Kızlar benim şuan 11 aylık bir bebeğim var o yüzden yakın zamanda bu dediklerinizi tecrübe ettim paylaşayım
öncelikle bebeğin doğum kilosu önemli benim tosbiğim 3900 doğduğu için yeni doğanları çok kısa bir süre giydik ama yinede kusma problemimiz vardı günde 2-3 kıyafet değişiyorduk o sebeple en az bi 5 yenidoğan takım lazım olur , ilk 40 gün çok hızlı sonrasında ilk 3 ay da hızlı büyüyorlar 0-3 ay kısa süre ve 3-6 ayda kısa süre giyiliyor, birde benim tecrübem kalıplar hep dar , mesela heveslenerek aldığım ama myazlık yaz gelene kadar benim bebiş daha büyük olmuş hiç giydirmemişim yada 1 sefer giydirebildiğim takımlar var, o sebeple çok fazla önden alışveriş yapmak bence gerekli değil zaten birde o kadar çok hediye üst baş geliyor ki ben hepsini neredeyse gidip oğlana uygun şeylerle ayına göre değiştirip kullandım, birde bebeğiniz iri gelişen bir bebekse zaten asla ay uymuyor, örneğin benim kinin artık o hızlı büyüme zamanı geçti ama 8 aydan beri 12-18 ay alıyorum şuan boyları kısa gelmeye başladı artık 18-24 aya geçtim, mesela yazın kıyafetlerini şimdiden almıyorum çünkü kaç ay giyer kestiremiyorum, özetle yenidoğan kısmı mecbur alınacak ilk 6 ay diyeyim yani ama sonrasına hiç acele etmeyin hevesinizi alacak kadar alın sonrası bebeğinizin gelişimine göre zaten gidip alırsınız