Huzursuzluk bizde de oldu salı aşı yaptırdım ben de hala aynı. Dün gece sanki bir yeri ağrıyor gibi saatlerce ağladı en son calpol verdim sakinleşti. Kakası aynı değişmedi ama gazı arttı ve kusması da arttı2 aylık aşılarını pazartesi oldu. Dün felaket huzursuzdu. 2 gündür böyle. Kakasi ilk bir SIVI idi sonra kabız gibi oldu. Sonra gaz. Aşı ile mi alakalı?
Yaa terbiye olur mu bizimki de? İnşallahCanım memelerin terbiye olmuş artık mastit olmayacaksınayrıca terbiye olmuş memeden sağma işlemi ile süt az çıkar zaten bebek kendi emme hızı ile gayet fışkırtarak çıkarıyor o sütü sen canını sıkma eğer sağmaya başlarsan daha fazla sütünü artırır yine mastit derecesine gelebilirsin bu konuda dikkatli ol bebek meme emmeye başlayınca 5. Dk da ucunu çıkar ve sık bak bakalım nasıl fışkırıyor süt
Duygusal emme sanırım. Benimki de öyle. Aç olması mümkün değil. Dönemden kaynaklı olabilir. Bir de ağrısı varsa daha çok annede kalmak istiyorkakayı ŞİMDİLİK her gün yapıyor gibi. ama 3 gündür hiç geçmeyen gaz olur mu? ara ara çıkıyor gazı. ya bu benim başıma bir kez daha gelmişti o zaman 1 Aylık mıydı neydi hatırlıyorum meme vermek stres kaynağı olmuştu benim için. emzirmekten yara olmuştu uçları komple. süt yetmiyor mu, mama veriyim moduna girmiştim yine. şimdi yine aynı durumdayım. çünkü emmek istiyor deli gibi. bi de hoyrat emiyor. uyumuyor da saat başı uyanık. insan aç olduğunu düşünüyor. ama biraz fazla emince de kusuyor. nedir bu? memeden alınca da ellerini emiyor deli gibi. tam aç gibi davranıyor ama ekstra ne verirsem çıkarıyor. ne yapacağımı şaşırdım
Uykuya dalınca hiç duymuyorum ben ya bebe de alıştı heralde o da uyuyo gayet güzelEsi horlayan var mı? Çocukla birlikte nasıl yapıyorsunuz? Ben hem kendim uyuyamıyorum. Hem çocuk kalkacak diye korkuyorum. Zaten azıcık uyuyorum onunda kalitesi yerle bir oluyor git desen bir turlu? Napıcam?
canım direkt bu durum hakkında bir fikrim yok ama sütte azalma vs ile ilgili hem çok tatlı dilli hem de doğru yönlendirdiğini düşündüğüm bi makale var burada. sütünün azaldığını veya az olduğunu düşünenler okumak isteyebilir:Kızlar ben uyku sersemi fark etmiyomuşum ama benim oğlan gece nerdeyse hiç meme emmiyo yani ağzına alıyo 1 ya da 2 dakika çekip uykuya dalıyo 2 3 kere uyanıyo böyle. Sütte azalma yapar mı acaba bu durum
Ben azaltmak için nadasa bırakıyorum tüm gece birini. Siz de başta tazyik oluyor demiştiniz. Bence terbiye oluyordur bu şekilde. Yoğun emdiğinde de geri gelir hızla.Uykuya dalınca hiç duymuyorum ben ya bebe de alıştı heralde o da uyuyo gayet güzeluyuyamadıysam da dürtüyorum sürekli zaten cinsel hayat falan nanay oldu bi de başka odaya yollarsam iyice bozulur ilişkimiz
Gece emzirmeyi bırakmak süt üretimini azaltır diyolar ya o yüzden endişelendimcanım direkt bu durum hakkında bir fikrim yok ama sütte azalma vs ile ilgili hem çok tatlı dilli hem de doğru yönlendirdiğini düşündüğüm bi makale var burada. sütünün azaldığını veya az olduğunu düşünenler okumak isteyebilir:
“Yetersiz Süt Üretimi mi ?” Giriş Dersi
La Leche League, emzirmek isteyen kadınlara, destek, bilgi ve eğitim vermeye kendini adamış, kâr amacı gütmeyen uluslararası bir örgüttür.www.lllturkiye.org
Kakayı seyrek yaptığında kokardı evet, kaka yapacağı gün ve bir önceki gün kokulu olurduBebeğinizin gazı çok kokuyor mu? Hiç koktuğunu hatırlamıyorum. Kaka yapamamaya başladığından beri korkunç kokuyor.
Benim bebe 120 ml içiyor ben biberonla besliyorum ya benimki de prematüreben de onu sordum aslında. iyi gibi geldi.
emzirdiğim için tam olarak ne kadar içtiğini bilmiyorum. internetten bakınca 3-4 Aylık bebekler için 150 ml civarı yazmışlar. az önce emzirdim, mememi acıtacak kadar emdi emdi emdi artık canım yanmaya başladı süt falan kalmadı ama asla uyumuyordu ve aranmaya devam etti. 70 ml sağdığımı verdim biberonla. bir dikişte içti. sonra da fışkırtarak kustu. benim bebiş bu ara aç gözlülükten emmek istiyor diye yorumladım. ama ben kendimi kötü hissediyorum. sütüm yetmiyor gibi hissediyorum
Kaka yüzünden kokuyor de mi evet. Kaka diye açıyorum bezi. Yok. Hep öyle.Kakayı seyrek yaptığında kokardı evet, kaka yapacağı gün ve bir önceki gün kokulu olurdu
Keşke bu yazıyı bebeğim ilk doğduğu zaman okuyabilseydimcanım direkt bu durum hakkında bir fikrim yok ama sütte azalma vs ile ilgili hem çok tatlı dilli hem de doğru yönlendirdiğini düşündüğüm bi makale var burada. sütünün azaldığını veya az olduğunu düşünenler okumak isteyebilir:
“Yetersiz Süt Üretimi mi ?” Giriş Dersi
La Leche League, emzirmek isteyen kadınlara, destek, bilgi ve eğitim vermeye kendini adamış, kâr amacı gütmeyen uluslararası bir örgüttür.www.lllturkiye.org
İki büyük yastık üstüne bi çarşaf geriyorum ikisinin arasına yatırıyorum ben hem kucakta gibi hissediyo hem de savrulmuyo ama çarşafı gerdir sıkıştır iyice yüsizüne çekmesin. Tabi bunu gündüz yapabiliyorum sadece gece hala benimle yatıyoKızlar benim bebe 4 aylik olacak 6 gün sonra hala reflü yatağında yan pozisyonda yatıyoruz. Sığmamaya da başladı ben beşiğe nasıl alıştıracağım bu çocuğu kara kara düşünüyorum. Çünkü sallanarak uyuyorbeşikte sallasam bir oyana bir buyana savrulur diye düşünüyorum refluden beşiğe geçenler beni aydınlatabilir mi
ben de gece emzirmeyi azalttıktan sonra sütüm azalmış gibi hissettim ama bunun etkisi var mı bilmiyorum. mesela annem beni ilk aylardan sonra gece hiç emzirmiyormuş nerdeyse ama sütü hep çok fazlaymış. 2 buçuk yıl emmişim.Gece emzirmeyi bırakmak süt üretimini azaltır diyolar ya o yüzden endişelendimokuyayım bunu da
Aynen kıyafete bile siniyordu o kokuKaka yüzünden kokuyor de mi evet. Kaka diye açıyorum bezi. Yok. Hep öyle.
ben de reflü yatağını kaldırdım artık bebiş sığmadığı için. ama bebek yastıkları oluyor ya çok ince. onlardan koydum yatağa, üzerine de çarşaf çektim. yine başı bir tık yüksekte kalıyor reflü yatağı gibi. hem de başı sabitleniyor yastık daha yumuşak olduğu için. zaten çok hızlı sallanan bi beşiğimiz yok, gece hafif hafif sallıyorumKızlar benim bebe 4 aylik olacak 6 gün sonra hala reflü yatağında yan pozisyonda yatıyoruz. Sığmamaya da başladı ben beşiğe nasıl alıştıracağım bu çocuğu kara kara düşünüyorum. Çünkü sallanarak uyuyorbeşikte sallasam bir oyana bir buyana savrulur diye düşünüyorum refluden beşiğe geçenler beni aydınlatabilir mi