- 18 Haziran 2021
- 1.747
- 918
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilmiyorum ki canım spor hocadı eşliğindeyse bilgisi vardırAy ben de spora başlıyorum cumartesi günü sezaryen doğum yaptım hangi hareketler kısıtlı acaba senin bilgin var mı canım yoksa dümdüz spor yapabilir miyiz artık doktorum eski hayatına geri dönebilirsin demişti ama ne bileyim incitirim diye korkuyorum bir yerimi
Numarası var ise mesaj atmayı deneyebilirsin cankm ya da bi sağlık ocağındaki hemşireyi arayıp sorBebeğim dünden beri sarı yeşil kaka yapıyor doktora gitmelimiyim normal bir durum mu sadece anne sütü alıyor birde su veriyorum ek gıda başlamadı. Daha önce heray aşıdan sonra olurdu ama aşımızı olmadık daha
Sizde ne gibi sorunlar var ?Ben de çözemedim. Diş değil, atak değil, bi değişiklik de yok rutininde, aç değil mama takviyesi de alıyor, çişi kakası normal, döküntüsü yok, kıyafetleri rahat, oda sıcaklığı-nemi iyi, saatleri aynı.. bulamıyorum bulamıyorum.
Kaç saatte bir uyutuyorsunuz ? Nasıl uyutuyorsunuz ? Çocuk ağladığında devam etmemelisiniz. Sakinleştirin müzik açın dolaştırın öyle deneyin.Arkadaşlar benim psikolojim çok yıprandı çok çaresizim ya. Sakin kalmaya çalışmaktan elim ayağım titrer oldu. Zaten uykuya hep zor dalardı gece uykusu fena değildi ama uykuya geçişimiz hep bi gürültülü oldu. Sakince uyutmaya çalıştım hiç olmadı illa bi hareket sarsıntı istedi. Artık onu kırmaya çalışıyorum bir hafta sonra 5 aylık olacak. Özellikle gece uykusuna geçerken çığlık çığlığa ağlamalar başladı son 2 haftadır. Neredeyse 3 saat ağlıyor boğazı yırtılacak o kadar. Sakinleştiremiyoruz kendini geri atıyor kucakta olmuyor yatakta olmuyor ayakta olmuyor. Şimdi sabah dedim pes etmicem yatağında emziğini verdim ninni temas uğraştım. 1 saat uğraştım krize girdi yine sonunda. Kucağıma aldım olmuyor yanına yattım olmuyor. En son ayağımda salladım uyudu ama ben de bittim 2 saate yaklaştı. Zaten en fazla 40 dk uyuyacak gösterdiğim çabaya bak. Ne yapıcam ben uyku eğitimi mi alsam geçecek mi bunlar nasıl olacak ya hiç iyi değilim![]()
Valla ben kendi topuğuma sıktım ayakta sallayarak ben de kıramıyorum maalesefArkadaşlar benim psikolojim çok yıprandı çok çaresizim ya. Sakin kalmaya çalışmaktan elim ayağım titrer oldu. Zaten uykuya hep zor dalardı gece uykusu fena değildi ama uykuya geçişimiz hep bi gürültülü oldu. Sakince uyutmaya çalıştım hiç olmadı illa bi hareket sarsıntı istedi. Artık onu kırmaya çalışıyorum bir hafta sonra 5 aylık olacak. Özellikle gece uykusuna geçerken çığlık çığlığa ağlamalar başladı son 2 haftadır. Neredeyse 3 saat ağlıyor boğazı yırtılacak o kadar. Sakinleştiremiyoruz kendini geri atıyor kucakta olmuyor yatakta olmuyor ayakta olmuyor. Şimdi sabah dedim pes etmicem yatağında emziğini verdim ninni temas uğraştım. 1 saat uğraştım krize girdi yine sonunda. Kucağıma aldım olmuyor yanına yattım olmuyor. En son ayağımda salladım uyudu ama ben de bittim 2 saate yaklaştı. Zaten en fazla 40 dk uyuyacak gösterdiğim çabaya bak. Ne yapıcam ben uyku eğitimi mi alsam geçecek mi bunlar nasıl olacak ya hiç iyi değilim![]()
1 buçuk saat en fazla uyanık kalıyor uykusu geliyor sonra. Evet etmiyorum alıyorum kucağıma kendini geri ata ata çırpınıyor. Geziyoruz ediyoruz tamam geri koyuyorum yine aynı. Buna ne kadar devam edebilirim bilmiyorum 1 saat uğraştım daha fazlasına gücüm yetmedi. İşin kötüsü sinirleniyorum bir yerden sonra çocuğa da kızamıyorum suçu yok. Kendi kendimi yiyorumKaç saatte bir uyutuyorsunuz ? Nasıl uyutuyorsunuz ? Çocuk ağladığında devam etmemelisiniz. Sakinleştirin müzik açın dolaştırın öyle deneyin.![]()
Of gerçekten çok zor ya. Her şeyimiz mücadeleyle. Başta sütüm gelmedi emzirmeye çok çabaladım. Son 1 aydır da her emmede bi kriz bi çırpınma. Allah beterinden saklasın bir sağlık problemi yok çok şükür şikayet etmek değil niyetim. Ama bazı şeyler de çabasız kolay olsaValla ben kendi topuğuma sıktım ayakta sallayarak ben de kıramıyorum maalesefama çok çaresizdim 40 dk uyuyacak diye 1 buçuk saat uğraşamadım
Mutlaka bi sıkıntısı olmalı canım. Emerken nasıl krize giriypr ?1 buçuk saat en fazla uyanık kalıyor uykusu geliyor sonra. Evet etmiyorum alıyorum kucağıma kendini geri ata ata çırpınıyor. Geziyoruz ediyoruz tamam geri koyuyorum yine aynı. Buna ne kadar devam edebilirim bilmiyorum 1 saat uğraştım daha fazlasına gücüm yetmedi. İşin kötüsü sinirleniyorum bir yerden sonra çocuğa da kızamıyorum suçu yok. Kendi kendimi yiyorum
Çok gazlı bir bebek, artık azalmaya başladı ama mesela 2 dk emiyor kendini geri atıyor ıkınıyor. Gaza sıkıştığını düşünüyorum. Ya da süt akışı azalınca sinirleniyor da olabilir. Diğer memeye geçiyorum yine 2 dk sıkıntısız emiyor sonra yine aynıMutlaka bi sıkıntısı olmalı canım. Emerken nasıl krize giriypr ?
Uyku haricinde de çok mutlu keyifli. Uyku vakti gelince korkuyorum gülen bebek bir anda krize giriyor. Sıkıntısı olsa her zaman ağlar gibi geliyorMutlaka bi sıkıntısı olmalı canım. Emerken nasıl krize giriypr ?
20 dakika sonra zorlamayın bırakın diyolar. Bi 15 dk gezinip oynayıp sakinleştirdikten sonra tekrar denemek lazım zorladıkça krize giriyolarArkadaşlar benim psikolojim çok yıprandı çok çaresizim ya. Sakin kalmaya çalışmaktan elim ayağım titrer oldu. Zaten uykuya hep zor dalardı gece uykusu fena değildi ama uykuya geçişimiz hep bi gürültülü oldu. Sakince uyutmaya çalıştım hiç olmadı illa bi hareket sarsıntı istedi. Artık onu kırmaya çalışıyorum bir hafta sonra 5 aylık olacak. Özellikle gece uykusuna geçerken çığlık çığlığa ağlamalar başladı son 2 haftadır. Neredeyse 3 saat ağlıyor boğazı yırtılacak o kadar. Sakinleştiremiyoruz kendini geri atıyor kucakta olmuyor yatakta olmuyor ayakta olmuyor. Şimdi sabah dedim pes etmicem yatağında emziğini verdim ninni temas uğraştım. 1 saat uğraştım krize girdi yine sonunda. Kucağıma aldım olmuyor yanına yattım olmuyor. En son ayağımda salladım uyudu ama ben de bittim 2 saate yaklaştı. Zaten en fazla 40 dk uyuyacak gösterdiğim çabaya bak. Ne yapıcam ben uyku eğitimi mi alsam geçecek mi bunlar nasıl olacak ya hiç iyi değilim![]()
Gazdan yapmıyor bence. Benimkide öyle yaptığında sütüm azalmıştı. Sütü bitirip ııı diye geri atıyor hala kendini. Diğer memeye alırdım sıkıntısız emer bitirinde yine atardı. Hala aynı.Çok gazlı bir bebek, artık azalmaya başladı ama mesela 2 dk emiyor kendini geri atıyor ıkınıyor. Gaza sıkıştığını düşünüyorum. Ya da süt akışı azalınca sinirleniyor da olabilir. Diğer memeye geçiyorum yine 2 dk sıkıntısız emiyor sonra yine aynı
Uykusu gelince ağlamaya mı başlıyor ne yapıyor? Uyku atladığı zaman böyle krize giriyolar genelde ya da başka bir sıkıntısı var bebişin1 buçuk saat en fazla uyanık kalıyor uykusu geliyor sonra. Evet etmiyorum alıyorum kucağıma kendini geri ata ata çırpınıyor. Geziyoruz ediyoruz tamam geri koyuyorum yine aynı. Buna ne kadar devam edebilirim bilmiyorum 1 saat uğraştım daha fazlasına gücüm yetmedi. İşin kötüsü sinirleniyorum bir yerden sonra çocuğa da kızamıyorum suçu yok. Kendi kendimi yiyorum
Uyumak istemiyordur ya da uyuttuğunu anlamıyordur aslında uykusu gelen her bebek uyutmamız için bekliyorlardır. Benimki uykusuz gelince mızmızlanır durmaz. Herkes alıştı huysuzlandı bu uykusu geldi diyorlar. Her bebek farklıdır.Uyku haricinde de çok mutlu keyifli. Uyku vakti gelince korkuyorum gülen bebek bir anda krize giriyor. Sıkıntısı olsa her zaman ağlar gibi geliyor
Hemen ağlamıyor böyle bi söylenmeye başlıyor mızırdanıyor anlıyorum oradan. Hadi diyorum geçelim uykuya. Sonra film kopuyorUykusu gelince ağlamaya mı başlıyor ne yapıyor? Uyku atladığı zaman böyle krize giriyolar genelde ya da başka bir sıkıntısı var bebişin
Kendini bırakmıyor gibi, mesela kucağımda veya yatağında tam dalacak gözleri gidiyor. Hemen gözlerini kocaman açıyor çırpınıyor açmaya çalışıyor uykusunu. Değişik yahu uyusana uykun varsaUyumak istemiyordur ya da uyuttuğunu anlamıyordur aslında uykusu gelen her bebek uyutmamız için bekliyorlardır. Benimki uykusuz gelince mızmızlanır durmaz. Herkes alıştı huysuzlandı bu uykusu geldi diyorlar. Her bebek farklıdır.![]()