Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Her hafta kontrole gitmek te istemiyorum aslında ama cok evhamlıyım zaten bide leke olunca iyice. Siz 8. Haftadan sonra bida ne zaman gitmiştiniz
Ben muayenemden 12 yada 13 gün sonra yeniden gitmistim. Karnim agriyordu hem hemde birde devlette muayene olayim düşüncesi ile gittim. Simdi yarin galiba yeniden gidicem yarinda baktirmayi düşünüyorum. Olmadi özel doktoruma fetal dna test sonucum çıkınca giderim onu ertelerim tam 12 haftada gitmem de daha gec giderim mesela. Sonucta her ikisi de doktor. Netten baya arastirdim usg nin zarari olmadigi yaziyor. Zaten devlet hastanesinde kalp atışı falan dinlemiyorsunuz. Sadece görüntüleme yapiyorlar biraz da ondan cok endise etmedim. Tercih senin için nasil rahat ediyorsa öyle yapmani tavsiye ederim

Devlette 15 dk da bakıyorlar özelde 1 saat sürüyor tek tek inceliyor diye okumuştum. Ben zaten özele gidiyorum ama paketimin içinde olmadığı için ayrıca ücret ödeyip özel yaptıracağım. İsterseniz sizde öyle yapın. Ultrasonun da bir zararı yok diye biliyorum
Zaten cogu dogum paketinde renkli usg yok. Benim gittigim hastanenin paketinde de yok o ekstra ucretli. Iki kez renkli usg cok olur mu yine de bir doktoruma daniscam bakalm. Insallah hersey yolunda ilerler 🙏

Bu arada kizlar aklima gelmisken söyleyeyim, çoğumuz özel hastaneye gidiyoruz ama beklenmedik bir durum olursa en yakindaki tam teşekküllü devlet hastanesine yolluyorlar hem dogumda hemde gebelik takibinde. Tavsiyem herkes en az bir kere devlet hastanesinde, kadin dogum hastanesinde gebe muayenesi olsun. Çünkü olasi bir devlet hastanesine sevkndurumunda bazen hastaneler sorun yapabiliyor gebe olduktan sonra hic devlet hastanesinde kaydin yok ki deyip almayabiliyor zorluk çıkarabiliyor. O nedenle tavsiyem en az bir kere kontrole gitmeniz 🙏

Bir yakınımın başına geldi Çünkü bir iki yıl önce. Doğum esnasında sorun yasandi devlet hastanesi kabul etmedi birsuru ugrastirdilar falan.
Naçizane aklınızda bulunsun 🌸

Bende öyleydim kan bile gelmişti makattan.. sabahları zeytinyağında beklettiğim inciri yiyorum ve zeytinyağından bi kaşık içiyorum.. kahvaltıda kefir içiyorum.. gun içinde elma yiyorum arada kayısı atıyorum ağzıma.. süt de kabizlik yapıyor benim dr um ev yoğurdu ye süt içme gereksiz dedi..
İyi geldi mi peki 😔 hatırlıyorum yazmıştınız. Çok geçmiş olsun tekrardan. Benim de ilaçtan önce beslenme ile düzelebilir mi diye denemem gerek öylesi daha mantıklı.

Yarin kontrol günü mü 😍 oy seveyim onu 12 haftalik da olmus. Ben en cok icerde hareketlenmis bak elini kolunu oynatiyor falan diyor ya doktorlar o kismi merak ediyorum. Hareketlerini gormek icin sabirsizlaniyorum resmen 🥲 ay agliycam sanırım 🥲🥲🥲
Ya çok tatlısın 🥹💖🌸
Evet çok merak ediyorum ben de hepimiz görelim en güzel şekilde 🥹😍

Ben muayenemden 12 yada 13 gün sonra yeniden gitmistim. Karnim agriyordu hem hemde birde devlette muayene olayim düşüncesi ile gittim. Simdi yarin galiba yeniden gidicem yarinda baktirmayi düşünüyorum. Olmadi özel doktoruma fetal dna test sonucum çıkınca giderim onu ertelerim tam 12 haftada gitmem de daha gec giderim mesela. Sonucta her ikisi de doktor. Netten baya arastirdim usg nin zarari olmadigi yaziyor. Zaten devlet hastanesinde kalp atışı falan dinlemiyorsunuz. Sadece görüntüleme yapiyorlar biraz da ondan cok endise etmedim. Tercih senin için nasil rahat ediyorsa öyle yapmani tavsiye ederims
Sağol canım benim sen kaç haftalıktın bende 2 hafta daha bekleyemicem valla

Benim de doktorum fetal yaptıracağımı biliyordu ama yine de yaptı. Ultrasonda bayağı bir inceledi 10-15 dk. Ense kalınlığına baktı. Zaten en önemli şeylerden birisi ense kalınlığı. Sonrada kan aldılar onun çıkması da 10 gün sürermiş. Zaten o arada fetal sonucu da belli olur
Fetal dna icin kac tup kan aliyorlar? Bir arkadasim 13 tup verdigini soyledi ama dogru mudur🧐

Fetal dna icin kac tup kan aliyorlar? Bir arkadasim 13 tup verdigini soyledi ama dogru mudur🧐
13 mü 🫣 5 firma ile görüştük hepsi 1 tüp alıyordu. Sadece panorama 2 tüp alıyormuş o da ABD’ye gönderiyor her ihtimale karşı 1 tüp ekstra alıyormuş.

Ben ikili test için gidicem aç gitmeye özen gösteriyordum bende mi yesem acaba tutku falan 😂
Hayır sakın aç gitmeyin. Zaten ikili tarama için açlık tokluk istemiyorlar. Doktorum özellikle uyardı beni 8 saat açlığa dayanamaz bebek dedi sizde muhakkak kahvaltı yapıp gidin. Ben sabah 8 de kahvaltımı yaptım tutkumu aldım gittim 😂 sizde öyle yapın bebiş de tok olursa mutlu olur hareketlenir annesi 🥰🥰

X