- 27 Şubat 2012
- 15.493
- 25.971
- 798
Allahım bu bebişi kucağına almayı nasip etsin. Olacağın önüne geçemiyoruz can yakıyor tabiki ama hakkımızda hayırlı olsaydı doğardı diye düşünüyorum ben. İmtihan dünyasındayız sonuç olarak Allah veremeyeceğimiz imtihanlarla sınamasınyok canım hatırlamamda sorun yok o süreçle vedalaştım ben canımı acıtmıyor artık. ilki 10 hafta kanama ile başladı 2-3 defa kalp atışını duymuştuk ama ilaçlar kanamayı kesmedi evde biraz sancılı bir düşük yaşadım. 2.si 6 hafta kese gelişmedi 3. 8.hafta kanama ile başladı evde düşük , 3.sünde fetal dna yaptırmıştık genetik temiz gelmişti 13. haftada doktorum ultrason esnasında rahimde bir kasılma alanı farketmişti magnezyum desteği ve istirahat verdi (zaten hep yatıyordum) progestan da kullanıyordum oksopar da kullanıyordum ama bir akşam evde yemek yerken suyum geldi 5 dk ara ile 2 defa bana göre 14.haftadaydı ama tabi ben altıma kaçırıyorum sandım doktorum da gebelikte altına kaçırma durumu olabiliyor dedi, 1 hafta boyunca bende hiçbir olumsuz belirti kanama vs. olmadı sonrasında tam yılbaşı gecesi leke geldi ertesi günü doktora gittik acile tatil olduğu için suyum bitmiş ve bebeğimin kalbi durmuştu o an tabi dünyam başıma yıkıldı erkekti ve sağlıklı gelmişti sonucu. Ama işte ne yaparsan yap olacağın önüne geçemiyorsun. Sonrasında perinatolog takibine girdim o da beni rahim konusunda başarılı bir doktora yönlendirdi netice olarak rahim duvarımda kalınlık tespit edildi bu kalınlık kasılma yapıyormuş kasılma da düşüğe sebep olabiliyor tek sebep bu. yoksa eşimle bende bir genetik rahatsızlık yok. O sebeple de gereken tedaviyi oldum ve tüp bebekde 3 opudan sonra sağlıklı embriyoyu bulduk ama 3.ye gelene kadar hep sağlıksız geldi embriyolar demekki ilk düşüklerim sağlıksızmış ondan düşük olmuş diye düşündük biz de. Çünkü sağlıksız gebelik mutlaka kendini sonlandırıyormuş (istisnalar elbette olabilir). Durum bu yani canım. Zamanı varmış şimdi doğru zamandayız inşallah diyelim![]()