Öyle kuzumda onuda içmiyor bazen yaBenm geldi sağip verdim napym kan şekeri düşer çok uyursa o yüzden çok izin vermemeli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öyle kuzumda onuda içmiyor bazen yaBenm geldi sağip verdim napym kan şekeri düşer çok uyursa o yüzden çok izin vermemeli
Aynen canım bizde daha düzene girmedik zaten uyku eğitimi 4. Aydan sonra başlıyormuşValla onu biz yapabilir miyiz bilemedim canım biz daha tam düzene giremedik ki
Ben uyandırmaya çalışıyorum ya uyusun o uyanır diye
Sıçrama haftası falan olabilir mi canım acaba? Benimki bu hafta ilk sıçrama haftasında artık yangın var diye bağırıcam. Sürekli memede kalmak istiyor. Ama çişli bez sayısı 6-8 arasında yani doymadığını düşünmüyorum. Sütümü hiç sağmadım bilmiyorum ne kadar ya da azaldı mı hiçbir fikrim yok ama bebek sürekli memede. Hep tilki uykusunda memeden kaldırdığımda basıyor yaygarayıİnşallah anlayamıyorum doyup doymadığımı sürekli mıkırdanıyor ve ne zaman versem memeyi çok aç gibi kilo kaybetmeden yarın mama vericem kaşıkla falan idare edebildiğim kadar çok zormuş kaşıkla beslemek iki sefer sabredemedim biberon verdim korkuyorum da biberona alışır meme reddi olur diye of niye böyle oldu ya ne kadar da çoktu sütüm
Kuzum göğsün bi kap değil ki dolsun senin hormonal bişey bunlar göğüs bebeğin çekmesi ile birlikte süt inen bi yapı kendini bmyle düşünerek asla strese sokma sütün bu şekilde azalır benim de yumuşak ama bundan bir hafta öncesine kadar taş gibiydi o zaman ağrıyordu şimdi ağrımıyor acımıyor oğlan çekmeye başlayınca anında süt damarları belirginleşiyorGöğüslerin yumuşak mınpeki benimde süt dolardı sertleşirdi şimdi cıvık cıvık
Zamanla memeler terbiye oluyor canım bebeğin emmeye başlayınca göğüs sütü bırakıyor benim gittiğim danışman demişti bunu yoksa hep taş gibi olsa sert olsa ağrı oluyor diyeBenim de eski doluluğu yok ya. Gece kalktığımda dolu dolu olurdu. Hatta silikon koruyucuya süt birikirdi. Şimdi hiç öyle değil
Ya o kadar haklı bir yorum ki bu. Çok strese sokuyoruz kendimizi.Kuzum göğsün bi kap değil ki dolsun senin hormonal bişey bunlar göğüs bebeğin çekmesi ile birlikte süt inen bi yapı kendini bmyle düşünerek asla strese sokma sütün bu şekilde azalır benim de yumuşak ama bundan bir hafta öncesine kadar taş gibiydi o zaman ağrıyordu şimdi ağrımıyor acımıyor oğlan çekmeye başlayınca anında süt damarları belirginleşiyor
Bebeği uyuttum sağıyorum süt geliyor yumuşak olmasına rağmen. Nasıl sütüm yetmiyor da mama veriyorum yani vermek zorunda kalıyorum aklım almıyor zatenZamanla memeler terbiye oluyor canım bebeğin emmeye başlayınca göğüs sütü bırakıyor benim gittiğim danışman demişti bunu yoksa hep taş gibi olsa sert olsa ağrı oluyor diye
Çişli bez sayısı doyduğuna işaret ediyor ama kilo alımı için sütün yağlı kısmı önemliymiş. Bizim günde 6 7 bez garanti var ama sütüm yağlı değilmiş. Nasıl bir taktik izledin? Ben 10 gün bıraktım mamayı sadece emzirdim günlük 15 gr almış. Gelişim geriliği olmasın mamaya devam et dediler tekrar başladım.Ya o kadar haklı bir yorum ki bu. Çok strese sokuyoruz kendimizi.
Hatta geçenlerde bir fenomenle ilgili konuşmuştuk onlar yapıyor biz beceremiyor muyuz bu işi diye. O da meme reddi yaşamış ama haftalarca hiç böyle bir şey yaşamıyor gibi paylaşım yapmıştı.
Mililitrelere, memenin dolgunluğuna hiç takılmamak lazım bence. Bebeğin doymasıyla ilgili ben hiçbir doktordan çişli bez sayısını takip edin dışında bir öneri duymadım. Doktor gerekli görüyorsa mama önerir kullanılır ama kendimizi de boş yere strese sokmayalım.
Benim bebeğimde 3. haftada kilo kaybı bile oldu valla Stres yapma emzirmeye devam et dediler, emzirme taktiğimizi değiştirdik. 3-4 günde toparladı.
Valla canım burda eve ebe geliyor o tartıyor. Bende evdeki tartıyla üç aşağı beş yukarı kilosunu takip ediyorum. Ben normalde tek memeyi emziriyordum 15-20 dakika falan oğlan o arada memede uyuyakalıyordu. Yetti diye düşünüyordum. Bir sonraki sefer diğer memeyi aynı şekilde emiyordu. Kilo kaybı olunca 15 dakika sağ memeyi emzir sonra sola geç dedi ebe. Bir sonraki sefer de soldan başla sonra sağa geç dedi. Bir de 3 saatte bir ne olursa olsun emzir dedi. Benim bebeğim biraz iriydi. Büyük bebeklerde böyle şeyler olabilir asla canını sıkmanı istemiyorum falan diye de gazladı tabi saolsun. 6 günde 300 gr aldı bu şekilde benim oğlan. Kaldı ki benim sütüm ne üstümü ıslatıyor ne de fışkırıyor. Göğüslerim de gayet yumuşak arada süt var mı diye sıkıp bakıyorum hatta Hiç sağmadım ama tabi ne kadar yağlı o kısmı bilmiyorumÇişli bez sayısı doyduğuna işaret ediyor ama kilo alımı için sütün yağlı kısmı önemliymiş. Bizim günde 6 7 bez garanti var ama sütüm yağlı değilmiş. Nasıl bir taktik izledin? Ben 10 gün bıraktım mamayı sadece emzirdim günlük 15 gr almış. Gelişim geriliği olmasın mamaya devam et dediler tekrar başladım.
Yok zannetmiyorum çünkü iki göğsümü verdim ben baktım sinirleniyor biraz sıktım bir damla süt çıktı eskiden ağzından çıkınca fışkırırdı sonra gündüz belki sağsam artar diye süt sağmıştım onu vermeyi deniyim dedim çocuk hepsini içtiSıçrama haftası falan olabilir mi canım acaba? Benimki bu hafta ilk sıçrama haftasında artık yangın var diye bağırıcam. Sürekli memede kalmak istiyor. Ama çişli bez sayısı 6-8 arasında yani doymadığını düşünmüyorum. Sütümü hiç sağmadım bilmiyorum ne kadar ya da azaldı mı hiçbir fikrim yok ama bebek sürekli memede. Hep tilki uykusunda memeden kaldırdığımda basıyor yaygarayı
Ya inşallah dediğin gibidir ben kuruntu yapıyorumdur bugün iki göğsü emdi baktım mememle kavga ediyor bir bakiyim süt var mı dedim bir damla çıktı gündüz sağdığım sütü verdim hepsini içti demek açmış dedimKuzum göğsün bi kap değil ki dolsun senin hormonal bişey bunlar göğüs bebeğin çekmesi ile birlikte süt inen bi yapı kendini bmyle düşünerek asla strese sokma sütün bu şekilde azalır benim de yumuşak ama bundan bir hafta öncesine kadar taş gibiydi o zaman ağrıyordu şimdi ağrımıyor acımıyor oğlan çekmeye başlayınca anında süt damarları belirginleşiyor
Ya valla benim tecrübem burda tükendiumarım en kısa zamanda aşarsınız bu sorunu. Belki emzirme danışmanlığı almayı düşünürsün sonuçta tıkandığımız yerde bir bilene danışmak iyi olurYok zannetmiyorum çünkü iki göğsümü verdim ben baktım sinirleniyor biraz sıktım bir damla süt çıktı eskiden ağzından çıkınca fışkırırdı sonra gündüz belki sağsam artar diye süt sağmıştım onu vermeyi deniyim dedim çocuk hepsini içti
Kaç ml süt çıkıyor tek göğüstenBebeği uyuttum sağıyorum süt geliyor yumuşak olmasına rağmen. Nasıl sütüm yetmiyor da mama veriyorum yani vermek zorunda kalıyorum aklım almıyor zaten
Umarım regl olduğum için hormonlardan kaynaklı kısa süreli bir durumdur emzirme danışmanlığı alan bir arkadaşım uzunca bir yazısını attı sütü arttırmak için yapılması gerekenler diye sağma vardı ben sağdım bugün gün içinde ama bebeğim uyanınca ona yetmedi sütüm tam dolmadığı için tekrar onu içirmek zorunda kaldım çok zor oldu benim içinYa valla benim tecrübem burda tükendiumarım en kısa zamanda aşarsınız bu sorunu. Belki emzirme danışmanlığı almayı düşünürsün sonuçta tıkandığımız yerde bir bilene danışmak iyi olur
Sen canını sıkma sakın emzirmeyi de bırakma. Regl bitince inşallah sütün de eski haline döner. Kendini strese sokma bol bol emzirmeye devam et ki ihtiyaç var diye vücudun süt üretmeye devam etsin. Danışabiliyorsan da bir doktoruna danış bakalım o ne diyecek.Umarım regl olduğum için hormonlardan kaynaklı kısa süreli bir durumdur emzirme danışmanlığı alan bir arkadaşım uzunca bir yazısını attı sütü arttırmak için yapılması gerekenler diye sağma vardı ben sağdım bugün gün içinde ama bebeğim uyanınca ona yetmedi sütüm tam dolmadığı için tekrar onu içirmek zorunda kaldım çok zor oldu benim için
Benim de artik yumos yumos goguslerim. Eskiden ne guzeldi, gece tas gibi olur akardi. Bu gogus terbiyesi mi yoksa sut bitisi mi acaba. Gerci saginca da az geliyor artikBenim de eski doluluğu yok ya. Gece kalktığımda dolu dolu olurdu. Hatta silikon koruyucuya süt birikirdi. Şimdi hiç öyle değil
Sakin ol önce. Benim bebe de ayni gece gündüz kavrami henüz yok unutma. Bebegim o kadar çok ağlıyor ki kulağımda sürekli ağlama çınlıyor düşün. Gündüz uyanık tutmaya çalışsan belki daha iyi olur ben öyle deniyorum en azından 3 4 saat uyumaya başladı geceÜç gündür geceleri sinirlerim bozuldu yaa gündüz uyuyor çocuk gece yok gram uyku yok enerji tavan en son şimdi bağırdım eşim sesimize kalktı aldı gitti başka odaya üç gündür böyle ya gece üç oldu esniyor ediyor yok 12 gibi ayağımda salladım uyudu kaldı sıçrayarak ni uyandı tamam sıçraması bitsin diye kundak yapıyorum içinde asla durmuyor ne yapcam bilmiyorum yaa kendi uykumu düşündüğümden falan değil ama niye uyumadığı delirtiyor beni eşimin ailesi özellikle görümcem kv gece uyumaz gündüz uyurlar onları falan çok mu kınadım diyor. Tövbe Estağfirullah