2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Ne bileyim sanki herkes mükemmel anne herkes iyi besliyor biz beceremiyoruz gibi beslenmesi iyiyse hemen düşer falan diyorlar benim iki memeyi de oğlan emşyor bitiriyor bende diyorum bunların hemen düşmüş bizimki niye düşmemiş diye
Aaaa aynı şeyi bana da söyledi salak saçma insanlar herşeyi onlar çok iyi biliyor bebeğimin kilo alımı gayet iyi daha bugün doktora gittik sen bakma o çok bilmişlere

Bende 39+0da suniyle doğum yaptım canım ilkinde de suniyle doğum yaptım nefesini kontrol edersen sakin kalmayı telkin edersen kendine kolayca doğurursun inşallah 🙏🏻
Suni sancı çok mu ağır yani benim sancılarım kasılmalar halinde bebek kanalda ama başı çok yukarda dedi doktorum suyuda azalmaya başlamış suni ile deniyecez dedi ama ister istemez insan korkuyor sizin hiç acilmaniz varmiydi nasıl bı süreç suni sanciyi nasıl veriyorlar anlatır mısınız?

Benimde 2 gün önce azalacak gibi oldu stres sinirden sanırım hemen kuru incir kuru üzüm kuru kayısı hurma susam kaynattım içtim kocamda bir damla almış süt yapıcı onu da içtim maşallah normale döndü valens bestlak damla diye bir marka hangisi işe yaradı bilmiyorum tahmin helvası da yiyorum
Bende bestlak aldım bugün kullanmaya başladım inşallah çoğalır

Kızlar doktorlar bebeği 23 -24 derece de tutun diyorlar alta kısa kollu zıbın üzerine normal kıyafet eldiven çorap şapka bu şekil benim kızım 14 günlük 27 derece evde 2 kat kıyafet yelek Belek battaniye şapka çorap patik durdurdular kaynanam sağolsun 2 defa işitme testinden geçemedi doktorun ilk sorduğu şey ev çok mu sıcak oldu göbek bağı 12 gün düşmedi banyo yaptırmadığım halde enfeksiyon kaptı muhtemelen terledi buharlaştı ıslak kaldı ondan yani işin sonu hep evin sıcaklığına bebeğin bastırılmasına çıkıyor salak gibi bende gidip kendi kafama göre düşürmedim lohusa psikolojisiyle etkilendim demek hadi hasta olursa benim yüzümden diye ama çocuk gelişimini ve bebeğe dair herşeyi çok iyi biliyorum bebeği soğuk değil sıcak hasta eder onu da biliyorum ama insan etkilenip korkuyor işte neyse doktor öyle diyince 25 e indirdim evi 24 e gelemedim daha az önce kaynanam üzerindeki battaniye ince kızım kalın mı sersek dedi yok dedim öyle yatırıcam bir kaç dakika geçti baktım yatağına kalın battaniye sermiş saracak yok dediğim halde benim çocuğu benden iyi düşünecekler sanki yok dedim işte niye serdin diyip kızayım mı azarlanmak mı istiyorsun illa bende bir şey demeden kaldırdım dürdüm yerine koydum battaniyeyi sessiz bir güç savaşı yaşandı üsteleseydi yeri haddi bildirilecekti bu insanların fayda sağlamak için geldiği koğuşa evinde sinir stres yaşatmaları çok can sıkıcı kocasını da getirdi başıma lohusa kadının evinde kayınbabanın ne işi varsa cinnet sebebi gerçekten Allahım sabır versin ben ve benim gibi olanlara 🙏🏻

Kızlar doktorlar bebeği 23 -24 derece de tutun diyorlar alta kısa kollu zıbın üzerine normal kıyafet eldiven çorap şapka bu şekil benim kızım 14 günlük 27 derece evde 2 kat kıyafet yelek Belek battaniye şapka çorap patik durdurdular kaynanam sağolsun 2 defa işitme testinden geçemedi doktorun ilk sorduğu şey ev çok mu sıcak oldu göbek bağı 12 gün düşmedi banyo yaptırmadığım halde enfeksiyon kaptı muhtemelen terledi buharlaştı ıslak kaldı ondan yani işin sonu hep evin sıcaklığına bebeğin bastırılmasına çıkıyor salak gibi bende gidip kendi kafama göre düşürmedim lohusa psikolojisiyle etkilendim demek hadi hasta olursa benim yüzümden diye ama çocuk gelişimini ve bebeğe dair herşeyi çok iyi biliyorum bebeği soğuk değil sıcak hasta eder onu da biliyorum ama insan etkilenip korkuyor işte neyse doktor öyle diyince 25 e indirdim evi 24 e gelemedim daha az önce kaynanam üzerindeki battaniye ince kızım kalın mı sersek dedi yok dedim öyle yatırıcam bir kaç dakika geçti baktım yatağına kalın battaniye sermiş saracak yok dediğim halde benim çocuğu benden iyi düşünecekler sanki yok dedim işte niye serdin diyip kızayım mı azarlanmak mı istiyorsun illa bende bir şey demeden kaldırdım dürdüm yerine koydum battaniyeyi sessiz bir güç savaşı yaşandı üsteleseydi yeri haddi bildirilecekti bu insanların fayda sağlamak için geldiği koğuşa evinde sinir stres yaşatmaları çok can sıkıcı kocasını da getirdi başıma lohusa kadının evinde kayınbabanın ne işi varsa cinnet sebebi gerçekten Allahım sabır versin ben ve benim gibi olanlara 🙏🏻
Eskilerin çok doğru çocuk yetiştirmiş gibi her şeyi eski dizen biz biliyoruz yaparız edesıyla müdahale etmesine çıldırıyorum.
Sen baktın eyvallah iyi kötü. Önerini yap çekil karışma.
Yok illa müdahale edecek. Eşime sürekli diyorum beni bunaltmasınlar doktorun dediği dışında bişeyle beni zorlamasınlar. Su verelim doymuyor ağzına şunu damlatalım vs bak kızarım çok ciddiyim diyorum.

Yaptırmayız uyarırız diyor. Eşimden çekinirler inşallah o mesafeyi korur.

Kac günlük bebeğiniz ne kadar mama veriyorsunuz
7 gunluk ama emdikten sonra mama takviyesi veremeden uyuyor. Uyandirip agzina zorla anne sutu dokmeye calisiyoruz ama onu da yutmadan cikariyor. Yani istahsiz gorunuyor. Acaba memeden yeterli emiyor da mi almiyor onu anlayamiyoruz tabiki

İlk haftalar zor uyanıyorlar korkmayın. Ben çok üzülmüştüm çocuk açlıktan kendini uykuya veriyor galiba diye. Ama bi kaç nedeni olabiliyor. Çocuk henüz kendini anne karnında gibi sanarak orada sürekli karnı doyduğu için uyanmıyor olabilirmiş. Diğer sebebi çocuk kendi düzeninş oluşturup ona göre uyanıyor olabilir dedi ebe ama ne olursa olsun uyandır dedi. Birde anestezi alındığında etkisi olabiliyormuş. Yeri geldi ilk haftasında 4.5 saatte zor uyandırıp besledik, çoğu zaman 3 saati rahat geçiyordu ama sarılığı attı çok şükür idrar ve dışkı önemli orada. Bana ebe bi kaç yöntem söylemişti uyandırmak için. Topuk altına vurmak, sırtını rahatsız edecek şekilde kaşımak, alnının ortasındaki kaş başlangıcına bası uygulamak gibi. Bunlar bizde işe yaramadı. Ben çözümü iki şeyde buldum birincisi ayak altını suyla ıslatıp ovaladım uyanana kadar, diğeri ısıtıcısının karşısında tamamen kıyafetlerini çıkardım. İkisiyle uyanıyordu. Tek alt değiştirme işe yaramamıştı
Ben de altini degistirirken soguk islak mendille ellerini, ayaklarini, sirtini ve gobegini sogutuyorum bi 5dk uyaniyor, ciplak olarak memeye alip emzirirken yine mayisiyor, tam olarak emiyor mu oda anlasilmiyor gozleri kapali halde ara ara emiyormus gibi yapiyor sanki. Anestezi alali 7 gun oldu herhalde artik etkisi yoktur diye dusunuyordum ama belki dedigin gibi hala etkiliyor olabilir.

Kızlar 37+5 im bebek çok hareketli artık bu saatlerde uyutmuyor üst üste sert hareketler yapıyor canım çıktı artık gerçekten hareketlerinin azalması gerekmiyor muydu tam tersi arttı

X