2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Benimki de uyuyup kalıyor biz ayaklarını gıdıklıyoruz uyandırıyoruz doktor besle emzir ama sarılık etme dedi çok bilmiş çevrem 5. Günde göbek bağı düşer dedi bizimki düşmedi daha bugünde onu taktım kafaya
5. Günde kimin düşmüş ki abartmışlar birde herkesin bebişi farklı canım takılma hiç ona. Gebe okulundaki bi kaç arkadaşımın 13. Günde düştü bizimde ya 9 ya 10. Gündü yanlış hatırlamıyorsam

Benim bebiş de erken doğmuştu ilk zamanlar çok zor uyandırıyorduk. Benim tavsiyem üzerindeki battaniyeyi alın sonra göğsünü yuvarlak hareketlerle yavaş yavaş masaj yapın zaten ellerini ayaklarını hareket ettirip gerinmeye başlıyor, ayaklarına masaj yapın 5 dknin sonunda hareket ediyor ama gözünü de açmıyorsa altını açıp bezini değiştirirken yavaş davranin biraz totosu açıkta kalsin göbeğine bacaklarina gıdıklama hareketi gibi küçük küçük dokunun. Ben başlarda çok zorlandım bebim bebiş bu şekilde uyaniyordu♥️

Ya benimki de surekli uyuyor, nasil uyandirip beslicez bu bebeleri biz ya? Sariligini atamayacak diye cok korkuyorum.
Süt var ama uyuyor memede . Anlayamıyorum ki canım😔
İlk haftalar zor uyanıyorlar korkmayın. Ben çok üzülmüştüm çocuk açlıktan kendini uykuya veriyor galiba diye. Ama bi kaç nedeni olabiliyor. Çocuk henüz kendini anne karnında gibi sanarak orada sürekli karnı doyduğu için uyanmıyor olabilirmiş. Diğer sebebi çocuk kendi düzeninş oluşturup ona göre uyanıyor olabilir dedi ebe ama ne olursa olsun uyandır dedi. Birde anestezi alındığında etkisi olabiliyormuş. Yeri geldi ilk haftasında 4.5 saatte zor uyandırıp besledik, çoğu zaman 3 saati rahat geçiyordu ama sarılığı attı çok şükür idrar ve dışkı önemli orada. Bana ebe bi kaç yöntem söylemişti uyandırmak için. Topuk altına vurmak, sırtını rahatsız edecek şekilde kaşımak, alnının ortasındaki kaş başlangıcına bası uygulamak gibi. Bunlar bizde işe yaramadı. Ben çözümü iki şeyde buldum birincisi ayak altını suyla ıslatıp ovaladım uyanana kadar, diğeri ısıtıcısının karşısında tamamen kıyafetlerini çıkardım. İkisiyle uyanıyordu. Tek alt değiştirme işe yaramamıştı

Valla yavrum kaka yaparken kıvranıyor doktor sütünle alakalı olabilir dedi . Gaz damlası için 10. Günden sonra bakalım dedi salı kontrole gidicez. İlk bebeğim bende bilmiyorum inan ki🥺
Canım ben kayısı suyuna Zeytinyağı koyarak içtim çok güzel çözdü. Sende içebilirim dersen bi dene istersen

Yok canım yani kanala girmismi dedim hayır dedi suni verecekse KanalDa olması gerektiğini bilmiyordum 😱 doktorda hiç bisye söylemedi
Yok yok canım suni sancı için çocuğun kanalda olma zorunluluğu yok. Çok korkulacak birşey de değil. Doğum kasılmalarını başlatan hormonu vücudun oluşturmadan dışardan alıyorsun merak etme. Sular seller gibi rahat güzel bir doğum olsun.
Yurtdışında da bir çok ülkede 41+0 ya da 41+3’de suni sancı ile başlatıyorlar doğumu.

5. Günde kimin düşmüş ki abartmışlar birde herkesin bebişi farklı canım takılma hiç ona. Gebe okulundaki bi kaç arkadaşımın 13. Günde düştü bizimde ya 9 ya 10. Gündü yanlış hatırlamıyorsam
İyi bari ya içim rahatladı şu an 🥲kız dudağının tam önünde böyle su kabarcığı vardı minik bir şey takmışlar kafaya ağzında yara var sodayla sil bende hayır dedim yok ben bakıyorum sürekli sen şimdi anlamazsın diyorlar bende göbek bağını da anlamam herhalde dedim

Benimki de uyuyup kalıyor biz ayaklarını gıdıklıyoruz uyandırıyoruz doktor besle emzir ama sarılık etme dedi çok bilmiş çevrem 5. Günde göbek bağı düşer dedi bizimki düşmedi daha bugünde onu taktım kafaya
Canım benim kızımın 12. Gün düştü hiç banyo yaptırmadım yine de enfeksiyon kaptı bak bugün 14 günlük yavrum daha banyo yapamadı kurumadan yaptıramıyoruz işitme testinden de 2 seferdir geçmedi kulağında su olabilir dediler 3 gün öncesinde banyo yaptırın gelmeden yaptırmayın dediler onu da beklicem 20 gün banyo yapmamış olacak tülbent ıslatıp siliyorum daha saçlarını yıkayamadım takma yani kafana düşer bazısı 3 günde düşüyor bazısı 15 günde göbek bağının kalınlığına göre değişiyor benim kızımında çok kalınmış galiba

Yok yok canım suni sancı için çocuğun kanalda olma zorunluluğu yok. Çok korkulacak birşey de değil. Doğum kasılmalarını başlatan hormonu vücudun oluşturmadan dışardan alıyorsun merak etme. Sular seller gibi rahat güzel bir doğum olsun.
Yurtdışında da bir çok ülkede 41+0 ya da 41+3’de suni sancı ile başlatıyorlar doğumu.
Ay inşallah canım benim biraz erken olacak 39+0 da ama kilosu boyu yeterli dedi doktor inşallah kolay bir gün olur uyuyamıyorum şimdi stresten 🥲

o kadar beni anlatmissin ki, sezeryan-dikis vs hicbirseyin onemi yok ama dogum sonrasi degisik bir depresyon hali yuklendi, bir de sarilik ve kg kaybi tehlikesi olunca iyice paramparcayim. Aglama krizi geliyor ama tutuyordum kendimi demekki birakmak lazim.
Bir de Mama takviyesini ne sekilde ve nasil veriyorsun? Ben her emzirme sonrasi enjektorle takviye yapiyorum ama enjektorle veya kasik biberonla beslemek cok zor.
Kac günlük bebeğiniz ne kadar mama veriyorsunuz

İyi bari ya içim rahatladı şu an 🥲kız dudağının tam önünde böyle su kabarcığı vardı minik bir şey takmışlar kafaya ağzında yara var sodayla sil bende hayır dedim yok ben bakıyorum sürekli sen şimdi anlamazsın diyorlar bende göbek bağını da anlamam herhalde dedim
Onlar oluyor canım küçük yağ bezeleride normal. Doktor bana ağız beyaz beyaz noktalar görürsen karbonatlı su yap dedi internette varmış ordaki orandan biraz daha az koy karbonatı dedi gazlı bezle ağzının içini temizle yoksa meme reddine gidersiniz canı yanar dedi ama şuanlık öyle birşey yaşamadık şükür

Ay inşallah canım benim biraz erken olacak 39+0 da ama kilosu boyu yeterli dedi doktor inşallah kolay bir gün olur uyuyamıyorum şimdi stresten 🥲
Hiç sıkma canını içini ferah tut çok güzel olacak 🙏🏻 39+0 küçük bir hafta değil zaten valla bana teklif etseler bende kabul ederim benim bebek de iri zaten en azından daha fazla büyümez🥲

Canım benim kızımın 12. Gün düştü hiç banyo yaptırmadım yine de enfeksiyon kaptı bak bugün 14 günlük yavrum daha banyo yapamadı kurumadan yaptıramıyoruz işitme testinden de 2 seferdir geçmedi kulağında su olabilir dediler 3 gün öncesinde banyo yaptırın gelmeden yaptırmayın dediler onu da beklicem 20 gün banyo yapmamış olacak tülbent ıslatıp siliyorum daha saçlarını yıkayamadım takma yani kafana düşer bazısı 3 günde düşüyor bazısı 15 günde göbek bağının kalınlığına göre değişiyor benim kızımında çok kalınmış galiba
Ne bileyim sanki herkes mükemmel anne herkes iyi besliyor biz beceremiyoruz gibi beslenmesi iyiyse hemen düşer falan diyorlar benim iki memeyi de oğlan emşyor bitiriyor bende diyorum bunların hemen düşmüş bizimki niye düşmemiş diye

Kizlar serklajli olarak bende zamanında doğumunu yaptım 38+5 de emzirme ve uyandırma bizdede sorun. Bugün 4 gün ama hala sütüm yoğunlasmadi ve yetmiyor bizde kaşık biberon ile mama takviyesi yapıyoruz sarılık başladı ama süt olayını çok kafa takiyorum
Benimde 2 gün önce azalacak gibi oldu stres sinirden sanırım hemen kuru incir kuru üzüm kuru kayısı hurma susam kaynattım içtim kocamda bir damla almış süt yapıcı onu da içtim maşallah normale döndü valens bestlak damla diye bir marka hangisi işe yaradı bilmiyorum tahmin helvası da yiyorum

X