2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Arkadaşlar iyi geceler 29 yaşında daha önce hiç gebelik geçirmeyen biriyim tipik bir pcos hastasıyım ama hayatim boyunca uzun süre adet olmamazlik yasamadm.cocuk istedik eşimle olmayinca tedaviye başladık 1 kere klomen kullandık başarısız oldu sonra hsg çekildi 3 ay önce temiz cikti.bu ay tekrar klomen kullandım 3 yumurta oluştu 25 Aralık'ta iğne vuruldu 10 Ocak günü de idrar yolu enfeksiyonu oldum ilaç verecekdi doktor beta HCG istedi 220 geldi ben şok oldum 2 gün sonra tekrar ver dedi tam iki gün değil 40 saat sonra verdim 360 geldi sizce az mı artmış ağrım felan da oluyor enfeksiyondan dediler ama tatmin etmedi korkuyorum.birde doktorum bana hiç düşük öyküm yok ilk gebelik coraspirin ve progestan fitil başladı idrar yolu içinde antibiyotik kullanıyorm bu ilaçları kullanan oldumu korkum çok
Hayırlı olsun, umarim sağlıkla alırsınız kucağınıza 🙏 Bu ilaçlar diye kast ettiğiniz Coraspin ve Progestan fitil mi?

Öncelikle hayırlı olsun saglıkla gelsin bebeğiniz💞 keseyi gördüğünüz de bebekte görünüyor muydu
Size de hayırlı olsunn🌸🌸
Keseyi gördüğümüzde bebek görünmüyordu tabii ki henüz.
kalp atışını duyduğumuzda bebeğin hareketlerini (nefes alan birr fasulyeye benziyor) gördük rahatladık ama yarın için yine çağırdı sonuçta daha güçlü duyalım diye ❤️
Umarım her şey gönlünce olurr 🙏🏻

benim adetim düzensiz ne zaman yumurtladım bilmiyorum ama ben de ilk 5 ocakta öğrendim 354 betayla :) alttan muayene yapmadı doktor sadece karından baktı haftaya gel dedi. Umarım görebiliriz.
Umarım sağlıkla ilerler hepimizin de gebeliği 🙏🏻 seninle neredeyse aynı zamanlara denk gelmisiz takip de kalalım birbirimizi ☺️ endişe etme canım alttan bakmadıysa ondan görememiş olabilir. Bidahaki randevum 19 ocakta benim

Size de hayırlı olsunn🌸🌸
Keseyi gördüğümüzde bebek görünmüyordu tabii ki henüz.
kalp atışını duyduğumuzda bebeğin hareketlerini (nefes alan birr fasulyeye benziyor) gördük rahatladık ama yarın için yine çağırdı sonuçta daha güçlü duyalım diye ❤️
Umarım her şey gönlünce olurr 🙏🏻
Çok teşekkür ederim hepimizin sağlıklı ilerler inşallah 🙏 ☺️💞

Arkadaşlar nasipse ayın 23 ünde kontrole 6+1 iken başlayacağım ancak bulabildim istediğim doktora randevu. Reglime 4 gün kala 8 Ocakta betam 25.4’tü. Sonra 12 Ocakta 261.41 olduğunu öğrendim. Nasipse Salı günü yine üstünden 4 gün geçmiş olacak kan tahlilimin inşallah 1000 lere ulaşmış olur diye umuyorum. Ancak 5. Hafta keseye görmeye gitmemek bir sıkıntı yaratır mı sizce?

Arkadaşlar nasipse ayın 23 ünde kontrole 6+1 iken başlayacağım ancak bulabildim istediğim doktora randevu. Reglime 4 gün kala 8 Ocakta betam 25.4’tü. Sonra 12 Ocakta 261.41 olduğunu öğrendim. Nasipse Salı günü yine üstünden 4 gün geçmiş olacak kan tahlilimin inşallah 1000 lere ulaşmış olur diye umuyorum. Ancak 5. Hafta keseye görmeye gitmemek bir sıkıntı yaratır mı sizce?
Daha önceden bir gebelik kaybın olmadıysa hemen gitmene gerek yok bana göre kontrole 6. Haftadan sonra gidersen hem keseyi hem bebişin kalp atışını görürsün ama geçmiş bir öykünün varsa önceden gitmende fayda var ben kendim yaşadığım için önceden öyle bir durum 5. Haftada gideceğim önceden önlem amaçlı

Daha önceden bir gebelik kaybın olmadıysa hemen gitmene gerek yok bana göre kontrole 6. Haftadan sonra gidersen hem keseyi hem bebişin kalp atışını görürsün ama geçmiş bir öykünün varsa önceden gitmende fayda var ben kendim yaşadığım için önceden öyle bir durum 5. Haftada gideceğim önceden önlem amaçlı
Nasipse ilk gebeliğim dolayısıyla riskli bir durum var mı bilmiyorum. Şimdilik Regl ağrısı gibi ağrılarla öğrendim ben o ağrılar azalınca tedirgin oluyorum sadece. 🥹 inşallah siz de sağ Salim kucağınıza alırsınız ❤️

Progeston fitili ne için veriyorlar acaba ? Coraspin kan sıvılaştırmak için ama progestan fitil de mi aynı işlevi görüyor?
Hayır Coraspin kan sulandırici pıhtı atmasını öngellemek adına kullanılıyor. Ama Progestan fitil hamilelik döneminde Progestan hormonu salgilayarak bebeğin rahim içine tutunmasinı kolaylaştırmak ve bir nevi düşüğü engellemek adına kullanılıyor. Genelde tüp bebek tedavisinde transfer öncesi rahimi hazırlamak adına başlanıyor ve gebelik oluşursa ve saglikli bir gebelik ise gebeligin 12. haftasının sonuna kadar kullanılıyor garanti olması adına. Benim ki tüp bebek ben bir çok ilaç kullanıyorum. Mesela hem günde 3 kez Progestan fitil hem de her gün Progestan dex iğne oluyorum göbekten.

Nasipse ilk gebeliğim dolayısıyla riskli bir durum var mı bilmiyorum. Şimdilik Regl ağrısı gibi ağrılarla öğrendim ben o ağrılar azalınca tedirgin oluyorum sadece. 🥹 inşallah siz de sağ Salim kucağınıza alırsınız ❤️
İçiniz rahat olsun onlar yerlesme ağrıları ve zamanla azalır. Sadece kese büyüdükçe hafif kramplar olabilir. Aktif kirmizi kanamanız olmadığı müddetçe kahverengi akıntıyı normal karşılıyor doktorlar genelde daha önce düşük vs durumunuz olmadıysa. Umarım gittiğiniz zaman hem keseyi ve bebeği görür hem de kalp atışlarını duyarak sabırla beklemenizin karşılığını o harika seslerle almış olursunuz🙏😍 Hayırlı olsun💜

İçiniz rahat olsun onlar yerlesme ağrıları ve zamanla azalır. Sadece kese büyüdükçe hafif kramplar olabilir. Aktif kirmizi kanamanız olmadığı müddetçe kahverengi akıntıyı normal karşılıyor doktorlar genelde daha önce düşük vs durumunuz olmadıysa. Umarım gittiğiniz zaman hem keseyi ve bebeği görür hem de kalp atışlarını duyarak sabırla beklemenizin karşılığını o harika seslerle almış olursunuz🙏😍 Hayırlı olsun💜
İçimi o kadar rahatlattınız ki çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun gerçekten gülümseyerek okudum ❤️ Şükür bir akıntım olmadı inşallah da olmaz. Salya sümük her şeye ağlama, göğüs ucu hassasiyet ve ayakta uzun süre kalınca hafif süreli kramplarla yolumuza devam ediyoruz. İnşallah dediğiniz gibi kalp atışını duyarım gittiğimde 🥰 siz nasılsınız sizin kaç haftalık sağlığınız nasıl 😍

İçimi o kadar rahatlattınız ki çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun gerçekten gülümseyerek okudum ❤️ Şükür bir akıntım olmadı inşallah da olmaz. Salya sümük her şeye ağlama, göğüs ucu hassasiyet ve ayakta uzun süre kalınca hafif süreli kramplarla yolumuza devam ediyoruz. İnşallah dediğiniz gibi kalp atışını duyarım gittiğimde 🥰 siz nasılsınız sizin kaç haftalık sağlığınız nasıl 😍
Umarım olmaz akıntınız ama kahverengi olursa da korkmayın, kendim yaşadığım için empati kurabiliyorum, o stres inanın çok yorucu. Doktorum detaylıca anlattı nedenn olduğunu öyle rahatladım 😍 Benim ki tüp bebek olduğu için çok fazla ilaç ve iğne kullanıyorum. Şuan göğüs hassasiyetim, ara ara kasık sancısı ve bir kaç gündür mide hassasiyetim var🤦‍♀️ Şuan 6+1 iz, doktorum Çarşamba günü kalp atışlarını dinlemek icin çağırdı. Dondurulmuş embriyolarımdan 2 embriyoyu transfer etmistik, 2 kese var şuan biri normal sağlıklı boyutta, bebek görünüyor, haftasina göre ilerliyor ama diger embriyoyu kaybedecegiz sanırım. Burada yazılanları dikkatlice okuyup gittiğim zaman doktoruma soruyorum kontrolüne daha zamanı olan insanlar tereddütte kalıp tedirginlik yaşamasin diye. O yüzden elinden geldiğince detayli açıklama yapmaya çalışıyorum 😊 Umarım hepimiz güzel haberlerle döneriz bir sonra ki kontrollerimizden🙏

Umarım olmaz akıntınız ama kahverengi olursa da korkmayın, kendim yaşadığım için empati kurabiliyorum, o stres inanın çok yorucu. Doktorum detaylıca anlattı nedenn olduğunu öyle rahatladım 😍 Benim ki tüp bebek olduğu için çok fazla ilaç ve iğne kullanıyorum. Şuan göğüs hassasiyetim, ara ara kasık sancısı ve bir kaç gündür mide hassasiyetim var🤦‍♀️ Şuan 6+1 iz, doktorum Çarşamba günü kalp atışlarını dinlemek icin çağırdı. Dondurulmuş embriyolarımdan 2 embriyoyu transfer etmistik, 2 kese var şuan biri normal sağlıklı boyutta, bebek görünüyor, haftasina göre ilerliyor ama diger embriyoyu kaybedecegiz sanırım. Burada yazılanları dikkatlice okuyup gittiğim zaman doktoruma soruyorum kontrolüne daha zamanı olan insanlar tereddütte kalıp tedirginlik yaşamasin diye. O yüzden elinden geldiğince detayli açıklama yapmaya çalışıyorum 😊 Umarım hepimiz güzel haberlerle döneriz bir sonra ki kontrollerimizden🙏
İnşallah her şey güzel olsun sağlıkla bebişlerimizi alalım kucağımıza ❤️ Ne güzel ki burda bizleri düşünüp sormuş ve bilgilendiriyorsunuz teşekkür ederiz 🌺

O ağrılar normal canım rahim büyüğü için her zaman aynı şekilde ağrı olmuyor benim de aynı şekilde devam ediyor. 6. Haftanda normal kontrolüne gidersin doktorun sana doğru yolu gösterir. Amin canım hepimiz sağ sağlim kavuşalim bebişlerimize

Evet niye basladiki dedim
İkisi de gebeliğinizin sağlıklı ilerlemesi adına verilmiş ilaçlar. Coraspin kan sulandırici, pıhtılaşmayı önlüyor. Progestan fitil de bebeğin rahime tutunmasinı kolaylaştırıp düşüğü engellemek adına kullanılıyor gebelikte. O fitili ilk defa kullanacaksınız sanırım. Kullandıktan sonra 15 dakika uzanın. Rahim gerektiği kadarını emip kalan fazlalığı vücuttan atacaktır. Fitilin geri çıkmış gibi gelebilir size endişe etmeyin😊 Sağlıklı bir gebelik geçirmeniz dileğiyle 🙏

İnşallah her şey güzel olsun sağlıkla bebişlerimizi alalım kucağımıza ❤️ Ne güzel ki burda bizleri düşünüp sormuş ve bilgilendiriyorsunuz teşekkür ederiz 🌺
Ne demek rica ederim. Burada herkes birbirinin halinden, endişesinden anlar, fikir alışverişi yaptıkça süreç daha rahat ilerler, aklımız da ki soru işaretleri giderilir😍Hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza umarım 🙏💜

X