- 19 Şubat 2024
- 1.149
- 995
- 31
evet ya ben de bunu düşündüm, keşke daha erken okusaydım diye. ama bana çok moral verdi nedense şimdi de. bebeğini hiç emzirmesen bile aylar sonra tekrardan süt gelmesini sağlayabiliyormuşsun. kaldı ki bizim sütümüz var. düzenli emzirmeyle sonuna kadar yeter inşallahKeşke bu yazıyı bebeğim ilk doğduğu zaman okuyabilseydimemzirme ve kilo alma problemimiz beni mahvetmişti. 3 tane serum taktılar bana doğuma gittiğimde ve bebeğimde dil bağı da varmış sonradan ben farkettim demek ki bu sebeplerden çok kilo kaybı oldu ah cahillik bilsem kendimi o kadar üzmezdim
kaç saatte bi veriyorsun canım. benim de sağmayla 100 ml e yakın oluyor. bebeğin daha fazla çektiğini düşünürsem yeterli galibaBenim bebe 120 ml içiyor ben biberonla besliyorum ya benimki de prematüre
Benim bebe 120 ml içiyor ben biberonla besliyorum ya benimki de prematüre
Kilo başı 150 ml gibi hesaplanıypdu sanırım şnternette yazar 7 kiloysa 7*150 =1.050 günlğk alması gereken süt 3 saatte 1 emiyosa 1050\8=131,15 cc süt. Gibi hesaplanıyor. Sık sık emiyorsa daha azıyla doyabilir.kaç saatte bi veriyorsun canım. benim de sağmayla 100 ml e yakın oluyor. bebeğin daha fazla çektiğini düşünürsem yeterli galiba
aa ilk kez duydum böyle bir hesaplama ama en azından referans olması için iyiymiş. buna göre benim günde 8 kere 110 ml vermem lazımmış. teşekkürlerKilo başı 150 ml gibi hesaplanıypdu sanırım şnternette yazar 7 kiloysa 7*150 =1.050 günlğk alması gereken süt 3 saatte 1 emiyosa 1050\8=131,15 cc süt. Gibi hesaplanıyor. Sık sık emiyorsa daha azıyla doyabilir.
Bizimde doktorumuz hesaplamıstı ordan aklımda kaldı. Her bebek aynı beslencek die bişey yok demek için aslında. Bide bu ortalama mesela süt yaglıysa cabuk doyabilir buyuyebilir besin degeriyle de alakalı tabi. Bu genelde emmeyen bebeklerde hesaplamıypr sanırımaa ilk kez duydum böyle bir hesaplama ama en azından referans olması için iyiymiş. buna göre benim günde 8 kere 110 ml vermem lazımmış. teşekkürler
İki büyük yastık üstüne bi çarşaf geriyorum ikisinin arasına yatırıyorum ben hem kucakta gibi hissediyo hem de savrulmuyo ama çarşafı gerdir sıkıştır iyice yüsizüne çekmesin. Tabi bunu gündüz yapabiliyorum sadece gece hala benimle yatıyo
ben de reflü yatağını kaldırdım artık bebiş sığmadığı için. ama bebek yastıkları oluyor ya çok ince. onlardan koydum yatağa, üzerine de çarşaf çektim. yine başı bir tık yüksekte kalıyor reflü yatağı gibi. hem de başı sabitleniyor yastık daha yumuşak olduğu için. zaten çok hızlı sallanan bi beşiğimiz yok, gece hafif hafif sallıyorum
Bende durtuyorum ama üzülüyorum. Gitmesini de istemiyorum djdjUykuya dalınca hiç duymuyorum ben ya bebe de alıştı heralde o da uyuyo gayet güzeluyuyamadıysam da dürtüyorum sürekli zaten cinsel hayat falan nanay oldu bi de başka odaya yollarsam iyice bozulur ilişkimiz
Yani birkac gün sonra da olabilir mi bunlar?Huzursuzluk bizde de oldu salı aşı yaptırdım ben de hala aynı. Dün gece sanki bir yeri ağrıyor gibi saatlerce ağladı en son calpol verdim sakinleşti. Kakası aynı değişmedi ama gazı arttı ve kusması da arttı
İnşallah canım benimyaainşallah geçer bu zamanlar da eminim çok zorlanıyorsundur ama dediğin gibi atak bunlar. yakında düzene girecek inşallah
Bizim de böyle oldu işte. Büyümeleri hızlandığında oluyormuş, bir de uyku gerilemesi tabi. Zaten her gün yeni bi özellik yükleniyo görüyorum ama işte çok zoray çıldırıcamtoplasan 2-3 saat ancak uyumuşumdur. sanki birinci aya geri dönmüşüm gibi. uykusuz geceler, memeye yapışmak, kusmak, ağlamak hepsi geri geldi
Bizimki baya kokutuyor yaBebeğinizin gazı çok kokuyor mu? Hiç koktuğunu hatırlamıyorum. Kaka yapamamaya başladığından beri korkunç kokuyor.
Aaa hayırlı olsuuuunBebemi anneme emanet edip spiral taktırmaya gittim1,5 saat filan sürdü ama içim içimi yedi park yeri ararken de bi ton uğraştım vs ay çok zordu. Neyse ki hep uyumuş bebem
Ya valla biz bi reflü yatağını kaldırmayı denedik ama bizimki kendini boşlukta hissetti sanırım, saat başı uyandı. Öyle olunca geri koyduk, sığmıyor da artık ama nasıl bıraktırıcaz bilemedim, yatağın kenarlarını doldurup koymayı düşünüyorum.Kızlar benim bebe 4 aylik olacak 6 gün sonra hala reflü yatağında yan pozisyonda yatıyoruz. Sığmamaya da başladı ben beşiğe nasıl alıştıracağım bu çocuğu kara kara düşünüyorum. Çünkü sallanarak uyuyorbeşikte sallasam bir oyana bir buyana savrulur diye düşünüyorum refluden beşiğe geçenler beni aydınlatabilir mi
Aynen bensin şuanBütün günüm çocuk uyutmak uyanınca bir sonraki uykusuna kadar oyalamakla geçiyorasla hiçbir iş yapamıyorum ya sürekli gözümün içine bak benle konuş benle oyna diyor resmen. Yanından ayrıldığım an ağlıyor ev işlerini ite kaka yapiyorum yemekte zorla. Gittikçe daha da zorlaşıyor havalar da kötü eve kitlendik resmen. Depresyon modum tavan gittikçe kolaylaşır diye düşündükçe yok daha da zorlaşıyor napicam böyle bilmiyorum. Anneme gidiyim biraz dinleneyim diyorum orda daha çok yoruluyorum çünkü uyumuyor yatağını arıyor uyumayınca huysuzluk çıkarıyor devamlı emzir kolunda uyut salla oyala yorgun argın eve dönüş ne kendime zaman ayırabiliyorum ne bir şey yapabiliyorum. 4. Aya girince uyku gerilemesi olacak o olacak bu olacak diş çıkacak diye düşündükçe de bu işin sonu yok diyorum
aynen bak sen yazdın bana onun akşamı bizimki de aynı oldu kdjdjd ama bizde şöyle bi durum var benim oğlanın gecesi gündüzü karıştı sanırım. gündüz bıraksam 3 saat kesintisiz uyuyacak. sabah 8den sonra uyku yükleniyor yavruma. zorla uyandırıyorum yenidoğan bebek gibi. gece de cin gibi gözleri. senin de böyle bişey var mı?İnşallah canım benim
Bizim de böyle oldu işte. Büyümeleri hızlandığında oluyormuş, bir de uyku gerilemesi tabi. Zaten her gün yeni bi özellik yükleniyo görüyorum ama işte çok zor
Bizimki baya kokutuyor yahatta emerken yaparsa zehirliyor beni
Aaa hayırlı olsuuuunBizi bi bilgilendir, acıdı mı? Birkaç gün geçsin de kanama vs. nasıl oluyor yazsana
Ya valla biz bi reflü yatağını kaldırmayı denedik ama bizimki kendini boşlukta hissetti sanırım, saat başı uyandı. Öyle olunca geri koyduk, sığmıyor da artık ama nasıl bıraktırıcaz bilemedim, yatağın kenarlarını doldurup koymayı düşünüyorum.
Aynen bensin şuanİlk aylar iyiymiş de anlamamışız. Şimdi sürekli bişeylere bakmak, keşfetmek istiyor. Kolum kopuyor. Sonra acıkıyor meme, uykusu geliyor yine meme. Bütün gün yapışığız. Annem, kayınvalidem yardıma geliyorlar da benden ayrılmadığı için hiç dinlenemiyorum. Gece de emzirmeye uyanıyorum, pil bitti
Ben ana kucağına koyup hangi odada işim varsa onu da oraya taşıyorum artık mutfağa daha çok gidiyoruz tabi orada sürekli saçma sapan bir şeyler anlatıyorum ona da biraz oyalanıyor en azından aç kalmıyorum bu şekilde bi aralar artık bende psikolojik olarak kötü olmuştum oturma odasından çıkmıyorduk nerdeyse akşama kadarİnşallah canım benim
Bizim de böyle oldu işte. Büyümeleri hızlandığında oluyormuş, bir de uyku gerilemesi tabi. Zaten her gün yeni bi özellik yükleniyo görüyorum ama işte çok zor
Aaa hayırlı olsuuuunBizi bi bilgilendir, acıdı mı? Birkaç gün geçsin de kanama vs. nasıl oluyor yazsana
Ya valla biz bi reflü yatağını kaldırmayı denedik ama bizimki kendini boşlukta hissetti sanırım, saat başı uyandı. Öyle olunca geri koyduk, sığmıyor da artık ama nasıl bıraktırıcaz bilemedim, yatağın kenarlarını doldurup koymayı düşünüyorum.
Aynen bensin şuanİlk aylar iyiymiş de anlamamışız. Şimdi sürekli bişeylere bakmak, keşfetmek istiyor. Kolum kopuyor. Sonra acıkıyor meme, uykusu geliyor yine meme. Bütün gün yapışığız. Annem, kayınvalidem yardıma geliyorlar da benden ayrılmadığı için hiç dinlenemiyorum. Gece de emzirmeye uyanıyorum, pil bitti
Ay valla hiç acı hissetmedim o an tamamen bitsin ve eve gideyim bebeme kavuşayım mod olduğum için de olabilirİnşallah canım benim
Kakasını normal yapabildiği halde ha? O zamanlar kokmuyordu sanki bu kadar.İnşallah canım benim
Bizde oldu ama her bebek farklı tabi sizde de olur mu bilemem ya da aşıyla ilgili mi onu da bilmiyorum ama dediğim gibi değişti kızım huysuzlaştı bayaYani birkac gün sonra da olabilir mi bunlar?
Aa yok öyle değil bizde. Yine gece gündüz ayrımı var ama genel olarak uykuya geçişte inanılmaz direniyor, etrafa bakmak istiyor. Memede uyuyordu, süt gelince sinirlenip yine ağlıyor filan o anlatılan uyku regulasyonu başladı belli ki. Uyanınca dalamıyor geri, o da huzursuzluk yapıyo. Ama niye öyle karıştı acaba gece gündüz algısı? Gündüz uyuduğu yer aydınlık dimi?aynen bak sen yazdın bana onun akşamı bizimki de aynı oldu kdjdjd ama bizde şöyle bi durum var benim oğlanın gecesi gündüzü karıştı sanırım. gündüz bıraksam 3 saat kesintisiz uyuyacak. sabah 8den sonra uyku yükleniyor yavruma. zorla uyandırıyorum yenidoğan bebek gibi. gece de cin gibi gözleri. senin de böyle bişey var mı?
Yaaa biz de öyle yapıyorduk, oda oda geziyorduk. Kahvaltı yapmanın ya da bişeyler yiyebilmenin tek yolu o galibaBen ana kucağına koyup hangi odada işim varsa onu da oraya taşıyorum artık mutfağa daha çok gidiyoruz tabi orada sürekli saçma sapan bir şeyler anlatıyorum ona da biraz oyalanıyor en azından aç kalmıyorum bu şekilde bi aralar artık bende psikolojik olarak kötü olmuştum oturma odasından çıkmıyorduk nerdeyse akşama kadar
Oh süper yaAy valla hiç acı hissetmedim o an tamamen bitsin ve eve gideyim bebeme kavuşayım mod olduğum için de olabilirben tek başıma ve aç gittim ama mümkünse tek gitmemek gerekiyormuş bulantı vs olabilir diye, tok karna da olmak gerekiyormuş. Bana bi şey olmadı valla araç da kullandım gayet halen de bulantı filan olmadı. Ben depend giyip gitmiştim halen depend var altında çünkü biraz kanama oldu iki üç tane 1 tl büyüklüğünde. Bir iki gün kanama olabilirmiş. Yani hiç korkmayın acısından filan normal alttan muayene gibi
Yani normal mi bilmiyorum da bizim öyle günlük yapmıyor maalesef. Probiyotik kullandığımız için öyle sanırım, bugün kestim probiyotiği. Bakacağım gaz olmazsa vermeyeceğim çünkü genelde 3-4 günde bir yapabiliyor. Belki ondan kokuludur bilmiyorumKakasını normal yapabildiği halde ha? O zamanlar kokmuyordu sanki bu kadar.
Her gün birkaç kere yapıyordu. Çok gazı var şimdi. Ben iyi geliyor, düzenliyor diye veriyordum. Vermiyim mi bende bir süre? Ne yapacağımı şaşırdım.Aa yok öyle değil bizde. Yine gece gündüz ayrımı var ama genel olarak uykuya geçişte inanılmaz direniyor, etrafa bakmak istiyor. Memede uyuyordu, süt gelince sinirlenip yine ağlıyor filan o anlatılan uyku regulasyonu başladı belli ki. Uyanınca dalamıyor geri, o da huzursuzluk yapıyo. Ama niye öyle karıştı acaba gece gündüz algısı? Gündüz uyuduğu yer aydınlık dimi?
Yaaa biz de öyle yapıyorduk, oda oda geziyorduk. Kahvaltı yapmanın ya da bişeyler yiyebilmenin tek yolu o galibaBizimki şimdi ana kucağına yatmak istemiyor kucakta yukardaki eşyalara bakacak illa. Bakınca gülüyor mutlu oluyor oturunca başlıyor söylenmeye.
Oh süper yane güzel atlattın bitti valla, adet olmuş muydun? İyi ya öyle dolu dolu kanamıyorsa sıkıntı yok. Alıştık artık alttan muayenelere
Yani normal mi bilmiyorum da bizim öyle günlük yapmıyor maalesef. Probiyotik kullandığımız için öyle sanırım, bugün kestim probiyotiği. Bakacağım gaz olmazsa vermeyeceğim çünkü genelde 3-4 günde bir yapabiliyor. Belki ondan kokuludur bilmiyorum
Yok olmadım o yüzden 15 gün arayla iki gebelik testi istediler, o ara sakın ilişki yok ona göre diye de tembihledilerAa yok öyle değil bizde. Yine gece gündüz ayrımı var ama genel olarak uykuya geçişte inanılmaz direniyor, etrafa bakmak istiyor. Memede uyuyordu, süt gelince sinirlenip yine ağlıyor filan o anlatılan uyku regulasyonu başladı belli ki. Uyanınca dalamıyor geri, o da huzursuzluk yapıyo. Ama niye öyle karıştı acaba gece gündüz algısı? Gündüz uyuduğu yer aydınlık dimi?
Yaaa biz de öyle yapıyorduk, oda oda geziyorduk. Kahvaltı yapmanın ya da bişeyler yiyebilmenin tek yolu o galibaBizimki şimdi ana kucağına yatmak istemiyor kucakta yukardaki eşyalara bakacak illa. Bakınca gülüyor mutlu oluyor oturunca başlıyor söylenmeye.
Oh süper yane güzel atlattın bitti valla, adet olmuş muydun? İyi ya öyle dolu dolu kanamıyorsa sıkıntı yok. Alıştık artık alttan muayenelere
Yani normal mi bilmiyorum da bizim öyle günlük yapmıyor maalesef. Probiyotik kullandığımız için öyle sanırım, bugün kestim probiyotiği. Bakacağım gaz olmazsa vermeyeceğim çünkü genelde 3-4 günde bir yapabiliyor. Belki ondan kokuludur bilmiyorum
evet gündüz bütün perdeleri açıyorum güneş dolsun diye, gece de loş ortam yapıyorum ama niye böyle oldu hiç anlamadım ya. bugün tutabildiğim kadar uyanık tutmaya çalıştım bakalım gece faydası olacak mıAa yok öyle değil bizde. Yine gece gündüz ayrımı var ama genel olarak uykuya geçişte inanılmaz direniyor, etrafa bakmak istiyor. Memede uyuyordu, süt gelince sinirlenip yine ağlıyor filan o anlatılan uyku regulasyonu başladı belli ki. Uyanınca dalamıyor geri, o da huzursuzluk yapıyo. Ama niye öyle karıştı acaba gece gündüz algısı? Gündüz uyuduğu yer aydınlık dimi?