- 17 Temmuz 2022
- 2.938
- 2.573
- 30
Yaa sırf oyuzden ben de kucakta yıkamaya başladım. Eşim beklıyo ben duşta yıkıyorum ona veriyorum. Pijama olayı cok zor geliyo bana yaa yarım saat once kaka yaptı die değiştirdim şimdide kustu gene değiştirdim.Bugün uyku rutinimize başladık banyoyu rutine dahil etmedim çünkü her akşam çok yorucu benim için sürekli su doldur kaldır dök belim ağrıyo. Uyku müziği seçtim klasik hafif bi müzik. Odaya geçiyorum loş ışıkta müziği açıyorum bez değişikliği, masaj, pijama giydirme ve emzirme olarak sonlandırıyorum. Emzirirken kitap okumaya başlıcam bi de fikir olur belki size de ❤
Ben 3 4 tane ayaksız tulumu pijama yaptım sadece gece giydiriyorum gündüz de gece uyuyana kadar da yakalık takıyorum kusarsa diye fenalık geldi çünkü çamaşır yıkamaktanYaa sırf oyuzden ben de kucakta yıkamaya başladım. Eşim beklıyo ben duşta yıkıyorum ona veriyorum. Pijama olayı cok zor geliyo bana yaa yarım saat once kaka yaptı die değiştirdim şimdide kustu gene değiştirdim.
Ben bu yüzden doktora gottim çok kusuyor diye 3 saaten önce meme verme dedi röntgen cektiler karnı gaz doluymuş o yüzden agliyormus aç olduğu için değilmiş bende öyle sanmıştım ama gene herşey gazdanmis bıktık yahu bu gaz islerindenkakayı ŞİMDİLİK her gün yapıyor gibi. ama 3 gündür hiç geçmeyen gaz olur mu? ara ara çıkıyor gazı. ya bu benim başıma bir kez daha gelmişti o zaman 1 Aylık mıydı neydi hatırlıyorum meme vermek stres kaynağı olmuştu benim için. emzirmekten yara olmuştu uçları komple. süt yetmiyor mu, mama veriyim moduna girmiştim yine. şimdi yine aynı durumdayım. çünkü emmek istiyor deli gibi. bi de hoyrat emiyor. uyumuyor da saat başı uyanık. insan aç olduğunu düşünüyor. ama biraz fazla emince de kusuyor. nedir bu? memeden alınca da ellerini emiyor deli gibi. tam aç gibi davranıyor ama ekstra ne verirsem çıkarıyor. ne yapacağımı şaşırdım
Emzirme aralığını açarsanız rahatlatıyor ben 3 saatte bir emziriyorum bayağı rahatladık ya da büyüdükçe mi rahatlıyor bilemedim tabi. Emerken de ilk tazyikli geliyor bir iki dakika makaslayarak sütü azaltmaya çalışıyorum hava yutmasın diye tazyikle çok hava yutuyorlar çünküBen bu yüzden doktora gottim çok kusuyor diye 3 saaten önce meme verme dedi röntgen cektiler karnı gaz doluymuş o yüzden agliyormus aç olduğu için değilmiş bende öyle sanmıştım ama gene herşey gazdanmis bıktık yahu bu gaz islerinden
ayy ama görsen öyle bir emmek istiyor ki insan kıyamıyorBen bu yüzden doktora gottim çok kusuyor diye 3 saaten önce meme verme dedi röntgen cektiler karnı gaz doluymuş o yüzden agliyormus aç olduğu için değilmiş bende öyle sanmıştım ama gene herşey gazdanmis bıktık yahu bu gaz islerinden
Kuzum bence diş sizinki ya gaz bu kadar olmaz elini ağzına sokması da ondankakayı ŞİMDİLİK her gün yapıyor gibi. ama 3 gündür hiç geçmeyen gaz olur mu? ara ara çıkıyor gazı. ya bu benim başıma bir kez daha gelmişti o zaman 1 Aylık mıydı neydi hatırlıyorum meme vermek stres kaynağı olmuştu benim için. emzirmekten yara olmuştu uçları komple. süt yetmiyor mu, mama veriyim moduna girmiştim yine. şimdi yine aynı durumdayım. çünkü emmek istiyor deli gibi. bi de hoyrat emiyor. uyumuyor da saat başı uyanık. insan aç olduğunu düşünüyor. ama biraz fazla emince de kusuyor. nedir bu? memeden alınca da ellerini emiyor deli gibi. tam aç gibi davranıyor ama ekstra ne verirsem çıkarıyor. ne yapacağımı şaşırdım
Bizim de öyle aşırı kokuyor kakası da gazı da 6.gün bugün yaptı kıvamı da çamur kıvamında çok sulu değildiBebeğinizin gazı çok kokuyor mu? Hiç koktuğunu hatırlamıyorum. Kaka yapamamaya başladığından beri korkunç kokuyor.
Aa yok öyle değil bizde. Yine gece gündüz ayrımı var ama genel olarak uykuya geçişte inanılmaz direniyor, etrafa bakmak istiyor. Memede uyuyordu, süt gelince sinirlenip yine ağlıyor filan o anlatılan uyku regulasyonu başladı belli ki. Uyanınca dalamıyor geri, o da huzursuzluk yapıyo. Ama niye öyle karıştı acaba gece gündüz algısı? Gündüz uyuduğu yer aydınlık dimi?
Yaaa biz de öyle yapıyorduk, oda oda geziyorduk. Kahvaltı yapmanın ya da bişeyler yiyebilmenin tek yolu o galibaBizimki şimdi ana kucağına yatmak istemiyor kucakta yukardaki eşyalara bakacak illa. Bakınca gülüyor mutlu oluyor oturunca başlıyor söylenmeye.
Oh süper yane güzel atlattın bitti valla, adet olmuş muydun? İyi ya öyle dolu dolu kanamıyorsa sıkıntı yok. Alıştık artık alttan muayenelere
Yani normal mi bilmiyorum da bizim öyle günlük yapmıyor maalesef. Probiyotik kullandığımız için öyle sanırım, bugün kestim probiyotiği. Bakacağım gaz olmazsa vermeyeceğim çünkü genelde 3-4 günde bir yapabiliyor. Belki ondan kokuludur bilmiyorum
Ben 1 hafta vermedim yine 6 gün yapmadı kaka kızlar probiyotikle de alakası yok yaniHer gün birkaç kere yapıyordu. Çok gazı var şimdi. Ben iyi geliyor, düzenliyor diye veriyordum. Vermiyim mi bende bir süre? Ne yapacağımı şaşırdım.
Ya valla ben de şaşırdım iyice. Geçen bi kere daha kesmeyi denedim onda da gaz sancısından duramadı tekrar verdim rahatladı. AnlayamıyorumHer gün birkaç kere yapıyordu. Çok gazı var şimdi. Ben iyi geliyor, düzenliyor diye veriyordum. Vermiyim mi bende bir süre? Ne yapacağımı şaşırdım.
Allah Allah geçicidir ya bi anda uyku gerilemesine girince düzen komple alt üst olmuştur belki, şimdi yeniden düzene girecektir. Nasıl geçiyo geceniz?evet gündüz bütün perdeleri açıyorum güneş dolsun diye, gece de loş ortam yapıyorum ama niye böyle oldu hiç anlamadım ya. bugün tutabildiğim kadar uyanık tutmaya çalıştım bakalım gece faydası olacak mı
Harika, inşallah böyle böyle eğitime gerek kalmadan halledebilirizBugün uyku rutinimize başladık banyoyu rutine dahil etmedim çünkü her akşam çok yorucu benim için sürekli su doldur kaldır dök belim ağrıyo. Uyku müziği seçtim klasik hafif bi müzik. Odaya geçiyorum loş ışıkta müziği açıyorum bez değişikliği, masaj, pijama giydirme ve emzirme olarak sonlandırıyorum. Emzirirken kitap okumaya başlıcam bi de fikir olur belki size de ❤
Ben havalar soğuduğundan beri uyku gurusu giydiriyorum yatarken, bence onu giyince anlıyor gece uykusuna geçtiğiniYaa sırf oyuzden ben de kucakta yıkamaya başladım. Eşim beklıyo ben duşta yıkıyorum ona veriyorum. Pijama olayı cok zor geliyo bana yaa yarım saat once kaka yaptı die değiştirdim şimdide kustu gene değiştirdim.
Ay ne gazmış gerçekten yaaaBen bu yüzden doktora gottim çok kusuyor diye 3 saaten önce meme verme dedi röntgen cektiler karnı gaz doluymuş o yüzden agliyormus aç olduğu için değilmiş bende öyle sanmıştım ama gene herşey gazdanmis bıktık yahu bu gaz islerinden
Hadi yaaaBen 1 hafta vermedim yine 6 gün yapmadı kaka kızlar probiyotikle de alakası yok yani
Yedim dün akşam. Gece tuvalete götürdü. Ama beniKakiş yapamayan bebişler için kuru kayısı yediniz mi anneler?
Aşıyı yeni mi yaptırdınızAşıdan sonra kızımın tüm huyu değişti ya kucaktan inmez oldu önceden güzel güzel yatağında uyuyan kızım gitti özellikle akşamları uyku saati gelince ortalığı yıkan bir bebek geldi ne yapsak uyumuyor sürekli emmek istiyor fazla emdiği için fazla fazla da kusuyor ne yapacağımı şaşırdım 3 4 gündür hayalet gibiyim evde yorgunluktan. Kalkıp su içmeye bile vakit bulamıyorum kucağımdan indiremediğim için.
Yedim hiç işe yaramadıKakiş yapamayan bebişler için kuru kayısı yediniz mi anneler?
Bence aşıyla ilgili değildir ya :/ kaç gün geçmiş aradan. Atak vs olabilirSalı günü yaptırmıştım yaptırdığım gün ateş ve huysuzluk vardı sonraki günler kusması da arttı, huysuzlaştı da ne istediğini anlayamıyorum
Birkaç tane yiyinYedim hiç işe yaramadı
Yok ya kaç tane yedim, bebişi değil beni etkilediBirkaç tane yiyin
11 haftalık şu an bu aralar bir atak falan var mı?Bence aşıyla ilgili değildir ya :/ kaç gün geçmiş aradan. Atak vs olabilir