2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    223
Suya tutmadın dimi bende dudukluden çok korkuyorum eve almıyorum asla üstüme patlamıştı her yerim yanmıştı günlerce çarşafla gezmistim etlerin kopuyordu yanık diyince tüylerim ürperiyor iyisin dimi şimdi
Suya tuttum buz koydum komsu sogan rendele iyi gelir dedi sogan rendesi koydum kantaron yağı sürdüm. Sonra esim eczaneden krem aldi bitkisel onu sürdüm ama canım gitti resmen. Yanık çook kötü çok korkarım ben de. Cok gecmis olsun sana da kuzum. Suanda da kasiklarim agriyor regl gibi. Normal mi yoksa bebek de aciyi hissetmis midir

Suya tuttum buz koydum komsu sogan rendele iyi gelir dedi sogan rendesi koydum ka taron sürdüm. Sonra esim eczaneden krem aldi bitkisel onu sürdüm ama canım gitti resmen. Yanık çook kötü çok korkarım ben de. Cok gecmis olsun sana da kuzum
Hala boynumda izi vardır şimdi ise benek benek oldu boynum yüzümde desen damarlar çıktı kız olduğu okadar belliki saçım bende değil ne kadar yikarsam yıkayın kepek dolu resmen 🤣🤣🤣🤣🤣

Ben bu grubaa geldiimm 9 ay sonunda rabbim nasip etti 🙏🏻❤️ sat 27 Kasım tahmini doğum 3 Eylül 🙏🏻 Daha çok miniğiz beta 27 inşallah sağlıkla arttığını da görürüm ❤️🙏🏻
Merhaba Benide eklermisiniz yaşım 21
İkiz bebeklere hamileyim sat 13 aralık kalp atışını 5+2 de duydum tahmini doğum tarihi 18 eylül çanakkale

İlk çocukla arası kısa olduğundan mıdır nedir ben 15. Haftadan beri hareketi hissediyordum 17. Haftaya girdim şimdi elimi koyduğumda vurduğunda elime de geliyor vurma hissi. Özellikle sabaha karşı kuduruk gibi hareket ediyor 🥲
Hareketler hissediliyor gerçekten değil mi?
2.gebelikte 15-16.haftalar deniliyor.Benim de 16.hafta olacak. Az önce karnıma dokununca elimle de hissettim galiba.Hareketler göbek hizasında..
Bebeğimizi hissetmeye başlayınca endişeler bi nebze de olsa azalıyor, en güzel tarafı bu🥲

Ama bebeğin emmemesi için sebep varmış canım ve tespit etmişsin hiç öyle düşünme şimdi neden böyle olsun bu sefer herşey yolunda gidecek inşallah kötüyü düşünme her bebek her hamilelik her doğum kendine özel☺️

Ne kadar ki ara benim de kısa 16 yı geçtik hareket hissetmiyorum ya
benim bebe 17 aylık olacak yakında. Kiloya bağlı olarak da değişiyor hissetme zaten son bir haftadır yoğun olarak hissediyorum öncesinde gaz hareketi de sanınabilecek kadar varla yok arasıydı

Seninki iyi haftasında doğmuş 33+5 haftalık doğdu çene kasları gelişmemişti emme refleksi yoktu ciğer geliştiriciler vs yapıldığı için kuveze girmedi. Emmediği için ve kan uyuşmazlığından sarılık oldu aşırı derecede yükseldi 10 gün hastanede yoğun bakımda kaldı sarılıktan kanını değiştireceklerdi az daha düşmeseydi. Lohusa halimle yoğun bakımda kaldım 2 saatte bir emzirmeye çalıştım asla almadı biberon verdik emmedi ay ben neler yaşadım ya 🤦
Kabus gibi Allah bir daha yaşatmasın 🥺 kan uyuşmazlığından sarılık olmasın diye önleyici bir şey var mı peki

Hareketler hissediliyor gerçekten değil mi?
2.gebelikte 15-16.haftalar deniliyor.Benim de 16.hafta olacak. Az önce karnıma dokununca elimle de hissettim galiba.Hareketler göbek hizasında..
Bebeğimizi hissetmeye başlayınca endişeler bi nebze de olsa azalıyor, en güzel tarafı bu🥲
Geçen hafta kasık kısmına daha yakındı şimdi göbek hizasına yaklaştı hareketleri yazarken de sağ tarafıma vuruyor mesela hissediyorum şu an 🥲

Doktora gittiğimde doktor ben söylemeden pıt pıt bir şeyler hissediyor musun diye sordu o zamana kadar anlam veremiyordum belki normalde de hissediyorumdur acele etmeyeyim bir şeylere yormayayım diyordum, tam “sanki kendini ittirip zıplıyormuş gibi bir şey hissediyorum bazen” derkeeen ultrasonda o hareketi yaptığını gördük 😂 Çok tatlı bir andı.
Şimdi de eşimin de hissedebileceği hareketlerin hemen gelmesini bekliyorum 😍

Neden ki ya çok tatlı önceki hamileliğimde çok özenmiştim alamamıştım o zaman bu sefer dedim alıcam
Karnımın büyüdüğünde dışarıdan belli olmayan kıyafetler giymemi istiyor sağolsun kv dışardan hamile olduğu görülen kadınların çocuğu bilmem ne olur demiş te kendisine o da inanmış küfür etsem kendi günah haneme yazılacak neyse...

Karnımın büyüdüğünde dışarıdan belli olmayan kıyafetler giymemi istiyor sağolsun kv dışardan hamile olduğu görülen kadınların çocuğu bilmem ne olur demiş te kendisine o da inanmış küfür etsem kendi günah haneme yazılacak neyse...
Umarım bir mucize olur ve bu düşüncelerden arınır… Ah be çevrenin art niyeti nasıl da işliyor hayatlarımıza..

Kabus gibi Allah bir daha yaşatmasın 🥺 kan uyuşmazlığından sarılık olmasın diye önleyici bir şey var mı peki
Maalesef yok . Rh uygunsuzluğu deniyor bebeğin kan grubu negatif olursa sıkıntı olmuyor ama pozitif ise sarılık riski kat kat kat artıyor. Bol bol emzirmek/beslemek gerekiyor .

Umarım bir mucize olur ve bu düşüncelerden arınır… Ah be çevrenin art niyeti nasıl da işliyor hayatlarımıza..
Çevre değil kv fesat içi kötü. Neymiş kadının cinsi münasebet gördüğü anlaşılıyor muş ulan insanlar ne için evleniyor ahm.k diyceksin de ay çok sinirlendim şimdi. Normalde iyidir ama dışarıya..

Çevre değil kv fesat içi kötü. Neymiş kadının cinsi münasebet gördüğü anlaşılıyor muş ulan insanlar ne için evleniyor ahm.k diyceksin de ay çok sinirlendim şimdi. Normalde iyidir ama dışarıya..
Yani aslında kendilerinin varlığı da validelerinin ilişkiye girdiğinin kanıtı ya keşke bu cevabı verip sana hiiiç yansıtmasaymış.

Kötü niyetli insanlar var gercekten hamile oldugunu gördüklerinde kötü niyetli yaklaşabiliyorlar bence eskiden buyuzden gizliyorlardı. Ben eski hamileliğimde ve annemin hastalıgı sırasında bazı akrabalarımdan cok yardım gordum yemekler. Yiyecekler gonderiyorlardı. İnsafa geldiler diye sevınıyordum. Hem annem hasta die dusunmeye basladılar. Kendi hamileliğimde de hamileyim die beni dusunuyor ne guzel artık iyi bi insan oldu ( ne kadar safım😂) o meshur ikramların geldigi tarihten 1 hafta sonra annemi kaybettik. Kendi hamileliğimde de aynı şekilde geldi 1 hafta sonra aksam sancım oldu 37. Haftadaydım. Sabah kızımı kaybettik. Evet tesadüftür belki ama ben nazara kötü niyetin kötü enerjisine inanıyorum. İçten içe iyi niyetle yapılmadıgını dusunuyorum. Bide zamanlamaları cok manidar oldu sadece 2 olayda yardımını gormustum. Şimdi o sebeple bende cok belli etmiyorum kimseye pek. Çok yakınlarım biliyor. Babam bile göze geliyorsunuz dio mesela. Gerçekten çok kötü kalpli insanlar var. İşyerinizde mesela bi abinin eşi sürekli börekler ikramlar yapıp gelirdi dolmalar sarmalar ne kadar iyi diodum kadına. Sonradan bi öğrendim kadının annesi büyü işleriyle ugrasıyormus. Hani kocanı baglamak istiyorsan yok adet kanını içir falan diyengillerden. İşyerinde bikaç kıza da boyle oneriler fallar bakılmış. Duyunca şok oldum. Ve hanileyken de yemiştim bikaç kez. Ne kadar toz pembeydi hayat benim için ozamanlara kadar. Böyle şeyler benim için saçmalık uydurma şeylerdi ama Şimdi herkese herşeyi yapabilir gözüyle bakıyorum🙈. Yani birinin bilmem ne sıvısını içmek zorunda bile kalabiliriz cok iğrenç.gerçi biz Belki biraz abartmıs olabiliriz yani Daha kayınvalidemler bile bilmiyor😂 aramızda kötü değil sadece eşim daha bekleyelim diyip duruyor söyleyelim diorum dur şu geçşin bu bitsin falan dio.

Çok saçma bir görüş tamam böyle bazı insanlar aşırı değişik giyinip bilerek gösterenler var hamileliğini abartanlar ama yani bu alt tarafı tişört dar değil yapışmıyor veya göbeği açık değil ama işte kocalar hep ana laflarına takılıyorlar benim eşim de tayta izin vermiyor mesela ailesinin yanında çok saçma görümcem taytla geliyor geziyor yanımızda ben hep bol şeyler giyiyorum onlar geldiklerinde işte akıl sır ermiyor

Çok saçma bir görüş tamam böyle bazı insanlar aşırı değişik giyinip bilerek gösterenler var hamileliğini abartanlar ama yani bu alt tarafı tişört dar değil yapışmıyor veya göbeği açık değil ama işte kocalar hep ana laflarına takılıyorlar benim eşim de tayta izin vermiyor mesela ailesinin yanında çok saçma görümcem taytla geliyor geziyor yanımızda ben hep bol şeyler giyiyorum onlar geldiklerinde işte akıl sır ermiyor
Sana bişey derler diye belkide engel oluyordur. Arada kalmak istemıyordur. Bosverin siz takılmayın gerçekten boyle seyleri konu bile etmemek lazım cünkü ciddiye almıs oluyoruz. En büyük tepki eşinizle aranızı sıkı tutmak. Eninde sonunda donup gelecekleri yer aksam yanınız. Ne kadar sıkı olursanız o kadar da nazınız tepkiniz etkili oluyor

Ne acı. Şunu görüyorum ki yüzyıllar da geçse bazı zihniyetler bitmiyor. Çevrelerini kirletmeye, en kutsal değerimiz olan özgürlüğümüzü elimizden almaya devam ediyorlar. Arkadaşlar kimseyi istemeden kışkırtmak istemem ama eşlerimiz bizim ebeveynlerimiz değil. Bizler de çocuk değil yetişkiniz. Kıyafetlerimiz ya da herhangi bir konuda izin verip vermemek hususu bu yüzyılda kalmamalı artık. Kadın ya da erkek farketmeksizin önceliği çekirdek ailesi bilememiş, önce ailesini koruyup laf söyletmeyen, mahremiyet ve mesafeyi koruyamayan, dur demeyi bilemeyen, eşten öte iyi bir arkadaş olmayı başaramayan, işin özü birey olma olgunluğuna erişememiş tüm bağımlı kişiliklerden korunmayı bir şekilde öyle ya da böyle başarmalıyız. Özellikle erkek annelerine bu hususta çok görev düştüğünü düşünüyorum. Naif ruhlu, kadın-erkek ayrımı yapmayan, ataerkil düzeni kabul etmeyen insancıl ruhlar yetiştirmek zorundayız, bunu ilmek ilmek başarırsak kadınlarımız gelecekte daha özgür, daha mutlu yaşayacaklar, hakettikleri gibi 🙏🏻 💪🏼🌺

Ne acı. Şunu görüyorum ki yüzyıllar da geçse bazı zihniyetler bitmiyor. Çevrelerini kirletmeye, en kutsal değerimiz olan özgürlüğümüzü elimizden almaya devam ediyorlar. Arkadaşlar kimseyi istemeden kışkırtmak istemem ama eşlerimiz bizim ebeveynlerimiz değil. Bizler de çocuk değil yetişkiniz. Kıyafetlerimiz ya da herhangi bir konuda izin verip vermemek hususu bu yüzyılda kalmamalı artık. Kadın ya da erkek farketmeksizin önceliği çekirdek ailesi bilememiş, önce ailesini koruyup laf söyletmeyen, mahremiyet ve mesafeyi koruyamayan, dur demeyi bilemeyen, eşten öte iyi bir arkadaş olmayı başaramayan, işin özü birey olma olgunluğuna erişememiş tüm bağımlı kişiliklerden korunmayı bir şekilde öyle ya da böyle başarmalıyız. Özellikle erkek annelerine bu hususta çok görev düştüğünü düşünüyorum. Naif ruhlu, kadın-erkek ayrımı yapmayan, ataerkil düzeni kabul etmeyen insancıl ruhlar yetiştirmek zorundayız, bunu ilmek ilmek başarırsak kadınlarımız gelecekte daha özgür, daha mutlu yaşayacaklar, hakettikleri gibi 🙏🏻 💪🏼🌺
Çok duygulandım o kadar güzel yazmışsın ki. 🥺👏🏻👏🏻👏🏻

Çok duygulandım o kadar güzel yazmışsın ki. 🥺👏🏻👏🏻👏🏻
Teşekkür ederim arkadaşım 🫶
Benim için cinsiyet hiç farketmedi. Bebeğimin erkek olduğunu duyduğumdan beri hem çok mutluyum, hem de ayrı bir sorumluluk hissediyorum üzerimde. Kızlarımıza kendilerini nasıl korumaları gerektiğini öğretiyoruz buna mecburuz ama umarım buna gerek kalmayan bir dünya var olur. Oğullarımıza da bu dünyayı gerçek kılacak davranışlar, bilinç öğretelim. Erkek anaları haydi gösterelim gücümüzü, erkek nasıl yetiştirilir görsünler hepsi ☺️🥰 Hepinize sevgiler. Şimdiden mutlu bayramlar. Umut ve sevgi hep var olsun 🫶

Kötü niyetli insanlar var gercekten hamile oldugunu gördüklerinde kötü niyetli yaklaşabiliyorlar bence eskiden buyuzden gizliyorlardı. Ben eski hamileliğimde ve annemin hastalıgı sırasında bazı akrabalarımdan cok yardım gordum yemekler. Yiyecekler gonderiyorlardı. İnsafa geldiler diye sevınıyordum. Hem annem hasta die dusunmeye basladılar. Kendi hamileliğimde de hamileyim die beni dusunuyor ne guzel artık iyi bi insan oldu ( ne kadar safım😂) o meshur ikramların geldigi tarihten 1 hafta sonra annemi kaybettik. Kendi hamileliğimde de aynı şekilde geldi 1 hafta sonra aksam sancım oldu 37. Haftadaydım. Sabah kızımı kaybettik. Evet tesadüftür belki ama ben nazara kötü niyetin kötü enerjisine inanıyorum. İçten içe iyi niyetle yapılmadıgını dusunuyorum. Bide zamanlamaları cok manidar oldu sadece 2 olayda yardımını gormustum. Şimdi o sebeple bende cok belli etmiyorum kimseye pek. Çok yakınlarım biliyor. Babam bile göze geliyorsunuz dio mesela. Gerçekten çok kötü kalpli insanlar var. İşyerinizde mesela bi abinin eşi sürekli börekler ikramlar yapıp gelirdi dolmalar sarmalar ne kadar iyi diodum kadına. Sonradan bi öğrendim kadının annesi büyü işleriyle ugrasıyormus. Hani kocanı baglamak istiyorsan yok adet kanını içir falan diyengillerden. İşyerinde bikaç kıza da boyle oneriler fallar bakılmış. Duyunca şok oldum. Ve hanileyken de yemiştim bikaç kez. Ne kadar toz pembeydi hayat benim için ozamanlara kadar. Böyle şeyler benim için saçmalık uydurma şeylerdi ama Şimdi herkese herşeyi yapabilir gözüyle bakıyorum🙈. Yani birinin bilmem ne sıvısını içmek zorunda bile kalabiliriz cok iğrenç.gerçi biz Belki biraz abartmıs olabiliriz yani Daha kayınvalidemler bile bilmiyor😂 aramızda kötü değil sadece eşim daha bekleyelim diyip duruyor söyleyelim diorum dur şu geçşin bu bitsin falan dio.
Canım bu büyü kötü gözle bakma vs olayı değil. Hamile kadının büyümüş karnını dışardan bir erkek görürse afedersin doğacak çocuk p.ç olurmuş eşime bunu aşılamış diğer iki çocuğumda karnım büyümedi belli dahi olmuyordu ama ben bu hamile tişörtü den aldım giydim ikinciye tişört yok oldu sırra Kadem bastı yok etmiş. Mesela pembe ayakkabı aldım bir kere giydim 2 saat civarı eve geldik kapıdan ayakkabı yok oldu pembe ayakkabı giyilmezmiş . Ben inadına aldıkça o yok ediyor bende artık almıyorum ama damarına damarına basıyorum. Benim en güzel günlerim onunla geçiyorsa bana hayatıma yön veremez beni böyle görüp böyle aldı çizgimi bozamam ha ben farketmeden kötü birşey yaparsam uyarır bakarım bi yanlış mı yapmışım ama asla beni gittiğim doğru yoldan ayıramaz bunu bile bile yapıyor kv kadın yüzünden. Bende kv ninde kocaninda canına okuyorum 😉

X