2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Yaa bende acaba makinedemi cekiyo diorum. Ben dikkat etmıyordum çok giydiriyordum ama iyi değil giydirme dediler rahatca gerinmesi lazımmış. Oyuzden tulumlar cok kısa sürüyo giymesi
Bende bazen makinada mı çekiyor gibi düşünmüyor değilim bilmiyorum genelde ayaklı pantolonları altları olmuyor benimkinin bide çıtçıtlı bodyleri hep kısa geliyor

Aynen bende öyle 3 ay kıyafetlerini bile yeni giydirmeye başladım normalde 4 aylık ama işte bizimkiler öyle sağlıkla büyüsünler inşallah dün sağlık ocağında boy kilo ölçtüler 57 cm 5.5 kilo olmuşuz

Bende bazen makinada mı çekiyor gibi düşünmüyor değilim bilmiyorum genelde ayaklı pantolonları altları olmuyor benimkinin bide çıtçıtlı bodyleri hep kısa geliyor
Aslında ütülense açılır birazcık kıyafetler ama yıkandıgındanda birazcık kısalıodur sonucta pamuklu hep. Ay benim ilk dogdugunda hastane cıkışlarını baya gitmişti sonrası cok hızlı oldu. Aslında normal ama bide bazı kıyafetleri üst üste koydugumda bedenleri tutmuyor mesela 3 aylıkla 6 aylıgı üst üste koyuyorum aynı tamamen. Artık askıya asmaya calısıyorum farkları goreyim die. Mesela 3 aylık tulumlar var içine giremedigi keşke daha once baslasaydım giydirmeye

Her hafta çamaşır yıkadığımda hep bazı kıyafetleri olmuyor ve kaldırıyorum çok duygulanıyorum ya sizde öyle oluyor musunuz
Dün 6 aylıkları yıkadım yakında giymeye başlar bir sürü küçülmüş çorap ve tulum ayırdım kıyamıyorum hiçbirini kaldırmaya

Ya benimki 2,5 aylık boyu 58 kilo 5, zıbınlarda üç aylıklar tam oluyo ama tulumlar çok değişken ya. Ebebek tulumları çok değişken mesela 3 ay 62 cm yazıyor bazıları oluyo hatta tam oluyo, bazıları belli yani epey uzun oysa onda da 62 cm yazıyo. Değişik, gözle karar veriyorum artık

Ama çok ilginç civilden bi tulumu var 0-1 ay yazıyo, doğduğu gün de onu giydirmiştik bol olsa da. Ama halen tam oluyo nasıl bir kalıbı varsa

Benimde öyle hiç giydiremeden kaldırdığım bir sürü var ne olacak onlar bilmiyorum Bi. Poşete ayırdım hiç giyilmeden küçük gelenleri olmazsa hediye götürürüm ne yapayım

Dün 6 aylıkları yıkadım yakında giymeye başlar bir sürü küçülmüş çorap ve tulum ayırdım kıyamıyorum hiçbirini kaldırmaya
Benim anladığım tulum ve ayaklı don almamak en iyisi onlar daha çabuk küçük geliyor onu fark ettim bundan sonra alışverişimi ona göre yapacağım

Kızlar bebeginizi nasıl uyutuyorsunuz ? Benim bebegim aşırı zor uykuya dalıyor ve uykusuda hiç derin degil bazen yatırmamla kalkması bir oluyor veya yatagına koydugum an uyanıyor . Onu uyutmaya çalışmakla geçiyor bütün günüm hiç bir şey yapamıyoruk ne kendime ne eve vakit ayırabiliyorum. Bu durum beni çok yormaya başladı bazen sinirden oturup ağlıyorum. 2 saat boyunca uyutmaya çalıştıgımı biliyorum. Ayakta sallanmayı sevmiyor yatırdıgım an kıyamet kopuyor . Çogu zaman kucagımda uyutuyorum ama 1 saat boyunca artık ayakta sallanmaktan belim kopuyor . Sürekli irkilerek kendini uyandırıyor kundakta sevmiyor. Gündüzleri çogunlukla yüzüstü yatırıyorum daha derin ve uzun uyuyor ama gece onu yapamadıgım için çok sık uyanıyor ve gece bile hemen hemen her seferinde tamamen ayılıyor ve uyutmam yine çaba istiyor inanın artık yoruldum dogdıgundan beri uyku problemi var

2 ay aşılarından sonra bebeğinin kusması artan oldu mu dün yaptırdık gece ateşlendi bugün aşırı kusuyor tüm emdiğini geri çıkardı çocuk
Bizim 4. Ay aşıları sonrası oldu aynı şey. Tüm içtiğini kustı çocuk. 4-5 beslenme öyle devam etti. Çok kötü geçti. Daha yeni kendine geliyor.

Değişiyorlar de mi bakalı kime benzeyecek. Sağlıklı, uzun ömrü olsun
m^
Siz ne yapıyorsunuz kaka için? Bizim ilk defa kaka sorun oluyor. Bir de gazı çoğaldı mı kaka yapamadıkça?
Valla ben ilk 5 gün yapmadığında zeytinyağ verdim 5 dakika sonra yaptı sonra o akşam tekrar yaptı ama böyle kıvamı çamur gibi biraz katıydı yani ertesi gün yine normal yaptı ondan beri yine yapmıyor. Ama zeytinyağ değilmiş olay yapası varmış çünkü dün ve bugün yine zeytinyağ verdim hala yapmadı yine 4.gündeyiz Gaz çıkarıyor ama evet daha fazla ıkınıyor ben de fark ettim onu. Bende laktoz intoleransı var, doktorum o sebeple bebeğe laktaz enzimi geçmiyor olabilir o da gaz yapar dedi. Laktaz enzimi verdi eğer çok gaz sıkıştırırsa kullan dedi. Yarın onu deneyeceğim bir de bakalım

Siz relactaz kullanmadınız yani? Ben de relactazın kaka yapamama sebebi olduğunu düşünmeye başlamıştım. Burda başka bir konuda yazdılar ishalini de düzelttiğine dair, ben de google ladım öyle yazıyor. Dedim o yüzden mi acaba. Siz kullanmamışsınız bile. Oof of. Relactazdan sonra birkaç gün iyiydi. Karın guruldamaları azaldı, ama tazyikli süt sorunu başladığından beri de gazı çok. Neye yorup, nasıl düzelteceğimi bilemiyorum artık. Doktora söyledim. Çok rahatsız ediyorsa onu, lavman yapalım dedi. Başka yolu yok mu ya

Yok henüz kullanmadık. Ocean enzymes lactase verdi ama daha başlamadım. Gazına iyi gelmedi mi ya?

Yok henüz kullanmadık. Ocean enzymes lactase verdi ama daha başlamadım. Gazına iyi gelmedi mi ya?
Geldi. Karnı gurul guruldu. Onlar yüzde 90 gitti. Sonra tahini çok yediğim bir gün gaz oldu. Ondan sonra kaka yapamamaya başladıkça her gün gaz yüzünden ıkınıyor çocuk. 1 hafta uzun bir süre.

Geldi. Karnı gurul guruldu. Onlar yüzde 90 gitti. Sonra tahini çok yediğim bir gün gaz oldu. Ondan sonra kaka yapamamaya başladıkça her gün gaz yüzünden ıkınıyor çocuk. 1 hafta uzun bir süre.
Kaç aylıktı sizin bebiş? 3 aydan sonra bağırsaklar dış dünyaya uyum sağladığı için kaka süresi uzuyor dedi başka bir doktor da bana belki ondan bir de diş sürecinde de uzun süre kaka yapılmaması normalmiş. Ne uğraştık bu gaz işiyle ya Bu arada kaç kere veriyorsunuz damla? Doktor bana günde 3 kez 8 damla dedi

Aaayyyyy bebem bozuldu yine. Her akşam en geç 9 buçukta gece uykusuna geçen çocuğu daha yeni zorla uyutabildim derin uykuya da geçmedi hala kıpırdıyo bi derdi olsa ağlar mızmızlanır öyle de değil agu bugu yapıyo etrafa bakıyo uyumak istemiyo komik oluyo bi de çok gülüyorum ama uyuması lazım yani

76 gunluk. Relactaz her beslenme sonrası

kızlaaarrr hiç tahmin etmediğim bir şey oldu. bebeğime sütüm yetmiyor galiba ya ben normalde hiperlaktasyon yaşadığımı filan düşünüyordum ve daralmaya başlamıştım artık sürekli meme doluluğu ve ağrıdan ama sen misin şikayet eden. birdenbire memelerim yumuşacık oldu ama bomboş gibi bir yumuşaklık 6-7 dkda falan hiçbir şey gelmez oluyor sıkınca ve bebek de ağlamaya devam ediyor. bir şekilde avutuyorum ama cidden aç mı kalıyor yoksa zaten gerekenden fazla emmek istediği için mi böyle anlamadım. burada aynı şekilde sütüm gitti diye yazanlar olmuştu. vardır ya emdikçe gelir falan diyordum ama şimdi anladım o çaresizliği. bugün malt içecek, çerez, pekmez ne varsa yedim su içtim bol bol ama hâlâ aynı. günde 6 kez çiş yaptı yani hepsi aşırı dolu değildi bezlerinin ama 3 tanesi baya doluydu. doyduğuna inanmak istiyorum bunlara bakarak ama emin de olamıyorum ya. mama alıp versem mi bu noktada yoksa emzirmeye mi odaklanayım sizce

gece emzirme aralığım baya uzadı artık acaba ondan mı azaldı sütüm? bu saat oldu bebek uyuyor ama ben stresten uyuyamadım resmen. şimdi uyurken emziricem daha sık emzirmiş olayım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…