- 16 Mart 2023
- 663
- 772
- 23
- 35
Bizde doktorlara gidiyoruz ya, soruyoruz hani doktor görüşleri farklı olabilir, direk yanlış biliyormuşuz deyince enteresan geldi.E bebek ne kadar hareketliyse ölçüm yapmaları okadar zor oluyor neden sacma geldi ki. Zaten hareketli olmasın diye yeme diyor yani. Aksine nst de de hareket istiyorlar o sebeple ye diyorlar. Hatta ben 1 nst ye aç gitmiştim hiç ölçemedi. Kantine gınderdi meyvesuyu tost yedim gene olmadı. Sonra odada agzıma cikolata lokum sıkıstırdı ebe gene olmayınca seruma bagladılar o hareketlendirdi. Şuanki muayenelerde de belli pozisyonları yakalamaya calısıyorlar ölçüm için. Hareketli olunca yanlış ölçülebiliyor. Ben de zaten kocakarı tavsiyesi vermedim ki doktorların tavsiyesini verdim![]()
Geçen gün son aylardan o kadar korkmayın hareket anlamında bir sıkıntı olmuyor demiştin yanlış bilinenlerden gibiydi oda ama mesela o konuda da kilo ve kişi çok önemli.
Mesela çikolata yememe rağmen bebek orta hareketliydi kolayca ölçümledi hatta, perinatolog bıraz baskı yaparak hareketlendirip yön değiştirmesini sağladı

Umarım anlatabilmişimdir :)