşam 5 den beri uyutmaya çalışıyorum uyuyor 5 dakika sonra kalkıyor kollarim koptu artık

kızlar bebeğimde kalça çıkığı olduğunu öğrendiğimden beri durup durup ağlıyorum. Bebeğimde de bugün beni hiç emmedi. İyi kötü 60 cc olan sütüm bugün sağınca 2 damla geldi iyice kötü oldum. Sanırım kesildi sütüm artık. Sizce su içsem rezene sağma işlemi falan derken yeniden artar mı me diyorsunuz

Kızlar buraya da sormuştum. 40 ımdan sonra 8 gün geçti. 2-3 gündür kırmızı silik leke geliyor diye. Bugün artık tamamen regliye döndü. Eskisi gibi sancı çekerek (bel bacak kasık ağrısı) ve pıhtılı normal yoğunlukta kanamam oluyor. Sanırım ilk reglimi oldum.
Doğumdan sonra adet ağrıların geçer ağrısız olursun vs derler kişiden kişiye değişiyor demekki

kızlar bebeğimde kalça çıkığı olduğunu öğrendiğimden beri durup durup ağlıyorum. Bebeğimde de bugün beni hiç emmedi. İyi kötü 60 cc olan sütüm bugün sağınca 2 damla geldi iyice kötü oldum. Sanırım kesildi sütüm artık. Sizce su içsem rezene sağma işlemi falan derken yeniden artar mı me diyorsunuz
Kuzum korseyle düzeliyor bebekken lütfen bunu dert etme kendine ameliyat falan olmayacak korse ile bı sure sonra düzelecek ve bence uzuntunu korelt süt kesilmez sen sağ bebeğini emzir emin ol geri gelecek sütun ne olur dağılma

Canım çok geçmiş olsun🙏🏻 nolur canını sıkma bir bilgim yok kalça çıkıklığı ile ilgili ama her şeyin bir çaresi var artık tıp çok ilerledi. Çok şükür erken de teşhis edilmiş. Senin üzgünlüğünü bebeğin de hisseder ne olursa olsun anne olarak biz güçlü olucaz.
Su iç bol bol, bebeğini emzirmeye devam et bir de power pumping yöntemini dene istersen. Bol bol sütün olsun inşallah🙏🏻

Kuzum korseyle düzeliyor bebekken lütfen bunu dert etme kendine ameliyat falan olmayacak korse ile bı sure sonra düzelecek ve bence uzuntunu korelt süt kesilmez sen sağ bebeğini emzir emin ol geri gelecek sütun ne olur dağılma
Evet geçecektir inşallah dua ediyorum Allah daha kötüsünü göstermesin ama çok üzüldüm bakıp bakıp ağlıyorum. Çok ağlıyordu belki bu yüzden diyorum. Takılan aletlere korselere baktım görsellerden bir sürü kıyafet almıştım onları giyemeyecek diye bile ağlıyorum. Acısına ağlıyorum yani bilmiyorum onu öyle düşününce çok kötü oluyorum

Hayır hayır o çok daha büyükken
Bizim 5er dakika arayla 3 damla damlatıldı daha sonrasında yarım saat bekledik. Göz bebeklerinin büyümesini beklediler. Ellerinde bir aletle klips gibi açtılar gözünü ışıkla bir şeylere baktılar ama anlamadım. Kontrolü normal dendi sonra gelmem gereken aylar için kâğıt verdiler. Hastane doğumdan sonra ve normal kontrollerin hepsinde 1. Ay için göz kontrol randevusu alın diyip durdu. Bunu herkese diyorlardı. 1. Ayda yaptıran sadece benmiyim kızlar? Aranızda giç yaptıran yokmu? Hastanede baya kalabalıktı hepsi minicikti

Canım çok geçmiş olsun🙏🏻 nolur canını sıkma bir bilgim yok kalça çıkıklığı ile ilgili ama her şeyin bir çaresi var artık tıp çok ilerledi. Çok şükür erken de teşhis edilmiş. Senin üzgünlüğünü bebeğin de hisseder ne olursa olsun anne olarak biz güçlü olucaz.
Su iç bol bol, bebeğini emzirmeye devam et bir de power pumping yöntemini dene istersen. Bol bol sütün olsun inşallah🙏🏻
Çok teşekkür ederim amin inşallah. Allah hastalık vermesin bebeklerimize çok zor, şimd gözünden bi damla yaş gelse bin parça oluyorum. Allah şifa versin bekleyen her bebişe

Eşimin komutla hareket etmesine ben talep etmeden hiçbir şekilde çocukla ilgilenmemesine büyük ayar oluyorum ya.

Diğer oda da tv telefon keyfi yaparken illa bu çocuğun aralıksız 15-20 dk ateşe düşmüş gibi ağladığını duyuyorsun. Ya insan merak eder bi başını uzatır demi. İyi mi kötü mü neden ağlıyor.

Kafasına kodlamış. Sende duruyor senin kolunda duruyor ben durduramıyorum.
Ben de ağlıyor susmuyor.
İlgilenmiyprsın ki. Çaba göstermiyorsun ki ağlamasının 2. Dakkası olmadan annesi deyip beni çağırıyorsun oda oda peşimde dolanıyorsun.

Kızınca da söylesene alırdım söylesene bakardım diyorsun.
Anlamıyor musun illa söylemem mi gerekiyor yoruldum açım uykusuzum diye.

Yemek yiyor çocuk ağladığı için ben uyutup öyle yerim ya da sen ye dönüşümlü yeriz diyoruz. Kendisi yiyor. Peşine sofra da çay çekirdek yapıyor. Telefondan video açıp izliyor. Kaç kez uyardım. Bak içerde aç bekliyorum. Yemekler soğumadan gelsen çocuğu tutsan da 2 lokma da ben yesem diyorum. İşi şakaya espiriye vuruyor.
Delirtiyor bazen beni.
Kafası mı basmıyor aklı mı almıyor anlamadım ki.
Tek iyi yönü ailesinin yanında bu talep ettiklerimi ben söylemeden kendiliğinden yapıyor.
Mesela bensiz sofraya otırmıyor. Ya da çocuk ağlarsa müdahale ediyor. Ama evde bi rahatlık geliyor adama ya.

Back