- 25 Kasım 2021
- 4.022
- 6.796
-
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #13.281
ben öyle bir şey duymadım canım , ama 37 ye kadar rapor almayacağım dersen 32 de çalışabilir izni alman gerekirKızlar size birşey danışmak ıstıyorum. Çalışamamaz raporunu 32 de almakla 36 da almak arasında bi fark varmı. Ben çalışmıyorum ma elimin dukknında sgortalıyım. Birisi bana dediki 32 de rapor alınca süt parası flan almıyorsun yada daha az ucret veriyorlar doğum parasında bilginiz varmı
Süt parasını herkese veriyorlarKızlar size birşey danışmak ıstıyorum. Çalışamamaz raporunu 32 de almakla 36 da almak arasında bi fark varmı. Ben çalışmıyorum ma elimin dukknında sgortalıyım. Birisi bana dediki 32 de rapor alınca süt parası flan almıyorsun yada daha az ucret veriyorlar doğum parasında bilginiz varmı
Tabiki olur, 32 de izne ayrılıyormuş gibi görünmen lazım, zaten doğumdan önce 2 ay,doğumdan sonra 2 ay izin. Bu izinlerin parasını sgk ödüyor size. Almazsan ödemeyebilirler.Bizimkide özel sektor olduğu için kendi işyerimiz oyızden birisine danışaöadım ama bi arkadaş öyşe söyledi bana. Alıyorsum ama rapor süresi once veya sonra almak farklı olıyormu dıye öeral ettim. Yoksa raporşuk işim yok zaten evdeyim. Hamile kalınca gitmediö ben işe
Sen zaten işe gitmediğin için farketmez, ikiside olur. İşe gitseydin iznimi çocuk doğunca kullanılamaz diyip 32 de çalışabilir alırdınBen rqpor alacağım. Ama 32 de çalışabılır alıp 36 da çalışamamaz mı almak mantıklı yoksa direk 32. Haftada çalışamamaz almak mı. O konuda krarsızım.
Emzirince gidiyolar zaten açma tatlı falan yemezsen hemencecik verebiliyorsunBunu bende cok merak ediyorum 11kg aldim suana kadar 29. Haftadayim. Oglumda dogumdan 1ay sonrasi tartildigimda -10kg gitmisti. Bu sefer daha da dikkat edip 2-3ay icinde gebe kaldigim kilonunda altina dusmek istiyorum sonrasinda yapisiyor o kilolar zor gidiyor
Ay şuan canım tatlı istemiyor, ama lohusayken rüyamda tatlılar görüyordumEmzirince gidiyolar zaten açma tatlı falan yemezsen hemencecik verebiliyorsunsüt olsun diye bol su yeterli
Aynen oyle canim annemi tembihledim simdiden bass sebzeyi dedimEmzirince gidiyolar zaten açma tatlı falan yemezsen hemencecik verebiliyorsunsüt olsun diye bol su yeterli
Benimde 4.ayda acildi istahim 7.aya kadar 11kg aldim. Daha onumuzde 2ay var onunu almam lazim dedim. Diyetisyene basvurdum simdilik iyi gidiyoruzVallaha ben oğlumda hemen vermiştim kıloları hiç acıkmazdım bile emziririken. Kızımda doymuyordum. İnşallah bundada öyle olmam. Doğumdan anra oyuzden pek zayıflayamamıştımbu hamılelığımde de iştahım yenı açılmaya başladı son iki ayda 10 kılo almam inşallah
İnsallah eskisinden de guclu olarak kullerimizden dogarizDoğumdan sonra hafifleme gelıyor . Ben de şuan o moddayım yürümekte bile güçlük çekıyorum ama bazende aşırı enerjık olabılıryorum. Daha karnımız büyüydükçe denge problemlerı bıle yaşamaya başlayacağız ufak ufak.
Ben de eşimin şirketinden sigortalıyım 32de çalışamaz alacağım direktBen rqpor alacağım. Ama 32 de çalışabılır alıp 36 da çalışamamaz mı almak mantıklı yoksa direk 32. Haftada çalışamamaz almak mı. O konuda krarsızım.
Ben bu konuda çok kararsızım. Kızımı doğurduğumda 32 de çalışabilir almıştım devam ettim 36. Haftada çalışamamaz aldım. 8 gün snra doğum yaptımBen de eşimin şirketinden sigortalıyım 32de çalışamaz alacağım direkt
Aynen öyle, en iyisi 32 de çalışamazBen bu konuda çok kararsızım. Kızımı doğurduğumda 32 de çalışabilir almıştım devam ettim 36. Haftada çalışamamaz aldım. 8 gün snra doğum yaptımmuhasebecimiz saolsun benım dopumdan bir gğn öncesinde işlme vermiş benım raporumu. eşime sıkıntı çıkartmıştılar nasıl çalıştırdın doğuma kadar diye. Valla oyüzden bende dedim danışayım edeyim benim gbi olan belki vardır ama en iyisi 32 de ayrılmak sanırım
En guzeliii. Hahahahaha zaten hamilelikte emzirirken bile gaz yapan şeyler yemeyecezzAynen oyle canim annemi tembihledim simdiden bass sebzeyi dedim
Kuzum yaa benim bi liste var hastane vermisti gene mutlaka sütlü tatlıları yememi yazıyorduu onu ben size çeker atarım heleki ben lohusayken çay yerine humana içiyordumAy şuan canım tatlı istemiyor, ama lohusayken rüyamda tatlılar görüyordum
Dinlenmeye çalışacağım, sağol canımMaşallahh kiloşaaabolbol dinlen ve bolbol su
Teşekkür ederim, sizden de güzel haberler bekliyoruzGözün aydın canım ve Allah şifa versin biran önce atlatırsın inşallah
Evet akşam tek doz şase. Sabah da tablet 3 tane var içinde. Ben de kullanıyordum bırakmıştım, ağrılar olunca yine başlattı işte. Aman iyi olsunlar zaten iğne de kullanıyorum komaz banamaşalllahhh kilosu boyu çok güzel :) tek kullanımlık toz mu verdi antibiyotik olarak? progestan fitili bende kullandım başından beri daha yeni bıraktırdı doktorum
Bizim minnoş sürpriz yapıp gelmezse ben düşünüyorum doğumda çekimKızlar peki hamile dış çekim ve doğum çekimi düşünen var mı ?