- 1 Eylül 2022
- 495
- 422
- 33
Diş çıkarmadan öncesindeki huzursuzluğu nasıldı peki? Gündüzleri mızmız mıydı ya da gece ağlayarak uyanıyor muydu? Ben de dişten mi şüphelenmeliyim bilmiyorum da anlamaya çalışıyorum
Yani bize de bi anda memede ya da memeye gelince ağlama yüklendi. Sebebini bilmiyorum da diş olabilir mi? Acaba emerken rahatsız mı ediyor
O zaman algısı dağılıyordur canım normalya memede süt olduğuna eminim şu an. çünkü memede kalıp emdiğinde süt geliyor cuk cuk ses duyuyorum ama benimle göz göze geldiği an bırakıyor emmeyi. başını çeviriyor odayı kontrol ediyor sanki kdjdkdj süt yokmuş gibi ağlıyor bir de. şarkı söyleye söyleye zar zor emzirdim. şarkı söyleyince susuyor çünkü sadeceinşallah bu yöntemden de sıkılmaz
Hımm kayınvalideler çok düşüncesizler bu konuda hoşlanmıyorum onlardan ya. Tepki almazlarsa devam ederler. Başkasından gelen oyuncaklara karşı değilim ama temiz olmalı bir de bizim seçmemiz lazım yıkanmasıda gerekiyor. Ağzına sürüyor anne yıkamadan verdin alayım ben onu diyebilirsiniz. Hepsini getirmişsin arasından seçicem kalanlarıda başkasına veririz derdim ben olsam. Eşinizdende çekinmeyin siz annesiniz herkes size uymak zorunda.kızlar biraz saçma gelebilir ama bir soru sorucam. hissettiğim şeyin mantıklı olup olmadığını anlamıyorum çünkü. dışarıdan bir gözün yorumuna ihtiyacım var. kv geçen gün bir masa dolusu oyuncak fotosu attı. komşusunun oğlunun oyuncaklarıymış. bizim için vermiş. benim böyle bir talebim olmadı. bebeğim için aldığım her şeyi de düşüne düşüne alıyorum, gerekli mi gereksiz mi faydalı mı zararlı mı vs işte siz de böylesinizdir eminim. neyse bugün kv bütün o oyuncakları bize getirdi. ama ben acayip emrivaki yapılmış gibi hissediyorum. bi yandan düşünüyorum eskiden biz de bizden büyük çocuklardan kalan oyuncakları kullandık, dayanışma güzeldir vs diye ama bi yandan o çocuk ağzına mı soktu tükürdü mü kim bilir ne ortamlardan geçti bilmediğim oyuncakları evime alma fikrini kabullenemiyorum bir türlü. beni anlayan var mıdır aranızda bilmiyorum. tuhaf mı düşünüyorum sizce? kocama bu durumdan hoşlanmadığımı söylemeye çalıştım biraz ama beni anlamayacak sanırım. kv tutturdu bugün oyuncakları çıkar oynasın dedi. "ben aldığım her oyuncağı sudan geçiriyorum anne, o şekilde veremem çocuğa" dedim. buna rağmen kendisi oyuncak alıp çocuğun eline verdi. iyice kuruldum böyle olunca. bilmiyorum hiçbir dahlim olmadan bir torba oyuncak gelince bağ mı kuramadım nedir ama poşeti tutup çöpe atasım varbu arada çoğu kötü kullanılmış. ben birine vermeye utanırdım öyle oyuncakları açıkçası. sararmış kararmış karalanmış falan
Of bende çok yiyorum ama tatlıyıCucuthecatt C Chills R rowantree hepimiz duygusal yemenin esiri olmuşuz kızlar Allah sonumuzu hayır etsin
O kadar çok sebebi var ki ağlamaların, detaylara da bakmak gerekiyor. Pişik olmuşsa bir yeri yine öyle ağlıyorlar. Sadece popo pişiğinden bahsetmiyorum mesela boyun altı da canlarını yakıyor. Bir keresinde kazaklı bir şey giydirmiştim yakmış boynunu, çığlık atarak uyanıyordu, çok az uyuyordu. Krem aldım onu sürdüm daha iyi şimdi. Diş ağrısı olabilir? Dişten dolayı kulağa vuran bir ağrısı olabilir… burnu tıkalı olabilir. Uyku saati geçmiş olabilir. Gazı olabilir evet hala bu ayda. Tırnakla bir yerini çizmiş olabilir. Olabilir ve olabilir.Canım ben de bunu sormaya yazacaktım buraya. 3-4 gündür geceleri bişeyler oluyor, meme emmek isteyen bebeğim bi anda memede eskiden gazı varken yaptığı gibi kendini gerip ağlamaya başlıyor. Ama öyle böyle bir ağlama değil, bi yerini kesiyormuşuz gibi çığlık atmaya başlıyor. Bazen emmeye devam ederken yapıyor, bazen uyandığında yapıyor, hatta gündüz kucağımda uyutuyorum meme ağzındayken bile yaptı. Sakinleştiremiyorum, geceleri eşim alıp biberonla uyutuyor zorla ama o da maksimum 1,5 saat uyuyor. Her gün yeni bişey çıkıyo anlamadım sebebini. Diş desem beyazlık var ama kabarıklık yok, bi de gündüz de huzursuz olması lazım gibi diş olsa. Biz de bir hafta önce yaptırdık menenjitleri ama sebep o mu ki?
Hiç bilmiyorum dişleri daha çıkmıyor bizimkinin yani belli bir şey yok görünürde, diş ağrısı olduğunu o yüzden düşünmüyorum ama anlattığınız gibi aynı bir yeri kesiliyor gibi ağlıyorCanım ben de bunu sormaya yazacaktım buraya. 3-4 gündür geceleri bişeyler oluyor, meme emmek isteyen bebeğim bi anda memede eskiden gazı varken yaptığı gibi kendini gerip ağlamaya başlıyor. Ama öyle böyle bir ağlama değil, bi yerini kesiyormuşuz gibi çığlık atmaya başlıyor. Bazen emmeye devam ederken yapıyor, bazen uyandığında yapıyor, hatta gündüz kucağımda uyutuyorum meme ağzındayken bile yaptı. Sakinleştiremiyorum, geceleri eşim alıp biberonla uyutuyor zorla ama o da maksimum 1,5 saat uyuyor. Her gün yeni bişey çıkıyo anlamadım sebebini. Diş desem beyazlık var ama kabarıklık yok, bi de gündüz de huzursuz olması lazım gibi diş olsa. Biz de bir hafta önce yaptırdık menenjitleri ama sebep o mu ki?
Kızlar Molfix pure soft ve Molfix premium deneyen kullanan var mı onlar nasıl bez kalite olarak şimdi mavi paket Molfix kullanıyorum bir bunları da denemek istiyorum ama sizede sormak istedim
Yetttim bacımm. Ben hem pure and soft hem de premium kullanıyorum. Soldaki premium. Emicilik olarak bence ikisi de hemen hemen aynı. Gece boyu kalıyorlar genelde taşma olmadı hiç. İç dokuları da hemen hemen aynı gibi pure and soft biraz daha pamuksu. Sadece bir iki kez premium göbek bölgesinde kızarıklık yaptığını fark ettim çok kaldığında sanki. Onu dışında ikisinin de sırtı lastikli ama pure and softunki daha sıkı bi lastik kaka taşmasında daha iyi yani . Çiş göstergesi yok pure and softta ama benim için sorun değil. Bunlar 4 numara bu arada. Pure and soft her yerde bulunmuyor sadece bence en büyük sıkıntı o. Bir arada goon kullanıyordum ama onu neden bıraktığımı unuttum
Aaa tüh ya kremle düzeliyor gibi demiştin sevinmiştik. Sen henüz tadım yaptırmamıştın dimi?Bizim dökümtüler aşırı çoğaldıalerji testi yaptırcaz en yakın zamanda ek gıdaya geçmekten korkuyorum ya
3 gün boyunca tertemizdi sonra birden çıktı ve çok çoğaldı çok moralim bozuldu. Yok hiç tadıma başlamadık ama korkuyorum alerjisi olan bir şeyi yerse ne olur? Zaten döküntüsü var nasıl anlıcam neyin dokunduğunuAaa tüh ya kremle düzeliyor gibi demiştin sevinmiştik. Sen henüz tadım yaptırmamıştın dimi?
Gelmesi benim işime geliyor yemeğimi yapıyor gündüz de çocuğa bakıyor baya biraz rahatlıyorumYaa o zaman daha sık gelmeyi düşünmüyor mu?
Benim ısrarla istiyor eşim de içtiği için sürekli kokusunu alıyorum ama direnmeye devam daha ağzıma sürmedim ama şeytan Bi duman çek diye baya dürtüklüypr ama Bi duman çekersem gerisi garanti gelirKızlar canı sigara isteyen oldu mu hiç
kızlar biraz saçma gelebilir ama bir soru sorucam. hissettiğim şeyin mantıklı olup olmadığını anlamıyorum çünkü. dışarıdan bir gözün yorumuna ihtiyacım var. kv geçen gün bir masa dolusu oyuncak fotosu attı. komşusunun oğlunun oyuncaklarıymış. bizim için vermiş. benim böyle bir talebim olmadı. bebeğim için aldığım her şeyi de düşüne düşüne alıyorum, gerekli mi gereksiz mi faydalı mı zararlı mı vs işte siz de böylesinizdir eminim. neyse bugün kv bütün o oyuncakları bize getirdi. ama ben acayip emrivaki yapılmış gibi hissediyorum. bi yandan düşünüyorum eskiden biz de bizden büyük çocuklardan kalan oyuncakları kullandık, dayanışma güzeldir vs diye ama bi yandan o çocuk ağzına mı soktu tükürdü mü kim bilir ne ortamlardan geçti bilmediğim oyuncakları evime alma fikrini kabullenemiyorum bir türlü. beni anlayan var mıdır aranızda bilmiyorum. tuhaf mı düşünüyorum sizce? kocama bu durumdan hoşlanmadığımı söylemeye çalıştım biraz ama beni anlamayacak sanırım. kv tutturdu bugün oyuncakları çıkar oynasın dedi. "ben aldığım her oyuncağı sudan geçiriyorum anne, o şekilde veremem çocuğa" dedim. buna rağmen kendisi oyuncak alıp çocuğun eline verdi. iyice kuruldum böyle olunca. bilmiyorum hiçbir dahlim olmadan bir torba oyuncak gelince bağ mı kuramadım nedir ama poşeti tutup çöpe atasım varbu arada çoğu kötü kullanılmış. ben birine vermeye utanırdım öyle oyuncakları açıkçası. sararmış kararmış karalanmış falan
Senin iznin olmadan çocuğa vermemesi lazım o konuda haklısın ama oyuncak meselesine pek takılma neden diyorum benim annemin arkadaşı da annemlere Bi poşet oyuncak getirmiş ama hepsi sıfıra yakındı öyle kararma bişey yoktu açıkçası çok şey yapmadım beğendiklerimi seçtim arasından eve gelince de yıkadım Bi güzel şuan bazıları ile oynuyor ben çok takılmadım ama tabi bunu kv yapsaydı takılır mıydım bilemiyorumkızlar biraz saçma gelebilir ama bir soru sorucam. hissettiğim şeyin mantıklı olup olmadığını anlamıyorum çünkü. dışarıdan bir gözün yorumuna ihtiyacım var. kv geçen gün bir masa dolusu oyuncak fotosu attı. komşusunun oğlunun oyuncaklarıymış. bizim için vermiş. benim böyle bir talebim olmadı. bebeğim için aldığım her şeyi de düşüne düşüne alıyorum, gerekli mi gereksiz mi faydalı mı zararlı mı vs işte siz de böylesinizdir eminim. neyse bugün kv bütün o oyuncakları bize getirdi. ama ben acayip emrivaki yapılmış gibi hissediyorum. bi yandan düşünüyorum eskiden biz de bizden büyük çocuklardan kalan oyuncakları kullandık, dayanışma güzeldir vs diye ama bi yandan o çocuk ağzına mı soktu tükürdü mü kim bilir ne ortamlardan geçti bilmediğim oyuncakları evime alma fikrini kabullenemiyorum bir türlü. beni anlayan var mıdır aranızda bilmiyorum. tuhaf mı düşünüyorum sizce? kocama bu durumdan hoşlanmadığımı söylemeye çalıştım biraz ama beni anlamayacak sanırım. kv tutturdu bugün oyuncakları çıkar oynasın dedi. "ben aldığım her oyuncağı sudan geçiriyorum anne, o şekilde veremem çocuğa" dedim. buna rağmen kendisi oyuncak alıp çocuğun eline verdi. iyice kuruldum böyle olunca. bilmiyorum hiçbir dahlim olmadan bir torba oyuncak gelince bağ mı kuramadım nedir ama poşeti tutup çöpe atasım varbu arada çoğu kötü kullanılmış. ben birine vermeye utanırdım öyle oyuncakları açıkçası. sararmış kararmış karalanmış falan
ay çok sağolYok canım hiç de mantıksız hissetmiyorsun. Evet iyi niyetle yapılmış olabilir ama hem sana sorması gerekirdi hem de hijyen açısından ben de doğru bulmuyorum. Şöyle ki bizim çok yakın arkadaşlarımız var. Onların çocuğu 5 yaşında olacak, doğduğundan beri onun herşeyi sizin olacak muhabbeti dönüyordu aramızda. Herşeyini ayırıyorlardı. Haliyle ben hamile kalınca bana verdi herşeyini ama ben hepsini ayrı ayrı yıkadım kuruttum. Beğenmediklerimi attım. Bazı yakın arkadaşlarım ve eltim de kıyafet getirmiş mesela, kırmadım onları. Aldım ama yıkayıp bi kenara koydum, hala içime sinmiyor giydirmek. Ben o kadar özeniyorum yok pamuklu olsun, yok organik olsun, belinin lastiği sıkmasın vs. Ya da oyuncaklarda plastiği kaliteli mi küçük parçası var mı kenarı ağzını çizer mi gibi gibi bi sürü şeye bakıyorum kendim alırken. O yüzden gelenleri de ona göre bakıp yıkayıp kullanılabilir olanları verdim. Sen de ona göre bakıp ya ayırırsın ya da bi yere kaldır başka birine verirsin, hiç içine sinmezse at gitsin ya bebeğin herşeyden önemli
Kimseyi kırmayayım üzmeyeyim diye düşünme lütfen. Saygısızlık yapmadığımız sürece herkese her şeyi söyleyebiliriz. Eğer o düşünmeden hareket etmekte bir beis görmüyorsa, alacağı her türlü karşılığa da hazırlıklı olmalı. :) Ben bugüne kadar düşünceli davranmanın fayda sağladığını pek göremedim açıkcası. Daha doğrusu tam anlamıyla bir "adamına göre muamele" uygulamak lazım. Çocuklarımız hepimizin kırmızı çizgisi ve evet bir tek biz doğurduk ve bizim bebemiz var?? Sıkıntısı olan ağlayarak günlüğüne yazabilir.
Konu özeline gelirsek hiç istemiyorsan bence iade et. Her seferinde görüp sinirlerin bozulacağına. Biz alıyoruz zaten araştırıp, inceleyip, başka bir ihtiyaç sahibine versinler diyebilirsin. Ya da işine yarayacağını düşündüklerin varsa kızların dediği gibi dezenfekte edip kullan bence. Sonuçta satın aldıklarımız da fabrikalarda üretiliyor, dezenfekte edip kullanıyoruz yine. :)
sağolun kızlarSenin iznin olmadan çocuğa vermemesi lazım o konuda haklısın ama oyuncak meselesine pek takılma neden diyorum benim annemin arkadaşı da annemlere Bi poşet oyuncak getirmiş ama hepsi sıfıra yakındı öyle kararma bişey yoktu açıkçası çok şey yapmadım beğendiklerimi seçtim arasından eve gelince de yıkadım Bi güzel şuan bazıları ile oynuyor ben çok takılmadım ama tabi bunu kv yapsaydı takılır mıydım bilemiyorum
Bence sen iyi durumdasın 5 kilo rahat verilir yaOf benim de 2 haftadır bi anda göbeğim çıktı. Noldu anlayamadım. Ekmeği kestim ama tatlı isteğim bi türlü gitmiyor. Her emzirme sonrası acıkıyorum, yemezsem de süt azalacak diye korkup yiyorum sonra pişman oluyorum. Pilatese başlayacaktım ama o kadar para vericem, düzenli yapamayacağıma eminim çünkü kızımın ne zaman uyuyup uyumayacağı belli olmuyor. O yüzden ben bi uygulama indirdim, evde kendim deneyeceğim. Bakalım işe yarayacak mı
Ay ben de öyle seviniyordum az kilo aldım diye, hatta doğum sonrası bile görenler ünlüler gibi hamile kaldın doğurdun, hiç kilon yok diyordu. Hayvan gibi yiyordum ama gidiyordu. Son bi aydır gitmiyor, 2 haftadır da hamile gibi göbeğim çıktı
Benim en son +2ye kadar düşmüştü, üstüne 3 kilo daha aldım, şimdi minimum 5 ideal için 7 kilo vermem lazımdün onu diyorum eşime, yazın çocuğu denize sen götürürsün ben bu göbekle gelemem diyorum bi an önce vermeliyiz
Ya dimi tam duygusal açlık oldu benim de yemelerim. Bütün yorgunluğun üstüne illa tatlı yemeliymişim gibi geliyor. Ki normalde de öyle tatlı seven biri değildim, çok değiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?