- 23 Mayıs 2024
- 221
- 230
Aranmiyor ve aglamiyor canimDoyduğundan emin misin canım? Neye dayanarak doyuyor diyorsun?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aranmiyor ve aglamiyor canimDoyduğundan emin misin canım? Neye dayanarak doyuyor diyorsun?
Kilo alımına baktınız mı hiç eğer alıyorsa aç kalmıyordurInsallah oyledir yoksa ac kaliyorsa kotu. Bir de aglamiyor da acim diye
Evet erkek kedim ama kısırEvet doğar doğmaz yapınca kendini bebek geldi diye uzaklaştırılmış hissetmiştir belki de. Erkek miydi kedi? Genelde erkekler böyle yapıyor diye duymuştum
ya bunu ben de düşündüm ama yok yere hastaneye götürmeyeyim diye gitmedim. ben de gideyim o zaman. acilden mi götürdün yoksa randevu alıp gittiğinde mi söyledin? bir hafta sonra randevumuz var ama beklesem mi bilmiyorum. enfeksiyon varsa sıkıntı gerçi. kusma miktarı bence arttı. ama emdiği süt de arttı. az emzirince az kusuyor. enfeksiyonun başka bir belirtisi var mı canım? ilaç mı verdi enfeksiyon için naptılarBenim kızım da doğduğundan beri çok kusuyor seni çok iyi anlıyorum. Bir hafta önce de kusması aşırı artmıştı hastaneye götürdüm idrar yolu enfeksiyonu için tahlil yaptılar ve enfeksiyon çıktı. Sadece reflü diye düşünmeyin eğer kusma miktarı her zamankinden arttıysa mutlaka götürün. Mesela benim kızım günde 15 20 kez kusardı bu sayı 30 u geçti. Bir de artık arka arkaya kusuyor bir kez kusmaya başlayınca 3 4 kez kusuyor tekrar tekrar.
yok yok canım maalesef. normalde hiç olmazsa kucağımda uyurdu ya da ayağımda uyurdu şimdi cin gibi gözleri açık. acaba enfeksiyon mu var diye düşünmeye başladım şimdi. bi hastalık belirtisi yok ama belki de kusması enfeksiyondan mi? kanda crp enfeksiyonu mu gösteriyordu bilen var mı? mesela idrar yolu enfeksiyonu olsa crp yüksek mi çıkardı?Ah canım ikinize de yazık ya. Kucakta uyumuyor mu ya da yanına alsan yatar pozisyonda emerken sana temas edip uyur belki
Bana kusması için bir doktor önermişlerdi o gün de şansıma o doktor nöbetçi çıktı gece ona götürdüm. Başka hiçbir belirtisi yoktu sadece kusma miktarı artmıştı. Kalça çıkıklığı için ultrason yaptırmadıysanız onu yaptılar bizde böbreklerde bir sıkıntı mı var kusma ondan mı diye sonra da idrar tahlili aldılar. Tahlilde enfeksiyon çıkınca antibiyotik iğne yaptılar kusması için de gaviscon ve motis şurup verdiler şurubu çok kullandığım söylenemez genelde yorumlara baktım kusmasını geçirmemiş o yüzden fazla ilaç vermemek adına vermiyorum ama iğneyi yaptırıyorum bugün de yaptırıp yarın kontrole götüreceğim yeniden tahlil yapacaklar.ya bunu ben de düşündüm ama yok yere hastaneye götürmeyeyim diye gitmedim. ben de gideyim o zaman. acilden mi götürdün yoksa randevu alıp gittiğinde mi söyledin? bir hafta sonra randevumuz var ama beklesem mi bilmiyorum. enfeksiyon varsa sıkıntı gerçi. kusma miktarı bence arttı. ama emdiği süt de arttı. az emzirince az kusuyor. enfeksiyonun başka bir belirtisi var mı canım? ilaç mı verdi enfeksiyon için naptılar
Ah kuzum ya kıyamam sana. İnsan bu hengâme içinde bi düzen oluşunca gerçekten sürecek sanıyor ama sürmüyor. Yani tahammülünün azalmasında haklısın insanın elinden bişey gelmiyor.. Sıkıntısı ne acaba? Çünkü bu kadar olmaması lazım uyuması gerek. Ben böyle olunca seçenek elemeye başlıyorum. Altı temiz mi karnı tok mu gazı var mı kıyafeti fazla/az mı vücudunda görünür bişey var mı diye illa ki biri çıkıyor ama çıkmazsa doktora giderim diyorum. Sen mutlaka bakmışsındır hepsine de belki de büyüme atağı filandır.kızlar ne yaşıyoruz bilmiyorum ama bebekle oturduk karşılıklı ağlıyoruz olabilecek ne varsa hepsi oldu, kombo yaptı resmen. uykusuzluk, kusma, ağlama, gaz, kabızlık. bölüm sonu canavarı gibi bi geceyi bitiriyorum. dün sabah saat 7de uyandıktan sonra bir daha asla uyumadı akşam 8e kadar. o saatten beri parçalı uykular uyudu. gece 3ten sonra yine sıfır uyku. perişanım ya. kızgın olmamaya çalışıyorum ama kızgın davranıyorum çocuğa. gücüm kalmadı çünkü. geçen hafta misler gibiydi, şimdi ebem bile ağlıyodur kgkfk insan bir şey olunca hep öyle gidecek sanıyor........
Uykusuz kaldığı için de huysuz zaten o yüzden uykuya dalamıyor çok yorgun. Banyo yaptırmayı denedin mi belki rahatlar mayışır bi uyusa düzelir aslında gazı varsa da banyo rahatlatırnormalde öyle yapıyordum ama işte sıkıntı şurada ki ne kucağımda duruyor, ne ayağımda. uyuduğu parçalı uykuları da öyle kucağımda, ayağımda filan uyudu zaten bıraktığım an uyanıyor. burada yazanlar olmuş, bizim de eller hep ağızda full tükürük salgılıyor. diş sürecine girmiş olmak böyle yapar mı ya? ama şu an ağrı vs için çok erken muhtemelen sadece ellerini keşfediyor. cidden anlayamadım. sadece bunun da geçmesini bekliyorum 7den 8e 1 saat uyudu yine kucağımda. ki benim bebeğim uykuyu çok sever normalde
İdrar yolu enfeksiyonu için idrar verdik biz ama kanda anlaşılır mı bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyimyok yok canım maalesef. normalde hiç olmazsa kucağımda uyurdu ya da ayağımda uyurdu şimdi cin gibi gözleri açık. acaba enfeksiyon mu var diye düşünmeye başladım şimdi. bi hastalık belirtisi yok ama belki de kusması enfeksiyondan mi? kanda crp enfeksiyonu mu gösteriyordu bilen var mı? mesela idrar yolu enfeksiyonu olsa crp yüksek mi çıkardı?
Benim bebeğim de öyleydi burdakiler bilir ağlamıyodu doydu sanıyodum uyuyodu ama kilo alımı durmuş mesela. Düzenli kilo artışı var mı baktırdınız mı?Aranmiyor ve aglamiyor canim
Bez sayısı ve kilosu iyiyse doyuyordur canım evet ama yenidoğan döneminde uykuyu çok yenemiyorlar sen uyutmama konusunda ısrarcı ol tavsiyem. Bir de 7-8 dk aktif mi emiyor memen boşalıyor mu boşalıyorsa çenesi kuvvetli demek ki maşallah diyelimAranmiyor ve aglamiyor canim
Evet crp enfeksiyon gösterir fakat o değerin düşük olması enfeksiyon olmadığı anlamına gelmiyor. Beyaz kan hücrelerine de bakılıyor. Bizde bir kez crp düşük beyaz kan yüksek çıkınca enfeksiyon var da diyemeyiz yok da diyemeyiz demişti doktor.yok yok canım maalesef. normalde hiç olmazsa kucağımda uyurdu ya da ayağımda uyurdu şimdi cin gibi gözleri açık. acaba enfeksiyon mu var diye düşünmeye başladım şimdi. bi hastalık belirtisi yok ama belki de kusması enfeksiyondan mi? kanda crp enfeksiyonu mu gösteriyordu bilen var mı? mesela idrar yolu enfeksiyonu olsa crp yüksek mi çıkardı?
Crp vücuttaki genel enfeksiyonu gösteriyor ama iye için yeterli değil onun için idrar testi gerekiyor diye biliyorum.yok yok canım maalesef. normalde hiç olmazsa kucağımda uyurdu ya da ayağımda uyurdu şimdi cin gibi gözleri açık. acaba enfeksiyon mu var diye düşünmeye başladım şimdi. bi hastalık belirtisi yok ama belki de kusması enfeksiyondan mi? kanda crp enfeksiyonu mu gösteriyordu bilen var mı? mesela idrar yolu enfeksiyonu olsa crp yüksek mi çıkardı?
anladım canım çok teşekkürler. kalça çıkıklığına bakıldı bi sıkıntı yok. genelde emdikten sonra kusuyor, iyice kustuktan sonra bi dahaki emmeye kadar kusma olmuyor. o yüzden fizyolojik reflüdür dedi doktor. böbreklere vs bakılmadı. çişini de güzel yapıyor. akşam eşim gelince konuşalım belki doktora gideriz tahlil için. gaviscon işe yaradı mı peki?Bana kusması için bir doktor önermişlerdi o gün de şansıma o doktor nöbetçi çıktı gece ona götürdüm. Başka hiçbir belirtisi yoktu sadece kusma miktarı artmıştı. Kalça çıkıklığı için ultrason yaptırmadıysanız onu yaptılar bizde böbreklerde bir sıkıntı mı var kusma ondan mı diye sonra da idrar tahlili aldılar. Tahlilde enfeksiyon çıkınca antibiyotik iğne yaptılar kusması için de gaviscon ve motis şurup verdiler şurubu çok kullandığım söylenemez genelde yorumlara baktım kusmasını geçirmemiş o yüzden fazla ilaç vermemek adına vermiyorum ama iğneyi yaptırıyorum bugün de yaptırıp yarın kontrole götüreceğim yeniden tahlil yapacaklar.
hepsine baktım canım, sadece kusması bir tık arttı gibi zaten buraya da yazıyordum çare bulmak için. enfeksiyon mu diye düşündüm ama şu var, bebeğin keyfi yerinde genel olarak. sadece uykusu yok. uyanık kalıp oynamak istiyor. ben istemsizce kızgın kızgın yüzüne bakıyorum gece o bana gülüyor mesela. iyice kahroluyorum kötü hissediyorum kendimi.Ah kuzum ya kıyamam sana. İnsan bu hengâme içinde bi düzen oluşunca gerçekten sürecek sanıyor ama sürmüyor. Yani tahammülünün azalmasında haklısın insanın elinden bişey gelmiyor.. Sıkıntısı ne acaba? Çünkü bu kadar olmaması lazım uyuması gerek. Ben böyle olunca seçenek elemeye başlıyorum. Altı temiz mi karnı tok mu gazı var mı kıyafeti fazla/az mı vücudunda görünür bişey var mı diye illa ki biri çıkıyor ama çıkmazsa doktora giderim diyorum. Sen mutlaka bakmışsındır hepsine de belki de büyüme atağı filandır.
Bir gün kullandım sadece şurupları onda da bir değişiklik yaşamadım araştırdıktan sonra da kullanmamaya karar verdim genelde bir etki yapmamış. En azından antibiyotik kullanımı bitene kadar vermeyeceğim sonrasını bilmiyorum. Bende de emdikten sonra gazını çıkarırken 3 kez falan arka arkaya kusuyor sonraki emmeye kadar kusmuyor.anladım canım çok teşekkürler. kalça çıkıklığına bakıldı bi sıkıntı yok. genelde emdikten sonra kusuyor, iyice kustuktan sonra bi dahaki emmeye kadar kusma olmuyor. o yüzden fizyolojik reflüdür dedi doktor. böbreklere vs bakılmadı. çişini de güzel yapıyor. akşam eşim gelince konuşalım belki doktora gideriz tahlil için. gaviscon işe yaradı mı peki?
aynen bu şekilde bizim de... ben iye için tahlil yaptırayım en iyisi. yoksa hep arada kalıcamBir gün kullandım sadece şurupları onda da bir değişiklik yaşamadım araştırdıktan sonra da kullanmamaya karar verdim genelde bir etki yapmamış. En azından antibiyotik kullanımı bitene kadar vermeyeceğim sonrasını bilmiyorum. Bende de emdikten sonra gazını çıkarırken 3 kez falan arka arkaya kusuyor sonraki emmeye kadar kusmuyor.
Ama keyfi yerindeyse çok sıkıntısı olduğunu sanmıyorum ya, bazen gelişim gösterdikleri günler uykuya aşırı direniyorlar, ondan da olabilir. Bizim uykunun bozulduğu ya da çok ağladığı günün ertesi günü yeni bişeyler görmeye başlıyorum. Geçen haftalarda mesela sesini keşfetmeye başladı, o günden beri çığlık atıyorhepsine baktım canım, sadece kusması bir tık arttı gibi zaten buraya da yazıyordum çare bulmak için. enfeksiyon mu diye düşündüm ama şu var, bebeğin keyfi yerinde genel olarak. sadece uykusu yok. uyanık kalıp oynamak istiyor. ben istemsizce kızgın kızgın yüzüne bakıyorum gece o bana gülüyor mesela. iyice kahroluyorum kötü hissediyorum kendimi.